HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2024 Pazartesi - 21:09

Gaziemir Meclisi'nde Sanat Merkezi tartışması... O tesisi Büyükşehir yapsın!

Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, Migros'un yıkılan yerine kültür merkezi yapmanın maliyetinin 1,5 milyar liraya yükseldiğini hatırlatarak, "Tasarruf tedbirleri yönetmeliğinin çıktığı bir süreçte böyle bir maliyetle sanat merkezi yapmak mümkün görünmüyor" dedi. AK Partili Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca ise "Buca'daki yerimizi devrettiğimiz Büyükşehir, o arsa karşılığında burada sanat merkezi yapacaktı. 1,5 milyara çıkması, bizi ilgilendirmez, Büyükşehir yapsın" ifadesini kullandı

Gaziemir Meclisi nde Sanat Merkezi tartışması... O tesisi Büyükşehir yapsın!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Ünal Işık yönetiminde gerçekleştirildi. Mecliste yıkılan Migros'un yerine yapılması planlanan sanat ve kültür merkezinin yanı sıra CHP Grubu adına Meclis üyesi Hediye Kaya'nın eğitimle ilgili eleştirel çıkışı damga vurdu.

MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin'in sokak hayvanlarına yönelik önergesini değerlendiren Belediye Başkanı Ünal Işık, "İlçemizde 4 veteriner hekim arkadaşımız, haftada bir hayvanı ücretsiz kısırlaştırmak için gönüllü olarak destek verecek. Mevcut koşullarda sokakta yaşayan hayvanlar için tesis yapmamız pek mümkün görünmüyor. Hayvanlar için birbirlerini yedikleri bir barınaktan önce insani duygularımızın yüksek olduğu, bir mekanda yaşamalarını sağlatmak için çaba sarf ediyoruz. Sokak hayvanlarına veterinerlik hizmeti veriyoruz, onları kısırlaştırıyoruz, bakımlarını yapıp yaşam alanlarına bırakıyoruz" dedi.

SERT: O PARAYLA KAPALI PAZARYERİ YAPILSIN
MHP'li Meclis üyesi Mehmet Sait Sert, yıkılan Migros mağazasının bulunduğu alana yapılması planlanan sanat ve kültür merkezini gündeme taşıdı. Buraya harcanacak parayla Emrez ve Sarnıç'a kapalı pazaryeri yapılmasını teklif eden Sert, Migros alanında yeraltına iki katlı otopark yapılmasını da önerdi, "Burası için nasıl bir tasarrufta bulunmayı düşünüyorsunuz? Bir anket yaptırdınız mı?" sorusunu sordu, "Biz belediyemize gelir getirecek yatırım yapılmasından yanayız" dedi  ve kent meydanıyla ilgili sorular sordu:

"Gaziemir meydanı Gaziemir'e yakışmıyor. yoğun şikayetler var, bugünkü haliyle.. Şubat 2023 tarihinde düzenleme çalışmalarına başlandı. teslim tarihinden bir yıl geçti, bitmedi. 2023 eylülde bitecekti. orada çalışan hiç kimse yok.  meydanın sorumluluğu büyükşehirde. yüklenici firma mahkemelik mi oldu?"

IŞIK: ŞİMDİKİ MALİYETİ 1,5 MİLYAR LİRAYA ÇIKTI
Belediye Başkanı Ünal Işık, Sert'e şu yanıtı verdi:

"Migros'un yıkılan yerine ne yapılması gerektiğine dair bir anket yapmadık. Geçmişte konuşulmuştu, oraya bir gençlik, bir sanat merkezi yapılacaktı. Buca'daki arsayı 70-80 milyon liraya satacağımızı varsayıyorduk. Bilindiği gibi Buca'daki arazimizi Büyükşehir'e verdik, Büyükşehir Migros'un yanındaki 1600 metrekarelik hissesini bize devretti. Sanat ve kültür merkezi o zaman inşa edilmeye başlansaydı, 70-80 milyon liraya mal olabilirdi. Fakat bugün maliyet, 1,5 milyar liraya yükseldi. Keşke bunu yapacak para bizim belediyemizde, Büyükşehir'de veya bakanlığın bizim bu projemiz için ayıracağı böyle bir para olsa! Üstelik tasarruf tedbirleri genelgesi var. Paranız olsa dahi yapma şansınız yok. Meydan meselesine gelince. O meydanı ben yıkmadım. Yanlıştı."

ATMACA: MALİYETİN ARTMIŞ OLMASI BİZİ İLGİLENDİRMEZ
AK Partili Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, Büyükşehir'in, Buca'daki yeri devralırken, o tesisi yapmayı kabul ettiğini hatırlatarak, "Maliyetin 1,5 milyar liraya çıktığını söylediniz. Maliyet rakamlarının artmış olması bizi ilgilendirmez. Çünkü Büyükşehir o yapım sorumluluğunu, takas sırasında almış" sözleriyle tartışmaya katıldı. AK Partili Meclis üyesi Hüseyin Aslan da yeraltına iki kat otopark yapılması, üstüne de gelir getirici yapıların inşa edilmesini arzu ettiklerini ifade etti.

ÖNERGELER, OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Birimlerden gelen önergeler, oybirliğiyle kabul edilirken, ilgili komisyonlara havale edildi. Maddeler görüşülürken uyumlu bir havanın estiği mecliste, komisyonlardan gelen raporların değerlendirildiği bölümde, trafolarla ilgili komisyon raporları, geldiği gibi kabul edildi. Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, komisyon üyelerine teşekkür etti, "Gaziemir Belediyesine yakışan da budur. İki madde, komisyonda oybirliğiyle reddediliyor, diğerleri oybirliğiyle kabul ediliyor" ifadesini kullandı.

BAŞKAN, ZABITALARIN GÜNÜNÜ KUTLADI
Dilek ve temennilerde Zabıta Haftası nedeniyle zabıtaların gününü kutlayan Başkan Işık, "Birlikte çalıştığım zabıta arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Canla başla çalışıyorlar, özveriyle görev yapıyorlar. Toplumdan aldığımız geri dönüşler de bu yönde. Zabıtalarımızın günü kutlu olsun" dedi. Başkan Işık ayrıca Kick Boks Dünya Kupası'nda şampiyon olan Melisa Kafalı ile dünya üçüncüsü Serdar Özdemir'i de kutladı. Bir cinayete kurban giden Gaziemirli Engin Ket'i de rahmetle anan Başkan Işık, eğitim yılı başlarken tüm öğrencilere başarı dileklerini iletti.

KAYA: ESKİ PROGRAMA DÖNÜLSÜN
Dilek ve temennilerde CHP'li Meclis üyesi Hediye Kaya, eğitimle ilgili eleştirel bir konuşma yaptı. Kaya, "Okullar açılıyor. Ne yazık ki ne okulların ne AK Parti iktidarının ortaya koyduğu eğitim modeli, çocuklarımızın, velilerimizin, öğretmenlerimizin, okul idarecilerinin içini karartıyor. Eğitim programı olmaktan öte iktidarın çağdışı eğitim manifestosu anlamına gelen Türkiye yüzyılı maarif modeli, uzmanların karşı çıkmasına rağmen resmen dayatıldı. CHP olarak yürütmeyi durdurma talebiyle Danıştay'da dava açtık. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin emekleri daha fazla ziyan edilmeden bir an önce eski programa dönülmesini istiyoruz. Eğitimin niteliği düşürülmüştür. 9 çocuk iş cinayetlerinde hayatlarını kaybetti. Yönetici kadrolar, devletin değil AK Parti'nin çalışanları haline gelmiştir."

ASLAN:  EĞİTİM PROGRAMI BİRDEN BİRE GELMEDİ
Hediye Kaya'nın sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Aslan'dan yanıt geldi:

"Arkadaşımızın eleştirilerine teşekkür ediyoruz. AK Parti'nin 22 yıllık iktidarını eleştirirken, CHP neden iktidara gelmemiş, kendisi bunu sorguladı mı acaba? Bu eğitim kararları, bakanlığın birden bire ortaya koyduğu kararlar değildir. Uzmanların uzun anket ve çalışmaları sonucu hayata geçirilmiştir. Tarihte en çok öğretmen ataması bizim zamanımızda yapılmıştır. Kimse bunu hesaba katmıyor. Öğretmenlerimizin maaşları da çok şükür yapılan zamlarda düzeltilmiştir. Çoğunluk istediği için ek dersler konulmuştur."

DİNÇEL: GELİN, BİR KOMİSYON KURALIM
AK Partili Davut Dinçel de "Hüseyin arkadaşım teşekkür etti ama ben şaşkınlık içindeyim. Okulları yerin dibine soktunuz. Ben de bir eğitimciyim. Çocuklar perişan diyorsunuz, gelin bir komisyon kuralım, okulları gezelim, eksikler varsa giderelim. Kadrosu eksik okulumuz yoktur. Varsa tespit edelim, ilgili kurumlara bildirelim."

Gaziemir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ikinci oturumu, 5 Eylül Perşembe günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek.

 
Dağ’dan yanan alanlarla ilgili iddialara yanıt: Siz gölge etmeyin, başka ihsan istemeyiz!
 
Yıldırım düştü... 30 küçükbaş hayvan telef oldu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SARNIÇLI 3 Eylül 2024 Salı 11:03

Para yok diyor, hani sarnıç'a tramvay getirecektin ? ne olaacak o iş başkan ?

Yorumu oyla      2      0  
Sanat Sever 2 Eylül 2024 Pazartesi 22:40

Büyükşehir Belediyesi diğer ilçelere özellikle Bornovaya hiç bir karşılık almadan dünya kadar yatırım yaptı, Gaziemir ise 27.000 m2 arsasını büyükşehire devretti karşılığında kültür merkezi yapılacaktı, yani bir takas anlaşması, Uğur bey çok doğru söylemiş, maliyetin artması büyükşehirin problemi. Yatırımı istemesi gereken Gaziemir belediye başkanı savunmaya geçmiş, bu başkandan cacık olmazmış, kültürsüz adam.

Yorumu oyla      5      1  
Gaziemir 2 Eylül 2024 Pazartesi 22:04

EYT'den Emekli olanlar çok zor durumda,Banka'dan kredi çekip Emekli olanlar var ve bu insanlar Kıdem tazminatlarını bekliyorlar! Fakat Başkan Ünal bey Kars'a kardeş şehir olma peşinde... Ünal bey insanlar mağdur mağdur lütfen bu işe bir çözüm..

Yorumu oyla      6      1  
İzmir İçin 2 Eylül 2024 Pazartesi 21:52

Havanda su dövülen tek belediye öyle takılalım kenardan kenardan belediyesi ne başkanından ne muhalefetinde ne bürokratında iş var hepsi olmak için olmuşlar ha yollar delik deşik aman olsun koy Bi çay daha

Yorumu oyla      5      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O belediyeye SGK'dan 15 gün süre: Para ödenmezse taşınmazlar satılır!
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Foça Belediyesi’ne gönderdiği yazı ile 15 gün ...
Foça’da gündem ‘eko-kondu’… Mahkeme kararı beklenecek!
İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) üyeleri tarafından Foça’da ...
Bornova Meclisi'nde tartışmalı teklif: Homeros'un adı değişsin!
Bornova Belediye Meclisi'nde konuşan AK Parti Meclis Üyesi Musa Çevik, ...
 
Başkan Önal'dan 'deprem' çıkışı: Merkezi hükümet Bayraklı'ya ne verdi?
Halk Konut’ta sözleşmelerin reddedildiği iddiaları ve süreç hakkında konuşan ...
Karşıyaka Meclisi’nde dönüşüm tartışması!
Karşıyaka’nın merkez mahallelerinde 400 hektar büyüklüğündeki 9 mahalleyi ...
Konak'ta 'yapı kayıt' tartışması... Meclisten satış taleplerine ret!
Konak Belediyesi Meclisi’nin Eylül ayı ilk oturumunda gündem yapı kayıt ...
 
Güzelbahçe'ye yeni kardeş şehirler... Yaralar birlikte sarılacak!
Güzelbahçe Belediyesi, 6 şubat depreminde büyük zarar gören Adıyaman Belediyesi ...
Türkiye'de bir ilk... Büyükşehir'e inovasyon sertifikası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji AŞ, Türk Standartları ...
Başkan Yiğit, mecliste konuştu: Arsa mağdurları için kavga da ederiz!
Çok sayıda hak sahibini ilgilendiren ve yıllardır çözümü beklenen arsa ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva