HABERLER>GÜNCEL
3 Mart 2011 Perşembe - 00:00

Ege'de yeni bir tekstil laboratuarı

Ege'de yeni bir tekstil laboratuarı


Ege Üniversitesi 55. Yıl Kimyasal tekstil Muayenesi Laboratuarı açıldı. Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, ’“Artık çiçek açacak bir tekstilimiz var. Ben çok ümitliyim, tekstilden de beklentilerim giderek artıyor’” dedi.
İZMİR - Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’’nde yenilenen 55. Yıl Kimyasal Tekstil Muayenesi Laboratuvarı, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süer Anaç, Prof. Dr. Atilla Silkü ve öğretim elemanlarının katıldığı törenle açıldı. Ege Üniversitesi’’nin Tıp ve Ziraat alanında öncülüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Yılmaz üniversitenin tekstil alanında da önderlik ve yıldızlaşma yolunda olduğunu belirtti. Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma-Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Faruk Bozdoğan, ’“Marka olmak hedefimiz’” dedi.
NİTELİKLİ ARA ELEMAN YETİŞTİRİLMESİ ÖNEMLİ
Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, ’“Son zamanlarda tekstil alanında dalgalanma ve sessizleşme yaşandı, az üretim olsa da yeniden çiçek açacak bir tekstilimiz var. Ben çok ümitliyim, tekstilden de beklentilerim giderek artıyor’” dedi. Nitelikli ara eleman yetiştirmenin öneminden de bahseden Prof. Dr. Yılmaz, Türkiye’’deki yatırımcıların en büyük sorununun bu olduğunu vurguladı.
Prof. Dr. Yılmaz şu ana kadarki görev süresince genelde üniversite içinde süren inşaat alanları hakkında yorumlar yapıldığına dikkat çekerek ’“Bugün buraya geldik ve her şey ne kadar güzel olmuş diyorum. Neyin inşaatını yapıyoruz, laboratuvarların, dersliklerin, öyleyse iyi yapmışız, yapmaya da devam ediyoruz’” dedi.
Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma-Uygulama Merkezinin Önceki Müdürü Prof. Dr. Necdet Seventekin’’e emeklerinden dolayı plaket veren Prof. Dr. Yılmaz, ardından açılış kurdelesini kesti. laboratuvarı
ANALİZLER ULUSLARARASI STANDARTLARDA YAPILIYOR
1988 yılında kurulan ve Türk üniversiteleri içinde, bu alanda faaliyet gösteren ilk merkez olan Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma-Uygulama Merkezi, Türkiye’’nin en geniş ve en tecrübeli tekstil konfeksiyon öğretim elemanı kadrosu ile hizmet veriyor. Fiziksel ve kimyasal tekstil muayeneleri laboratuvarlarında analizler uluslararası standartlara uygun olarak yapılıyor. Diğer yandan merkeze bağlı olarak çalışan Tekstil Uygulama İşletmesi(Pilot işletme), aynı zamanda Tekstil Mühendisliği’’nin eğitim ve uygulamalarında da kullanılıyor. 45 bin metrekarelik alan üzerine kurulan işletme, Pamuk ipliği, yün ipliği, dokuma ve dokuma hazırlık, örme, dokusuz yüzeyler, tekstil terbiyesi ve konfeksiyon birimlerinden oluşuyor.
Merkez geçmişte başarıyla sonuçlanan çalışmaları sonucu TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından akredite oldu. EÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü akredite deney sayısını artırmak için 6 deneyle daha TÜRKAK’’a başvurdu.
Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, PTT ve belediyeler gibi birçok kamu kurum ve kuruluşlarına hizmette bulunan laboratuvarlar, lif, iplik ve kumaş formundaki çeşitli tekstil materyallerinin, çeşitli tekstil yardımcı madde ve kimyasallarının, ulusal ve uluslararası standartlarda analizini yapıyor. Kimyasal Tekstil muayeneleri laboratuvarına bağımlı olarak çalışan Eko-Tekstiller Laboratuvarında ise bio-pamuk (organik pamuk) üretiminden başlanarak hem insan ekolojisi hem de ekolojik üretim konularında araştırma- geliştirme çalışmaları yapılırken, bu konuda danışmanlık ve yayın hizmetleri de veriliyor. Central Union Sertifikasyon Ltd. Şti. Firması ile yapılan çalışma sonucunda ’“Organik Ürün Sertifikası’” alacak firmalara da danışmanlık hizmeti veriliyor.
Türk üniversiteleri içerisinde ilk ve tek olan Yıkama Laboratuvarlarında çeşitli deterjan ve çamaşır sularının performans testleri yapılırken, yine kimyasal tekstil muayenelerine bağlı olarak çocuk bezi ve bayan pedlerinin de performansları ölçülebiliyor.
Açılış sonrası laboratuvarı gezen Prof. Dr. Yılmaz, katılımcılarla birlikte merkezin dünü ve bugünü arasındaki değişimi anlatan sunumu izledikten sonra emeği geçen herkese teşekkür etti. (Ege Ajans)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir binasında iskele faciası: 2 işçi öldü
Büyükşehir Belediyesi binasının dış cephesinin tadilatı sırasında iskelenin ...
’‘Dayak atan kocanın maaşı kesilsin!’’
Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, eşini döven erkeklerin evden uzaklaştırılmasını ...
Ümran Baradan’’ı kaybettik’…
İzmirli dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan, bir süredir tedavi ...
 
İşte Öcalan’’ın yol haritası ve 3 aşamalı planı
El konulan ve açıklanmayan ’“yol haritası’” AİHM kararıyla 1,5 yıl sonra ...
Gazetecilere polis baskını: 10 evde arama
Yalçın Küçük, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın aralarında bulunduğu ...
Yok böyle hastalık: Sabun yiyor!
39 yaşındaki 4 çocuk annesi Canan İleri, çeşitli tedavi yöntemlerine rağmen ...
 
Öğrenci affı için son tarih 7 Mart
YÖK, ''af kanunu''ndan yararlanarak 2010-2011 eğitim-öğretim ...
Yüksekova'da polise linç girişimi!
İzmir’’de zehir tacirlerine kelepçe!
İzmir'de Narkotik Büro tarafından yapılan operasyonla 25 bin 270 Captagon ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva