HABERLER>POLİTİKA
10 Temmuz 2011 Pazar - 11:05

Akay'ın hedefi seçirlerek başkan olmak

İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, bu kez seçilerek gelmek istiyor. Milletvekili adayı Doğan ve Belediye Meclis üyesi Sürekli de yarışın içinde.

Akay ın hedefi seçirlerek başkan olmak

İZMİR -  Yeni Asır’dan Onur Çakır’ın haberine göre AK Parti, genel seçimin ardından şimdi de kongre hazırlığına başlıyor. Partinin belde, ilçe ve il başkanlığına talip olanların isimleri kulislerde konuşulmaya başlandı. Genel Merkez tarafından İl Başkanlığı'na oturan Ömer Cihat Akay, bu kez seçilerek görevini yeniden yürütmek istiyor. İl başkanlığı için ayrıca Bilal Doğan, Bekir Pakdemirli, Tansu Kaya, Kerem Ali Sürekli ve Selim Gökdemir'in de isimleri konuşulmaya başlandı.
 
KULİS ÇALIŞMASI
AK Parti İzmir Teşkilatı, Eylül ayı sonunda başlayacak ilçe kongrelerine kilitlendi. Partiyi yerel seçimlere taşıyacak olan başkan ve yönetim kurulu üyelikleri için şimdiden kulis çalışmaları hız kazandı. Gönlünden aday olmayı geçiren isimler yakın çevrelerine ve bazı partililere bu isteklerini duyurmaya başladı. Mevcut ilçe başkanları ise, koltuklarını korumak için harekete geçti. Teşkilat mensuplarına sıcak mesajlar verilmeye başlandı.
 
35 İZMİR PROJESİ
AK Parti'de Genel Merkez tarafından istifaya zorlanan İl eski Başkanı Ömür Kabak'ın yerine getirilen Ömer Cihat Akay, atanarak geldiği koltuğa bu kez seçilerek oturmak istiyor. Ancak Akay'a teşkilat tarafından sevilen ve yıllardır hizmet eden çok sayıda ismin rakip çıkabileceği konuşuluyor. Bunlar arasında ise, milletvekili adaylığı sırasında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Bilal Doğan, Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'a yakınlığı ile bilinen ve 35 İzmir projesinin hazırlanmasında aktif görev alan Bekir Pakdemirli, Aliağa Belediyesi eski Başkanı Tansu Kaya, Konak Belediye Meclis Üyesi Kerem Ali Sürekli'nin ismi ön plana çıktı.
 
İLK ADAY SOYSAL
İl başkanlığının yanı sıra ilçe başkanlıkları için de partililer kıyasıya mücadele verecek. AK Parti Çiğli Belediye Meclis Üyesi Sıdık Soysal, ilçe kongresinde aday olmayı düşündüğünü söyledi. Soysal, "Aday olmayı düşünüyorum. Birlik beraberlik noktasında kavga olmadan bu süreci geçirmeliyiz. Çiğli'de bugünkü oy oranını kapatacak bir yönetim tarzıyla gün yüzüne çıkmak istiyoruz. Yüzde 30 alınmış bir oy var. Bu mesafeyi kapatacak bir ekibe ihtiyaç bulunuyor. AK Parti'de kavga, gürültü olmaz. 'Şu kişi etrafında birleşin derlerse', bunu yaparız. Bu birlikteliği sağlayacağımı düşünüyorum. Bu partinin kurucu ilçe başkanıyım. Buranın nabzını iyi takip eden birisiyim" dedi.
 
ZAMANA BIRAKTI
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı görevinden milletvekili adayı olabilmek için istifa eden ancak listeye giremeyen Latif Özkan, kongrede aday olmayı düşünmediğini söyledi. Özkan, "Urla ve Konak ilçe başkanlığı görevinde bulundum. İki göreve de Genel Merkez tarafından atandım. Şu anda aday olmayı düşünmüyorum ama zaman ne gösterir bilemem" dedi. Karabağlar İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili adayı olan Osman Sakman ise, ilçe kongresinde aday olmayacağını söyledi. Seçimde oylarını artıramayan Karşıyaka, Narlıdere, Çiğli ve Güzelbahçe'de parti teşikalatında değişikliğe gidilebileceği belirtildi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin ahmetoğlu 13 Temmuz 2011 Çarşamba 09:10

başkalarına iftira atacağına ak parti için ne yaptın onu anlatsana

Yorumu oyla      16      6  
akparti il 11 Temmuz 2011 Pazartesi 15:31

sayın ahmetoğlu il bşk cihat bey atandığında son söz ege değişik isimlerle yaptığın belden aşağı yorumları tekrar yaparmısın

Yorumu oyla      12      12  
hidir turan 11 Temmuz 2011 Pazartesi 13:35

dogma büyüme güzelbahceliyim akp yok kerim cetin var saygilar

Yorumu oyla      23      8  
HAMDİ YAKUPOĞLU 11 Temmuz 2011 Pazartesi 13:22

SİZCE MEVCUT İL BAŞKANI BAŞARILI MI Kİ YENİDEN ADAY OLACAK. ? REFERANDUMDA ÖMÜR KABAK VE EKİBİNİN ALMIŞ OLDUĞU EVET OY ORANINI KORUYABİLDİ. ONU DA İKİ TANE İCRACI BAKAN VE BAŞBAKANIN İZMİR DUYARLILIĞI SAYESİNDE ALDILAR. BU ŞARTLAR ALTINDA 40 IN ALTINA DÜŞÜLMEMELİYDİ. ŞİMDİ ÇIKMIŞ ADAYIM DİYOR. HANİ SEN TERCİH ETMEM TERCİH EDİLİRİM DİYORDUN. NE OLDU ŞİMDİ ??

Yorumu oyla      25      11  
murat mert yılmaz 11 Temmuz 2011 Pazartesi 13:20

ÖNCELİKLE KERİM ÇETİN İLE İLGİLİ ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM. ADAM ARI GİBİ CALIŞMAKTA VE GÜZELBAHÇE DE AKP YE VERİLEN OYLARIN YARISI BU ADAMIN ŞAHSINA VERİLMEKTE. PARTİ YÖNETİMİ BUNU ÇOK İYİ BİLİYOR VE FARKINDADIR. GELELİM DEDİKODULARA, BUNLAR DA BAŞARIYI ÇEKEMEYEN HİZİPÇİLERİN İŞİDİR.

Yorumu oyla      22      9  
hüseyin aahmetoğlu 11 Temmuz 2011 Pazartesi 12:52

ismsiz kahramanlar ne olur rumuz kullanmayın.erkek gibi isimlerinizi yazın.kapı arkası dedikoduları bırakında parti için ne yaptın onu yazın

Yorumu oyla      21      9  
vecdi sağıroğlu 11 Temmuz 2011 Pazartesi 12:48

çiğli atom karıncayla durmak yok yola devam

Yorumu oyla      18      9  
ümit aydın 11 Temmuz 2011 Pazartesi 11:46

basarılı ya da basarısız;tepeden her şey iyi göruluyor.kendınızı yormayın.

Yorumu oyla      20      9  
il akparti 11 Temmuz 2011 Pazartesi 09:07

sayın komik adam sayın ahmet bey cihat bşk atandığında burada yorum yazarken değişik isimlerle girip cihat bşk neler yazdığını belden aşağı vurduğunu bazı kişiler çok iyi biliyo anca o yalakalık yapmayı çok iyi becerir herkes ne nasıl biri akparti ailesi artık biliyo

Yorumu oyla      17      10  
Güzelbahçeli gençlik 11 Temmuz 2011 Pazartesi 08:48

ONUR ÇAKIR ATMA KARDEŞİM ATMA.KERİM BAŞKAN VAR DİYE AK PARTİ DEYİZ BU DEĞİŞİMİ KİM İSTİYORSA GELSİN GÜZELBAHÇEDE BİR ARAŞTIRMA YAPSIN ÖYLE SÖYLESİN KERİM BAŞKANI İSTEMEYENİ BİZDE İSTEMEYİZ O VARSA VARIZ YOKSA YOKUZ İŞTE O KADAR

Yorumu oyla      26      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım nikah şahidi oldu
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in Bayındır ilçesinde nikah şahidi oldu.
Sait, Gül'le Bulgaristan'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir grup işadamı ve bürokrat ile 11–12 Temmuz ...
‘Tükürdüğümüzü yalamayız’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP Genel Başkanı Kemal ...
 
CHP'de 'yemin' toplantısı
‘Yemin krizi’nin görüşüldüğü CHP Parti Meclisi Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.
Başbakan Erdoğan’dan İzmir sözü
Seçim döneminde İzmir’e yönelik proje vaatlerinden öncelikli olanlar 61. ...
Hükümet programında neler var?
Başbakan Erdoğan, yeni anayasayı geniş bir mutabakatla yapacaklarını söyledi. ...
 
'Yemin etmeme sürdürülebilir bir tavır değil'
CHP'de yapılan halef selef görüşmesinde görüş ayrılığı ortaya çıktı. Baykal, ...
Öcalan’dan BDP’ye yemin mesajı
Abdullah Öcalan avukatları aracılığı ile yaptığı açıklamada, barış konseyi ...
CHP manifestosunu Bayır okudu
CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve mecliste yemin etmeme kararının ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva