HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2011 Salı - 12:58

Kocaoğlu: AKP'nin stratejisi doğruydu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, seçim sonrasında TBMM’de grubu bulunan üç partinin, sırasıyla AK Parti, MHP ve CHP İl başkanlarını makamında ziyaret etti.

Kocaoğlu: AKP nin stratejisi doğruydu

Soner Çağlar/Egedesonsöz - Ziyaret öncesinde Ömer Cihat Akay, Kocaoğlu’nu kapıda karşılamak için 5. Kattaki makam odasından ayrılarak aşağıya indi. Ancak bu sırada Aziz Kocaoğlu, diğer asansörle yukarı çıktı. Bu sırada gazetecilerin “Ömer bey sizi karşılamak için aşağıya indi” uyarısı üzerine Kocaoğlu, gülerek “Biz çalışmamızı sürdürelim” diyerek gazetecilerle ve personelle tek tek tokalaştı. Bu sırada Kocaoğlu, espri ile, “bunlar kurnaz siyasetçi” ifadelerini kullandı. Aziz Kocaoğlu, makam odasına girerken gelen Ömer Cihat Akay, Kocaoğlu’na sarılarak hem özür diledi hem de ‘hoşgeldiniz” dedi. Esprili bir şekilde başlayan ziyaret devamında da renkli görüntülere sahne oldu. Akay ve Kocaoğlu’nun esprileri dikkat çekti.

Kocaoğlu: Benim çıtam yüzde 50'ydi...haberi için tıklayın



HAYIRLI OLSUN
Ziyarette ilk sözü Aziz Kocaoğlu aldı. Kocaoğlu, “12 Haziran 2011 seçimleri önce ülkemize sonra kentimize hayırlı uğurlu olsun. Bir seçim süreci daha geçti bitti. Hep birlikte milletvekilleri ülke için, biz yerel yöneticilerde kentimiz için çalışacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Aslında iyi bir seçim süreci geçti. Daha iyi olabilirdi ama bu kadar olabildi. Sanıyorum yerel seçimlerde insiyatif yerelde olacağı için daha esprili geçer. Ama çok şükür tüm ülkemizde kaza bela olmadan ve düzgün bir şekilde seçimlerin yapılması hepimizi sevindirdi. Ben yüzde 50 oyla seçilen iktidar partisinden başlayarak mecliste grubu olan partileri ziyaret edip seçimden sonraki sürece hep birlikte adapte olmamız ve kentin sorunlarına dönmemiz için bugün ziyaretler yapıyorum. Birlikte çalışacağız. İktidar partisinin il başkanı milletvekilleri, muhalefetin il başkanları, milletvekilleri İzmir’in problemlerini çözmek için hep birlikte çalışacağız. Başarılar diliyorum” dedi.

AKAY ÖZÜR DİLEDİ
Ömer Cihat Akay ise, “Bu nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Sayın başkanla biz farklı partilerde olsak da bir abi kardeş, dost ilişkisini baştan beri sürdürüyoruz. Her ne kadar seçim atmosferinde insanlar bilerek veya bilmeyerek ağızlarından çıkan sözlerle birbirlerini kırdıysa bende kendi adıma sayın başkandan özür diliyorum” ifadeleri üzerine Kocaoğlu, “Estağfurullah, ben öyle bir şey demedim” demesi dikkat çekti.

Akay, sözlerine şöyle devam etti: “Seçim atmosferidir farkında olmayız. Sayın başkanımızın İzmir’in yönetimi konusunda iktidar partisi olarak üzerimize düşen görevler noktasında her zaman yardımcı olacağımız hususunu ifade ettik. Yardımcı olmaya hazırız. Biz kendisini seçilmiş İzmir başkanı olarak her zaman başımızda gördük.”

KAHVE ESPRİSİ
Bu sözlerin ardından Akay’ın “Kahveyi nasıl içersiniz?” şeklindeki sorusuna Kocaoğlu, esprili yanıt verdi: “Kahve sade… Fazla şeker masrafı olmasın…”
Yine gülüşmeler yaşanırken Akay, “İktidarda şeker tatlı bol efendim” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR DOĞRU STRATEJİ İZLEDİ
Bir gazetecinin seçim sürecinde yerel yönetimler üzerinden kampanya yürütüldüğü ve bu seçimin 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerin provası gibi görüldüğü yönündeki sorusuna cevap veren Aziz Kocaoğlu, “Her parti, her aday kazanmak için uğraşır. Adalet ve Kalkınma Partisi de, Cumhuriyet Halk Partisi de diğerleri de İzmir’de yerel yönetimi almak için uğraşacaktır. Uğraşmaması abestir. Tersten okursak uğraşması doğaldır. Partilerin dışında İzmirli hemşehrilerimizin oylarıyla bu olacaktır” şeklinde konuştu.
 
Kocaoğlu, şunları söyledi: “Evet 2011 seçimlerinde çok doğru bir strateji ile yerel yönetimler üzerinden İzmir’de siyaset yapılmıştır. Doğru strateji dediğimden de Adalet ve Kalkınma Partisi’nden bahsediyorum. Çok da doğru bir stratejidir. Kutluyorum kendilerini de. Yerel seçimlerde de yine yerel konuşulacaktır. Yerelin konuşulmasının İzmir’e faydası var. Dünya kadar proje çıktı. Bunları hep birlikte yapacağız. Yani biz İzmir’e o parti yaptı, bu parti yaptı, merkezi hükümet yaptı, yerel yönetim yaptı diye bir şey olmaz. Hep birlikte izmir insanını nasıl mutlu edebilirsek, yaşam standardını yükseltebilirsek olur. Herkesin amacı da bu. Onun için problem görmüyorum. Tabi herkes 2014’te asılacak. İpide birisi göğüsleyecek. Onun kim olduğunu siz zaten biliyorsunuz. Espri bu tabi…”

Akay ise, “İnsanlarımız eğitimde sağlıkta herhangi bir sıkıntı görmediği için yerel yönetim şikayetlerinde bulundular. Ama biz sahada yerel yönetimlerle ilgili politika yapmadık. Sahada hazırladığımız projeleri anlattık. İlçe belediyelerinin çalışmaması konusunu anlattılar” dedi.
Kocaoğlu, şöyle devam etti: “İstanbul gibi, Ankara gibi otobüsle ulaşım yapan belediyelerde vatandaşı ulaşımda mutlu etmek mümkün değildir. Bugün İstanbul’a gidin, Ankara’ya gidin aynı problem vardır. Bir de alt yapı problemi vardır. Hiçbirimizin standardı yüksek alt yapısı yok. Kazıyoruz yapıyoruz. Büyükşehirlerde belediyelerin en çok başını ağrıtan konu otobüstür, şoförlerin davranışlarıdır. Su arızaları falandır. AYKOME, İzmir Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi'nde TEDAŞ elektrik kablolarını yeraltına almak istiyor. Şimdi bu işe ‘hayır’ desen kablolar yer üstünde kötü görünecek. ‘Evet’ desen yeni yapılmış cadde tarumar edilecek. Ama ‘evet’ demek zorundayız. TEDAŞ’ın, TELEKOM’un İZSU’nun veya özel şirket olarak İZMİRGAZ’ın yatırımları… Belediye İZMİRGAZ kadar para harcıyor. Belediyeden şikayet gelir. Apayrı bir iş. Bütün belediyelerden şikayet gelir. Genel yönetimin işi değildir. Çok doğru stratejidir.”

MHP’YE BAŞARI DİLEDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ikinci durağı MHP İl Başkanlığı oldu. Kocaoğlu, kendisini karşılayan MHP İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan’a ve partisine başarılar diledi. Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki süreçte partilerin giderek güçleneceğini, belirtti. Yerel sorunların çözümü için de hep birlikte çalışacaklarını dile getiren Kocaoğlu, seçim sürecinde olduysa hatalarını sarmak, tebrik etmek için ziyarette bulunduğunu söyledi. Türkaslan ise İzmir’in kendisine yakışanı yaptığını ve güzel bir seçim yaşandığını söyledi. Hasan Ali Türkaslan, Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’in başkanı, ağabeyi olarak ufak tefek yanlış anlamaları ortadan kaldırmak, sevgi ve saygısı tesis etmek için yaptığı ziyaretten çok memnun olduklarını söyledi.
 
ÇITAYI YÜZDE 50 KOYMUŞTUM
Aziz Kocaoğlu’nun CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ı ziyaretinde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Alattin Yüksel de hazır bulundu. Kocaoğlu, İl Başkanı Bayır’a seçim sürecindeki çalışmalarından dolayı teşekkür etti. İzmir’de sanki CHP’nin başarısız olduğu intibası yaratıldığını belirten Kocaoğlu, "Ama hangi kriterden bakarsanız bakın, İzmir’de CHP diğer partilerden daha fazla büyümüştür. Yerel seçim dinamikleri ile genel seçim dinamiklerini karıştırmamak gerekir. Biz 12 Haziran 2011 seçimlerinden aldığımız destek, güç ve deneyimle önümüzdeki sürece daha doğru politikalarla çalışarak hazırlanacağız. Her parti hata yapabilir. Varsa hatalarımızı minimize ederek yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu. Aziz Kocaoğlu, seçimlerde CHP için çıtayı yüzde 50 oy oranı olarak koyduğunu, bunu da 2009 yerel seçimlerinden haraketle yaptığını söyledi. Ancak, yerel seçimlerin dinamiklerinin farklı olduğunu belirten Kocaoğlu, "2004’ten bu yana oylarımızı sürekli yukarı çekiyoruz. CHP’de bir büyüme söz konusu. Şunu da söylemem gerekir ki biz beklentiyi hep birlikte bu seçimde çok yüksek tutuk. Beklentiyi yüksek tutmak, aradığını bulamamak ayrı, başarılı olup olmamak ayrıdır. İkisini birbirinden ayırmak gerekir" dedi.
 
SUSAM İLE İLGİLİ SORUYA YANIT VERMEDİ
Bir basın mensubu, Kocaoğlu’na seçime iki gün kala CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam’la tartışmasını hatırlatıp, "Herkesle helalleştiniz. Mehmet Ali Susam’la da hellaleşecek misiniz?" diye sordu. Aziz Kocaoğlu, "Arkadaşlar bu, günün konusu değil. Bu konuda bir yorum yapmam, cevap vermem söz konusu değil" dedi. Kocaoğlu, "CHP’nin beklediği sonucu elde edememesinden sizin de payınız olduğu yorumlarına ne diyorsunuz?" sorusuna ise işin doğasını böyle olduğu yanıtını verdi. Aziz Kocaoğlu, "Seçimlerde sadece İzmir’de değil, tüm Türkiye’de; sadece bugün değil, geçmişten bu yana başarıda yerel yönetimlerin payı küçüktür, başarısızlıkta ise payı büyüktür. Bu yerel yönetimlerin kaderidir. Tüm partilerde böyledir. Ben belediye başkanı arkadaşlara ’Başarının sahibi çok, başarısızlığın bizden başka sahibi olmayacaktır, ona göre çalışın’ dedim. Bu da normaldir. Doğal karşılamak gerekir. Çünkü belediye somuttur. Otobüsten, yoldan şikayet olur. İstanbul’da da Ankara’da da İzmir’de de böyledir. Her zaman bir belediyeyi eleştirecek çok sayıda döküman vardır. AKP belediyeler üzerinden seçim stratejisi yürütmüştür. Biz bunun genel seçim olduğunu söyledik. Ama onlar o stratejiyi kendileri için doğru olduğuna inandıkları için sürdürdüler. Yerel seçim önümüzdeki yıllarda yerel seçim yarışı olacaktır, hep birlikte yaşayıp göreceğiz" dedi.
 
İZMİR’İ ANKARA İLE KIYASLAYIN
Kocaoğlu, yerel seçimlerle ilgili basın mensuplarına bir istekte de bulundu. Nüfus olarak İzmir’e yakın büyük kentin Ankara olduğunu belirten Kocaoğlu, "Ankara’da belediye hizmetleri, belediyenin durumu ile İzmir’in belediyecilikteki durumumunu, ulaşım, imar, arıtmalarından metrosuna bir araştırıp kıyaslama yaparsanız, hem İzmir hem de Ankara kamuoyu bilgilenir" diye konuştu.
 
Kocaoğlu, Büyükşehir Beldeyesi sınırlarının il sınırına genişlemesiyle ilgili de açıklama yaptı. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olamayan 9 ilçe olduğuunu belirten Aziz Kocaoğlu, bu ilçelere de seve seve sınırlara dahil olmalarıyla hizmet vereceklerini söyledi. İl Genel Meclisi bütçesinin de Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesiyle kaynak sıkıntısı yaşamayaklarını belirten Kocaoğlu, teknoloji elverdiği sürece de 9 ilçenin tüm sorunlarını çözeceklerini belirtti.
 
KİMSE HEVESLENMESİN
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ise Aziz Kocaoğlu’nun kendi yuvası olan CHP’yi ziyaretinden mutlu olduğunu söyledi. Seçimlerde Ak Parti ile 101 bin olan oy farkını 172 bine çıkardıklarını belirten Bayır, "Bu seçim artık bitti. Biz dünden itibaren yerel seçimler için çalışmalara başladık. Mahalle bazında inceleme yapıyoruz. Nerede eksik kaldık, nerede iyiydik. Bunları masaya yatırıp hep birlikte örgüt olarak röntgeni çekeceğiz. Gerekli müdahaleleri yapacağız. Dersimizi daha iyi çalışıp, yerel seçimlerde geçmişte olduğu gibi yine büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bundan sonra Aziz Bey’le daha sık görüşeceğiz. Çünkü 2.5 yıl sonra bir yerel seçim var. Örgüt ve Aziz Bey’in deneyimlerini bir arada hamur yapacağız. Hiç kimse heveslenmesin, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP’de kalacak" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Furkan kurtyener 21 Haziran 2011 Salı 22:38

İl baskanimizin sevecen ve babacan tavri kendini heryerde belli ediyor belediye baskaniyla bile chplilerden daha sicak iliskiler kurabiliyor tabana inebiliyor cemiyet dedigimiz sosyeteyle bile iliskileri cok iyi duzeyde teskilata kol kanat geriyor ilceleri maddi manevi yalniz birakmiyor allah basimizdan eksik etmesin basarilarininda devamini diliyorum demekki icten ve sicak iliskiler kururak ve hesap yapmadan siyaset yapilabiliyor bakanlarinda destegi olsada bu basarinin ilk sahibi o.cihat akaydir saygilar

Yorumu oyla      18      6  
utanmaz 21 Haziran 2011 Salı 14:12

Maşallah..! maşallah..Utanmadan bir de doğru yaptınız diye konusuyor...

Yorumu oyla      13      20  
H.A. 21 Haziran 2011 Salı 13:53

AK PARTİLİK RUHU BU OLSA GEREK.SN İL BAŞKANIMIZI BU GÜZEL HAREKETLERDEN DOLAYI KUTLUYORUM.BİRGÜN HERKES AK PARTİLİ OLACAĞINA GÖRE SN KOCAOĞLU DA DEVİR TESLİMİ ERKENDEN YAPMIŞ OLDU .REZERVASYONUNU YAPTIRMIŞ OLDU.

Yorumu oyla      20      17  
okan 21 Haziran 2011 Salı 13:53

sy akay eğitimde ve sağlıkta sıkıntı görmediği için yerele yöneldik dediniz sahi yokmu izmirin tüm okulları bakım ve güvenliğini belediyeler yapıyorda ondan sıkıntı yok bilginize Sayın kocaoğluna gelince o güler yüzünüzü ve espirilerinizi birde biz örgütler görsek ne olur. sizi de bilmeyen AKP li belediye başkanı zanneder. Her fırstta akp den özür dileyen bakanları ile kol kola gezen fakat chp ye gelince ben parti üstüyüm deyip chp lileri görmezden gelen bir yapınız var. iyi düşünün chp izmirde neden başarısız akp sizce neden başarılı

Yorumu oyla      24      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li vekiller 'Mazbatalarını' aldı
12 Haziran seçimlerinin ardından milletvekili seçilen isimler mazbatalarını ...
İşsizlikten milletvekilliliğine: Hamza Dağ
AK Parti 2. Bölge 5. sıra adayı olarak İzmir milletvekili seçilen Hamza ...
Erdoğan’ın Büyükşehir hesabı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Haziran seçimlerinin ardından teşkilatlara ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan kurultaycılara hodri meydan
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal ve ...
İlhan Cihaner’den çok ağır sözler
Ergenekon Davası’nın tutuksuz sanıklarından Erzincan Eski Başsavcısı İlhan ...
CHP İzmir'de 12 Haziran çatlağı!
Seçimlerde İzmir'de beklediği sonucu alamayan CHP'nin Tire İlçe Başkanı ...
 
Yüksel’in gündemi kurultay değil tüzük
Partide kurultay sesleri yükselirken CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin ...
‘Sendrom’a ilk yanıt Ergün'den
AK Parti’nin seçimdeki başarısını Stockholm Sendromu’na benzeten CHP lideri ...
AK Parti oy vermeyenlerin peşine düştü
Türkiye genelinde yüzde 50'ye yakın bir oy alan AK Parti'de seçimin ardından ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva