HABERLER>POLİTİKA
29 Kasım 2011 Salı - 08:22

'EXPO için her şey bakanlıktan beklenmesin'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İzmir'in yerel yönetimi ve valiliği bu işten birinci derecede sorumlu olduğunu unutmamalı. Paydaşlar taşın altına elini koysun" dedi.

 EXPO için her şey bakanlıktan beklenmesin

İZMİR - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonun gölgesinde kalan EXPO adaylık süreciyle ilgili çarpıcı uyarılarda bulundu. Yeni Asır'a konuşan Günay, İzmir'in EXPO'yu yeterince sahiplenmediğini belirterek, "Şu ana kadar herkes EXPO'nun sadece lafını ediyor. Yapılması gereken ne varsa bakanlık olarak biz hallediyoruz. İzmir EXPO için Paris'te bir tanıtım ofisi dahi açmadı. Oysa EXPO öncelikle belediyenin, valiliğin ve sivil toplum kuruluşlarının projesidir" diye konuştu.
 
"MEDET UMMADIM"
EXPO başvuru parası olan 70 bin euroyu Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden kimseye haber vermeden yatırdığını, Paris'teki tanıtım ofisini EXPO ofisi olarak düzenlettiğini, sunum öncesindeki "Hoş geldin" partisini de kendilerinin düzenlediğini anlatan Günay, "EXPO'nun kazanılması için üzerine düşenleri eksiksiz yerine getiren tek birim biziz" iddiasında bulundu. Günay, "EXPO konusunda hükümet olarak biz üzerimize düşen ne varsa eksiksiz yerine getiririz. Ancak İzmir'in yerel yönetimi ve valiliği bu işten birinci derecede sorumlu olduğunu hiç unutmamalı. Ben kimseden medet ummadan başvuru parasını yatırdım, tanıtım ofisini açtım. 'Hoş geldin partisini' düzenledim. Daha ne yapayım? EXPO'da her şeyi bir bakanlıktan beklemek yanlış. Lütfen tüm paydaşlar taşın altına elini koysun."
 
"YÜKÜ OMUZLAYAMAM"
EXPO'nun yükünü omuzladıklarını ancak küçük bir aksaklıkta tüm eleştiri oklarının kendilerine yöneldiğini belirten Günay, sunum için Paris'e gitmemesinin özel bir nedeni olmadığını, yoğun programından dolayı Ankara'da kaldığını açıkladı. EXPO'nun ana temasının "Daha iyi bir dünya için yeni yollar ve herkes için sağlık" olduğunu hatırlatan Günay, adaylık sürecinde Sağlık Bakanlığı'na da önemli görevler düştüğünü dile getirdi.
 
"CHP'lilerden daha fazla benim sorunum"
Belediyeye yapılan operasyonun İzmir'in EXPO sunumunun yapılacağı güne denk gelmesini değerlendiren Ertuğrul Günay, "Bu duruma en çok üzülen benim. Binali Yıldırım ve benim bakanlığımın bütçelerinin görüşüleceği günde böyle bir gelişme yaşanması çok kötü oldu. EXPO, CHP'liler kadar, hatta onlardan daha çok benim sorunum. EXPO iddiasını İzmir'e biz taşıdık. Alınmasını da herkesten çok ben istiyorum. O gün 9 CHP'li milletvekili arkadaşımız bütçede ileri geri konuştu. Ben ister miydim böyle olmasını? Hem EXPO sunumu hem de bakanlığımın bütçesi operesyonun gölgesinde kaldı. Herkes soğukkanlı düşünmeli. Hukukun iktidarı ve muhalefeti pek dişünmeden harekete geçtiği ortada" dedi.
 
"Operasyon bizi zora soktu"
Ertuğrul Günay, "Bu son operasyon da önceki operasyon gibi zamanlama açısından fevkalade talihsiz bir dönmeme denk geldi. Bu duruma tepki gösteren ilk ben oldum. Soruşturma yapılacaksa usulünce ve farklı spekülasyonlara yol açmadan yapılmalıdır" dedi. Günay, "Birinci operasyon nasıl seçimde bizi bir tartışma içine itmişse, zamanlama açısından ikincisi de beni ve Binali Bey'i zorda bıraktı. Plan Bütçe'de bakanlıklarımızın çalışmalarını anlatacağımız yerde operasyonla ilgili sorulara cevap vermek zorunda kaldık. Bu da operasyonu yapanların ne CHP ile ne de bizimle ilgili hassasiyetleri ve nezaket gösterme gibi bir düşünceleri olmadığı açık. Bunun dışında yargının sorumluluğundaki bir konu hakkında ne söyleyebilirim? Yasa çıkarmak çok kolaydır, zihniyet değiştirmek çok zordur. Demokratikleşme yolunda çok yasa çıkardık ancak maalesef adalet ve güvenlik zihniyetini henüz değiştiremedik. CHP'li arkadaşlarımızın bize bu konuda siyasi eleştireler yöneltmesini üzüntü ile karşılıyorum" dedi.
 
KOCAOĞLU'NA YANIT
Günay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'Bu operasyonunun sonunda beni de alacaklar" açıklamasına, "Böyle bir şeyi tahmin de etmem, temenni de" değerlendirmesinde bulundu. Kocaoğlu'nun Ankara'da muhattap bulamadığı ve bürokratların telefonlarına çıkmadığı yönündeki şikayetleri için de, "Kendi adıma ben Aziz Bey'in değil ziyaret talebine, telefonlarına dahi hemen geri dönerim. Sadece onun değil İzmir'den hiçbir arkadaşımın Ankara'dan muhatap bulmadan ayrılmasını istemem" diye konuştu. (Zafer Şahin/Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat 29 Kasım 2011 Salı 20:27

Günay'ın söyledikleri akp'nin yıllardır yaptığı klasik şark kurnazlığından başka bir şey değil. Zira, bir yandan büyük çoğunluğunu İzmir Büyükşehir Belediyesinin yaptığı İzbanı dahi kendinize mal edip İzmir'e metro yaptık diye halkı kandırmaya yönelik seçim afişleri bastırıp dağıtacaksınız, Expo sunumunda Aziz Kocaoğlu'nu refüze edip, Binali Yıldırım'ı parlatmanın yollarını arayacaksınız, sonra da büyükşehir yükü omuzlamalı diyeceksiniz. "HADİ CANIM SEN DE"...!!!

Yorumu oyla      13      6  
barış koç 29 Kasım 2011 Salı 12:37

chp'den dsp'ye oradan tekrar chp'ye sonra 10 aralık hareketine ve son durak akp.sayın günayın dönmelerinden bizim başımız döndü ama o hala dönmeye devam ediyor.expoda sunumu belediye başkanları yapar.neden cinali'ye yaptırıyorsunuz?sağlık teması ile ulaşımın bağı ne?

Yorumu oyla      16      7  
Hasan 29 Kasım 2011 Salı 10:24

Madem bütün sorumluluk önce belediyede neden sunumu aziz kocaoğlu değilde ulaştırma bakanı yapıyor. (yada yaptırılıyor) Derdiniz binaliyi büyükşehir için ön plana çıkarmak ama... Değil binali Yüzbinali gelse yine izmiri alamayacaksınız.

Yorumu oyla      21      7  
Işık Dikicigil 29 Kasım 2011 Salı 09:45

BEDAVAYA PARA HARCAMAYIN. ÖKSÜZÜN,YETİMİN,DULUN EMEKLİNİN, MEMURUN, İŞÇİNİN KÖYLÜNÜN PARASINI GİDİP PARİS LERDE LUKS OTELLERDE YEMEYİN. OLMAYACAK DUAYA AMİN DEMEYİN.

Yorumu oyla      20      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz İzmir mitingi
CHP MYK'da alınan karara göre, 4 Aralık Pazar Günü İzmir'de "Cumhuriyet, ...
Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a geçmiş olsun telefonu
CHP lideri, ameliyat olan Başbakan Erdoğan'ı aradı.
CHP’li vekillerden Çankaya esnafına ziyaret
CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven, ...
 
AK Parti İzmir’de şok iddialar
Karşıyaka İlçe Başkanı Bozkurt’un ağabeyi ve Yamanlar Köy muhtarı hakkında, ...
CHP operasyon savcısını HSYK'ya şikayet edecek
CHP İzmir Milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon ...
Kongrelerde kimler kazandı kimler kaybetti?
AK Parti’de ilçe kongrelerinde genel merkezin uyarılarına rağmen aday ...
 
CHP'li Tarhan: AKP lideri Tuncelili olabilir mi?
CHP'nin Dersim olaylarıyla yüzleştiğini savunan Grup Başkanvekili Emine ...
Ak Parti İzmir’de neler oluyor?
İlçe kongreleri devam eden AK Parti İzmir’de ilçelerdeki cepheleşmeler giderek derinleşiyor.
Meclis'te yeni 'sekreter' krizi
TBMM Teşkilat Yasası'nda yapılacak değişiklik Meclis personeli arasında rahatsızlık yarattı.
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva