HABERLER>EKONOMİ
21 Eylül 2024 Cumartesi - 08:53

Oda Başkanı, kalitesiz kömürden şikayetçi: Sattığım kömürü bir dostuma tavsiye edemem!

Devletin, yüksek kalorili kömürü esnafa, tüccara vermediğini öne süren İzmir Odun Kömür Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Düzyol, “Özel sektörden aldığımız kömürler kaliteli değil. Bir dosta tavsiye edemem, kefil olamam. Devletin, taşeron firmalara sattığı madenlerden çıkarılan gerçekten kaliteli kömür, tüccara, esnafa verilmiyor; yandaşlara, TEAŞ gibi kurumlara veriliyor. Biz de çaresizlik içinde özel sektörün çıkardığı kalitesiz, düşük kalorili kömürü halka sunmak zorunda kalıyoruz” dedi. Başkan Düzyol, kömürün tonunun 6 bin 500 liraya çıktığını açıkladı.

Oda Başkanı, kalitesiz kömürden şikayetçi: Sattığım kömürü bir dostuma tavsiye edemem!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Geçtiğimiz Ağustos ayında doğalgaza yapılan zamdan sonra odun ve kömüre de zam geldi. Kömürün tonu, 6 bin liradan 6 bin 500 liraya, odunun tonu ise 3 bin liradan 6 bin liraya çıktı.

Sonbahar döneminde İzmir’de havalar ılıman gitse de vatandaşlar, kış yaklaşırken ısınma konusunda kara kara düşünmeye başladı.  İzmir Odun Kömür Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Düzyol, devletin taşeron şirketlere ürettirdiği yüksek kalorili kaliteli kömürün piyasada olmadığını öne sürdü. Düzyol, şu anda kendisinin de sattığı kömürlerin kalitesizliğine vurgu yaparak, “Bir dostuma kesinlikle tavsiye etmem” ifadesini kullandı.

DEVLETİN ÇIKARDIĞI KÖMÜR, VATANDAŞA ULAŞTIRILAMIYOR
Vatandaşın ekonomik sıkıntısının zirve yaptığına dikkat çeken İzmir Odun Kömür Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Düzyol, artık kömür alımlarının eskisi gibi 500 kilo, 1 ton şeklinde olmadığının altını çizdi. İnsanların 250 kilo kömür bile alamaz hale geldiğini belirten Başkan Düzyol, “Geçtiğimiz kış havalar soğuk olduğunda vatandaş, bir çuval kömürü sırtlayıp evine götürdü, onunla ısındı. Bu kış durumun daha ağır geçecek gibi” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“Vatandaş, doğalgazı varsa, zaten kömüre bakmıyor. Ağustos ayında yapılan doğalgaz zammından sonra insanların ısınma giderinin artacağını düşünüyorum. Dolayısıyla kömüre geçmek isteyenler olacaktır. Fakat kömüre geçmek de çözüm değil. Çünkü kömür de pahalı. Üstelik kalitesiz. Şöyle ki, devlet kömürün tonunu 6 bin liradan 6 bin 500 liraya çıkardı. Devletin, taşeron firmalara sattığı madenlerden çıkarılan gerçekten kaliteli kömür, tüccara, esnafa verilmiyor; yandaşlara, TEAŞ gibi kurumlara veriliyor. Biz de çaresizlik içinde özel sektörün çıkardığı kalitesiz, düşük kalorili kömürü halka sunmak zorunda kalıyoruz. Kömürün tonu 6 bin lira. 25 kiloluk bir çuval kömür 180 lira. Kömür dükkanlarının semtine uğrayan yok. Köylerde, kasabalarda, doğalgazın olmadığı semtlerde kömür, ısınma konusunda temel ihtiyaç ama denetim sıfır noktasında. Depolarda kömürümüz var ama sattığımız kömürü, bir dostuma kesinlikle tavsiye edemem; bu kömür iyidir, diye kefil olamam. Doğalgazdan kömürlü sobaya geçiş döneminin ardından şimdi de battaniyeye dönülecek gibi. Çünkü insanların geliri artmadığı gibi ısınma giderleri, kalitesiz kömüre rağmen artıyor. Bu da bizim işlerimizi sekteye uğratıyor.”

 
Araştırmacı Yaldız, Saygılı-Tugay işbirliğini değerlendirdi: Aralarında gönül köprüsü de oluştu!
 
Bornova Belediyesi’nden yangın mağduru aileye destek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Eylül 2024 Cumartesi 11:35

İzmir e doğal gaz getiremeyen hala kömür kullandıran belediyeniz utansın. Tabi bu konuyu dahi hiç üzerilerine almazlar ve alınmazlar. Ancak beld.cilikten başka her naneye de yanına maydanoz olmaktan imtina olmazlar. Sanatçı konserler heykel resim sergileri bol mangırlı beslemeleri işçi bulma büroları bir işe yaradığı yok. Yok ki de yok.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de son yılların en anlamlı çabası: Anıt ağaçlar odun değil burs olacak
İzmir’in turistik bölgesi Karaburun Yarımadası’nda anıt ağaçlardan elde ...
Volkswagen 30 bin kişiyi işten çıkarabilir!
Hamburg/Wolfsburg - Zor durumdaki Volkswagen Grubu orta vadede Almanya'da ...
Konutta fahiş fiyat artışına 100 bin lira ceza
Ticaret Bakanlığı'nca, konut kredisi faiz oranında düşüş olacağı haberlerinin ...
 
Rekabet Kurulu'ndan Adidas'a soruşturma
Rekabet Kurulu, Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama Anonim Şirketi ...
Lokantacılardan ‘askıda yemek’ sitemi: Belediye haksız rekabet ediyor!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, belediyelere yönelik Kent Lokantası’nda ...
Tüketici güven endeksi eylülde arttı
Tüketici güven endeksi eylülde aylık bazda yüzde 2,4 artarak 78,2'e yükseldi.
 
Uzak ülkelerdeki fuarlara İzmir damgası
Üyelerinin farklı pazarlara açılması hedefiyle çalışmalarını sürdüren ...
‘Emeklilerin hesaplarına inceleme’ iddiası
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın emeklilerin banka hesaplarını inceleme ...
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva