HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2011 Salı - 12:24

CHP'li vekiller 'Mazbatalarını' aldı

12 Haziran seçimlerinin ardından milletvekili seçilen isimler mazbatalarını almaya başladı. Meclise giriş vizesi özelliği taşıyan mazbatalarını alan çiçeği burnunda milletvekilleri Ankara’ya gidiş için hazırlıklara başladı.

CHP li vekiller  Mazbatalarını  aldı

FIrat Soylu/Egedesonsöz - CHP’nin 13 İzmir milletvekilinden dokuzu bugün Kültürpark Fuar Alanı’ndaki İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı. CHP’de Birgül Ayman Gürel ile tutuklu Mustafa Balbay’da Avukatı aracılığıyla dün mazbatasını almıştı. İki ismin ardından bugün de Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Oğuz Oyan, Erdal Aksünger, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Hülya Güven, Rıza Türmen, Aytun Çıray ve Rahmi Aşkın Türeli mazbatasını alarak Meclis vizesini almış oldu. İl Seçim Kurulu Müdürü İsmet Kilimci’nin elinden mazbatalarını alan dokuz CHP milletvekilli arasından Oğuz Oyan’ın dışında diğerler sekiz ismin ilk kez meclise girecek olmaları nedeniyle mazbatalarını alırken oldukça heyecanlı oldukları görüldü.



İLK KEZ MAZBATA ALANLAR HEYECANLIYDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, imza atarak mazbatasını alırken ‘İzmir sözleşmesi’ imzalıyoruz dedi. Musa Çam ise mazbatasını eski İl Kadın Kolları Başkanlarından Ender Ertil ile birlikte aldı. CHP’de dokuz ismin katıldığı toplu mazbata alım törenine Mehmet Ali Susam ile Güldal Mumcu katılmadı. İkilinin özel işleri nedeniyle mazbatalarını daha sonra alacakları öğrenildi. Mazbatalarını alan CHP’li milletvekilleri daha sonra Seçim Kurulu dışında kendilerini bekleyen partililerle buluştu.

YÜKSEL: İYİ BİR TAKIM OLDUK

İlk kez mazbata alarak milletvekili seçilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, iyi bir takımla Ankara’ya gittiklerini söyledi. Seçim çalışmalarında gösterdikleri özverili çalışmadan ötürü örgütlere teşekkür eden Yüksel, İzmir’de her iki seçmenden birinin CHP’ye oy verdiğini hatırlatarak şöyle konuştu: “İzmir her zamanki gibi özgürce kararını vermiştir üzerinde kuruluna baskılara kulak asmamıştır özgür iradesini ortaya koymuştur 13 arkadaşımızı Ankara’ya, meclise göndermiştir. AKP İzmir’de 2007’de 9 olan milletvekili sayısını 11’e çıkardı. AKP ile aramızdaki fark 5 puanken 7 puana çıkmıştır. Bu seçim, AKP için hezimet CHP için ise çok önemli bir başarıdır. İzmirlilere çok teşekkür ediyoruz. CHP takımı olarak İzmir’e layık olmaya çalışacağız. Öncesinde verdiğimiz sözleri unutmayacağız. Ülkemizin geleceği için çalışacağız. İzmir’e verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışacağız. Kendi projelerimizi İzmir’e verilmiş başka sözlerin de takipçisi olacağız. Biz CHP takımı olarak İzmirlilere seçim öncesi verdiğimiz sözleri unutmuyoruz. ‘İzmir senin için ve ülkemiz için çalışacağız’ diyoruz.”



SAİT PARTİ ROZETİNİ ÇIKARDI

CHP milletvekillerinin ardından mazbatalarını almak üzere bu kez AK Parti milletvekilleri İl Seçim Kurulu’na geldi. AK Parti Milletvekili İlhan İşbilen de ilk kez mazbatasını alarak Meclis için yola çıkmış oldu. İşbilen’in ardından bu kez seçimleri kıl payı kazanan Rıfat Sait mazbatasını almak üzere İl Seçim Kurulu’na geldi. Son ana kadar kazanıp kazanmadığı kesinleşmeyen Sait, CHP’nin itirazlarının red edilmesinin ardından milletvekilliğinin onaylanmasıyla rahat bir nefes aldı. Mazbata alımına eşi Sevilay Sait ve kalabalık bir partili grubuyla gelen Sait, mazbatasını alırken AK Parti rozetini de çıkarmayı unutmadı. “Artık İzmirlilerin milletvekiliyim” diyen Sait, “Bundan sonra partimin değil, İzmir’in vekiliyim. Bana oy veren, oy vermeyen herkesin vekiliyim” diye konuştu. Öte yandan Sait’in, milletvekili mazbatasını almaya ‘Mehter Takımı’ ile birlikte geleceği açıklanmıştı. Ancak gelen tepkiler üzerine bu kararından vazgeçen Sait, İl Seçim Kurulu yerine Mehter Takımı ile ikamet ettiği Buca’da yürüyeceğini açıkladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
feryal keskin 21 Haziran 2011 Salı 17:34

Halka allah yardım etsin bu milletvekilleri seçilesiye kadar halkın hizmetkarıyız diyorlar. Fakat seçildikten sonra bizi tanımıyorlar...

Yorumu oyla      16      7  
DEMOKRAT 21 Haziran 2011 Salı 14:43

Her zaman olduğu gibi yine boşu boşuna bir 4 yıl daha kaybettik.Bu vekiller ile vay halimize.Hadi bakalım verdikleri sözlerin kaçta kaçını tutacaklar göreceğiz.Hiç bir şey yapmayacaklar,yapamayacaklar.Dokunulmazlık ve ayrıcalıktan başka kazandıkları hiç birşey yok.Bekleyin bakalım mahallenizden,sokağınızdan birdaha geçerlermi diye..

Yorumu oyla      18      7  
Chp Balçova 21 Haziran 2011 Salı 12:54

Yav bunlar İl binası nerede diye sorsan bilmezler. Bayraklı neresi, narlıdere nerede desen cevap veremezler. Bunlar ellerinde viski bardağıyla kurultay izlerler ancak.

Yorumu oyla      19      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşsizlikten milletvekilliliğine: Hamza Dağ
AK Parti 2. Bölge 5. sıra adayı olarak İzmir milletvekili seçilen Hamza ...
Erdoğan’ın Büyükşehir hesabı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Haziran seçimlerinin ardından teşkilatlara ...
Kılıçdaroğlu'ndan kurultaycılara hodri meydan
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal ve ...
 
İlhan Cihaner’den çok ağır sözler
Ergenekon Davası’nın tutuksuz sanıklarından Erzincan Eski Başsavcısı İlhan ...
CHP İzmir'de 12 Haziran çatlağı!
Seçimlerde İzmir'de beklediği sonucu alamayan CHP'nin Tire İlçe Başkanı ...
Yüksel’in gündemi kurultay değil tüzük
Partide kurultay sesleri yükselirken CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin ...
 
‘Sendrom’a ilk yanıt Ergün'den
AK Parti’nin seçimdeki başarısını Stockholm Sendromu’na benzeten CHP lideri ...
AK Parti oy vermeyenlerin peşine düştü
Türkiye genelinde yüzde 50'ye yakın bir oy alan AK Parti'de seçimin ardından ...
Balbay mazbatasını aldı
CHP İzmir 2. bölgeden milletvekili seçilen Cumhuriyet Gazetesi Yazarı, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva