HABERLER>GÜNCEL
28 Ekim 2011 Cuma - 12:36

6 kişiyi sağ kurtarıp geri döndüler

Depremin vurduğu Van'ın Erciş İlçesi'nde arama kurtarma çalışmalarına katılarak 6'sı sağ 13 depremzedeyi enkaz altından çıkaran, 16'sı Ege Üniversitesi personel ve öğrencilerinden oluşan toplam 33 kişilik AKUT ekibi, İzmir'e döndü.

6 kişiyi sağ kurtarıp geri döndüler

İZMİR - Ege Üniversitesi'nin öğretim görevlileri ile itfaiye ve sivil savunma bölümü öğrencilerinden oluşan ekipler, 61 saat hayat mücadelesi veren Eyüp Erdem'in de aralarında bulunduğu 6 kişiyi sağ kurtardı. 30 saatlik titiz bir çalışma sonrası enkaz altından çıkarılan üniversite öğrencisi Erdem'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Üç günlük yoğun çalışmaların sonrasında hayat kurtarmanın mutluluğu ile İzmir'e dönen ekipler afet bölgesinde yürütülen çalışmaların çok zor şartlarda gerçekleştirildiğini kaydetti.
 
HER İHBAR DEĞERLENDİRİLDİ
Erciş'in ayrı ayrı noktalarında çalışma yapan eğitimli gönüllülerden Devrim Bekir Gökulu ve Erhan Şahan, enkaz altında çalışmalar yaparken artçı sarsıntılar sırasında tehlikeli anlar yaşadıklarını; ama hayat kurtarma arzusuyla bu sarsıntıların farkına bile varamadıklarını ifade etti. Büyük bir itina ve uzun saatler süren çalışmalar sırasında sosyal medya ve cep telefonlarından gelen tüm ihbarların değerlendirildiğini, asılsız ihbarların zaman kaybına neden olduğunu söyledi. Kaçma refleksi ile el ele tutuşan aile bireylerine ve çocuğunu korumaya çalışan çok sayıda anneye rastladıklarını üzüntü ile anlatan ekip üyeleri, metanetlerini korumak zorunda oldukları bilinciyle canlı aramaya devam ettiklerini anlattı.
 
GIDA VE BARINMA İHTİYAÇLARI VAR
EÜ ve İzmir AKUT ekiplerinin grup lideri olan Ömer Karacan arama çalışmaları sırasında çok güç ve tehlikeli anlar geçirdiklerini dile getirirerek şunları söyledi:
 
"Türkiye genelinde 191 AKUT personeli çalışma yürütürken bizim ekibimizden de toplamda 33 gönüllü arkadaşımız bölgeye müdahale etti. İzmir ekibi olarak 7 ceset ile sağ olan 6 depremzedeyi uzun uğraşlar sonrası çıkardık. Bir yandan hüzün bir yandan mutluluk yaşadık. Depremin gündüz gerçekleşmesi ölü sayısının az olmasında etkili olmuş. Bölgede mağdur olan depremzedelerin en fazla ihtiyaç duydukları; çadır, ısıtıcı, battaniye ve gıda malzemeleri. Halkımız öncelikle bu ihtiyaçlar konusunda duyarlı olmalı."
 
Çalışmalar sırasında acı veren görüntülerle de şahit olduklarını söyleyen Karacan, "Yaptığımız çalışmalarda en büyük desteği Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'dan gördük. Bize verdikleri malzeme ve maddi desteklerle Erciş'teki duruma müdahale edebildik. Desteklerini esirgemedikleri için ekibim adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
İHTİYACA GÖRE YARDIM
Öte yandan AKUT Ekibinin dışında kendi kurdukları ekiple yardım toplayıp, deprem bölgesine götüren Ege Üniversitesi öğrencileri çadır çadır dolaşıp depremzedelerin neye ihtiyaçları olduğunu sorarak, giysi ve gıda malzemelerini tek tek kendi elleri ile dağıttı.(Ege Ajans)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'yapı denetim' operasyonu! 25 gözaltı!
Van’daki felaketin yaralarını sarmaya çalıştığımız, enkaza dönen binalara ...
O, 59 erkekli okulun tek kızı!
Ege Üniversitesi (EÜ) Ege Meslek Yüksek Okulu Uçak Teknolojisi Programı'nın ...
29 Ekim törenleri iptal edildi!
Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarın yapılacak geçit törenleri, tüm illerde ...
 
Balyoz'da ilk tahliye geldi
Darbe iddialarıyla suçlanan subayların yargılandığı Balyoz Davası'nda ...
Serhat tam 108 saat sonra kurtarıldı
Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından çalışmalarını ...
Ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ediyor
AFAD, Van depreminde hayatını kaybedenlerin sayısını 550 olarak açıkladı. ...
 
Depremzedelere SGK şoku
7.2 ile yıkılan Van'da yaralar sarılmaya çalışılırken Sosyal Güvenlik ...
Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna gönülden yardım
Düzenledikleri kermes ve giysi kampanyası ile depremzedelerin Van’daki ...
Bornova'da devrilen tır alev aldı
Bornova’da, hayvan yemi yüklü TIR, lastiği patlayınca devrildi. Sürtünmeden ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva