HABERLER>GÜNCEL
14 Ekim 2011 Cuma - 14:19

Deniz Feneri sanıklarını kaç AKP'li vekil ziyaret etti?

CHP’li Atilla Kart şu ana kadar 2 bakan ile 150 AKP’li milletvekilinin tutuklu Deniz Feneri sanıklarını ziyaret ettiğini iddia etti.

Deniz Feneri sanıklarını kaç AKP li vekil ziyaret etti?

ANKARA - CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve ismini vermediği başka bir bakan ile 170 AK Parti milletvekilinin, "Deniz Feneri" soruşturması şüphelilerini Sincan Cezaevinde ziyaret ettiklerini iddia etti.
 
Kart, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, sözlerine, "Deniz Feneri soruşturması üzerinde neden ısrarla duruyoruz?" sorusu ile başladı.
Ortaya konulan somut bulgular, olayın seyri, Alman mahkemelerinin kararları ve siyasi iktidar himayesindeki kirli ilişkilerin, hayır ve yardım parası ile yapılan yolsuzlukları gösterdiğini iddia eden Kart, iktidarın bu soruşturmada idari ve adli süreci engellediğini öne sürdü.
 
Kart, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun bir çalışmasını anlatarak, "İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2005-2009 yılları arasında yaptığı 700 ihaleden 1 milyar 620 milyon TL harcama yapılmıştır. Bu tutarın yaklaşık yüzde 95’i ASKON, TUSKON, MÜSİAD üyesi şirketlere verilmiştir. Bu rakamın yüzde 20’si de Hükümet sözcüsü olan 4 gazete ve televizyona aktarılmıştır" iddiasında bulundu.
 
Deniz Feneri soruşturmasında, dönemin içişleri, adalet ve maliye bakanlarının "karartma" yaptıklarını ileri süren Kart, İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçiliğinin düzenlediği 34 sayfalık raporda, "2007-2008 yılları
arasında derneğe yapılan bağış ve yardımların 18 trilyon TL’lik bölümünün yurtdışındaki kişi ve kuruluşlara aktarıldığının" ortaya konulduğunu söyledi.
 
KORUMA MÜDÜRÜNÜN TELEFONLA ARAMASI
Kart, isim vermeden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın korumu müdürünü kastederek konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Koruma müdürü, Bakanın has adamı belediye başkanını gece yarısı arıyor. Belediye başkanı da birkaç saniye aralıklarla İstanbul’u arıyor. Şüphelilerden İsmail Karahan da bu arama sürecini ve içeriğini doğruluyor. Bu durumda kendisine güvenen dürüst bir yönetim ne yapar? Bakanı, korumu müdürünü görevden almaz mı? Bakan bırakın görevden almayı, neden koruma müdürünü yeni bakanlığa da taşır?
 
Neden 150’yi aşkın AKP’li milletvekili ve 2 bakan gruplar halinde Sincan Cezaevini ziyaret eder? Burada şüphelilere birtakım teminatlar mı verilir? Bu durum bile başlı başına, şüphelilere imtiyaz yaratmak ve adli mercilere gözdağı
vermektir. İtiraf psikolojisi içine girenlere, acaba biraz sabredin mi deniyor? AKP, maalesef bu tablonun odağında yer almaktadır. AKP’nin paniği buradan kaynaklanmaktadır. Gözü kara bir şekilde karartma yapılmakta, delilleri ve soruşturmaya müdahale edilmektedir. Deniz Feneri ilişkilerini ve bu kirli ilişkileri takip edeceğiz."
 
CHP’li Kart, "Sincan Cezaevine gittiğini iddia ettiği bakanların kim olduğunun" sorulması üzerine, "Birisi Suat Kılıç’tır. Bize ulaşan bilgilere göre, 170 civarında milletvekili bu ziyareti gerçekleştiriyor" dedi.
 
Başka bir soru üzerine Kart, yeni anayasa hazırlık çalışmalarında herhangi bir önyargı, saplantı ve kalıbın içerisinde olmayacaklarını, ancak Cumhuriyetin değerlerine, kurumlarına ve kavramlarına sahip çıkacaklarını kaydetti.

Kart, "Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm yurttaşlarının içselleştireceği, benimseyeceği bir anayasa sürecini gerçekleştirmek hedefimiz olacaktır" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 14 Ekim 2011 Cuma 22:14

ZEKERİYA KAHRAMAN'IN AVUKATI BUNDA NE VAR TUTUKLANAN ARKADAŞLARI ÇOK SEVİYOR OLMAZLAR MI DEMİŞ ?? BU NE SEVGİ AH BU NE ISDIRAP , BENCE "MERAK ETMEYİN BU KONUYLA BİZZAT BAŞBAKAN İLGİLENİYOR.YAKINDA ÇIKARACAĞIZ" DİYORLARDIR.

Yorumu oyla      13      6  
üfürük 14 Ekim 2011 Cuma 20:31

CEZAEVİ ZİYARETİNDE AİLE YAKINLĞI VE C.SAVCISI İZİN ALINIYOR,DOKUNULMAZLIK ORADADA GEÇERLİMİ....?

Yorumu oyla      14      6  
Farkına varın artık 14 Ekim 2011 Cuma 16:34

pes doğrusu Almanya da asrın soygunu diye geçen deniz feneri sanıklarını iktidar partisi milletvekilleri ziyarete gidiyor vs. şimdi bana haberi tek tek yazdırmayın ve siz yorum yapacak birşey bulmuyorsunuz, ne diyeyim sizde nasıl bir yetenek gördüylerse oda keşfedenin sorunu

Yorumu oyla      13      6  
Ahmet Çiğdem 14 Ekim 2011 Cuma 16:15

"parti emekçileri" ve "gerçek CHP’liler" her zaman olduğu gibi ülke sorunlarıyla değil kimin delege kimin ilçe başkanıyla olacağı ile ilgileniyorlar. Rahatsız etmeyelim lütfen. AKP büyük Türkiye hayali için çalışıyor. Bu arada kendini neredeyse her haberin altına yorum yapmak mecburiyetinde hisseden, hatta site yöneticileri beni yazar yapsın diye araya adam koymayı düşünen biri olarak bu haberin neresine yorum yapılır bulamadım.

Yorumu oyla      12      8  
Farkettim de 14 Ekim 2011 Cuma 15:04

Hiç kimse yorum yazmamış tabi sıradan bir olay niye yorum yazasınız ki CHP liler; birbirinizin kuyusunu kazmak gibi küçük hesaplar dururken! demokratlar, gerçek partiler ne oldu nerdesiniz?

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savcı Münevver'in katiline ne kadar hapis istedi
Münevver Karabulut cinayeti davasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, ...
Otobüs şoförüne dokunan yandı
İzmir'de iki ayrı olayda, belediye otobüs şoförlerini dövdükleri ve hakaret ...
Patronlar da güncelleme zamma tepkili
TÜSİAD Başkanı Boyner, dolaylı vergilerin kolay toplanan vergiler olduğunu ...
 
Eşinin yüzünü kesti 5 yıl isteniyor!
Bornova’da 10 gün önce, barışma teklifini kabul etmeyen eski eşini yüzünden ...
İzmir'de bir koca dehşeti daha!
Bornova’da ilk eşinden gördüğü şiddet nedeniyle boşanan 4 çocuk annesi ...
Atık yağ dökerken 1 milyon kere düşünün!
Lavaboya döktüğünüz 1 litre atık yağ ile tam 1 milyon litre suyu kirletiyoruz. ...
 
‘Türkler mutsuz, çok çalışıp az kazanıyorlar’
OECD’nin 40 ülkeyi kapsayan araştırmasının sonucuna göre Türkiye ‘memnuniyet ...
Kendi binası için yıkım emri verdi
Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Tosmur Beldesi'nde, Belediye Başkan ...
Lider, itiraf, cinayet var ama çete yok
İstanbul Özel Yetkili Savcılığı, Susurluk'un gizli ilişkilerinin ortaya ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva