HABERLER>GÜNCEL
28 Ekim 2011 Cuma - 11:08

29 Ekim törenleri iptal edildi!

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarın yapılacak geçit törenleri, tüm illerde Başbakanlık genelgesiyle iptal edildi. İstanbul'da Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni yapılmayacak, yarın akşam Bağdat Caddesi'nde fener alayı yürüyüşü düzenlenecek.

29 Ekim törenleri iptal edildi!

ANKARA - Van depremi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri çerçevesinde tören geçişi, resepsiyon gibi kutlama faaliyetlerinin yapılmamasına ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Genelgede, 23 Ekim 2011'de Van ili ve çevresinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul törenleri şeklinde icra edilmesinin; tören geçişi, resepsiyon gibi diğer kutlama faaliyetlerinin yapılmamasının uygun görüldüğü kaydedildi.
 
Alınan karar gereği, bugün öğlen yapılacak çelenk koyma ve yarın sabah vilayetlerde yapılacak tebrikat törenleri dışındaki, resmi geçit dahil tüm etkinlikler iptal edildi.
 
BAĞDAT CADDESİ'NDE FENER ALAYI YAPILACAK
Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamada 29 Ekim akşamı saat 19.00'da Bağdat Caddesi'nde fener alayının yapılacağı duyuruldu.
 
Yürüyüşe katılan vatandaşlar, bu yıl Hakkari Çukurca’da şehit edilen 24 asker ile Van depreminde yaşamını yitirenlerin anısına siyah giyinecek.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Osman 29 Ekim 2011 Cumartesi 08:08

29 Ekim Türk Milletinin Yürüyüşü Şehit Anısına İptal edilmesine katılmıyorum Ama Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun...

Yorumu oyla      14      6  
Biray Erdoğan 29 Ekim 2011 Cumartesi 00:20

Cumhuriyet Bayramı cumhurun bayramıdır.Nasıl olur da resmi geçit törenleri iptal edilir?

Yorumu oyla      14      6  
Ramazan Aktaş 28 Ekim 2011 Cuma 22:33

Özgür bireyler, vatandaşlar olmuşsak,yurdumuzu emperyelistlerden,vicdanımızı ARAP ların pencesinden kurtarmışsak;Şu DENİZ ler bizim diyor bakıyor,bu TOPRAK larda ANA bağrının sıcaklığını duyuyorsak ve yaşayabiliyorsak,hepsini ve her şeyi 29-EKİM-1923 e, kurucusu: ULU ÖNDERİMİZ ATATÜRK e borçluyuz.Bize bu günleri görmemizi sağlayan,CUMHURİYET in kuruluşunda mücadele eden canını seve seve feda eden şehitlerimizi şükran ve saygı ile anıyoruz!Ramazan Aktaş,Saygılarımla. CUMHURİYET’imizin 88. Yılı KUTLU OLSUN.!

Yorumu oyla      14      6  
Vahap Güler 28 Ekim 2011 Cuma 17:55

İşte akp zihniyeti ben bahsetmiştim ama ne kadar doğru söylemişim buda kanıtı oldu.Ankara'daki BEŞ yıldızlı bir otelde bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'in oğlu Ali Kaan Karabel ile Seçil Karabel çiftinin nikah şahitliğini yaptı.TÖRENİ İPTAL EDİP DÜĞÜNE KOŞTUKLARIN İSPATI.DEDİĞİM GİBİ UZAK DURUN BİZ KUTLARIZ...5 YILDIZLI OTEL'DE DÜĞÜN YAPILINCA ŞEHİTLERİMİZ İÇİN VAN İÇİN YAS TUTULMUŞ OLUYOR CUMHURİYET TÖRENİ GEÇİT YAPILIRSA YAS TUTULMAMIŞ OLUYOR...

Yorumu oyla      18      6  
Vahap Güler 28 Ekim 2011 Cuma 15:40

Yakında kökten kaldırırlar.Zaten Cumhuriyetin önemini kavrayamamış kişilerin kutlaması'da abes olurdu.KENDİ EVLATLARINA 7 YILDIZLI OTELLER'DE DÜĞÜNLER YAPANLAR ! CUMHURİYETİ BİZ DANSÖZLE İÇKİYLE KUTLAMIYORUZ.NEYİNİ İPTAL EDİYORSUNUZ ANLAMIŞ DEĞİLİM.Akapeliler kutlamasa'da olur zaten kurumuş çiçeklerden oluşan çelenk göndermelerini istemeyiz UZAK DURSUNLAR.AMA UNUTMAYACAĞIZ BUNU BİLESİNİZ.AKP Lİ VEKİLLER SİZ O CUMHURİYETİN MECLİSİNDEN MAAŞ ALIYORSUNUZ CUMHURUN BAYRAMINI İPTAL EDEMESİNİZ!!!

Yorumu oyla      22      6  
sak 28 Ekim 2011 Cuma 15:08

Cumhuriyet Bayramı ülkeyi işgal edenlerin gönderilip,kula kul olmanın kalkıp,insan olmanın birey olmanın ,bağımsızlığın ,özgür TÜRKİYE CUMHURİYETİ nin ilanıdır.Biz yurtseverler bayrağımızı balkona asıp sevincimizi yaşıyacağız.Bazıları sinir olucak.

Yorumu oyla      23      6  
İZMİRLİ 28 Ekim 2011 Cuma 14:48

Zaten yapılmak isteniyordu. Gerekçeside kılıfına uyduruldu... 1923 ü içlerine sindiremeyenler 2023 ü düşünüyorlar...

Yorumu oyla      22      6  
murat y 28 Ekim 2011 Cuma 13:13

resepsiyon belki de geçit töreni neden iptal edilir ki? cumhuriyet bayramı halkın bayramıdır.devlet kutlamıyorsa halk kutlamalıdır.bu arada kutlamak deli gibi coşup eğlenip içki içerek kendinden geçmek değildir.öyle zannedenlere duyurulur.

Yorumu oyla      24      6  
nilaysermikökkılınç 28 Ekim 2011 Cuma 12:55

Ulusal Bayram Ve Genel Tatiller hakkında 1981 tarihli 2429 sayılı bir kanunumuz var.1.maddesinde "1923 yılında Cumhuriyet'in ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır.Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır " denilmektedir.Yaşanan felaketler dikkate alınarak eğlencelerin iptali doğrudur.Ancak resmi geçit törenleri bir eğlence olmadığından iptal genelgesi de bence kanunu aşmış.Belediyeler ise Cumhuriyet Baramı törenleri için kanunu uygulamalıdır.

Yorumu oyla      24      9  
isimsiz 46 28 Ekim 2011 Cuma 12:40

Milli ve dini bayramlarımızın kutlanış şekillerindeki değişmeler ve coşku yoğunlukları(birine destek , ötekine köstek..),yakın gelecekte ülkemizi nelerin beklediğinin habercisidir..Bu gibi yasaklar ,bir toplumu değiştirme çabalarından sadece birkaç örnektir..Yoksa ,eğlencenin iptali anlaşılabilir , fakat yürüyüş ve resmi geçitlerin ne depremle ne de şehitlerle bir alakası olmadığı açık..Amaç asker ve askeri anımsatan değerlerin tamamen hafızalardan silinmesi ,yani zihinleri kontrol etme yöntemi.

Yorumu oyla      25      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balyoz'da ilk tahliye geldi
Darbe iddialarıyla suçlanan subayların yargılandığı Balyoz Davası'nda ...
Serhat tam 108 saat sonra kurtarıldı
Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından çalışmalarını ...
Ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ediyor
AFAD, Van depreminde hayatını kaybedenlerin sayısını 550 olarak açıkladı. ...
 
Depremzedelere SGK şoku
7.2 ile yıkılan Van'da yaralar sarılmaya çalışılırken Sosyal Güvenlik ...
Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna gönülden yardım
Düzenledikleri kermes ve giysi kampanyası ile depremzedelerin Van’daki ...
Bornova'da devrilen tır alev aldı
Bornova’da, hayvan yemi yüklü TIR, lastiği patlayınca devrildi. Sürtünmeden ...
 
Narlıdere'de aşırı hız ve alkol sonuç...
İzmir'in Narlıdere İlçesi’nde, alkollü Tolga Mehmet Demiray yönetimindeki ...
'Liseli İmdat' 101 saat sonra kurtarıldı
Van'ın Erciş ilçesinde depremden 4 gün sonra enkazdan 18 yaşındaki İmdat Padak sağ olarak çıkarıldı.
Denizde facia ucuz atlatıldı
Bostanlı- Üçkuyular seferini yapan arabalı vapurun bacasındaki izolasyon ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva