HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2011 Salı - 18:43

AK Parti'li vekillerden mazbata mesajları

İlk kez İzmir’den aday gösterilen Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, mazbatalarını aldı.

AK Parti li vekillerden mazbata mesajları

FIRAT SOYLU/EGEDESONSÖZ - İzmir’de oylarını artıran ve 11 milletvekili çıkaran AK Parti’de milletvekili seçilen isimler mazbatalarını almaya başladı. Dün mazbatasını alan Aydın Şengül’ün ardından bugünde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Ali Aşlık, Nesrin Ulema, Hamza Dağ ve Erdal Kalkan mazbatalarını aldı. Fuar Kültürpark’taki İl Seçim Kurulu’na gelen Günay ve Yıldırım’ı partiler karşıladı. İlk kez İzmir milletvekili seçilen Yıldırım ve Günay’ın dışında meclise ilk kez girecek olan İlknur Denizli, Hamza Dağ, Nesrin Ulema ve Ali Aşlık’ın heyecanlı oldukları görüldü.
 
EXPO ALANI İÇİN DEĞERLENDİRMELER SÜRÜYOR
İl Seçim Kurulu Başkanı Yılmaz Durmaz’dan elinden alan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, demokratik olgunluğun yüksek olduğu bir seçim süreci yaşandığını söyledi. İzmir’de uzun bir seçim kampanyası gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Günay, bu süre içinde hiçbir sevimsiz anı yaşamadıklarını ifade etti. Oy verenler, vermeyen herkese güler yüz gösterdiklerini dile getiren Bakan Günay, “Henüz 10’uncu yılını doldurmamış bir siyasi parti olan AK Parti, üçüncü kez genel seçim kazandı ve oylarını artırarak bir genel seçim kazandı. Bu da Türk demokrasi tarihinde ilk defa gerçekleşen hatta dünyada az görülen olaylardan biridir. Bunun da değerini biliyoruz. Milletimizin bize gösterdiği güvenin desteğin değerini biliyoruz. Bu emaneti yüksekte tutmaya çalışacağız” diye konuştu. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Günay, EXPO için belirlenecek yer konusunda bir gelişme olup olmadığı yönündeki soruya, “İnciraltı’nı gündemden çıkarmış değiliz ama acaba daha kapsamlı bir alan, trafik açısından ulaşım açısından daha kapsamlı bir alan bulabilir miyiz, buna bakacağız. Fazla uzamadan bu konuyu kesin karara önümüzdeki günlerde bağlamaya çalışacağız. Birkaç ay içinde hızla çalışacağız. Fazla uzamayacak” dedi.
 
KILIÇDAROĞLU’NA YANIT VERDİ
Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’nin yüzde 50’lik başarısının ‘Stockholm Sendromu’ olarak değerlendirmesiyle ilgili görüşünün sorulması üzerine ise Bakan Günay, “Çok talihsiz bir benzetme bence. Türkiye insanına karşı AK Parti’ye oy verenlere karşı, özgür iradesiyle farklı siyasal partilere oy veren herkese karşı bir saygısızlık içeriyor. Bir siyasi parti genel başkanının demokratik bir seçimden çıktıktan sonar bu tür benzetmeler yapmış olmasını siyasi acemilik olarak karşılıyorum. Parlamentonun açılışından önce hepimiz daha dikkatli cümleler daha yapıcı cümleler kullansak sanıyorum Türkiye için iyi olur” şeklinde konuştu.
 
YILDIRIM: VAADLERİMİZ YANKI BULDU
Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ise, Türkiye genelinde yüzde 50 oy alarak üçüncü kez iktidar olduklarını belirterek, “İzmir’de de AK Parti olarak fevkalade önemli bir başlangıç yaptık. Bunun için de bize güven duyan duymayan tüm İzmirli hemşerilerimize teşekkürlerimizi şükranlarımızı sunuyoruz. Biz seçim sürecinde, ‘İzmir’de hizmet için varız. Hizmet için var olmaya devam edeceğiz’ dedik. Bu sözümüz bu vaadimiz İzmir’de yankı buldu. İzmirliler hizmet konusunda bizim söylemlerimizi taahhütlerimizi gayet hoş karşıladılar ve bunun karşılığını da verdiler. Bir kez daha İzmirlilere çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bütün milletvekili arkadaşlarımızla birlikte İzmir için söz verdiğimiz hizmetleri teker teker gerçekleştirmenin gayreti içinde olacağız. Seçimler hem ülkemize hem İzmir’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi.



DENİZLİ DE MAZBATASINI ALDI
İş dünyasının sevilen isimlerinden çiçeği burnunda siyasetçi İlknur Denizli de mazbatasını aldı. AK Parti’nin 1. Bölge 4’üncü sıradan aday gösterdiği Denizli, milletvekili olmanın heyecanını yaşarken, “Umarım mecliste İzmir için güzel işlere imza atarız. Çocuklarımızın da gurur duyacağı, her yönden gelişmiş bir kent için kolları sıvadık” dedi

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
başkan 22 Haziran 2011 Çarşamba 17:04

izmirsiz ankara olmaz önce izmiri unutmayacaksın zaman zaman halkın içinde ve teşkilatların sorunlarıyla ilgileneceksin o teşkilat sizi tepesinde taşır bizden söylemesi son pişmanlık fayda vermez

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte CHP’nin Kurultay gündemi!
Yeni CHP yapısına karşı kurultay kartını açan muhalefet imza sürecini ...
İzmir Milletvekili Balbay'a büyük şok
Dört gündür kara bağlanması beklenen Balbay ve Haberal'ın tahliye talepleri ...
Netanyahu’dan Erdoğan’a seçim kutlaması
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, seçimde yüzde 50’lik oy alan Başbakan Erdoğan’ı tebrik etti.
 
'Eksen kayması sonuna kadar devam edecek'
Gürsel Tekin görev alınması için Baykal ve Sav'ın başını çektiği ittifaka ...
Kocaoğlu: Benim çıtam yüzde 50'ydi
Partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Batum: Ergenekoncuları neden savunmayayım
CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, "CHP'de eksen kayması var diyorlar, ...
 
Kocaoğlu: AKP'nin stratejisi doğruydu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, seçim sonrasında ...
CHP'li vekiller 'Mazbatalarını' aldı
12 Haziran seçimlerinin ardından milletvekili seçilen isimler mazbatalarını ...
İşsizlikten milletvekilliliğine: Hamza Dağ
AK Parti 2. Bölge 5. sıra adayı olarak İzmir milletvekili seçilen Hamza ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva