HABERLER>GÜNCEL
2 Mart 2011 Çarşamba - 00:00

Yok böyle hastalık: Sabun yiyor!

39 yaşındaki 4 çocuk annesi Canan İleri, çeşitli tedavi yöntemlerine rağmen hastalığından kurtulamadı. İleri haftada birkaç kalıp sabun yiyor, kendini durduramıyor’…’

Yok böyle hastalık: Sabun yiyor!




İZMİR - Florida'da yaşayan ve haftada 5 kalıp sabun yiyen 19 yaşındaki Tempestt Henderson'a İzmir'den rakip çıktı.

Dünya çapında sabun yiyen 2 kadından biri olan ve yakalandığı sabun yeme hastalığından 10 yıldır kurtulamayan 39 yaşındaki 4 çocuk annesi Canan İleri, çeşitli tedavi yöntemlerine rağmen hastalığından kurtulamadı.

Tıp Fakültesi'nde ders konusu olabilecek hastalıktan kurtulmak için araştırma yaptığını ve bugüne kadar kalıcı olarak bir çözüm bulunamadığını belirten 4 çocuk annesi İleri, "Sabun yeme isteğinden kurtulmak istiyorum. Eğer böyle giderse ilerde çok büyük sağlık sorunu yaşıyacağımı da biliyorum. Sabun kelimesinin konuşulması bile ağzımı sulandırıyor. Bu isteğin neden kaynaklandığını ve nasıl önleneceğini bende bilmiyorum" dedi.
"Sakızla birlikte sabun yemek zevk veriyor"
Dünya çapında sabun yiyen 2 kadından biri olduğunu öğrenince daha çok şaşırdığını belirten 39 yaşındaki Canan İleri, "Ben yaklaşık 23 yıllık evliyim. 4 çocuk annesiyim. Mutlu giden bir evliliğim var. 10 yıl önce bir anda içimden köpük yeme isteği geldi. Bu isteğimi karşı koyamadım. Sonra sıvı sabun ve ardından özellikle kokulu ve yağlı sabunlar yemeye başladım. Bu durumum ilk başlarda eşim ile çocuklarımı çok şaşırtıyordu. Sonra benim bu durumuma alışmaya başladılar. Özellikle küçük parçalar haline getirdiğim sabunları sakızla birlikte yemekten büyük zevk alıyorum. Haftada kaç kalıp sabun yediğimi bugüne kadar hiç hesaplamadım" dedi.
"Hastalığıma kesin çözüm arıyorum"
Florida'da yaşayan ve haftada 5 kalıp sabun yiyen 19 yaşındaki hemşirelik okulu öğrencisiTempestt Henderson'un da aynı şekilde sabun yediğini ve doktorların, "PİCA" teşhisi koyduğunu belirten Canan İleri, "Bu hastalığa yakalandıktan sonra hemen doktora başvurdum. Kan tahlili yaptılar. Başlarda kandaki demir eksikliği çıktı. İlaç kullanamıyorum. İlaç içinde kusuyorum. Doktorlar kan takviyesi yaptılar. Bir dönem sabun yemekten tiskiniyorum ancak, bir süre sonra yeniden canım sabun yemek istiyor. Gittiğim değişik doktorlar, yabancı madde yeme alışkanlığı anlamına gelen 'Pika' teşhisi koydular. Toprak, kağıt, iplik, kireç, gibi normalde yenmeyen maddeleri yiyenlere de 'Pica' hastalığı teşhisi konuyormuş. Ancak, sabun yiyen hasta konusunda kalıcı bir tedavi uygulaması bulunamamış. Benim konumum aslında araştırma konusuymuş. Bu durum neden kaynaklandığı tam olarak tespit edilemiyormuş. Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Artık bu hastalıktan kurtulkmak istiyorum. Aksi taktirde ileride sağlığım tehlikeye girecek" dedi.


Uzm.Dr.Şenışık:"Canan hanımın durumu ders niteliğinde"
İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Uzman Doktor olarak görev yapan Seher Çağdaş Şenışık, "Canan hanımın sabun yeme durumunu öğrenince çok şaşırdım. Çünkü mesleği yaptığım süre içinde böyle bir vaka ile karşılaşmamıştım. Hemen kan değerlerine baktım. Kan değerleri düşük çıktı. Kendisi ilaç içince elinde olmayan nedenden dolayı kustuğunu söyledi. Bir başka meslektaşım ise kendisine kan takviyesi yapmış. Canan hanım, kan takviyesinden sonra sabunu görünce tiksinme geldiğni söyledi. Ancak, bir süre sonra yeniden yemeye başlamış. Bu durum kan değerlerinden demir eksikliğinden veya psikilojik bozukluklar yüzünden kaynaklanmış olabilir. Canan hanımının durumunun daha detaylı bir şekilde incelenmesi için İzmir 9 Eylül Tıp Fakültesi'ne sevkini yaptık. Oradaki hocalar iyi bir araştırma yaptığı taktirde Canan hanım bu hastalığından kurtulur. Aksi taktirde bu ilginç sağlık sorununu yaşamaya devam eder" dedi.
Doktorlar Herderson'un durumunu araştırıyor
Stres nedeniyle sabun yemeye başladığını ve isteğine karşı gelemediğini söyleyen ve Florida'da yaşayan ve 19 yaşındaki Tempestt Henderson yabancı basına yaptığı açıklamada, "Hem tatlı, hem tuzluydu. Çok sevdim. Duşta sabunu köpürtüp, baloncukları yalamayı seviyorum. Bu temizlik hissi veriyor" diye açıklama yapmıştı. Kızının bağımlılığını keşfeden anne, kızını okuldan eve geri getirdiğini ve evdeki tüm katı sabunları yok ettiğini, sadece sıvı sabun kullandıklarını söyledi. Doktorlar, Henderson'ın besleyici olmayan maddeyi neden yediğini konusunu araştırıyor. (Cumhur Erkek/Akşam)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenci affı için son tarih 7 Mart
YÖK, ''af kanunu''ndan yararlanarak 2010-2011 eğitim-öğretim ...
Yüksekova'da polise linç girişimi!
İzmir’’de zehir tacirlerine kelepçe!
İzmir'de Narkotik Büro tarafından yapılan operasyonla 25 bin 270 Captagon ...
 
İmam Hatipli'ye TSK kapısı kapandı!
Genelkurmay Başkanlığı, yayınladığı duyuruda imam hatip lisesinden diğer ...
Okul yönetiminden kızdıran soru: Roman mısınız?
İzmir’’deki bir ilköğretim okulu, velilere anket göndererek, ’‘Roman mısınız?’’ ...
’‘Karım zengin erkek avcısı’’ dedi 1 milyon istedi!
MÜSİAD İzmir Şubesi üyesi avukat M.F.T. karısının ’“zengin erkek avcısı’” ...
 
Erdoğan’’dan İzmir’’e EXPO 2020 sürprizi!
Ege TV’’nin alışkanlık yaratan programı ’‘Söz Meclisten İçeri’’ bu haftada ...
Özkan ve Balbay'a 21.00 operasyonu
Her fırsat bir fidan!
www.firsat35.com ile aldığınız ilk fırsat, bir fidana dönüşüyor. Satın ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva