HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mayıs 2010 Cuma - 00:00

İzmir’’in Başkanları Aliağa’’da buluştu

İzmir Büyükşehir sınırları içinde yer alan ilçe belediye başkanları kuzeydeki son metropol ilçe Aliağa'da toplandı. Oturumda Alsancak Limanı ve Halkapınar-Aliağa metrosu konuları öne çıktı.’

İzmir’’in Başkanları Aliağa’’da buluştu

İzmir Büyükşehir sınırları içinde yer alan ilçe belediye başkanları kuzeydeki son metropol ilçe Aliağa'da toplandı. Oturumda Alsancak Limanı ve Halkapınar-Aliağa metrosu konuları öne çıktı.’
 
İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un ev sahipliği yaptığı gecede başkanlar Bizim Ev Restoran'da bir araya geldi. Ev sahibi olarak Başkan Oğuz, Başkan Yardımcıları Uğur Eren ve Münir Nurettin Bayrav ile birlikte başkanları karşılarken, davete önce gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yemek öncesi tavla oynadı.
 
HALKAPINAR-ALİAĞA METRO SEFERLERİ ÇOK YAKINDA
Yemekten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; ’“Buluşmamızın önemli bir gündem maddesi yoktu. Amaç hep bir arada olmak. Sorunlarımızı konuşuyoruz, sohbet ediyoruz, şakalaşıyoruz. İhtiyacımız da var’” dedi.Aliağa Menderes raylı sistem hakkında sorulan sorulara Başkan Kocaoğlu; ’“Halkapınar Aliağa arasında sadece tel eksiğimiz var. O geldikten sonra 2 ayımız var. Malzemeyi DDY veriyor işçiliğini biz yapıyoruz. Yarın gelse 2 ay sayacağız. Dün 2 çeker daha geldi. 6 tanesi Ankara'da, Haziran başında gelecek. 8 çekerimiz oluyor, güney hattı için bunlar yeterli. Diğerleri de peyder pey gelecek’” dedi. Başkan Kocaoğlu; ’“Kuzey aksının tamamlanması için gelecek telin üzerine 60 gün sonrasına seferlerin başlayacak 80 kilometrelik kent içi banliyö sistemi devreye girmiş olacak. Bu arada birçok altgecit, üst geçit, yaya geçidi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu süreçte 49 tane alt, üst geçit yaptık. Çok problemli olan bölgelerde kolaylaştırıcı çözümler üreteceğiz. Ancak tabii ki bu projelerin çocukluk hastalıkları olabilir. Yaşayıp göreceğiz. Zaman içinde bertaraf edeceğiz. Kuzey hattının devreye girmesi için beklediğimiz tel geldikten sonra üzerine 60 gün sayacağız. Yarın gelirse seferlere 1 Ağustos'ta başlarız. Zaten 9 Eylül ya da 29 Ekim'de seferlere başlaması için1, 1,5 ay deneme seferleri yapılması gerekir ’” dedi.
 
 
"ALSANCAK İZMİR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ LİMAN"
Alsancak Limanı'nın yaşanan sorunlar nedeniyle konteynır gemilerinin Nemrut Limanı’”na yönelmesine ilişkin soruya Kocaoğlu; ’“Alsancak Limanı'nı Akdeniz'in en önemli limanı haline getirmeliyiz. İzmir Limanı 300 Milyonluk yatırımla 3. nesil gemilere açılmalı. Liman arkası deniz dip derinliği gibi sorunların aşılması için 300 milyona ihtiyacı var. İzmir Limanı'nın Akdeniz'in bir numaralı limanı haline getirilmesi Ege bölgesinin kalkınması, İzmir için çok önemli. Belkide İzmir'in en öneli sorunu.’” dedi. Konuyu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüştüklerini belirten Başkan Kocaoğlu Bakan Yıldırım'ın da durumun farkında ve kendileri ile aynı fikirde olduğunu belirtti. Kocağolu; ’“Hatta hükümetimiz yapmaz ise kiralama veya otonom gibi bir formülle liman sorunun çözülmesini istiyoruz. İzmir'in geleceği açısından önemli diye belirttik, onlarda sıcak baktılar. Ulaştırma Bakanının konu hakkındaki görüşüde Bakanlığının yatırım yaparak sorunu çözme yönünde. Bu da sevindirici bir gelişme. Biz İzmir'in kalkınmasından yanayız’”dedi. Aliağa'ya yönelen gemilere bağlı olarak Aratan karayolu trafiğine ilişkin olarak Kocaoğlu; ’“Buraya liman yapıyorsanız trafik olacak. Burası 1960 yılında ağır sanayi bölgesi olmuş. Dünyanın önemli yatırımları buraya yapılmış. Bunlar olacak üretim olmadan para nerden gelecek? Bizde de hava kirliliği sorunu var. Çözümler üretiyoruz. Çevreyi kirletmeyen ya da çok az kirleten baca sistemleri var. Filtre sistemleri var onlar kullanılacak. Sanayici üretecek para kazanacak. Ancak çevreyi kirletmeyecek. İkisi birlikte yapılabilirse sürdürülebilir kalkınma olur zaten. Bu konuda en ufak bir taviz vermiyoruz. Ancak mutlaka üretim yapmalı ve doğayı, çevreyi korumamız gerekir. Aliağa'da yaşanan trafik artışına bağlı olarak yol ihtiyacı Karayollarının konusu. İhaleye çıkıldığında kademe kademe yapılacak. Bunlar büyük yatırımlar, ben ne kadar zorluk çekiyorsam hükümette o kadar zorluk çekiyor. Adım adım çözülecektir’” diye konuştu.
 
’“ALİAĞA VE İZMİR'İN ARITMA SORUNU BİTİYOR’”
Aliağa Arıtma'nın Haziran ayı içerisinde açılacağını belirten Kocaoğlu Aliağa, Kemalpaşa ve Seferihisar arıtmalarının devreye girmesiyle Haziran ayı sonunda 3 buçuk milyonluk İzmir nüfusunun 150-200 bin kişisi hariç bütün evsel atıkların toplanıp ileri biyolojik arıtma ile arıtılacağını müjdeledi. Kocaoğlu; ’“Aliağa Arıtması'nı Haziran ayında açacağız. Aliağa, Kemalpaşa ve Seferihisar arıtması bittikten sonra, 3 buçuk milyonluk İzmir nüfusunun 150-200 bin kişisi hariç bütün evsel atıklarını toplayıp ileri biyolojik arıtma ile arıtabilecek duruma geleceğiz’” dedi. Kurulması düşünülen ve Aliağalı vatandaşları uzun süredir endişelendiren Döküm OSB'ye karşı olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; ’“Biz diyoruz ki yan tarafta bir OSB var. İsteğin araziyi oradan alabilirsin. Yüzde 80, 90'nı da boş zaten. Önce burası bir dolsun. Ondan sonra ihtiyaç varda OSB ya da ihtisas sanayi bölgesi oluşturalım. Onlar diyor ki 'arazisi pahalı'. Ama yeni açılacak Döküm OSB'de de arazi pahalı olacak. Bu bir kısır döngü. Ucuz, pahalı bir şey diyemem. Ancak şu anda metropol sınırları içinde 18 tane OSB mevcut. Bunlardan Atatürk OSB yüzde 70, diğerleri yüzde 20 civarında dolu. Yani ortalaması İzmir'de ki OSB'lerin yüze 25'i dolu, yüzde 75'i boş. Durum böyle iken tarım toprağını ya da bir kara parçasını gönlünüz böyle istiyor diye OSB'ye çevirmek doğru değildir. Biz bir düstur koyduk Sanayi bölgelerinin yüzde 70'i dolmadan biz sanayi bölgesi planlaması yapmayacağız. Şu anda İzmir'in sanayisi bir, bir buçuk misli büyüse bile bizim planlanmış alanımız var. Şu anda planlamak doğru değil. Bizim belediye başkanlığımız da OSB şemsiyesi altında arsa sahibi olunmaz, ucuz arsa sahibi olmanın mutlaka önüne geçmeliyiz’” şeklinde konuştu.
Geceye katılan başkanlara teşekkür eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; ’“Her ay bir başkanımızın ev sahipliğinde toplanıp, sohbet ediyoruz. Bugün de ev sahipliğini biz yaptık. Güzel bir akşam oldu. Başta Büyükşehir Başkanımız Sayın Kocaoğlu olmak üzere katılan tüm başkan arkadaşlarıma teşekkür ederim’” dedi.
 
 
KATILAN BELEDİYE BAŞKANLARI
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’…
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavaş Şehir’’de ’‘Koyun-Keçi’’ Panayırı
Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Seferihisar Belediyesi ...
Öztekin’’den Kılıçdaroğlu'na ikinci Buca daveti!
Buca Meclis üyesi Adnan Öztekin, CHP’’nin yeni liderine yılbaşında çıkarılan ...
İzmir’’de ulaşıma ’‘Açıköğretim’’ makyajı
Bu hafta sonu yapılacak Açıköğretim Fakültesi sınavları nedeniyle İzmir’’de ...
 
Kemeraltı’’nda 4. büyük adım
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin Kemeraltı Restorasyon Projesi’’nde ...
İGEP’’te buruk veda
İç Göç Entegrasyon Projesi (İGEP), Tarihi Havagazı Fabrikası’’nda düzenlenen ...
İzmirli veteranlar Zaragoza’’yı ’“gözüne kestirdi’”
2014 Avrupa Şampiyonası için aday olan İzmir Masterler Atletizm Kulübü ...
 
Aliağa susuz kalacak!
Pompa İstasyonu çıkışlı bir boruda meydana gelen arızanın onarımı nedeniyle ...
Bilişim Hukuku İzmir’’de masaya yatırılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bilişim Derneğinin işbirliğinde ...
9. Alsancak Şenliği yarın başlıyor
Konak Belediyesi'nin, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva