HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Eylül 2024 Cumartesi - 14:23

AK Parti ‘takas’a karşı: ''Tugay'ın arkasında fırıldak döndüren mi var?''

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Belediye Meclis üyesi Uğur İnan Atmaca, “TMSF ya da arsayı satın alması muhtemel 3. kişiler ödediği paranın karşılığı olarak zaten 72 bin sekiz yüz metrekare inşaat hakkının sahibi konumunda. Peki takas neyin karşılığında yapılacak? Yani Konak Meydanı’nda İZBB ‘ne yapılacak bina karşılığında ne alacaklar? Koskoca bir sıfır! Bu bir hesap hatası mı? İş bilmezlik mi? Yoksa bu kadar kadro değişikliğine rağmen hala Cemil Tugay’ın arkasından film fırıldak döndürenler mi var?" dedi.

AK Parti ‘takas’a karşı:  Tugay ın arkasında fırıldak döndüren mi var?

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Belediye Meclis üyesi Uğur İnan Atmaca, yaptığı yazılı açıklamada İzmir Büyükşehir’in, Basmane Çukuru’ndaki hissesini TMSF’ye devredip karşılığında Konak’ta 6 katlı hizmet binası yaptırma kararı almasını eleştirdi.

Atmaca açıklamasında şunları söyledi:

İZBB, 1039 ada 8 parseldeki (Basmane çukuru) hissesi karşılığında Konak Meydanı’nda yıkılan binasının yerine inşaat yapılması konusunda takas gerçekleştirebilmek amacıyla geçtiğimiz ay önemli bir adım attı. Bu hamle sonucunda 30 yıldır kent gündemini meşgul eden Basmane çukurunda çözüm gerçekleşecek mi? Bence hayır!

Çünkü; 16.08.2024 tarihindeki İZBB Meclis birleşiminde yapılan plan notu değişikliği ile, 1039 ada 8 nolu parselin (Basmane çukuru) toplam 104 bin metrekare olan inşaat alanı, 72 bin sekiz yüz metrekareye düşürüldü. Yani belediyenin uhdesinde bulunan 31 bin iki yüz metrekare inşaat hakkı yok edildi, buharlaştı. Bu plan notu değişikliği yapılmadan önce, parselin toplam inşaat alanı 104 bin metrekare olup, 31 bin iki yüz metrekaresi İZBB’nin diğer 72 bin sekiz yüz metrekaresi TMSF’nin idi.

Bu orana Aziz Kocaoğlu döneminde ulaşılmış, belediyenin tapuda % 10 olan hissesi inşaat alanı olarak % 30’ a çıkarılarak kamu adına önemli bir kazanım elde edilmişti. 16.08.2024 tarihinden önceki plan notlarının 3. Maddesi; “3. Turizm-Ticaret Alanı bütününe esas düzenlenecek mimari projede, Hürriyet Bulvarı ile 1362 Sokak kesişimine cepheli parsel köşesinde 31.200 m2 yapı inşaat alanına sahip Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ayrılacaktır” şeklindeydi. Yapılan plan notu değişikliği ile 3. Madde bu hale geldi; “İzmir Büyükşehir Belediyesi hissesi düşüldükten sonra 1039 ada 8 parseldeki yapılaşma koşulları, katlar alanı toplam: 72.800 m2, Y ençok: 84 mt şeklinde olacaktır” Ağustos ayında yapılan plan notu değişikliğiyle bu kazanım bir çırpıda heba edildi.

TMSF ya da arsayı satın alması muhtemel 3. kişiler ödediği paranın karşılığı olarak zaten 72 bin sekiz yüz metrekare inşaat hakkının sahibi konumunda. Peki takas neyin karşılığında yapılacak? Yani Konak Meydanı’nda İZBB ‘ne yapılacak bina karşılığında ne alacaklar? Koskoca bir sıfır!

Yapılan plan notu değişikliğiyle tapuda % 10 hissesi dışında İZBB’nin bu parselde inşaat hakkı kalmadı. İşte bu yüzden Basmane çukurunun çözümü gerçekleşmeyecek!

Bu bir hesap hatası mı? İş bilmezlik mi? Yoksa bu kadar kadro değişikliğine rağmen hala Cemil Tugay’ın arkasından film fırıldak döndürenler mi var?

 
Rıdvan Dilmen'in yeni adresi belli oldu
 
Metin Arolat, İzmir'den sonsuzluğa uğurlanacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vartolu 21 Eylül 2024 Cumartesi 15:26

Kadronun %90 ı nı değiştirdi hala ağlama duvarı. Bürokrat mi takas yapalım dedi? Son söz kimin sizin eee? Fırıldak nedir ya! Koskoca belediye başkanına yakisir! üslub bravo!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa Büyükşehir'den öğrencilere çorba dağıtımı
Eğitimin her alanında öğrencilerin yanında olmayı amaçlayan Manisa Büyükşehir ...
Çiğli'de Trafiksiz Gün etkinliği
Çiğli’de, Avrupa Hareketlilik Haftası, kapsamında düzenlenen etkinlikler ...
Narlıdere'de memurların yüzü güldü: TİS imzalandı!
Narlıdere Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında, belediyede görevli memurları ...
 
Bornova'da yeşil geleceğe adım!
Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme ...
Balçova'da hareket zamanı!
Balçova Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası’nı düzenlediği yoga ve ...
Karşıyaka renkli şenliğe hazır!
Karşıyaka Belediyesi, tarihi yangın felaketinin ardından yaraların dayanışmayla ...
 
Menderes yeni tesisine kavuştu
Menderes Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Rumeli Kafe’nin açılışı gerçekleşti.
Gaziemir'den alzheimer hastalarına tam destek
Gaziemir Belediyesi’nin Alzheimer Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde ...
Buca'da Alzheimer farkındalık etkinliği
Buca Belediyesi, Dünya Alzheimer Günü’nde farkındalık yaratacak bir etkinliğe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva