HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mayıs 2010 Cuma - 00:00

Bornova’’da eğlencenin '1' sınırı var!

Karşıyaka’’nın ardından İzmir’’in üniversiteli nüfusunun ağırlıklı ikamet ettiği Bornova ilçesinde eğlence mekanlarına saat sınırlaması getirildi.’

Bornova’’da eğlencenin '1' sınırı var!

Karşıyaka’’nın ardından İzmir’’in üniversiteli nüfusunun ağırlıklı ikamet ettiği Bornova ilçesinde eğlence mekanlarına saat sınırlaması getirildi.’
 
Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz - İlçede faaliyet gösteren bar ve gece kulüpleri ile ilçe halkını karşı karşıya gelmesine neden olan olaylar üzerine konuya el atan İlçe Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, ilçedeki bar ve gece kulüplerinin kapanış saatlerini 2 saat geriye çektiklerini açıkladı. İlçe Encümeninin aldığı karar üzerine daha önce hafta sonu gece saat 03.00’’e kadar açık olan mekanlar bundan sonra 01.00’’de kepenk kapatacak.
 
Bornova’’nın yıllardır başlıca sorunu çözmek için çalışmalar yapan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, daha önce ilçedeki bar ve gece kulüplerinin sahipleriyle yaptığı toplantının bir benzerini bu kez ilçede ikamet eden vatandaşlarla yaptı. Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezi’’nde gerçekleşen toplantıya katılan vatandaşları tek tek dinleyen Sındır, sorunun çözümü için çalıştıklarını söyledi. İlçenin eğlence hayatının en yoğun yaşandığı Küçük Park diye bilinen bölgesindeki ’‘bar ve gece kulüplerinin’’ gece geç saate kadar açık kalmasından şikayet eden vatandaşları dinleyen Sındır, konuyla ilgili İlçe Encümeninin aldığı kararı açıkladı.
 
MÜHÜR DAYANMIYOR
Bornova'da yaşayan vatandaşların eğlence mekanlarının yarattığı gürültü ve karmaşa yüzünden çektikleri sıkıntıya parmak basan Başkan Sındır, "Esnaf tabiî ki para kazanacak, ticaret yapacak ancak bunu yaparken de kimseyi huzursuz etmeyecek" dedi.
 
Alkollü mekan ve yüksek ses problemi yüzünden esnaf ve vatandaşı karşı karşıya getiren duruma Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, ortak bir çözüm üreterek her iki tarafı da mağdur etmemiş oldu.
 
 
Apartman altlarında bulunan eğlence mekanlarından hem gürültü hem de görüntü sıkıntısı çeken mağdur bölge halkıyla buluşan Kamil Okyay Sındır, bazı işletme sahiplerinin tüm uyarılarına rağmen kurallara uymadığını, bu işletmeleri mühürlemelerine karşılık mühürlerin söküldüğünü söyledi.
 
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır; " Ne yazık ki gelişen süreç ve üniversite bölgesi olmamız Küçük Park ve bölgesini eğlence mekanı haline getirdi. Apartman altı bar ve alkollü restoranlar hem vatandaşlar hem de belediye için sıkıntı olmaya başladı. Esnaf ile defalarca bir araya geldik. Empati yapmalarını istedik. Gürültüyü yasal seviyeye çekmelerini ve bölgede yaşayan vatandaşları da düşünmelerini istedik. Sağlıklı çevrede yaşama hakkı, anayasal bir haktır ve bunu korumak benim görevimdir. Esnaf tabiî ki para kazanacak, ticaret yapacak ancak bunu yaparken de kimseyi huzursuz etmeyecek. Defalarca mühürlenen mekanlar var. 7 kez mühürlenen mekanlar var. Ancak bu mekanların mühürlenmelerine karşılık bu mühürlerin kırılarak hala çalıştığını biliyoruz. Böylesi durumları yargıya intikal ettiriyoruz. Gelinen noktada, encümen kararı ile vatandaşları rahatlatacak bir karara imza attık. Mekanların kapanma saatlerini bir buçuk ile iki saat geriye çektik. İşletme sahipleri, kapama saatlerinden yarım saat önce de müzik yayınını kesmek zorundalar" dedi.
 
 
UYGULAMA SAATLERİ
Yaz saati uygulamasına göre, hafta için 09.00- 00.30 saatlerinde arasında açık kalabilecek olan mekanlar, hafta sonunda ise 09.00- 01.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.
 
Kış saati uygulamasında ise hafta içi 09.00- 00.00 saatleri arasına çekilen çalışma saatleri, hafta sonunda ise 09.00- 00.00 saatleri arası olarak belirlendi. Encümende alınan karara göre, müzik yayınları da mekanların kapanış saatlerinden yarım saat önce tamamen kesilecek. Emniyet birimlerine tebliğ edilecek olan encümen kararı 10 gün içinde uygulamaya başlanacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’in Başkanları Aliağa’’da buluştu
İzmir Büyükşehir sınırları içinde yer alan ilçe belediye başkanları ...
Yavaş Şehir’’de ’‘Koyun-Keçi’’ Panayırı
Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Seferihisar Belediyesi ...
Öztekin’’den Kılıçdaroğlu'na ikinci Buca daveti!
Buca Meclis üyesi Adnan Öztekin, CHP’’nin yeni liderine yılbaşında çıkarılan ...
 
İzmir’’de ulaşıma ’‘Açıköğretim’’ makyajı
Bu hafta sonu yapılacak Açıköğretim Fakültesi sınavları nedeniyle İzmir’’de ...
Kemeraltı’’nda 4. büyük adım
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin Kemeraltı Restorasyon Projesi’’nde ...
İGEP’’te buruk veda
İç Göç Entegrasyon Projesi (İGEP), Tarihi Havagazı Fabrikası’’nda düzenlenen ...
 
İzmirli veteranlar Zaragoza’’yı ’“gözüne kestirdi’”
2014 Avrupa Şampiyonası için aday olan İzmir Masterler Atletizm Kulübü ...
Aliağa susuz kalacak!
Pompa İstasyonu çıkışlı bir boruda meydana gelen arızanın onarımı nedeniyle ...
Bilişim Hukuku İzmir’’de masaya yatırılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bilişim Derneğinin işbirliğinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva