HABERLER>GÜNCEL
14 Ekim 2011 Cuma - 21:23

Belediyeyi ateşe verdiler, diri diri yakacaklardı!

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde, ilçede yeni açılan hatlar için 10 yeni minibüsün sefere başlaması, mevcut minibüs şoförleri tarafından protesto edildi. Belediyenin bu yöndeki kararını protesto için Belediye'nin bulunduğu caddeye gelen şoförler, caddeyi trafiğe kapatıp, bir minibüsü ateşe verdi.

Belediyeyi ateşe verdiler, diri diri yakacaklardı!

ADIYAMAN - Yanan minibüsün belediye giriş kapısını kapatmasının ardından alevler belediye binasına da sıçradı. Onlarca kişi indikleri giriş kattan açtıkları pencereden kendilerini panikle dışarı atarken, içeride kalanlar ise güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından yangına müdahale eden itfaiye araçlarının merdiveniyle dışarı çıkarıldı. Kısa sürede binada yangın fazla büyümeden söndürülürken, dumandan etkilenen bazı kişiler ise ambulans ve otomobiller ile hastaneye gönderildi. Polis, can pazarı yaşanmasına yol açan eyleme karıştığı saptanan çok sayıda şoförü gözaltına aldı.
 
Olay bugün öğle saatlerinde, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki 3 katlı Kahta Belediyesi hizmet binası önünde meydana geldi. Kahta Belediyesi, bir süre önce ilçeye yeni açılan caddeler ve hastanenin ilçe merkezi dışına çıkması nedeniyle yeni güzergahlar belirleyip, 3 hat daha açılmasını kararlaştırdı. İlçede ulaşımı sağlayan 40 minibüs sürücüsünün tepki göstermesine rağmen, yeni kurulan bir taşıma kooperatifine belediye tarafından ihale sonrası 10 ek minibüsün ulaşım hizmeti vermesi sağlandı.
 
CADDEYİ ULAŞIMA KAPATTILAR
Belediyenin bu kararına tepki gösteren minibüs sürücüleri öğle saatlerinde toplanıp, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Kahta Belediyesi'ne geldi. Araçları ile belediye önüne gelen minibüsçüler, ilk olarak minibüsleri ile caddeyi çift yönlü olarak ulaşıma kapattı. Daha sonra yaklaşık 50 kişilik kalabalık, belediye önünde toplanarak tepkilerini dile getirmeye başladı. Bu sırada olay yerine gelen Kahta Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Turanlı, minibüs şoförlerinin temsilcilerini konuşmak üzere makamına davet etti. Ancak, şoförler bu çağrıya olumsuz yanıt verdi, bunun üzerine Başkan Turanlı 2'nci katta bulunan makam odasına çıktı.
 
MİNİBÜS ATEŞE VERİLDİ
Gerginlik sırasında şoförler kendi arasında bir minibüsü ateşe vermeyi kararlaştırdı. Bunun üzerine bir kişi, elinde bulunan bidondaki benzini, belediye önündeki bir minibüsün üzerine döktü ve ateşe verdi. Alev alev yanmaya başlayan minibüsten bir süre sonra patlama sesi geldi ve hareket etmeye başladı. Yanarak ilerleyen minibüs, belediyenin giriş kapısına çarparak durdu. Yanan minibüsten sıçrayan alevler, belediyenin kapısı ve dış cephesinin plastiklerini tutuşturdu. Kısa sürede alevler belediyenin 3'üncü katına kadar yükselmeye başlarken, içeride de büyük panik yaşandı.
 
CAN PAZARI
Belediyenin dış cephesinin tutuşmasıyla yaşanan gerginlik sırasında, içeride bulunan onlarca kişi panik halinde etrafa koşturmaya başladı. Giriş kapısı kapalı olan belediyede onlarca kişi pencereye çıkarak yardım çığlığı attı. Ancak yolların kapalı olmasından dolayı itfaiye araçları yangına bir süre müdahale edemedi. Bu sırada paniğe kapılan ve pencereden atlamaya kalkışan bazı kişiler ise aşağıda toplanan kişilerin uyarısı üzerine atlamaktan vazgeçirildi.
 
Dışarıda minibüs şoförlerinin öfkesi tüm bu olan bitene karşın dinmezken, binanın giriş katına inen onlarca kişi açtıkları pencerelerden kendilerini dışarıya attı. İkinci kattaki makamında oturan Başkan Yusuf Turanlı ise belediye personeli ve dışarıdaki kişilerin yardımıyla makamından indirilerek, bölgeden uzaklaştırıldı.
 
POLİS MÜDAHALE ETTİ, İTFAİYE GELDİ
Gerginliğin ardından çok sayıda polis olay yerine sevk edildi. Polisler, sürücüleri minibüslerini çekerek yolun trafiğe açılmasına ikna etti. Minibüslerin çekilmesinin ardından belediye binasına gelen itfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale edip, diğer yandan içeride bulunan belediye personeli ve işlem yaptıran vatandaşları merdivenler ile tahliye etmeye başladı.
 
Kısa süre içerisinde söndürülen yangın sırasında çok sayıda kişi de merdiven aracılığı ile dışarı çıkarıldı. Bu sırada dumandan etkilenen bazı kişiler ise ambulans ve otomobiller ile hastaneye gönderildi. Oksijen tedavisi yapılan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.
 

Gerginliğin ardından polis, can pazarı yaşanmasına yol açan eyleme karıştığı saptanan çok sayıda şoförü gözaltına aldı. Olası gerginlik ihtimaline karşın Adıyaman'dan ilçeye takviye polisler gönderildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İBB Protokol Müdürü Zeki Karatay serbest bırakıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine ...
'Anafor' sanığı çete elebaşına yine tahliye yok
İzmir'de 2008 yılında organize suç örgütüne yönelik düzenlenen 'Anafor' ...
Olay hastanenin başhekimi görevden alındı
8 hastanın katarakt ameliyatı sonrası kör olduğu iddialarıyla gündeme ...
 
CumhurbaşkanıGül, Yüksekova'da...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'deki sınır birliklerine inceleme ziyareti gerçekleştiriyor.
Belediye memurlarından 'paso' eylemi
Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gül: ''Taleplerimiz, memurlara sadece ...
İzmir Barosu'ndan 'biber gazı' davası
İzmir Barosu, toplumsal gösterilerde kimyasal gazlar içeren materyallerin ...
 
Deniz Feneri sanıklarını kaç AKP'li vekil ziyaret etti?
CHP’li Atilla Kart şu ana kadar 2 bakan ile 150 AKP’li milletvekilinin ...
Savcı Münevver'in katiline ne kadar hapis istedi
Münevver Karabulut cinayeti davasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, ...
Otobüs şoförüne dokunan yandı
İzmir'de iki ayrı olayda, belediye otobüs şoförlerini dövdükleri ve hakaret ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva