HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Kasım 2009 Çarşamba - 00:00

Başkan Sındır temizliğe 'el attı'!

Bornova’’da temizlik seferberliğinden renkli görüntüler’… Başkan Sındır elinde faraş-süpürge seferberliğin öncüsü oldu. ’

Başkan Sındır temizliğe 'el attı'!



İZMİR -
Bornova’’da temizlik seferberliği başlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır mahallelerde çöp arabasına binip çöp toplayarak kampanyaya öncülük etti.

’“Temiz bir Bornova istiyorsak önce herkes kendi evini, işyerini temiz tutarak işe başlamalı’” diyen Başkan Sındır çöp arabasına binerek mahallelerde çöp topladı, temizlik yaptı.
 

 
Sabahın erken saatlerinde Ankara Yolu’’nda bulunan belediye şantiyesinde işçiler ile bir araya gelip kahvaltı yapan Sındır, ardından Çamdibi sokaklarında temizlik yaptı.

Çöp konteynırlarını tek tek araca yükleyen başkan parkları da süpürdü. Başkanın çöpçü elbisesi giyerek temizlik yapması Bornova’’daki vatandaşlarda da ilgi uyandırdı, bazı vatandaşların başkanı tavrı ve örnek davranışı nedeniyle alkışladığı gözlendi.

Bornova genelinde günde 500 ton çöp topladıklarını ifade eden Sındır, öncelikle vatandaşın duyarlı olması gerektiğini belirtti.

 
Temizlik bilincini aşılamadan belediyenin yapacağı işlerin tekrardan ibaret olacağını söyleyen Sındır, ’“Belediye olarak ilçe genelinde temizlik seferberliği başlattık. Vatandaşlarımızın sağlıklı koşullarda yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz. Ben de bugün başkan olarak işçi arkadaşlarımızla bir araya gelerek onları dinleme fırsatı buldum. Yaptıkları işlerin zor olduğunu biliyorum. Sonuçta burada verilen bir emek var. Emek de kutsal bir olgudur. Kimi vücut gücü kimi ise aklıyla bir şeyler ortaya koyar. Önemli olan burada yapılan işi en iyi şekilde ortaya koyup sonuç almaktır. Bütün vatandaşlardan isteğim önce kendi evlerinin önünü temiz tutsunlar. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yerine getiriyoruz. Toplam 65 aracımız 420 personel ile ulaşamadığımız yer yok. Bornova’’nın köylerinden tutun da en arka sokaklarına kadar çöpleri topluyor temizliği yapıyoruz’” açıklamasını yaptı.

 
ÇÖPLER AYRIŞACAK!
Bornova’’da çöp ve temizlik konularının önemli olduğunu dile getiren Sındır, belediye olarak yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Yakın zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin bazı yerlerde yaptığı ayrıştırma sistemini Bornova’’da uygulayacaklarını ifade eden Sındır, ’“Çöplerin evlerde organik olan çöpler ve diğer çöpler olarak ayrıştırılmasını sağlayacağız. Evlere göndereceğimiz özel çöp torbalarına vatandaşlar çöpü dışarı atmadan önce kendileri koyacak. Bunları da belli günlerde belediye görevlilerimiz gidip toplayacak. Geri dönüşüm imkanı olan çöpleri değerlendirmeliyiz. Önümüzdeki günlerde Bornova’’nın pilot bölgelerinde çalışmayı başlatacağız’” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’“Parası olan belediyenin projesi yoktur!’”
Tire Belediye Başkanı Çiçek, borç-yatırım ikilemine ilişkin ilginç bir ...
Seferihisar’’da ders: Turizm
Cittaslow başvurusu ve Sığacık Limanı hamleleriyle turizme açılmayı hedefleyen ...
Konak parklarına kadın eli değiyor
Konak'ta bulunan parklarda, çoğunluğu kadın ve gençlerden oluşan mevsimlik ...
 
Haldun Dormen Başkan Tatı’’ya konuk oldu
Tiyatro sanatçısı Haldun Dormen, Sahne Tozu Tiyatrosu kurucularından Muzaffer ...
50 bin aile ’‘bayram’’ edecek’…
Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 49 bin 657 aileye Kurban Bayramı ...
İşsizliği karşı Kent Koleji!
Büyükşehir Belediyesi, sanayicilerle işbirliği yaparak eleman ihtiyacı ...
 
Fuar Evlendirme Salonu yeni yüzüyle hizmette
Konak Belediyesi’’nin tepeden tırnağa yenilediği Fuar Evlendirme Salonu, ...
Başkan Durak'a ’‘Elazığ’’ ziyareti
Elazığ Bakır-Madenliler Derneği, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’’ı ...
Yenifoça’’da salon coşkusu
Büyükşehir Belediyesi’’nin küçük yerleşim yerlerine götürdüğü çok amaçlı ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva