HABERLER>POLİTİKA
11 Temmuz 2011 Pazartesi - 21:01

CHP’de cellat tartışması

Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş ve Ödemiş İlçe Başkanı Emir Öztürk’ün kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmesi, CHP İzmir’i karıştırdı. Grup toplantısında İl Başkanı Tacettin Bayır ile Karabağlar Belediye Başkanı Kürüm arasında sert tartışmalar yaşandı.

CHP’de cellat tartışması

FATİH YAPAR/Egedesonsöz/Özel - CHP İzmir İl Örgütü’nde Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş ve Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk’ün kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmesi partiyi karıştırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi oturumu öncesinde yapılan basına kapalı grup toplantısında CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ile Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm arasında sert tartışma yaşandı. 

CHP İzmir'de disiplin şoku...haberi için tıklayın
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı grup toplantısında İl Başkanı Bayır’a yüklenen Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, disiplin konusunu gündeme getirdi. Bayır’a ilçe başkanlarının neden disipline gönderildiğini soran Kürüm, “İki ilçe başkanı da kurultay için imza veren ilçe başkanları arasında yer alıyor. Disipline gönderilmelerinin sebebi kurultay istemeleri midir? Bunu anlatın. Böyle bir kararı alamazsınız” dediği öğrenildi. Bunun üzerine Bayır, “Bu durumun kurultay imzası ile bir alakası yok. Karabağlar ve Ödemiş ilçe başkanları, partiyi kamuoyu önünde küçük düşürdü. Ayrıca benim hakkımda yaptıkları konuşmalar da var. Bunların hepsinin şahidi bulunuyor. Ben ne celladım ne de savcıyım” diye konuştu. Kürüm ise , “Savcı olmadığını biliyorum ama sen bir cellatsın” ifadelerini kullandı.
 
KİMSE KARALAYAMAZ
Toplantıda, Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Kadir Sinan da bir konuşma yaparken sürecin il başkanlığı tarafından yanlış yönetildiğini ifade etti. Sinan, Karabağlar Belediye Başkanı Kürüm’e de destek çıktı. Sinan yaptığı konuşmada, “Partinin sükunete ve beyaz bir sayfa açmaya ihtiyacı var. Bu süreçte disiplin mekanizmasının bir sopa gibi kullanılmasını doğru bulmuyorum. Eğer sopa olarak kullanırsanız partide kimse kalmaz. İki ilçenin disipline gönderilmesi sürecinde adaletli davranılmadı. Eğer partide disiplin mekanizması çalışırsa partide çalışacak adam bulamazsınız” dedi.
 
İl Yönetim Kurulu’nun aldığı karar CHP grubunu iyice gererken İl Disiplin Kurulu Başkanı Necat Yılmaz da kurulu savundu. Disiplin Kurulu’nun kimsenin güdümü doğrultusunda karar almadığını ifade eden Yılmaz, “Birileri cellatlık yapıyorsa bilemem ama disiplin mekanizması partinin değerleri için işletilir. Kimse bizi bir yere oturtamaz. Biz kimseden talimat alarak iş yapmayız” dedi. Konak Belediye Meclis Üyesi Adnan Oğuz Akyarlı ise, partinin danışma kurulu toplantısı yaparak süreci değerlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
BAŞKANLAR ÇIKTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ortamı sakinleştirmekte zorlandığı grup toplantısında Bayır ile Kürüm arasındaki tartışmadan sonra bazı belediye başkanları ve meclis üyeleri meclise girmedi. Konak Belediyesi’nin açılışına katılan başkanlar meclise katılmadı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemalizm_ir 12 Temmuz 2011 Salı 15:35

Bırakın boş muhabbetleri.... Rantçı değil Halk çı belediye ve İlçe başkanları istiyoruz.

Yorumu oyla      16      8  
Kazım EMİR 12 Temmuz 2011 Salı 13:30

EY CHP nin İLERİ GELENLERİ SİZ HİÇ OLUMLU BİRŞEY le KAMUOYU ÖNÜNE ÇIKAMazMISINIZ NEDİR BU HALKIN SİZDEN ÇEKTİĞİ YETER... YETER... SAĞLIKLI İŞLERLE KAMUOYUNUNÖNÜNE ÇIKIN İŞ YAPIN, İNSANI SEVİN ,HALKI SEVİN, HİZMET ÜRETİN, BİLMİYORSANIZ BİLENE DANIŞIN BİR AKILLI YOL BULUN YETTİNİZ AMA YETTİNİZ HAAAAAAAAAAAA

Yorumu oyla      16      9  
offfff 12 Temmuz 2011 Salı 10:52

HAKSIZLIK .DERENİN NASIL GÖRECEĞİNİ BEKLEYEN İLÇELER VARDI ONLAR KURNAZLIK YAPTI DİYE NEDEN İMZA VERENLERİ CEZALANDIRIYORSUNUZ.EĞER İMZALAR İSTENEN RAKAMA YETİŞSEYDİ İZMİRDEN EN AZ 45 OY ÇIKARDI.BU HAKSIZLIK.BAYRAKLI BELEDİYE BAŞKANI VE İLÇE BAŞKANININ BAYKALCI OLDUĞUNU CÜMLE ALEM BİLİYOR..VE BUNLAR İLÇELERİNDE ÇOK BAŞARISIZLAR ONLARIDA DİSİPLİNE VERİN VE GÖREVDEN ALIN..

Yorumu oyla      16      9  
12 Temmuz 2011 Salı 09:33

Sayın: Alaattin Yüksel, Aziz Kocaoğlu, Tacettin Bayır Siz Neden Yargısız İnfaz Yapıyorsunuz. Darağacına Giderken Bile Sormuşlar Adama. Siz Bir İl Başkanı Olarak Aradınız mı? Bozuk düzende sağlam çark bulunmaz. Kime hakaret etmişiz? Demokrasiyi savunmak suçmu? Sayın Allattin Yüksel Unuttun mu bu partide delege bile seçilemiyordun. Sayın Aziz Kocaoğlu Unuttunmu. Sayın Tacettin Bayır. Sen Deniz gezmişleri her zaman dilinden atmayan birisin Şimdi bunlar Hakkmı? Maraşı,Sivası,Deniz Gezmişleri Unutmayan Bu Gençlik Şimdi Siliniyormu? Beyler sizin Gücünüz yetmez buna Çünkü O Makam O Koltuklar Bir Gün Gerçek Halkın Olacak Rahat olun sizi o koltuklardan İ N D İ R E C E Ğ İ Z Bunlar Küfürse elinizden geleni ardınıza koymayın Hodri Meydan İzmir Nazım Hikmet Dernek Başkanı Aziz TEKİN

Yorumu oyla      21      20  
aysel cansoy 12 Temmuz 2011 Salı 09:28

İzmir nazım hikmet dernek başkanımız aziz tekin'e yapılan chp disiplinini kınıyor. Aziz Tekin Halktır. Gerçek Halkı Kimse susturamaz

Yorumu oyla      20      20  
aziz tekin 12 Temmuz 2011 Salı 09:13

adam gibi adam buna denir yüreğine sağlık sıtkı kürüm

Yorumu oyla      25      21  
İRFAN 12 Temmuz 2011 Salı 09:12

SALLA BAŞKANIM DÜŞÜRECEKSİN BUNLARI, HEM SEÇİMLERDE ÇALIŞTIRMADILAR BİZİ ŞİMDİDE ÇIKIP DİSİPLİN İSTİYORMUŞ SEN ÖNCE KENDİ İL KADRONU DİSİPLİNE YOLLADA SONRA KONUŞ. SITKI BAŞKANIM ARKANDAYIZ SİLKELE BUNLARI DÜŞECEK GİBİ DURUYORLAR ZATEN.

Yorumu oyla      26      21  
irfan a 12 Temmuz 2011 Salı 08:55

Ya kardeşim sen sahte isim kodlarıyla yorum yapan Tacettin BAYIR bile olma ihtimalin yüksek çünkü sevenin yok tacettin bey,29 yaşında genç bir partili olarak sizin akepeye karşı İzmirde aciz duruşunuz beni derinden yaralıyor olmuyor kardeşim yapamıyorsun sen bu işin daha çok fırın ekmek yemen lazım çok şansızsın niye EMİN ÖZTÜRK gibi çınarların yanında devede kulak bile değilsin be sayın abim bırak partiye dışarıdan destek ver yeter..

Yorumu oyla      25      19  
Mustafa 12 Temmuz 2011 Salı 08:53

Sıtkı Kürüm lafı gediğine koymuşsun. Diğer belediye başkanları hiç sesini çıkarmasınlar emin olsunlar sıra onlara da gelecek! Yazıklar olsun hepinize bir Emin Öztürk'e sahip çıkamadınız.

Yorumu oyla      26      18  
özkan sabuncu 12 Temmuz 2011 Salı 04:15

sen deyilmiydin böbürlenerek kılıçtaroğlunu genel başkanlığa getirenlerden biri sıtkı bey?ne inliyorsun?

Yorumu oyla      21      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de disiplin şoku
CHP İzmir Örgütü’nde olağanüstü kurultay sürecinin etkin isimleri arasındaki ...
Kriz çözüldü: CHP'liler yemin etti
AK Parti ve CHP yetkililerinin görüşmeleri uzlaşmayla sonuçlandı. CHP'li ...
‘Ailesi bile CHP’ye oy vermedi’
Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığındaki 10 saatlik CHP Parti Meclisi toplantısında ...
 
Türker yeniden başkan
DSP Olağanüstü Kurultayı'nda, genel başkanlığa yeniden Masum Türker seçildi.
Bakan Yıldırım’dan Büyükşehir’e mesaj
35 İzmir 35 Proje adıyla duyurulan yatırım projelerinden öncelikli olanların ...
CHP'den AK Partili Kapusuz'a ağır cevap
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Yüksel Demirsoy içini döktü
CHP İzmir örgütünün, önemli isimlerinden biri olan Gaziemir eski İlçe ...
Akay'ın hedefi seçirlerek başkan olmak
İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, bu kez seçilerek gelmek istiyor. Milletvekili ...
Yıldırım nikah şahidi oldu
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in Bayındır ilçesinde nikah şahidi oldu.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva