HABERLER>GÜNCEL
28 Ekim 2011 Cuma - 15:01

Cumhuriyet Resepsiyonu bedeli Van'a gönderilecek

İzmir Valisi Cahit Kıraç, iptal edilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna harcanacak 50 bin TL'yi, depremzedeler yararına kullanılması için Van Valiliği'ne göndereceklerini açıkladı.

Cumhuriyet Resepsiyonu bedeli Van a gönderilecek

İZMİR - Van Depremi Yardım Komitesi toplantısında Kızılay Kan Bankası'nın saat 13.00 ile 14.00 arasında kan bağışı almaması nedeniyle yapılan eleştirileri dinleyen Kıraç, Kızılay yetkilisine "Mesaj alındı" dedi.
 
İzmir Valiliği'nde Van Depremi Yardım Komite Toplantısı sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, belediye ve İl Özel İdaresi yetkililerinin katılımıyla yapıldı. Vali Cahit Kıraç, depremden sonra arama kurtarma ekiplerinin hemen bölgeye sevk edildiğini söyledi. Van depreminde görev yapacak arama kurtarma ve sağlık hizmetlerinde görev yapmak üzere İzmir ve Manisa'dan 5 kamu, 2 sivil toplum kuruluşuna ait 145 personel, 18 araç ve 6 arama kurtarma köpeğinin gönderildiğini hatırlatan Vali Kıraç, oradaki ekiplerin hala enkaz altında canlı aradığını vurguladı. Türkiye deprem ülkesi olmasına karşın yerleşimlerin çoğunluğunun ovalarda kurulduğunu belirten Vali Kıraç, "Ovaların yüzde 90'ını imara açmışız. Yapısı uygun olmayan alüvyon sahalarda evler yapmışız. Oysa fay hatları, deprem bölgeleri verimli arazilerdir" dedi.
 
VALİ KIRAÇ: AZRA BEBEĞİ İZMİR'DEN GİDEN EKİP KURTARDI
İzmirli hayırseverlerin Van'daki deprem bölgesine hemen yardım ulaştırdığını, Başbakanlık Acil Durum Genel Müdürlüğü'nün ülke çapında döviz ve Türk Lirası bazında yardım yapmak isteyenler için hesap numaraları açıklandığını belirten Vali Kıraç, özellikle arama kurtarma ekiplerinin büyük başarı gösterdiğini, Azra bebeğin İzmir'den giden ekipler tarafından kurtarıldığını söyledi. Kıraç, "İzmir'den 3 binin üzerinde çadır bölgeye gönderildi. Afet ile mücadele kolay değil. 1999 depreminde Sakarya Valisi olarak görev yaptım. Bunları biliyorum. Afette nelere ihtiyaç olduğunu yaşayarak öğrendim. Bölgemizden özellikle nakdi yardımların gitmesi gerektiğini söylüyorum. Gelişi güzel gönderilen iş makineleri, gıda maddelerinin muhafazası, yönlendirilmesi, dağıtılmasının zor olduğunu biliyoruz. İlk günler su, çocuk maması, battaniye, çadır, soba dışında çok malzemeye ihtiyaç yok. En çok suya ihtiyaç var, buradan su göndermenin külfetli olduğunu biliyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın, sivil toplum örgütleri, mahalli idarelerin yapacağı yardımların nakit yapılmasının anlamlı olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
Başbakanlık genelgesi çerçevesinde afet nedeniyle Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun iptal edildiğine değinen Vali Kıraç, "Cumhuriyet resepsiyonunda her yıl 2 bin 500-3 bin kişiyle görkemli kutlama yapıyorduk. Bu sene yapmıyoruz. Her yıl törenlerde 50 bin lira masraf oluyordu. Bu parayı deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Van Valiliği emrine çıkartıyorum" dedi.
 
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, üniversite arama kurtarma ekibinde 9 personel ve 8 öğrencinin bulunduğunu, üniversitenin Van'ın Erciş ilçesinde 15 yıldır Ayanis Kalesi kazılarını sürdürdüğünü söyledi. Bölgedeki 2 köyde yaşayanların kazılarda çalışarak yaşamlarını sürdürdüğünü belirten Rektör Yılmaz, "Kazılarda görev yapan bir teknisyenimizin 7 yakını depremde kaybolmuş. Hayatını kaybeden iki öğretmenimiz bizim okuldan mezun. Biri Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu'ndan 4 ay önce mezun olmuş, diğeri de 6 ay önce Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Tuğba öğretmen. Kızılay ile kan kampanyası yürütüyoruz" dedi.
 
MESAJ ALINDI

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu ise afetlerde özellikle kan bağışına büyük ihtiyaç duyulduğunu, kendisinin 67 defa bağış yaptığını söyledi. Depremin ertesi günü bağış yapmak için Alsancak'ta Kızılay Kan Merkezi'ne gittiğini, ancak 13.00- 14.00 saatleri arasında kapalı olduğunu gördüğünü söyledi. Gökçüoğlu, "Benimle birlikte 25-30 kişi bekliyordu. Kapalı olunca bazıları geri döndü. Genel Merkezlerini de aradım. İş kanununa göre bu saatler arasında tatil yapmanın hak olduğunu biliyoruz, ama böyle özel günlerde bağışçıların geri çevrilmemesi gerekir" dedi. Vali Cahit Kıraç da kan bağışının afetlerde büyük önem taşıdığını, böyle özel günlerde böyle merkezlerin kapalı olmaması gerektiğini mesajın alındığını belirterek kan bağışı çağrısı yaptı.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Dev sanayi tesisleri aktif fay hattında'
İMO Şube Başkanı Emekli, Aliağa'daki aktif fay hatlarını anımsatarak, ...
Aile içi şiddete cinayet büro da el attı
İzmir'de, son günlerde meydana gelen, bazen yaralanma bazen de ölümle ...
Osmaniye’de 2 polis şehit
Osmaniye'nin Zorkun Yaylası yolunda teröristlerce açılan ateş sonucu 2 ...
 
Anayasacı Profesör KCK’dan gözaltında!
PKK’nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK’ya yönelik operasyonda ...
6 kişiyi sağ kurtarıp geri döndüler
Depremin vurduğu Van'ın Erciş İlçesi'nde arama kurtarma çalışmalarına ...
İzmir'de 'yapı denetim' operasyonu! 25 gözaltı!
Van’daki felaketin yaralarını sarmaya çalıştığımız, enkaza dönen binalara ...
 
O, 59 erkekli okulun tek kızı!
Ege Üniversitesi (EÜ) Ege Meslek Yüksek Okulu Uçak Teknolojisi Programı'nın ...
29 Ekim törenleri iptal edildi!
Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarın yapılacak geçit törenleri, tüm illerde ...
Balyoz'da ilk tahliye geldi
Darbe iddialarıyla suçlanan subayların yargılandığı Balyoz Davası'nda ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva