HABERLER>GÜNCEL
14 Ekim 2011 Cuma - 13:38

Otobüs şoförüne dokunan yandı

İzmir'de iki ayrı olayda, belediye otobüs şoförlerini dövdükleri ve hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan 3 sanık, çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Otobüs şoförüne dokunan yandı

İZMİR - İlk olay, geçen yıl Gaziemir İlçesi Atıf Bey Mahallesi Önder Caddesi'nde meydana geldi. ESHOT'ta şoför olarak çalışan Osman Kurban'ın kullandığı otobüse yolcu olarak binen bir ilçe belediyesinde işçi olarak çalışan Celal Oraklı, yanında bulunan 3 kişiyi otobüse ücretsiz bindirmediği için şoförle tartıştı. Celal Oraklı, iddiaya göre şoför Kurban'a, "Şerefsiz, başkanın da şerefsiz. Sen kimsin. Senin belediye başkanın bile benden bilet soramaz" diyerek hakaret ve küfür etti.
 
'ALKOLLÜYDÜM, NE KONUŞTUMUĞU BİLMİYORUM'
Otobüsü karakolun önüne çeken Osman Kurban, Oraklı'dan şikayetçi oldu. Hakkında dava açılıp İzmir 7'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanmaya başlayan sanık Celal Oraklı suçlamaları kabul etmezken, olay günü alkollü olduğunu söyledi. Oraklı şöyle dedi:
 
"Ben belediyede çalışıyorum. Ücretsiz biniş kartım var. Durakta iki üniversite öğrencisi, paraları olmadığını belirtti ve yardım istedi. Otobüs durakta durunca şoföre durumu anlattım. Kendisi kabul etmedi. Daha sonra başka bir şoförün tanıdığı geldi, onu ücretsiz geçirdi. Alkollüydüm, şoförle ne konuştuğumu bilmiyorum."
 
1 YIL 2 AY HAPİS
Şoför Osman Kurban ise, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Kurban, ifadesinde, "Durakta duran üç kişinin yeğeni olduğunu söyleyerek ücretsiz binmelerine izin vermemi istedi. Vermeyince yol boyunca küfürler etti. Ben de otobüsü karakola çektim" diye konuştu.
 
Kurban'ın avukatı Birben Özer de sanığın cezalandırılmasını istedi. Hakim Sevgi Türer, sanık Celal Oraklı'yı 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim Türer cezayı ertelemeyip, paraya da çevirmedi.
 
İKİNCİ OLAYDA 21'ER AY
İkinci olay ise, yine bir yıl önce Bayraklı İlçesi'nde meydana geldi. İZELMAN'a ait belediye otobüsü şoförü Mehmet Şükrü Güngör, seyir halindeyken cep telefonuyla konuşan yolcu Tolgahan Gezer'le otobüsün arızalanması nedeniyle tartıştı. Tolgahan Gezer, yanındaki arkadaşı Okan Kaptan ile birlikte şoför Güngör'ü otobüsten indirdi. İddiaya göre Okan Kaptan şoför Güngör'ü tutarken, Tolgahan Gezer de yumrukladı. Yüzünden yaralanan Güngör, hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı. İki şüpheli ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
İzmir 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan sanıklar Gezer ve Kaptan suçlamaları kabul etmedi. Şoför Mehmet Şükrü Güngör ise her iki sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Yargılama sonunda Hakim Hasan Çelik, her iki sanığı kamu görevi yapan otobüs şoförünü dövüp yaralamaları nedeniyle 1'er yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim Hasan Çelik, iki sanığın cezasını ertelemeyip paraya da çevirmedi.

DOSYALAR YARGITAY'DA
Her iki karar da Yargıtay'da temyize gitti. Cezalar onanırsa, üç sanığın da hapse gireceği belirtilirken, şoförlerin avukatı Birben Özer kamu görevi yapan belediye otobüs şoförlerine karşı işlenen suçlarda artık cezaların daha katı olduğunu söyledi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Patronlar da güncelleme zamma tepkili
TÜSİAD Başkanı Boyner, dolaylı vergilerin kolay toplanan vergiler olduğunu ...
Eşinin yüzünü kesti 5 yıl isteniyor!
Bornova’da 10 gün önce, barışma teklifini kabul etmeyen eski eşini yüzünden ...
İzmir'de bir koca dehşeti daha!
Bornova’da ilk eşinden gördüğü şiddet nedeniyle boşanan 4 çocuk annesi ...
 
Atık yağ dökerken 1 milyon kere düşünün!
Lavaboya döktüğünüz 1 litre atık yağ ile tam 1 milyon litre suyu kirletiyoruz. ...
‘Türkler mutsuz, çok çalışıp az kazanıyorlar’
OECD’nin 40 ülkeyi kapsayan araştırmasının sonucuna göre Türkiye ‘memnuniyet ...
Kendi binası için yıkım emri verdi
Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Tosmur Beldesi'nde, Belediye Başkan ...
 
Lider, itiraf, cinayet var ama çete yok
İstanbul Özel Yetkili Savcılığı, Susurluk'un gizli ilişkilerinin ortaya ...
Memurlara kötü haber! Mesai 6’da başlıyor!
Enerji Bakanı Taner Yıldız gün ışığından daha fazla yararlanmak ve verimliliği ...
BM, Erdoğan'ın 3 çocuk projesine karşı
"Dünyada çok sayıda insan var, ihtiyaç varsa onlardan faydalanabilirsiniz"
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva