HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2011 Salı - 13:59

Kocaoğlu: Benim çıtam yüzde 50'ydi

Partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 12 Haziran seçimlerinde alınan sonuçların CHP için başarılı olduğunu ancak beklentilerin yüksek tutulduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Benim çıtam yüzde 50’ydi” dedi.

Kocaoğlu: Benim çıtam yüzde 50 ydi

FIRAT SOYLU/EGEDESONSÖZ - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Kocaoğlu’nu il binası girişinde İl Başkanı Tacettin Bayır ve il yöneticileri karşıladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir milletvekilleri Rahmi Aşkın Türeli ve Aytun Çıray’ın da yer aldığı ziyarette konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, CHP’nin İzmir’de aldığı sonucun başarılı olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Başarılı bir seçim geçirdiğimize inanıyorum. Rakamlar da bunu söylüyor. Ama beklentiler çok yüksekti. Yerel seçim dinamikleriyle genel seçim dinamikleri karıştırılmaması gerekiyor. Her partinin seçimlerde hataları olabilir. Biz bu hataları minimize etmek için şimdiden çalışmalara başlamalıyız” dedi.

“BAŞARILI BİR SEÇİM OLDU”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kocaoğlu, Milletvekili Mehmet Ali Susam ile aralarında yaşanan kavga krizi ile ilgili soruya, “Bugünün konusu bu değil” diyerek yanıtsız bıraktı. İzmir’de alınan seçim sonuçlarının başarısız olmadığını bir kez daha vurgulayan Kocaoğlu, “Ben çıtayı yüzde 50 olarak tutmuştum. 2009 yerel seçimlerine bakarak böyle tuttuk. 2007 seçimlerinde aldığımız oy belliydi. Yerel seçimlerin dinamikleri farklıdır. Göreve geldiğimiz 2004 yılından bugüne oylarımız sürekli artıyor. Bir büyüme söz konusu ve bu büyüme devam edecektir. Aradığını bulamamak ile başarılı olamamak çok farklı bir şeylerdir. İkisini birbirine karıştırmamak gerekir” diye konuştu. Alınan seçim sonuçlarında Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının etkili olup olmadığı yönünde sorulan bir soruya ise Kocaoğlu, “Genel Seçimlerdeki başarılarda yerel yönetimlerin başarıları küçük görülür ama başarısızlıklarda sorumlu yerel yönetimlerdir. Başarının sahibi çok olacaktır, başarısızlığın sahibi biz olacağız diye söylemiştim” dedi.

BAYIR: KİMSE HEVESLENMESİN
Kocaoğlu ayrıca yerel yönetimler konusunda İzmir’in Ankara ile karşılaştırılmasını da istedi. “Bize nüfus ve büyüklük bakımından en yakın il Ankara(dır. Ankara’nın belediyecilik hizmetleri ile İzmir’in belediyeciliğinden ulaşımına, metrosundan arıtmasına kadar bir araştırma yapılıp kıyaslanma yapılmasını istiyorum” diye konuştu. İl Başkanı Tacettin Bayır da, İzmir’de AK Parti ile oy farkının 2007’ye göre daha çok arttığını belirterek, “AK Parti ile makas daha da açıldı. Oy farkını 71 bine çıkardık. Bu bize yetmiyor daha büyük başarılar elde etmek için çalışmalıyız. 12 Haziran seçimleri artık geride kaldı. Önümüzde yerel seçimler var. Yerel için çalışmalar yapacağız. İzmir’in röntgenini çekeceğiz. Dersimize iyi çalışıp, yerel seçimlerde başarıya imza atacağız Hiç kimse heveslenmesin İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan yine CHP olacaktı” dedi.

MHP’yi de ziyaret etti
Bildiğiniz gibi 12 haziran seçimlerini geride bıraktık, bu seçim sürecinde izmirde biraz çok olmasada bir gergin bir seçim süreci yaşandı. Seçimin kendi dinamiği içinde bunlar yaşandığını ve geride kaldığını belirten Başkan Kocaoğlu: “ Bende bu gün bir saat önce AKP yi ziyaret ettim şimdi de MHP İl Başkanı kabul ettiler ziyaret ediyorum. Biraz sonra da CHP’yi ziyaret edeceğim. Seçim sürecinden sonraki varsa hatamız onları sarmak, ve tebrik etmek, onlardan sonrada hep birlikte İzmir’in problemlerini çözmek için yolumuza devam etmek İzmir insanını yerelde İzmir il başkanlarının kentin kanaat önderleri ile birlikte İzmir için çalışmak. Kaldığımız yerden devam etmek üzere bu ziyareti gerçekleştiriyorum. Tabi ben MHP ye başarılar diliyorum. Önümüzdeki süreçte partilerimiz giderek güçlenecektir. Tebrik ediyorum başarılı çalışmalarınızdan dolayı. Ve bu seçimin ülkemize kentimize hayırlı uğurlu olmasın diliyorum hep birlikte ülke ve kent insanını refahı için huzuru için çalışacağız. Ben tekrar başkana kabul ettiği iç in sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batum: Ergenekoncuları neden savunmayayım
CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, "CHP'de eksen kayması var diyorlar, ...
Kocaoğlu: AKP'nin stratejisi doğruydu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, seçim sonrasında ...
CHP'li vekiller 'Mazbatalarını' aldı
12 Haziran seçimlerinin ardından milletvekili seçilen isimler mazbatalarını ...
 
İşsizlikten milletvekilliliğine: Hamza Dağ
AK Parti 2. Bölge 5. sıra adayı olarak İzmir milletvekili seçilen Hamza ...
Erdoğan’ın Büyükşehir hesabı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Haziran seçimlerinin ardından teşkilatlara ...
Kılıçdaroğlu'ndan kurultaycılara hodri meydan
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal ve ...
 
İlhan Cihaner’den çok ağır sözler
Ergenekon Davası’nın tutuksuz sanıklarından Erzincan Eski Başsavcısı İlhan ...
CHP İzmir'de 12 Haziran çatlağı!
Seçimlerde İzmir'de beklediği sonucu alamayan CHP'nin Tire İlçe Başkanı ...
Yüksel’in gündemi kurultay değil tüzük
Partide kurultay sesleri yükselirken CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva