HABERLER>GÜNCEL
28 Ekim 2011 Cuma - 14:35

Aile içi şiddete cinayet büro da el attı

İzmir'de, son günlerde meydana gelen, bazen yaralanma bazen de ölümle sonuçlanan aile içi kavgalarda, yeni bir uygulamaya gidildi.

Aile içi şiddete cinayet büro da el attı

İZMİR -  İzmir Emniyeti, kavgalarda taraf olabilecek kadınların, can güvenliklerine yönelik bir saldırı olup olmadığı veya koruma taleplerinin bulunup bulunmadığıyla ilgili Cinayet Büro Amirliği dedektiflerini görevlendirdi.
 
Ülke genelinde son dönemde artan kadına yönelik şiddet konusunda İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın talimatıyla yeni bir çalışma başlatıldı. Uygulamada kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmek, kadınların can güvenliğinin sağlanabilmesi için İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Sube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde görevli cinayet dedektifleri görevlendirildi.
 
YAŞANAN OLAYLAR ÖNLEM GETİRDİ
İzmir'de emniyet birimlerini bu yönde bir uygulamaya götüren birer ay arayla meydana gelen birkaç olay söyle gerçekleşti:
 
Bornova İlçesi'nde eşinden boşandıktan sonra anne ve babasının yanına yerleşen Gülay Korucu, geçen Ağustos ayında, S.Ç. tarafından konuşma bahanesiyle evinin önüne çıkarıldı. Tekrar biraraya gelmek isteyen S.Ç., reddedilince de eski eşi Gülay Korucu'yu tabancayla 3 el ateş ederek öldürdü. İntihara kalkışan ve başından yaralanan eski eş S.Ç. hastanedeki tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 
Bir diğer olay geçen eylül ayında, Evka-4 Mahallesi 1025 Sokak 76'ıncı Blok 14 numara kat 9'da meydana geldi. 5 yıllık bir evliliğin ardından kendisinden boşanan Zeynep Karadavut'un evine gidip, tekrar bir araya gelmek istediğini söyleyen H.G., olumsuz yanıt alınca, maket bıçağıyla genç kadının yüzünü kesti. Ardından talihsiz kadını yerde tekmeleyip, kaçtı. Yaşadığı şokun ardından hastanede götürülen Zeynep Karadavut'un yüzüne dikiş atıldı. Eski eş H.G. de polis tarafından yakalandı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 
ÖLMESEYDİ DAVASI GÖRÜLECEKTİ
Son olarak geçen 13 Ekim'de Bornova Mevlana Mahallesi 1738 Sokak 10 numarada meydana gelen bir diğer olay kamuoyunda yankı uyandırdı. Gördüğü şiddet nedeniyle ilk eşinden boşanan 4 çocuk annesi 28 yaşındaki Ferdane Çöl, kendisinden 5 yaş küçük S.Ç. ile evlendi. Bir süre sonra yeni eşinin de kendisine şiddet uygulamaya başlaması üzerine Çöl, S.Ç. ile ayrı yaşamaya başladı, boşanma davası açtı. Olay günü eve eşyalarını almaya gelen S.Ç. ile Ferdane Çöl arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmada S.Ç. tarafından vücudunun 10 yerinden bıçaklanan Ferdane Çöl hayatını kaybetti. Kaçan zanlı S.Ç. de polis tarafından yakalandı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayın ardından, eşine şiddet uyguladığı belirtilen S.Ç.'ye altı ay eve yaklaşmama cezası verildiği ortaya çıktı.
 
507 KİŞİNİN KORUNDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Ferdane Çöl'ün öldürülmesinin ardından, kentteki, can güvenliği bulunmadığı gerekçesiyle koruma talebinde bulunanlar, mercek altına alındı. İzmir'de halen can güvenliği çeşitli nedenlerle tehdit altında olduğu gerekçesiyle başvuran 507 kişinin polis tarafından korunduğu bildirildi. Bu kişilerin 314'ünün kadın, 193'ünün erkek olduğu, 196'sının aile içi şiddet, diğerlerinin husumet, iş anlaşmazlığı gibi nedenlerle başvuru yaptığı; korunanlar arasında çocukların da bulunduğu kaydedildi. Koruma görevinin ilçe emniyet müdürlükleri ve karakollar tarafından yapıldığı, talep doğrultusunda formun doldurulmasının ardından başladığı kaydedildi.
 
"AMAÇ OLAYLARIN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK"
Yeni uygulamayla kadınlara yönelik şiddetin engellenmeye çalışıldığını vurgulayan emniyet yetkilileri, "Yeni uygulamaya göre, konuyla ilgili ihbara, resmi ekiplerle birlikte Cinayet Büro Amirliği dedektifleri de gidiyor. Amaç suçun meydana gelmeden önüne geçebilmek. Bu konuda dedektifler olayı daha iyi analiz ediyor. Korunma talebi konusunda kadınlara yol gösterebiliyor. Böylelikle yaşanması istenmeyen kötü bir olayın önüne geçebilmek amaçlanıyor" bilgisini verdi. Yaklaşık 15 gündür devam eden uygulamada, korunma talebinde bulunanlara öncelik verildiğini belirten yetkililer, "Gelen ihbarın telefon numarasının ya da adresinin elimizdeki korunma talebi bulunan kişilere ait olduğu tespit edilirse o yerlere öncelik veriyoruz. Ekipler bu doğrultuda olay yerine gidip gerekli işlemleri yapılıyor. Bu konularda vatandaşlara da ayrıca bir görev düşüyor. Aile içi şiddette şahit olan, gören ya da duyan vatandaşlar da 155 Polis imdat hattı arayarak ihbarda bulunup, polise yardımcı olabilir" dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cengiz Nuri 29 Ekim 2011 Cumartesi 10:42

Hayatında 3 kere evlenmiş 60 yaşında biri olarak; DAYAK ATAN ADAM YOKTUR, DAYAK YEMEK İSTEYEN KADIN VARDIR!

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Osmaniye’de 2 polis şehit
Osmaniye'nin Zorkun Yaylası yolunda teröristlerce açılan ateş sonucu 2 ...
Anayasacı Profesör KCK’dan gözaltında!
PKK’nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK’ya yönelik operasyonda ...
6 kişiyi sağ kurtarıp geri döndüler
Depremin vurduğu Van'ın Erciş İlçesi'nde arama kurtarma çalışmalarına ...
 
İzmir'de 'yapı denetim' operasyonu! 25 gözaltı!
Van’daki felaketin yaralarını sarmaya çalıştığımız, enkaza dönen binalara ...
O, 59 erkekli okulun tek kızı!
Ege Üniversitesi (EÜ) Ege Meslek Yüksek Okulu Uçak Teknolojisi Programı'nın ...
29 Ekim törenleri iptal edildi!
Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarın yapılacak geçit törenleri, tüm illerde ...
 
Balyoz'da ilk tahliye geldi
Darbe iddialarıyla suçlanan subayların yargılandığı Balyoz Davası'nda ...
Serhat tam 108 saat sonra kurtarıldı
Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından çalışmalarını ...
Ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ediyor
AFAD, Van depreminde hayatını kaybedenlerin sayısını 550 olarak açıkladı. ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva