HABERLER>POLİTİKA
10 Temmuz 2011 Pazar - 16:49

Bakan Yıldırım’dan Büyükşehir’e mesaj

35 İzmir 35 Proje adıyla duyurulan yatırım projelerinden öncelikli olanların tespiti için önümüzdeki günlerde sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle bir araya geleceklerini açıklayan Bakan Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi’ne işbirliğine hazırız mesajı gönderdi.

Bakan Yıldırım’dan Büyükşehir’e mesaj

FIRAT SOYLU/EGEDESONSÖZ-Yeni kabinenin belirlenmesinden sonra İzmir’e ilk kez gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, aralarında bazı İzmir milletvekillerinin de bulunduğu teşkilat üyeleriyle biraraya geldi. Kordon’daki bir restoranda öğle yemeği şeklinde gerçekleşen toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, seçimlerden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurusu yapılan 35 İzmir 35 proje isimli yatırım programı hakkında açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın da eşlik ettiği basın toplantısında Yıldırım, aralarında Konak Tüneli, Körfeze tüp geçit, İzmir-Çeşme Deniz Otoyolu gibi İzmir’i marka kent yapacak projelerin bulunduğu 35 projeden önceliğin hangi proje olacağı konusunda çalışmaların başladığını duyurdu.
 
FİKİR ALINACAK
Söz konusu projeler arasından öncelikli olanların belirlenmesi için önümüzdeki günlerde İzmir’in önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları ve kanaat önderleri ile görüşmeler yapılacağını belirten Yıldırım, “Seçim öncesi 35 İzmir 35 proje diyerek, seçim beyannamemize ilave olarak İzmirlilere yönelik bir beyannamemiz oldu. Bu projeler 2011-2015, 2015-2019, 2019-2023 dönemlerini kapsayan üç dönemlik projelerdir. Dolayısıyla bunların tamamını dört yılda yapmanın hem fiziken hem de zaman olarak imkanı yoktur. Bu nedenle öncelikleri mutlaka belirlememiz lazım. Öncelikler konusunda çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki günlerde İzmir’in Sivil Toplum Kuruluşları, kanat önderleri ile bu öncelikler konusunda bir değerlendirme yapacağız. Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Meslek Odası ile temaslarımız başladı. Onların da görüşlerini aldıktan sonra çalışmalarımıza süratle başlayacağız. Önümüzdeki birkaç ay süre içinde en az birkaç projenin temelini atarak başlangıcını yapmış olacağız” dedi.
 
MASA BAŞI HAZIRLIKLAR ÖNEMLİ
Söz konusu projelerin yap-işlet-devret şeklinde gerçekleşeceğini de açıklayan Bakan Yıldırım, projelerin masa başı hazırlıklarının tamamlanmasına öncelik verdiklerinin altını çizerek, “Masa başı hazırlık süreci planlanmadan adım atılırsa uygulamada tıkanma yaşanır. O yüzden biz projeleri planlama safhasında daha titiz yapmayı tercih ediyoruz. Tecrübelerimizde bize bugüne kadar bunu gösterdi. İyi planlanmamış, iyi hesaplanmamış bir proje uygulamada daha büyük sorunları peşinde getirir” açıklamasında bulundu.
 
HIZLI TREN İÇİN DÜĞMEYE BASILIYOR
Söz verilen projeler arasında yer alan ve Ankara ile İzmir’i demiryolu ile birleştirecek olan hızlı tren projesi hakkında bilgi de veren Bakan Yıldırım, projenin bu yılki yatırım programına dahil edildiğini hatırlatarak, “Ankara-İzmir arasında hızlı tren projesi iki etap şeklinde gerçekleştirilecek bir proje. Ankara-Afyon, Afyon-İzmir etapları yapılacak. Dolayısıyla bu sene en az bir etabın, tercihende İzmir tarafının ihale yapılmış olacak” dedi. Bakan Yıldırım, Körfez’den tüp geçitle geçiş ile ilgili de bu dönem güzergah, sondaj ve uygulama projelerinin yapılacağının bilgisini verdi.
 
MEVCUT YAPI DENENECEK
Yatırım projelerinin hayata geçirilmesi sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği halinde olacaklarını belirten Bakan Yıldırım; “Amaç İzmirliye hizmet etmektir. Amaçlar ortak olduğuna göre, çalışmada, üretilecek çözümlerde ortak olması lazım. Bu konuda bizim herhangi bir önyargımız yok. İzmir konu olunca İzmirlilere hizmet söz konusu olursa biz sonuna kadar işbirliğine hazırız. Yeter ki zorlaştırıcı olmayalım, kolaylaştırıcı olalım” diye konuştu. Projelerin hayata geçirilmesi noktasında doğabilecek engellemeler konusuna da açıklık getiren Bakan Yıldırım şöyle devam etti;
 “Biz bu konuda yaşanacaklara karşı gerekli sözü vermiştik. Eğer İzmir’de işlerin yürütülmesi esnasında zorluk çıkarılırsa, anlamlı zorluklardan bahsetmiyorum, haklı nedenlere dayanan itirazlar elbette değerlendirilir. Ama hiçbir gerekçesi olmayan ideolojik engellemeler çıkarılırsa, bizde gerekirse özel kanun çıkarırız demiştik. Bu sözümüz geçerli ama önce mevcut yapıyı göreceğiz. Bakalım bir yere tosluyor muyuz? Onu bir görelim. Denemeden hemen böyle bir yola başvurmamız doğru olmaz.”
 
UYARIDA BULUNMUŞ
Geçtiğimiz günlerde Aliağa-Menderes Banliyö hattında bir trenin bozulmasının ardından yaşananlarla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Bakan Yıldırım, her işletmede aksaklıkların yaşanabileceğini ancak önemli olanın sorunların ardından alınan tedbirler olduğunu söyledi. Yıldırım, “İletmecilikte aksaklıklar olabilir. Mühim olan bu aksaklıkların müzmin hale gelmemesidir. Eğer bu aksaklıklar sürekli tekrar ediliyorsa o zaman bir sorun var demektir. Konuyu bende gazetede gördüm ve arkadaşlarımızı uyardım. TCDD ile Belediye burada ne sıkıntı varsa üzerine giderek bulacaklar. Aksaklıktan ziyade aksaklığın ardından yaşanacak sürecin sağlıklı yürütülmesi lazım. Tren yolda kalabilir, önemli olan o yolcuların nasıl taşınacağı, nasıl sevk edileceği konusudur. Bundan sonra arkadaşlar bu konuda daha dikkatli olacaklar” dedi. Bakan Yıldırım ayrıca İZBAN için önümüzdeki günlerde yeni vagonların alınacağının bilgisini de verdi. Seçimlerden sonra üç kez İzmir’e geldiğini hatırlatan Yıldırım, daha sık İzmir’de olacağını söyledi. Basın toplantısının ardından Yıldırım, İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile birlikte teşkilatla öğle yemeği yedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vecdi sağıroğlu 10 Temmuz 2011 Pazar 18:50

çiğli atom karıncasıyla devam eder inşaallah.Başarılar atom karınca .

Yorumu oyla      20      9  
hüseyin ahmetoğlu 10 Temmuz 2011 Pazar 17:14

sn. bakanımızın bu teklifi de aziz beyin tepeceğini zannetmiyorum.artık izmir marka şehir olma yolunda gereken adımların atılmasında hiç bir engel olmamalı.iktidar partisi olarak izmire yakışanı yapacaklarından da hiç kimsenin şüphaesi olmasın artık düğmeye basılmıştır.hayırlı olsun izmir

Yorumu oyla      22      10  
helal sana bakanım 10 Temmuz 2011 Pazar 17:05

hava alanında sayın bakanımızı karşıladık hoşgeldiniz hizmete devam diyor allah yolunuzu açık etsin

Yorumu oyla      20      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den AK Partili Kapusuz'a ağır cevap
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
Yüksel Demirsoy içini döktü
CHP İzmir örgütünün, önemli isimlerinden biri olan Gaziemir eski İlçe ...
Akay'ın hedefi seçirlerek başkan olmak
İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, bu kez seçilerek gelmek istiyor. Milletvekili ...
 
Yıldırım nikah şahidi oldu
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in Bayındır ilçesinde nikah şahidi oldu.
Sait, Gül'le Bulgaristan'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir grup işadamı ve bürokrat ile 11–12 Temmuz ...
‘Tükürdüğümüzü yalamayız’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP Genel Başkanı Kemal ...
 
CHP'de 'yemin' toplantısı
‘Yemin krizi’nin görüşüldüğü CHP Parti Meclisi Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.
Başbakan Erdoğan’dan İzmir sözü
Seçim döneminde İzmir’e yönelik proje vaatlerinden öncelikli olanlar 61. ...
Hükümet programında neler var?
Başbakan Erdoğan, yeni anayasayı geniş bir mutabakatla yapacaklarını söyledi. ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva