HABERLER>POLİTİKA
11 Temmuz 2011 Pazartesi - 09:48

‘Ailesi bile CHP’ye oy vermedi’

Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığındaki 10 saatlik CHP Parti Meclisi toplantısında Sezgin Tanrıkulu'nu hedef alan PM üyesi Mesut Değer'in sözleri yeni bir tartışma başlattı.

‘Ailesi bile CHP’ye oy vermedi’

İSTANBUL - Yemin kriziyle haftayı geçiren CHP'de, '12 Haziran genel seçim sonuçlarını analizi' gündemiyle önceki gün toplanan Parti Meclisi'ne (PM), Diyarbakır eski milletvekili Mesut Değer'in, CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nu hedef alan sözleri damgasını vurdu.
 
Değer, hemşehrisi Tanrıkulu'nun Diyarbakır yerine İstanbul'dan aday gösterilmesini eleştirdi: 'Sayın Başkan Yardımcımızın anne ve babasının Kulp Eski Ağaçlı Beldesi'nde oy kullandıkları sandıktan CHP'ye tek oy çıkmıştır. Demek ki, ailesi bile CHP'ye oy vermemiştir' dedi. Tanrıkulu, tek kelime ile bile yanıt vermedi.
 
Akşam'ın haberine göre, PM toplantısında bu sözleri söyleyen Değer iddiasını dün de sürdürdü. AKŞAM'a konuşan Değer ,şunları söyledi: 'İsteyene Sayın Tanrıkulu'nun ailesinin TC numaralarıyla kanıtlayabilirim. Oy kullandıkları sandıktan tek oy çıkmıştır. Eğer bu babasının oyuysa annesinin oyu nerede, annesinin oyuysa babasının oyu nerededir. Bunu simgesel bir bazda söylüyorum, asıl yanlış olan aday tercihleridir, benim asıl anlatmak istediğim bu' diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, PM'den yaşananlarla ilgili olarak dün AKŞAM'a konuştu ve Değer'in yaklaşımını sert bir üslupla eleştirdi. 'Yalan üzerine siyaset yapılıyor ve ben bundan çok utanıyorum' diyen Tanrıkulu şunları söyledi: 'Birileri köy siyaseti yapıyor. Benim annemin babamın o kurulun gündeminde ne işi var. Söyledikleri de yalandır. Yalan üzerine bir siyaseti anlamıyorum anlamayacağım da. Böyle bir şeyi konuşmak bile bana zul geliyor.'
 
EN AZ 12 OY VAR
Tanrıkulu; babasının 80'in üzerindeki yaşına ve yürüme güçlüğüne rağmen tam 150 kilometre yol katederek seçim sabahı oy kullanmaya gittiğini kaydetti. Tanrıkulu aile bireylerinin oy kullandığı Eski Ağaçlı'da toplam altı sandık olduğunu ve bu altı sandıta da CHP'ye 8'den aşağı oy çıkmadığını, dolayısıyla Değer'in doğru söylemediğini diğini vurguladı. Tanrıkulu tüm aile bireylerinin partisine oy verdiğini, sandıklarda çıkan oyların da bunu gösterdiğini sözlerine ekledi.
 
DEĞER: NEDEN KAYBETTİK?
Ben bunları söylediğimde 75 kişi oradaydı, Sezgin Tanrıkulu dahil. Konuştum, 3 saat geçti, bekledim yanıt versin, 'Mesut sen yalan söylüyorsun' desin, yapmadı. Tanrıkulu soyadlı herkesin TC kimlik numarası var bende. Tek tek baktık. Orada da söyledim, anne ve babasının oy kullandığı sandığa baktık. Biri 39'uncu biri 40'ıncı sıradaydı. Dedim ki, 'O sandıkta sadece 1 oy çıkmış. Ya annen vermedi ya baban ya da ikisi de vermedi'. Neden kaybettik biliyor musunuz, ben bunu anlattım. Bizim listemiz berbattı. Tekrar soruyorum, Sezgin Tanrıkulu niye Diyarbakır'dan aday olmadı?
 
UYUMSUZLUKTAN SİKAYETÇİ
PM'de eleştirileri yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu ise asla yeni bir korku imparatorluğu kurmayacaklarının altını çizerken yemin etmeme konusuna a açıklık getirdi: 'Yemin müzakeresini grupta açsam farklı eğilimler nedeniyle bölünmeler olabilirdi. Örgütlerimizi yeterince değerlendiremediğimiz eleştirilerine katılıyorum. Bu konuda haksızlık da yapmış olabiliriz. Ancak yeni tüzükle birlikte bu seçim yöntemini tamamen terk edecek ve sözü tümden örgütlerimize bırakacağız. Parti içinde söylem birliği olmamasından, uyumsuzluktan ben de şikayetçiyim. MYK'da bir konuda bir karar alıyoruz. Sonra bakıyorum ki, bir Genel Başkan yardımcısı bir televizyonda başka, bir televizyonda başka türlü değerlendirebiliyor. Evet bu konuda benim de şikayetim var ancak bunu mutlaka düzelteceğiz.'
 
KORKU İMPARATORLUĞU VURGUSU
Parti Meclisi toplantısında konuşan bazı üyeler seçim sonuçlarını ve partinin bugünkü durumunu değerlendirirken Kılıçdaroğlu'nun sözlerine atfen 'korku imparatorluğu' vurgusu yaptı:
 
FAİK TUNAY: Aldığımız oy oranı bir başarıdır. Bazı CHP örgütlerinin, belediyelerin, bazı partililerin çalışmadığı hatta parti aleyhine çalıştıkları yönünde bilgiler var.
 
MEHMET ALİ ÖZPOLAT: Ben hiçbir gerçek CHP'linin partisinin aleyhinde çalışacağı düşüncesine ve iddiasına katılmıyorum. Olsa olsa bunlar devşirme CHP'lilerdir. Sayın Genel Başkan 'Korku İmparatorluğunu yıktık' demiştiniz. Umarım şimdi kendiniz için bir yeni korku imparatorluğu kurmazsınız.
 
OSMAN KAPTAN: Hep 'Yeni CHP, Yeni CHP' diyorsunuz.Ancak bakın kulislerde Ankara il başkanlığı için Murat Karayalçın'ın, İstanbul İl Başkanlığı için de Ali Topuz'un isimleri üzerinde konuşuluyor. Bu nasıl Yeni CHP. Bu isimler mi yeni?
 
YAŞAR AĞYÜZ: Kritik yemin etmeme sürecinde Sayın Eski Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın 'yemin edilmesi yönündeki' açıklamaları ve önerileri zafiyete yol açmıştır. Parti içerisinde bir söylem birliği yoktur. Bu hem vekil hem de MYK düzeyinde mevcuttur.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gerçek CHPli 11 Temmuz 2011 Pazartesi 12:22

Bırakın bu işleri arkadaşlar. Genel Başkan refarandumda oy kullanamaz, Genel Başkan Yardımcısı daha ailesine CHP yi anlatamaz, sonra demokratik parti neresi demokratik. Bakın iddia ediyorum Cumhuriyet tarihinden bu yana CHP bu kadar faşist bir yönetim anlayışı görmemiştir. Konuşan herkes disiplinle tehdit ediliyor. Genel başkan tesadüf eseri oturduğu koltuğu kaybetmek istemiyor tabiki. Yazık bu örgüte.

Yorumu oyla      14      8  
nilaysermikökkılınç 11 Temmuz 2011 Pazartesi 10:59

CHP demokratik değerlere,özgürlüklere sahip çıkan bir partidir.CHP den vatandaşların oy kullanma iradesine baskı yapması beklenemez.vatandaşdan oy istemek başka bir şeydir. Herkişi kime oy vereceği konusunda özgürdür.Sn.Sezgin tanrıkulu'nun ailesinin oylarına oğulları CHP den aday diye hiçkimsenin ipotek koymaya hakkı yoktur.Demokrasiye inancın gereği aile içindeki demokrasiye de saygı duymayı gerektirir.Saygılarımla

Yorumu oyla      17      8  
remzi 11 Temmuz 2011 Pazartesi 10:06

neden TANRIKULU Diyarbakır dan aday gösterilmedi. Seçilemeyeceği belliydi.KILIÇDAROĞLU nu kınıyorum.Ümütlerimizi boşa çıkardı.Bölgede biir adım atamadı.

Yorumu oyla      14      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türker yeniden başkan
DSP Olağanüstü Kurultayı'nda, genel başkanlığa yeniden Masum Türker seçildi.
Bakan Yıldırım’dan Büyükşehir’e mesaj
35 İzmir 35 Proje adıyla duyurulan yatırım projelerinden öncelikli olanların ...
CHP'den AK Partili Kapusuz'a ağır cevap
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Yüksel Demirsoy içini döktü
CHP İzmir örgütünün, önemli isimlerinden biri olan Gaziemir eski İlçe ...
Akay'ın hedefi seçirlerek başkan olmak
İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, bu kez seçilerek gelmek istiyor. Milletvekili ...
Yıldırım nikah şahidi oldu
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in Bayındır ilçesinde nikah şahidi oldu.
 
Sait, Gül'le Bulgaristan'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir grup işadamı ve bürokrat ile 11–12 Temmuz ...
‘Tükürdüğümüzü yalamayız’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP Genel Başkanı Kemal ...
CHP'de 'yemin' toplantısı
‘Yemin krizi’nin görüşüldüğü CHP Parti Meclisi Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva