HABERLER>GÜNCEL
14 Ekim 2011 Cuma - 19:05

'Anafor' sanığı çete elebaşına yine tahliye yok

İzmir'de 2008 yılında organize suç örgütüne yönelik düzenlenen 'Anafor' operasyonuna ilişkin davada tutuklu yargılanan, çete elebaşı olduğu iddia edilen Ahmet Tekin Baykal ile Maksut Tuğlu yine tahliye edilmedi.

 Anafor  sanığı çete elebaşına yine tahliye yok

İZMİR - Savcı mütaalasını hazırlamak için mahkemeden 6 aylık süre talep ederken, mahkeme istenen süreyi uzun bulup duruşmayı 3 ay 10 gün erteledi.
 
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce silahlı çete kurma suçundan cezaevine giren Ahmet Tekin Baykal'ın, yeniden suç örgütü kurarak yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla 2008'de İzmir, İstanbul, Ankara, Aydın, Kuşadası, Muğla, Balıkesir, Samsun, Mersin, Kayseri, Zonguldak ve Antalya'da operasyon düzenledi. Sikorsky helikopterin de kullanıldığı 'Anafor' adı verilen operasyonda, Ahmet Tekin Baykal ile emekli albay, emekli askeri savcı, emekli 2 uzman çavuş, Danıştay hakimliğinden ayrılmış bir avukat, emekli polis müdürünün aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
 
BUGÜN 28'İNCİ DURUŞMA YAPILDI
Bugün 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 28'inci celsesi yapılan 2'si tutuklu toplam 176 sanıklı davada, çete elebaşı olduğu iddia edilen Ahmet Tekin Baykal'ın, İbrahim Tatlıses'in Kuşadası'ndaki otelinin basılması, Özcan Deniz'in vurulması olaylarını gerçekleştirdiği, tefecilikten yargılanan Vedat Orhan Çelenk'in de aralarında bulunduğu bazı kişilerin gayrimenkullerine el koyduğu iddia edilirken, diğer sanıkların 'suç işlemek için silahlı örgüt kurma ve üye olma', 'nitelikli yağma', 'kasten yaralama, 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', 'ihaleye fesat karıştırma', 'tehdit', 'rüşvet' ve 'genel güvenliği kasten tehlikeye sokma' gibi suçlardan cezalandırılmaları istendi.
 
TAHLİYELERİNİ TALEP ETTİLER
Sanık Ahmet Tekin Baykal'ın avukatı Sevil Cengiz, müvekkilinin 39 aya yakındır tutuklu olduğunu, aynı suçtan yargılanıp ilk duruşmaya kadar gelmeyen ve haklarında yakalama kararı bulunan sanıkların, ilk duruşmaya gelip, mahkeme tarafından haklarında kaçma süphesi bulunmadığından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıklarını, ancak müvekkilinin kaçma süphesi olduğundan, bir türlü tahliye edilmediğini söyledi. Duruşmada ifade veren Ahmet Tekin Baykal, eski savunmalarını tekrarladığını belirterek, örgüt kurduğu ve örgüt elebaşı olduğu iddialarını reddetti. Baykal, "Bana verilecek cezaya razıyım. Uzun zamandır içerdeyim. Serbest bırakın, cezam kesinleşsin kendim gelip teslim olacağım" dedi. Diğer sanık Maksut Tuğlu da aynı yönde ifade verdi.
 
DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşma savcısı, mütaalasını hazırlamak için 6 aylık süre isteyip, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti kısa bir görüşmenin ardından, sanıkların kaçma süphesi bulunduğundan tutukluluk hallerinin devamına karar verip, savcının istediği 6 aylık süreyi fazla bulup, duruşmayı 25 Ocak 2012 tarihine erteledi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Olay hastanenin başhekimi görevden alındı
8 hastanın katarakt ameliyatı sonrası kör olduğu iddialarıyla gündeme ...
CumhurbaşkanıGül, Yüksekova'da...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'deki sınır birliklerine inceleme ziyareti gerçekleştiriyor.
Belediye memurlarından 'paso' eylemi
Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gül: ''Taleplerimiz, memurlara sadece ...
 
İzmir Barosu'ndan 'biber gazı' davası
İzmir Barosu, toplumsal gösterilerde kimyasal gazlar içeren materyallerin ...
Deniz Feneri sanıklarını kaç AKP'li vekil ziyaret etti?
CHP’li Atilla Kart şu ana kadar 2 bakan ile 150 AKP’li milletvekilinin ...
Savcı Münevver'in katiline ne kadar hapis istedi
Münevver Karabulut cinayeti davasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, ...
 
Otobüs şoförüne dokunan yandı
İzmir'de iki ayrı olayda, belediye otobüs şoförlerini dövdükleri ve hakaret ...
Patronlar da güncelleme zamma tepkili
TÜSİAD Başkanı Boyner, dolaylı vergilerin kolay toplanan vergiler olduğunu ...
Eşinin yüzünü kesti 5 yıl isteniyor!
Bornova’da 10 gün önce, barışma teklifini kabul etmeyen eski eşini yüzünden ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva