HABERLER>GÜNCEL
3 Mart 2011 Perşembe - 00:00

Cehaleti kapı kapı kovalıyorlar!

İzmir Menderes İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, okuma yazma seferberliği başlattı. Okuma yazma bilmeyen kalmasın diye ’“kapı kapı dolaşılması’” talimatı verdi.’

Cehaleti kapı kapı kovalıyorlar!


İlk etap kursa başlayan 155 kişiden okuma yazma öğrenen 153 vatandaşa toplamda yaklaşık 50 bin liralık nakdi yardım verildi.
İZMİR - Geçtiğimiz yıl İzmir’’in Menderes İlçe Kaymakamlığına atanan Tahsin Kurtbeyoğlu peş peşe gerçekleştirdiği icraatları ile halkın gönlünde taht kurdu. İlçede okuma yazma seferberliği ilan eden Kaymakam Kurtbeyoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan önderliğinde başlatılan 'Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası' kapsamında memurlarına kapı kapı dolaşılarak okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilerek ikna edilmesi talimatını verdi. Okula başlayanlara önce gıda yardımı yapıldı, çeşitli hediyeler verildi. 155 okumaz yazmazın gönüllü olarak katıldığı kursları 153 kişi başarıyla tamamladı.
 
75 bin nüfuslu Menderes ilçesinin mahallelerindeki belge törenlerine İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Kaçan, Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Akpınar ve birim amirleriyle birlikte katıldı. Tekeli Mahallesindeki tören Şehit Er İbrahim Kocagöbek İlköğretim Okulu’’nda düzenlendi. 35 başarılı kursiyerin belge aldığı programa vatandalar da ilgi gösterdi.
 
Kaymakam özür diledi
 
Okul bahçesindeki törende konuşan Menderes İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, okuma yazma bilmeyenlerin kabahatlisinin kendileri olduğunu belirterek özür diledi. Kurtbeyoğlu, ’“Okuma ve yazma kişiye büyük kolaylıklar sağlar. İnsan daha önce başkalarından bölük pörçük, kulak dolgunluğu ile öğrenmek zorunda kaldığı bilgileri tek başına çeşitli kitapları okuyarak elde edebilir. Okuma yazma bilmediği zamanlarda bir yakınına yazacağı mektubu,dilekçeyi, yazmayı bilen birine yazdırmak zorunda kalan insan, yazmayı öğrendikten sonra her dileğini kendi kalemiyle dile getirme mutluluğuna erer. Öğrenmenin en sağlam ve yararlı yolu, kişinin doğrudan doğruya bilgi edinmesidir. Bu da okuyup yazarak gerçekleşir.  Bugün okuma yazma öğrendiniz. Size okula gidip de alim mi olacaksınız diyenlere inat okuma sevginizi sürdürmenizi istiyorum’”dedi. 

 
İş kuracaklar
 
Kampanya kapsamında okuma yazma öğrenenlere belgelerini veren İlçe Kaymakamı Kurtbeyoğlu toplamda yaklaşık 50  bin liralık nakdi ödülleri dağıttı. Programın ardından sınıf ortamında kursiyerlerin dertlerini dinleyen Kaymakama en çok iş isteği geldi. KPSS’’de başarılı olamadıkları için devlet dairelerinde kendileri ve eğitim alamamış yakınlarının iş bulamadığını belirten kursiyerler kaymakamdan destek istedi. Kaymakam Kurtbeyoğlu, becerikli vatandaşlarla birlikte istihdamı arttırmak için iş kuralım teklifinde bulundu. Kaymakam 15 bin liraya kadar yeni başlangıç yapacak girişimcilere destek verileceğini vurguladı.
 
Yüksek okul okuyacaklar
 
Kendileri için okuma bayramı olan günde büyük sevinç yaşayan kursiyerler, ödül töreni için büyük hazırlıklar yaptı. Börekler, gözlemeler, tatlı ve pastalar yapan Tekelili bayanlar, ellerine de kına yaktı. Kursa öncülük eden Menderes Kaymakamına teşekkürlerini bir demet çiçekle ifade ettiler. Değişik nedenlerle eğitim alamadıklarını belirten kursiyerler, önümüzdeki dönemde yüksek okul okuma hedefinde olduklarını vurguladı. Gıda yardımı ve yarım Cumhuriyet Altını değerinde nakdi yardım alan kursiyerlerden kimi parasını askerdeki oğluna göndereceğini kimi ise okuma yazmayı arttırmak için kitap ve dergiler alacaklarını söylediler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Gediz' bereketi
Beldeyken mahalle yapılınca üzülen Seyrekliler, şimdi bayram ediyor. Gediz ...
Ege'de yeni bir tekstil laboratuarı
Büyükşehir binasında iskele faciası: 2 işçi öldü
Büyükşehir Belediyesi binasının dış cephesinin tadilatı sırasında iskelenin ...
 
’‘Dayak atan kocanın maaşı kesilsin!’’
Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, eşini döven erkeklerin evden uzaklaştırılmasını ...
Ümran Baradan’’ı kaybettik’…
İzmirli dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan, bir süredir tedavi ...
İşte Öcalan’’ın yol haritası ve 3 aşamalı planı
El konulan ve açıklanmayan ’“yol haritası’” AİHM kararıyla 1,5 yıl sonra ...
 
Gazetecilere polis baskını: 10 evde arama
Yalçın Küçük, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın aralarında bulunduğu ...
Yok böyle hastalık: Sabun yiyor!
39 yaşındaki 4 çocuk annesi Canan İleri, çeşitli tedavi yöntemlerine rağmen ...
Öğrenci affı için son tarih 7 Mart
YÖK, ''af kanunu''ndan yararlanarak 2010-2011 eğitim-öğretim ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva