HABERLER>GÜNCEL
28 Ekim 2011 Cuma - 12:34

İzmir'de 'yapı denetim' operasyonu! 25 gözaltı!

Van’daki felaketin yaralarını sarmaya çalıştığımız, enkaza dönen binalara ‘ölü mühendis’ imzasıyla ruhsat verildiğinin ortaya çıktığı süreçte, İzmir polisinin operasyon dikkat çekti. Polis, 5 yapı denetim firmasının 7 apartmana sahte ruhsat verdiği iddiasıyla 25 kişiyi gözaltına aldı.

 İzmir de  yapı denetim  operasyonu! 25 gözaltı!

İZMİR - Van'daki depremin ürkütücü sonuçlarını tartıştığımız, milletçe yaraları sarmaya çalıştığımız bugünlerde İzmir'de polisin yaptığı bir operasyon korkunç bir gerçeğin altını çizdi. Van Depremi'nde tamamen yıkılan binaların bir bölümünün kaçak, bir bölümünün de uygunsuz yapı denetim raporlarıyla ruhsatlandırıldığı hatta bazı yapı denetim firmaların ölen mühendislerin imzasıyla ruhsat verdiğinmin ortaya çıktığı süreçte yapılan operasyon olası bir depremde faciayı önlemeye şimdiden aday. Başbakan Erdoğan'ın 'bedeli ne olursa olsun kaçak yapıları yıkacağız' diyerek ruhsatsız ve depreme dayanıksız yapılara dikkat çektiği süreçte yapılan operasyonda 5 yapı denetim firmasının, İzmir'deki 7 apartmana, sahte ruhsat verdiği iddiasıyla şu ana kadar 25 kişi gözaltına alındı. 

5 FİRMA, 3 LABARATUVAR İNCELEMEDE!
İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri, bazı yapı denetim firmalarının uygun yapılmayan binalara sahte belgelerle ruhsat alınmasını sağladığı ihbarı üzerine, altı ay önce takibe başlattı. Polis, bu şekilde faliyet gösteren 5 yapı denetim firmasıyla 3 laboratuvarı belirledi. Sabah erken saatlerde eş zamanlı baskınlarda aralarında yapı denetim firması sahipleri, inşaat malzemelerinin yeterliliğini ölçen laboratuvarların sahipleri ve müteaahhitlerin de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.
 
Şüphelilerin eksik demir ve beton kullanılarak yapılan inşaatlara sahte veya usulsüz belge düzenleyerek oturuma uygun raporu verdikleri, bu belgelerle de müteahhitlerin belediyelerden oturma izni ve ruhsat aldıkları ileri sürüldü.
 
Firmaların ayrıca normal değerlerinde demir ve beton kullanılan inşaatların belgelerini göstererek uygun olmayan inşaatlara ruhsat aldıkları iddia edildi. Polisin ilk tespitine göre 7 binada olması gerekenden az çimento ve demir kullanıldığı ortaya çıktı. Zanlıların sorgularının öğleden sonra başlayacağı, yeni bilgi ve belgelere göre soruşturmanın kapsamının genişleteceği bildirildi.

50 BİNA İNCELENİYOR
İzmir’de sahte belgelerle depreme ve oturmaya uygun olayan binalara ruhsat verilmesini sağlayan şebekeye yönelik operasyonda, gözaltı sayısı 26’ya yükseldi. Gözaltındaki yapı denetim şirketi, laboratuvar ve müteahitlerin uygun raporları aldıkları 50 binada bilirkişilerce incelemenin devam ettiği öğrenildi.
 
Yaklaşık 6 aydır süren takip sonrasında, bilirkişilerin inşaatlara yönelik raporları geçen hafta tamamlayarak gönderdikleri, operasyonun da savcının talimatı doğrultusunda yapıldığı saptandı. Halen sorguları devam eden zanlıların, ruhsat dosyalarına tanınmış firmaların kaliteli çimentolarının kullanıldığına yönelik sahte faturalar da ekledikleri ileri sürüldü.
 
RAPORUN BEDELİ 10 BİN TL
İzmir'de sahte belgelerle depreme ve oturmaya uygun olmayan binalara ruhsat verilmesini sağlayan şebeke elemanlarının sorgularının devam ettiği bildirildi. Yapı denetim firması ile laboratuvar sahiplerinin, olur raporları karşılığında bina sahiplerinden 10 bin Lira aldıkları ileri sürüldü. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şakir Turan 29 Ekim 2011 Cumartesi 09:36

Ak belediyecelik İzmir'e geldiğinde bunların kökü kazınacak vatandaş huzura erecek.CHP döneminde yapılan derme çatma binalar şimdi herkese korku veriyor ne olucak endişesi yaşıyoruz.İzmiri AKP yönetirse bu korkular geride kalıcak inanıyorum.

Yorumu oyla      13      12  
CUMHUR 28 Ekim 2011 Cuma 22:12

BUNLARIN ÇOĞU BELEDİYE MECLİS ÜYESİ MÜTAHİTLERDİR TOPRAK DOYURSUN GÖZLERİNİ İNŞALLAH.

Yorumu oyla      17      9  
28 Ekim 2011 Cuma 14:25

Firmalar ve isimler yazılsada İzmir liler bilse...

Yorumu oyla      41      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O, 59 erkekli okulun tek kızı!
Ege Üniversitesi (EÜ) Ege Meslek Yüksek Okulu Uçak Teknolojisi Programı'nın ...
29 Ekim törenleri iptal edildi!
Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarın yapılacak geçit törenleri, tüm illerde ...
Balyoz'da ilk tahliye geldi
Darbe iddialarıyla suçlanan subayların yargılandığı Balyoz Davası'nda ...
 
Serhat tam 108 saat sonra kurtarıldı
Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından çalışmalarını ...
Ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ediyor
AFAD, Van depreminde hayatını kaybedenlerin sayısını 550 olarak açıkladı. ...
Depremzedelere SGK şoku
7.2 ile yıkılan Van'da yaralar sarılmaya çalışılırken Sosyal Güvenlik ...
 
Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna gönülden yardım
Düzenledikleri kermes ve giysi kampanyası ile depremzedelerin Van’daki ...
Bornova'da devrilen tır alev aldı
Bornova’da, hayvan yemi yüklü TIR, lastiği patlayınca devrildi. Sürtünmeden ...
Narlıdere'de aşırı hız ve alkol sonuç...
İzmir'in Narlıdere İlçesi’nde, alkollü Tolga Mehmet Demiray yönetimindeki ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva