HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2011 Salı - 18:49

CHP İzmir’de Facebook tartışması

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın eşi Tülay Bayır ile CHP’den milletvekili aday adayı olan yazar Şadıman Şenbalkan arasında sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaşandığı iddia edilen bir olay parti gündemine taşındı.

CHP İzmir’de Facebook tartışması

EGDESONSÖZ - Ege’nin Sesi adlı internet sitesinde yer alan habere göre, 12 Haziran genel seçimlerde CHP’nin yetersiz çalıştığını dile getiren ve bunu Facebook sayfasında paylaşan Şadıman Şenbalkan’a CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın eşi Tülay Bayır yine Facebook üzerinden cevap vererek, bu tür eleştiriler yapmak yerine düşüncelerini rapor halinde sunmasını istedi. Tülay Bayır’ın ‘rapor’ talebinde bulunmasına kızan Şenbalkan’ın ise, ‘Ne raporu, siz kimsiniz?’ diyerek çıkıştığı iddia ederek, yaşanan bu durumu yine Faceboook sayfasından duyurdu.

DÜZELTME GÖNDERDİ
Tartışmaları sürdüren Şenbalkan’ın bu açıklamaları üzerine bu kez İl Başkanı Tacettin Bayır bu kez kendi Facebook sayfasından mesaj göndererek: “Şadıman hanım geçen gün yanlışlıkla eşimin sayfası olduğunu fark etmeden partimizle ilgili eleştiri ve önerilerinizi okuyup, bunların İl Başkanlığımıza rapor olarak göndermenizi rica etmiştim. Kusura bakmayın istemeden eşimin sayfası üstünden sizden yardım istemişim..Olay budur. Bilgilerinize” diyerek olayın başlangıcına neden olan ‘rapor’ mesajının eşi Tülay Bayır tarafından değil, kendisi tarafından gönderildiğini söyledi.
 
KİMSE RAPOR İSTEMEDİ
İl Başkanı Bayır’ın bu mesajıyla devam eden Facebook tartışmaları CHP İzmir gündemine taşındı. Yaşanların Ege’nin Sesi’nde yer alması üzerine açıklama yapan İl Başkanı Tacettin Bayır, mesaj olayını doğruladı. Kendisinin Şenbalkan’dan rapor istemediğini, sadece eleştirilerini ve isteklerini kendisine rapor halinde sunmasını istediğini belirten Bayır, “Benim Sayın Şenbalkan’dan rapor istemem gibi bir durum söz konusu olamaz. Kendisi bazı sosyal paylaşım sitelerinde, partimize ve Genel Başkanımıza yönelik ağır sözler dile getiriyordu. Milletvekili aday adayı olan bu arkadaşımızın seçimlerin hemen ardından yaptığı bu eleştirileri o gün Facebook’ta gördüm. Evde ortak bilgisayar kullandığımız için açık olan sayfanın eşimin Facebook sayfası olduğunu fark etmedim. Yapılan eleştirileri görünce kendisine bu tür eleştirileri buralardan yapmak yerine şikayetlerini ve isteklerini bana bir dosya halinde sunmasını istedim. Ama eşimin Facebook sayfasından mesajı gönderdiğim için yazılanların eşim tarafından yazıldığını düşünmüş. Eşimin olaylardan haberi yok” dedi.
 
OLAYI BÜYÜTMEK İSTİYOR
Rapor isteme gibi bir durumun söz konusu olmadığının altını çizen ve Şenbalkan’ın olayı büyütmek amacı taşıdığını dile getiren İl Başkanı Bayır, “Rapor ifadesini kendisi farklı algılamış. Kendisi ilçe başkanı değil, il kadın kolları yöneticisi değil ben neden ondan rapor isteyeyim. Sadece eleştirilerini bana sunmasını istedim. Bunu rapor olarak algılamış. Eşim durumu fark edince bana sordu. O zaman yanlışlıkla onun sayfasından mesajı attığımı anladım. Sonra kendisine bir düzeltme mesajı daha attım. Kusura bakmamasını söyledim. Ancak arkadaşımız bu olayı büyütmek istediği için sürdürüyor. Bu tür tartışmalar yerine partimiz için çalışmak daha doğru olur” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İşsiz güç ev kadını 22 Haziran 2011 Çarşamba 20:33

Bende Şadıman hanımın aşağıladığı işsiz güçsüz ev kadınlarından biriyim. Buradaki yorumları okudum,olayları bilmeden yorum yazıp il başkanımızı eleştirmişler. Şadıman hanım paylaşım sitesinde seçimlerde ev ev dolaşıp çalışan kadınları "işsiz güçsüz ev kadınları" diye aşağılamış ve yapılan çalışmalarıda "sırtınızda harçmı taşınız" diye küçümsemiştir. Ve bizlere "bana bak sen kim oluyorsun, ben yazarım" gibi cümlelerle mesajlar yazmıştır. Bu bayana soruyorum bu tartışmayı kim başlattı. Siz insanları aşağılarken, yazarsınız diye karşınızda susup kalacakmıydık. Bu olaydan buram buram reklam kokuyor. Yazık bu güzel aileyi reklamınıza alet etmeyin. Bu insanların gece gündüz parti için nasıl çalıştıklarını biliyorum. İyikide vekil olarak seçilmemişsiniz. Halkını sınıflara ayırıp aşağılayan bir kişi kimin vekili olabilirki.

Yorumu oyla      14      8  
ayşe derelier 22 Haziran 2011 Çarşamba 13:26

bende o paylaşım sitesinde şadıman hanımı eleştirenlerdenim. Ev hanımlarını aşağılayan bir tavırla davranması hiç hoş değildi ,o kadınlar ki fedakarca çalıştılar,kapı kapı dolaştılar ,bizler şahidiz,şadıman hanım ne yapmak istiyor anlamış değilim ,kendisini şiddetle kınıyorum .

Yorumu oyla      14      9  
YETER GARİ 22 Haziran 2011 Çarşamba 10:12

EN SONUNDA CHP Lİ GENÇ OLARAK YETER GARİ DEDİRTİNİZ NEDİR SİZLERDEN ÇEKTİKLERİMİZ BİZİM YEMİŞİM KILIÇDAROĞLUNU,BAYKALI,SAV I BIRAKIN GARİ

Yorumu oyla      12      7  
ali 22 Haziran 2011 Çarşamba 08:38

al birini vur birine. Kimlere kaldık.

Yorumu oyla      14      8  
chp fesbuk'ta örgütleniyor 22 Haziran 2011 Çarşamba 00:08

CHP fesbuk'ta kapışıyor AKP halkın içinde örgütleniyor... çok şey bildiklerini söyleyenler partiyi tabana teslim etsinler...

Yorumu oyla      20      7  
şadıman 21 Haziran 2011 Salı 21:48

kızım.. de get... yürü sen kitap yaz... kendin çal kemdin oku...

Yorumu oyla      17      8  
Serhat Eser 21 Haziran 2011 Salı 21:46

İl Başkanı Bayır'ın gazetecilere karşı bir alerjisi olmalı, daha önce CHP Ödemiş İlçe Başkan Yrd. Mustafa Ali Fırtına'yı da bir yazısı ile ilgili olarak disipline göndererek onun istifa etmesine sebep olmuştu. Onu küstürüp bunu küsütürüp başkanlık olmaz. Siyasi partiler gönüllülük esasına dayalı olarak örgütlenir. Şirket yönetmeye benzemez.

Yorumu oyla      20      10  
kamile tanrıöver 21 Haziran 2011 Salı 21:41

Şadıman hanım facebookta ev kadınlarını küçümseyen yorumunuzu okudum.Yazar olan, en önemliside CHP'li olduğunu söyleyen birisi için uslubunuz hiç hoş değil. Siz herhalde basında adınızı duyurup ünlü olmak istiyorsunuz.

Yorumu oyla      21      10  
yasemin 21 Haziran 2011 Salı 21:16

Başkanımızın yaptığı açıklamanın doğruluğuna sonuna kadar inanıyorum.bizlere yapılan hakaretleride meslektaşınıza sorarsanız ve o konu ile ilgilide haber yaparsanız bizlerde memnun oluruz.

Yorumu oyla      18      10  
yasemin 21 Haziran 2011 Salı 21:14

şadıman hn.işsiz güçsüz kadınlara ettiği hakareti kamufle etmek için güzel bir kurgu yapmış.o zaman C.H.P li olupta ev ev dolaşıp elinden geldiğince partisine katkı koymaya çalışan biz hanımları aşağılayarak işsiz güçsüz hanımlar sırtınızda harçmı taşıdınız...diye alay etmeye çalışan ;ben gazeteciyim sen kimsin bana bak... gibi sözleri sarf ederken basın olarak neredeydiniz... çok merak ediyorum...

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'li vekillerden mazbata mesajları
İlk kez İzmir’den aday gösterilen Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ...
İşte CHP’nin Kurultay gündemi!
Yeni CHP yapısına karşı kurultay kartını açan muhalefet imza sürecini ...
İzmir Milletvekili Balbay'a büyük şok
Dört gündür kara bağlanması beklenen Balbay ve Haberal'ın tahliye talepleri ...
 
Netanyahu’dan Erdoğan’a seçim kutlaması
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, seçimde yüzde 50’lik oy alan Başbakan Erdoğan’ı tebrik etti.
'Eksen kayması sonuna kadar devam edecek'
Gürsel Tekin görev alınması için Baykal ve Sav'ın başını çektiği ittifaka ...
Kocaoğlu: Benim çıtam yüzde 50'ydi
Partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Batum: Ergenekoncuları neden savunmayayım
CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, "CHP'de eksen kayması var diyorlar, ...
Kocaoğlu: AKP'nin stratejisi doğruydu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, seçim sonrasında ...
CHP'li vekiller 'Mazbatalarını' aldı
12 Haziran seçimlerinin ardından milletvekili seçilen isimler mazbatalarını ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva