HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mayıs 2010 Cuma - 00:00

Başkan Kocaoğlu hesap-kitap mağduru!

Ege Belediyeler Birliği Meclisi’’nde konuşan Kocaoğlu, ''Büyükşehir Belediyesinde her şirket için ayrı sözleşmeler yumağı var. Toplu sözleşmelerde benim kafam karışıyor'' dedi. ’

Başkan Kocaoğlu hesap-kitap mağduru!



İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, taşeronlaşmanın bitirilmesi gerektiğini belirterek, ''Büyükşehir Belediyesinde her şirket için ayrı sözleşmeler yumağı var. Birleştirelim, tek tip olsun. Toplu sözleşmelerde benim kafam karışıyor. Nereye ne para verdiğimi anlayamıyorum'' dedi.
Ege Belediyeler Birliği olağan meclis toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu'nda yapıldı. Ege Belediyeler Birliği başkanlığını da yürüten Aziz Kocaoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, encümen üyelikleri seçimi yapıldı.
 
Gizli oyla belirlenen 7 encümen seçiminde mevcut encümen üyeleri Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Denizli Çardak Belediye Başkanı Mustafa Kocazeybek, Manisa Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Tire Belediye Başkanı Tayfun Çiçek, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, yeniden göreve getirildi.
 

Toplantıda, 2009 mali yılı idare ve kesin hesapları görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.
 
Dilek ve temenniler bölümünde, turizm bölgelerindeki belediye başkanları, yazın artan nüfus nedeniyle personel sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.
 
Başkan Aziz Kocaoğlu da aynı sorunun İzmir'de de yaşandığını belirterek, ''İnsanlar, Gümüldür, Urla, Çeşme gibi bölgelere gidiyor. Karşıyaka, Konak ve Bornova gibi ilçelerimiz boşalıyor. Boşalan belediyelerimizden turizm bölgelerindekilere takviye yapılıyor. Bu köklü bir çözüm değil. Yazın geçici eleman statüsüyle belediyelerin elinin rahatlatılması lazım. Yaz-kış nüfus paçalına göre İller Bankasından gelir alınması lazım. Sadece nüfus kriteri, belediye gelirleri için sağlıklı kriter değil. Birçok faktör değerlendirilmeli. Belediye gelir yasası çıkmadı, bu yüzden belediyelerin hepsi zor durumda'' dedi.
 
Belediyelerin toplu sözleşmeler nedeniyle de zorluklar yaşadığını belirten Kocaoğlu, şöyle devam etti: ''Devlet kurumları 'taşeronlaşma' adı altında bir sistemle gidiyor. Taşeron işçisi 564 liraya geçici işçi statüsünde çalışıyor. Bu doğru bir şey değil. Biz şu anda üretimde Uzak Doğu ile rekabet edemiyoruz, işçilik maliyetleri Uzak Doğu'nun çok üzerinde. Üretmek, kalkınmak zorundayız. Ne 564 liraya geçinmek mümkün ne de aynı işi yapan işçiye 3 bin lira verilmesi doğru. Bunun düzeltilmesi lazım. Muhalefet partisinin belediye başkanı olarak Türkiye Belediyeler Birliğinde söyledim. Toplu sözleşmeyi iki sene donduralım. Toplu sözleşmeyi iki ayaklı yapalım. Kazanılmış haklar sürsün. Sadece sendikalı işçiyi değil taşerondaki işçiyi de korumak gerekiyor. Taşeronda işçi bırakmak, insan haklarına aykırı bir sistem. Kazancı, maliyeti müşterek paylaşmak gerekir. İşçiliğin tabanı gibi tavanı da belli esnekliklerle belirlenmeli. Popülist politikalar olmasın. Toplu sözleşmelerde benim kafam karışıyor. Sözlükte kullanılmayan sözcük kalmamış. Nereye ne para verdiğimi anlayamıyorum. Büyükşehir Belediyesinde her şirket için ayrı sözleşmeler yumağı var. Birleştirelim, tek tip olsun. Sendika başkanlarını topladım, 'Ben taşeronlaşmayı kaldırayım, siz de bunları bunları yapın' dedim. Bir işçi 5 lira alırken aynı işi yapan işçi 25 lira alıyor. Belediyede 800 lira 900 lira, giydirilmiş ücretlerle bin 500 lira ücret verildiğinde taşerondaki işçi de memnun kalacak. Hiçbir belediyenin İller Bankasından aldığı pay, işçi ücretlerine yetmiyor.''
 
Toplantıya katılan belediye başkanları, Kalkınma Ajansları için belediye bütçesinden yüzde 1 pay aktardıklarını, bunun yüksek olduğunu, borçlu belediyelerin de projelerine destek alamadıklarını söyledi.
 
Başkan Kocaoğlu da bir temenni kararı alınması gerektiğini belirterek, belediyelerden aktarılan payların yüksek olduğunu, yeniden bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. Toplantıda temenni kararı oy birliğiyle alındı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başsavcı Cihaner: Bu bir cinayet!
Güzelbahçe duvarlarını boyuyor
Güzelbahçe Belediyesi, yaz mevsiminin gelmesiyle ilçede görüntü kirliliği ...
İşte Karşıyaka’’nın en güzel balkonu, bahçeleri’…
Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenene en güzel ...
 
Bornova’’da eğlencenin '1' sınırı var!
Karşıyaka’’nın ardından İzmir’’in üniversiteli nüfusunun ağırlıklı ikamet ...
İzmir’’in Başkanları Aliağa’’da buluştu
İzmir Büyükşehir sınırları içinde yer alan ilçe belediye başkanları ...
Yavaş Şehir’’de ’‘Koyun-Keçi’’ Panayırı
Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Seferihisar Belediyesi ...
 
Öztekin’’den Kılıçdaroğlu'na ikinci Buca daveti!
Buca Meclis üyesi Adnan Öztekin, CHP’’nin yeni liderine yılbaşında çıkarılan ...
İzmir’’de ulaşıma ’‘Açıköğretim’’ makyajı
Bu hafta sonu yapılacak Açıköğretim Fakültesi sınavları nedeniyle İzmir’’de ...
Kemeraltı’’nda 4. büyük adım
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin Kemeraltı Restorasyon Projesi’’nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva