Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
19 Eylül 2024 Perşembe

Ahlat fotoğrafının mesajı alındı. Malazgirt Zaferi kutlamaları vesilesiyle verilen mesaj; Türk kültürü, Arapların 1400 yıllık islam tarihinde vücut bulur.

Arap İslamcılığının Sünni seferberliği, Türkiye’nin demografik yapısında Arap kimliğini baskın kılacak uygulamalarla sürüyor. Selefilik, Vahabilik derken bizleri bildikleri gibi Müslüman yapmak için başımıza Arapları diktiler.

Cumhuriyet devrimi, İslam dinini salt inanç alanında benimseyen bir anlayışı hâkim kılmıştı. Gelin görün ki Araplar, bu tercihi yapan Cumhuriyet rejimine her zaman husumet beslediler.

Ve sonunda, yeşil kuşak, ılımlı islam derken Arap kültürüne yelken açan İslamcılar iktidara getirildi. Onlar da Türkiye’yi Ortadoğu cehenneminin orta yerine getirip bıraktılar. Türkiye artık o Gayya kuyusunda…

Ülkeyi Arap/Sünni işgaliyle dönüştürmek için demografik yapıya müdahale etmeye başlayan İslamcı zihniyet, belli ki yüzyıllık rövanşı almak istiyor.

Ne var ki İslamcı zihniyet, Anadolu halklarının islamla buluşmasını, Arap kültürüne biat ile karıştırıyor; Tarihin hiçbir döneminde o biat mümkün olmadı.

İslamcıların Türk kimliğine besledikleri kin ve nefret duyguları, her türlü işbirliğini ve ihaneti mümkün kılıyor. Mesela, İsrail’e meydan okuyanlar, Doğu Akdeniz’de ABD donanması ile yapılan ortak tatbikata sessiz kaldı.

İkiyüzlü ahlakın olağanlaşması ve neo liberal pragmatizm,İslamcılara devleti ele geçirmeleri için eşsiz imkanlar sundu. Ne ki Arap kültürüyle devlet yönetmenin yarattığı sorunların altında kaldılar. Ancak altında kaldıkları sorunların İslam dininden kaynaklanmadığını söyleyerek tuhaf bir savunma yapıyorlar. İslam dininden kaynaklandığını söyleyen yok, zaten. İslam adına hareket edenlerin, dini istismar etmeleri sonucu ortaya çıkan hengâme yaratıyor sorunları. İnancı rahat bırakmaları gerekir. Din devleti olmuyor.

Hal böyle iken, 30 Ağustos’ta, üç kadın teğmenin birincilikle mezuniyeti ve “Mustafa Kemal’in askeriyiz.” sloganı, İslamcı cenahta endişe yarattı. Kırk yıldır,emek emek kendilerine açtıkları yer tehlikeye mi giriyordu?

Atatürk’ün kült kişiliğinin ve laikliğin bu kadar güçlü ve yığınsal savunulduğu başka bir dönem yok.

Ve gene bu dönemde, muhalif Müslümanların şu çıkışı çok anlamlı; “İslam’ı Müslümanların elinden kurtarmak gerek.” Arap kültürü ile tanrı buyruğu birbirine karışınca olacağı buydu…

Tehlike büyüyor.Türkiye, 3 kutuplu kaotik çatışma ortamına sürükleniyor. Din ve etnisite grupları birbirini itiyor.

Acı ama gerçek; Buradan toplumsal mutabakat çıkmaz.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva