HABERLER>POLİTİKA
11 Temmuz 2011 Pazartesi - 15:55

CHP İzmir'de disiplin şoku

CHP İzmir Örgütü’nde olağanüstü kurultay sürecinin etkin isimleri arasındaki iki ilçe başkanı partiden ihraç istemiyle disipline verildiği ortaya çıktı.

CHP İzmir de disiplin şoku

Fırat Soylu/Egedesonsöz- CHP’de olağanüstü kongre sürecinde parti aleyhine açıklamalar yaptıkları ve partiyi kamuoyunda tartışılır duruma getirdikleri iddiasıyla Karabağlar ve Ödemiş İlçe Başkanları disipline verildiği iddiası parti kulislerini hareketlendirdi. İl Yönetim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda iki ilçe başkanın da partiden ihraç isteğiyle tedbirli olarak İl Disiplin Kurulu’na sevk edildiği öğrenildi.

Mustafa Ali Fırtına'nın 'İktidar olamadık intikam bari alalım' yazısı için tıklayın

ÖZTÜRK: BAYIR’IN SORUNU KİŞİSEL

Disiplin kararının İl Başkanı Tacettin Bayır’ın başkanlığında geçtiğimiz Perşembe günü toplanan il yönetim kurulunda alındığı belirtilirken, kararın ilçe başkanlıklarına Cuma günü gönderildi. İl Başkanlığından gelen kararı doğrulayan Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk, karara itiraz ettiğini açıkladı. Olağanüstü kurultay için imza verenler arasında ilk sırada yer alan Öztürk, partiden ihraç istemiyle disipline verilmesinin tek sebebinin İl Başkanı Bayır’ın kişisel hırsları olduğunu söyledi. İl Başkanı Bayır’ın göreve geldiği günden bugüne kadar her zaman kendisine karşı olumsuz bakış sergilediğini dile getiren Öztürk, kendisine muhalif isimlerin il başkanlığı tarafından desteklendiğini dile getirdi. Öztürk, kararın Cuma günü ilçe başkanlığına ulaştığını, kendisinin ise itiraz yazısını Pazartesi (bugün) gönderdiğini söyledi. Öztürk, “Tedbirin kaldırılması için itirazda bulundum. Salı günü yapılacak olan il disiplin kurulunda bu konu görüşülecek” dedi.

AĞIRBAŞ: BANA ULAŞAN BİLGİ YOK

Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş ise kendisine ulaşmış herhangi bir karar olmadığını savundu. Kendisinin disiplin suçu işleyecek hiçbir girişimde bulunmadığını dile getiren Ağırbaş, “Ben bugüne kadar partimin başarısı için çalıştım. İddialar nedir tam bilmiyorum. Ben ilçe başkanı olarak çalışmalara devam edeceğim. Şuna kadar bana ulaşmış bir karar yok” diye konuştu. Partiden ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline sevk edilen iki ilçe başkanının durumu Salı (yarın) yapılacak il disiplin kurulunda görüşülecek. Disiplin Kurulu’ndan çıkacak karar taraflar tarafından Yüksek Disiplin Kurulu’na taşınabilinecek.

BUCA’DA İKİ İSİM DE DİSİPLİNE VERİLDİ

Öte yandan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya karşı muhalif girişimlerde bulunan ve son meclis toplantısında Belediye Şirketi Bucamar’ın sermaye artırımına AK Parti grubuyla birlikte red oyu veren 11 CHP’li meclis üyesini ile Seferihisar’daki 5 meclis üyesinin durumu ise bu hafta görüşülecek. Ayrıca Buca İlçe Örgütü’ne üye eski İl Başkanlarından Memiş Yıldırımcan’ın genel seçimlerde ‘Güçbirliği adayına’ destek verdiği için parti üyesi Aziz Tekin’in ise parti yöneticilerine hakaret ettiği için disipline sevk edildiği öğrenildi. Yılıdırımcan ile Tekin’in de kesin ihraç istemiyle disipline verildikleri belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aziz tekin 12 Temmuz 2011 Salı 08:51

Bozuk düzende sağlam çark bulunmaz. Kime hakaret etmişiz? Demokrasiyi savunmak suçmu? Sayın Allattin Yüksel Unuttun mu bu partide delege bile seçilemiyordun. Sayın Aziz Kocaoğlu Unuttunmu Eskiyi ver yeni al diyip beyaz eşya sattını Sayın Tacettin Bayır. Sen Deniz gezmişleri her zaman dilinden atmayan birisin Şimdi bunlar Hakkmı? Maraşı,Sivası,Deniz Gezmişleri Unutmayan Bu Gençlik Şimdi Siliniyormu? Beyler sizin Gücünüz yetmez buna Çünkü O Makam O Koltuklar Bir Gün Gerçek Halkın Olacak Rahat olun sizi o koltuklardan İ N D İ R E C E Ğ İ Z Bunlar Küfürse elinizden geleni ardınıza koymayın Hodri Meydan Aziz TEKİN

Yorumu oyla      18      8  
Arif ÇALIŞKAN 12 Temmuz 2011 Salı 01:54

CHP'sine demokrasi getircez deyip göreve gelenler,bugün CHP'sinde var olan demokrasiyi de katlediyorlar.YCHP partiyi aşiret anlayışı ile yönetiyor,tam bir demokrasi garabeti yaşıyoruz.50 yıllık CHP'li,yarım asırlık duayen siyesetçi Ödemiş İlçe Başkanı Emin ÖZTÜRK'ü disipline sevk etmeye nasıl vicdanız el verdi acaba?Kurultay istemek ne zaman suç oldu CHP sinde ?Korku imparatoluğunu yıkıyoruz diyenler asıl şimdi CHP sinde korku imparatorluğu kurdular.İmza toplayan kurultay delegelerine sürekli disiplinle tehtid ettiler.Bu YCHP anlayışı bu şekilde giderse CHP sini bölecek ve partiyi büyük bir hezimete uğratacak.CHP sine geçmişde küfür edenleri,partinin aleyhine çalışanları,MYK,Parti meclisi,ve milletevekili yaparak ödüllendirenler,ömrünü CHP sine hizmet etmekle geçiren CHP sinin çilekeş ve vefakar örgütlerini disipline vererek,görevden alarak partiden uzaklaştıyorlar.Bu yapılan reva mı Allah aşkına?Atatürkün partisini ne hale getirdiniz,yazık ettiniz CHP sine.CHP Ödemiş İlçe Gençlik Kolları Eski Başkanı,Ödemiş İlçe Kongre ve İzmir İl Kongre Delegesi Arif ÇALIŞKAN

Yorumu oyla      19      9  
kemale 11 Temmuz 2011 Pazartesi 23:09

yorumlarından o kadar belliki sen harbiden satılmışsın hemşerini yesinler sen seyret satılık

Yorumu oyla      17      11  
kemal 11 Temmuz 2011 Pazartesi 20:16

yıllarca parti küçük olsun ama bizim olsun diyenlerin disipline verilmesini mutlulukla karşıladım haydi büyük başkan,içimizden biri TACETTİN BAYIR seni gönülden destekliyorum,içimizdeki koltuk sevdalı irlandalıları temizle,herzaman arkandayız TACETTİN başkan

Yorumu oyla      32      16  
SBTDRN 11 Temmuz 2011 Pazartesi 18:37

Sayın Tacettin Bey; Ödemişli bir CHP delegesi olarak sizleri kınıyorum.Siz CHP liliği nedemek olduğunu bilemediniz.Emin ÖZTÜRK bu partinin duayeni olduğunu anlayamamanız zaten bunu bir göstergesi.Emin ÖZTÜRK seçim kazanılsada kazanılmasada hep aynı yerinde. öDEMİŞ te sürekli bişr dedikodu neymiş Emin ÖZTÜRK koltuk sevdalısıymış.. ya kardeşim sizin hiç aklınız alıyormu adam 25-30 yıldan beri bir fiil partinin içinde ne belediye başkanlığı için nede Ankara için kendini aday göstermemiş bu durumda nasıl koltuk sevdalısı oluyor. Emin ÖZTÜRK küçükmenderesin Başbakanı olarak bilinir hatta kime sorsan bilir seveni de var sevmeyenide sevmiyorsa bir insan bilinki EMİN ÖZTÜRK o kişilerin ceplerini yada eşrafını kollamadı diye sevmiyordur Emin ÖZTÜRK'ü böyle bir kişiliktir. Ben İzmirde ikametgah ediyorum ama her Ödemiş'E gittiğimde illaki partiye uğrarım her bayramın 2.günü saat 10.00 da bayramlaşma için orada hazır bulunurum neden biliyormusun Tacettin Bey orayı ben yuvam gibi görüyorum çünkü CHP öDEMİŞ ÖRGÜTÜ fakiri,zengini,işçisi,işvereni,öğrencisi,özel kurumda çalışan öğretmeni..ev kadını,iş kadını,ziraatçısı,pastanecisi,sanayii esnafı,eczanecisi,muhasebecisi yani anlıyacan küçük bir TÜRKİYE orada ama sen bilemezsin bunu tabiki siz gibilerde bilemez.Sizler ALSANCAK-BOSTANLI-BALÇOVA-BORNOVA vb gibi merkez ilçelerle iç içesin neden hepiniz BURJUVA sınıfına yakınsınız..Biz başkanımızdan memnunuz o bir baksın biz on yaparız,amma ve lakin siz gibi burjuvaya düşerse ÖDEMİŞ İLÇEMİZ vay halimize.. En son genel seçimlerde Ödemiş'bir oy kaybı yaşanmıştır.Bu oy kaybının eseri belediye başkanıdır buna hayır diyecek birisi varsa kendinimi belediyenin çatısından atarım..Her Ödemiş e gittiğimde nasıl memnunmusunuz diye sorduğumda herkes ama herkes açıyor ağzını yumuyor gözünü be kardeşim..yaka silkmişler belediye başkanından.Benim İzmir de oturmama rağmen söz söyleme hakkım olduğumu sanıyorum çünkü ikametgahım ÖDEMİŞİMDE. Eğerki bu koca çınarı disipline gitip partiden çıkarılımasıyla karşı karşıya kalınırsa,zaten seçimde kaybedilen bir kan vardı bununla birlikte kan kaybından ÖDEMİŞ CHP ÖRGÜTÜNÜN öldüğünün resmidir.Ben şahsım olarak CHP ÜYELİĞİMİ tekrar gözden geçirip gerekirse üyelikten ayrılmayı dahil isteyeceğim. İzmirde genel seçimlerde oy kaybettik ama siz bunu kabullenmiyorsunuz sayın Tacettin bey,özeleştiri yapamıyorsunuz.Gazetelerde ÇİÇEKLİ KÖY de mekanı kapatmışınız komik olmayın biz "SOSYAL DEMOKRATIZ" biz CHP liler olarak böyle bir şey yapmayız yapmamamız gerekir..neymiş mangal partisi ee daha da kötü be kardeşim. Neyse TACETTİN BAYIR sen bu İZMİR SOKAKLARINDA pardon ALSANCAK vb sokaklarda gezmeye devam et.Ne sen ÖDEMİŞİ ANLARSIN NEDE ÖDEMİŞ SENİ..

Yorumu oyla      30      55  
YETTİ 11 Temmuz 2011 Pazartesi 17:20

HAYDİ ARTIK YETTİ

Yorumu oyla      18      9  
Kemalizm_ir 11 Temmuz 2011 Pazartesi 16:37

Nihayet......Karabağlarda aktif siyaset yapan bir Cumhuriyet Halk Partili olarak bundan daha güzel bir haber alamazdım. Birol Ağırbaş Şimdi dışlananların ve gerçek partililerin siyaset yapma zamanı. Baş Baş.

Yorumu oyla      77      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kriz çözüldü: CHP'liler yemin etti
AK Parti ve CHP yetkililerinin görüşmeleri uzlaşmayla sonuçlandı. CHP'li ...
‘Ailesi bile CHP’ye oy vermedi’
Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığındaki 10 saatlik CHP Parti Meclisi toplantısında ...
Türker yeniden başkan
DSP Olağanüstü Kurultayı'nda, genel başkanlığa yeniden Masum Türker seçildi.
 
Bakan Yıldırım’dan Büyükşehir’e mesaj
35 İzmir 35 Proje adıyla duyurulan yatırım projelerinden öncelikli olanların ...
CHP'den AK Partili Kapusuz'a ağır cevap
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
Yüksel Demirsoy içini döktü
CHP İzmir örgütünün, önemli isimlerinden biri olan Gaziemir eski İlçe ...
 
Akay'ın hedefi seçirlerek başkan olmak
İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, bu kez seçilerek gelmek istiyor. Milletvekili ...
Yıldırım nikah şahidi oldu
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in Bayındır ilçesinde nikah şahidi oldu.
Sait, Gül'le Bulgaristan'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir grup işadamı ve bürokrat ile 11–12 Temmuz ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva