HABERLER>GÜNCEL
3 Mart 2011 Perşembe - 00:00

’‘Dayak atan kocanın maaşı kesilsin!’’

Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, eşini döven erkeklerin evden uzaklaştırılmasını ve maaşlarının 4'te 3'ünün eş ve çocuklara tahsis edilmesini önerdi.’

’‘Dayak atan kocanın maaşı kesilsin!’’


İZMİR - Kadından Sorumlu Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi kadına karşı şiddetle ilgili ilginç bir öneride bulundu.

Yeni Asır’’dan İlker Çoban’’ın haberine göre Gevrek, eşini döven erkeklerin bir süre evden uzaklaştırılmasını ve maaşının 4'te 3'ünün evde kalan eşi ile çocuklarına tahsis edilmesini önerdi. Kadınlar için yapılan sığınma evlerinin de, eşini dövmesi nedeniyle evinden uzaklaştırılan erkeklere tahsis edilebileceğini dile getiren Gevrek, "Eşini döven erkekte genetik bozukluk var" dedi.
'YAKIŞMIYOR'
Kadınlara yönelik projeleri ile tanınan Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, İzmir'de 2010 yılında emniyetin sorumluluk alanında 4 bin 78 kadın, jandarmanın sorumluluk alanında 391 kadın, 2011 yılında ise emniyetin sorumluluk alanında 574 kadın ve jandarmanın sorumluluk alanında 56 kadının, eşinden gördüğü şiddetten şikayetçi olduğu bilgisini verdi. Gevrek, aile içi şiddetle ilgili rakamların ülkemize yakışmadığını söyledi.
Aile içi şiddetin nedenleri ile ilgili önümüzdeki günlerde üniversitelerle akademik bir çalışma yapmayı amaçladıklarını belirten Gevrek, "Şiddetin bir çok nedeni var. Ancak, bununla ilgili elimde akademik bir veri yok. Genetik bozukluk ve dış etkenlerin şiddeti körüklediğine inanıyorum. Örneğin adamın babası, çocukluğu sırasında annesini dövmüşse, o da karısını dövüyor. Kocasından dayak yiyen kadın ise çocuğunu dövüyor. Tüm bu zincirleme şiddetle ilgili araştırma yapılması gerekiyor. Elimde akademik bir veri olmadığı için şiddetin nedeni 'şu veya bu' diyemiyorum" diye konuştu.
OKULU YOK
Kendine güvenen erkeğin eşini dövmesinin mümkün olmadığını, şiddet uygulayan erkeklerde kimlik yetersizliği bulunduğunu ileri süren Gevrek, "Öfke kontrolü çok önemli. Öncelikle bizim toplum olarak birbirimizle iletişim sorunumuz var. Eşler birbirini anlamıyor. Ne yazık ki, evliliğin de bir okulu yok. Problem nasıl çözülür, eşler birbiriyle nasıl konuşmalı bilinmiyor. Diyalog çok sert başlayıp çok sert sonuçlanıyor. Bazen de ölümle bitiyor. Buna son vermek için çaba göstermeliyiz" diye konuştu.
BİLİNÇ ARTTI
Son yıllarda şiddetle ilgili toplum bilincinin yükseldiğini belirten Gevrek, bu durumun ümit verici olduğunu ifade etti. Önceki yıllarda kadınların dayak yemesine rağmen durumu karakola taşımadığını ve aile içinde çözmeye çalıştığını ancak şu anda karakollardaki değişim nedeniyle önemli müracaat yaşandığını dile getiren Gevrek, sözlerini şöyle tamamladı: "Eskiden karakoldaki polis, iyi niyetle 'kocandır, döver de sever de' diyerek eşleri barıştırma yoluna gidiyordu. Kadını eşine teslim ediyordu. Sonra da şiddet devam ediyor, ölümle bile sonuçlanabiliyordu. Ancak şimdi polis şiddet gören kadını, koruma altına alıyor. Toplumun bu tür durumlara yönelik bakışı değişti. Artık kadına el kaldırmanın bir bedeli var. Erkekler bu bedeli düşünerek hareket etmeli."  (Yeni Asır)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümran Baradan’’ı kaybettik’…
İzmirli dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan, bir süredir tedavi ...
İşte Öcalan’’ın yol haritası ve 3 aşamalı planı
El konulan ve açıklanmayan ’“yol haritası’” AİHM kararıyla 1,5 yıl sonra ...
Gazetecilere polis baskını: 10 evde arama
Yalçın Küçük, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın aralarında bulunduğu ...
 
Yok böyle hastalık: Sabun yiyor!
39 yaşındaki 4 çocuk annesi Canan İleri, çeşitli tedavi yöntemlerine rağmen ...
Öğrenci affı için son tarih 7 Mart
YÖK, ''af kanunu''ndan yararlanarak 2010-2011 eğitim-öğretim ...
Yüksekova'da polise linç girişimi!
 
İzmir’’de zehir tacirlerine kelepçe!
İzmir'de Narkotik Büro tarafından yapılan operasyonla 25 bin 270 Captagon ...
İmam Hatipli'ye TSK kapısı kapandı!
Genelkurmay Başkanlığı, yayınladığı duyuruda imam hatip lisesinden diğer ...
Okul yönetiminden kızdıran soru: Roman mısınız?
İzmir’’deki bir ilköğretim okulu, velilere anket göndererek, ’‘Roman mısınız?’’ ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva