HABERLER>POLİTİKA
3 Temmuz 2011 Pazar - 20:08

'Bizi işin içine çekmek için rehin tutuyorlar'

Süheyl Batum, TBMM’de yemin etmemelerini bir insanlık ve ahlaki mesele olarak gördüklerini söyleyerek, "Biz, 3.5 yıl kimseyi tutuklu tutamazsınız diyoruz" dedi.

 Bizi işin içine çekmek için rehin tutuyorlar

ESKİŞEHİR - CHP Eskişehir İl binasında basın toplantısı düzenleyen Süheyl Batum, Sivas’ta ilk defa bir valinin anma törenlerine hayır dediğini belirterek şunları söyledi:
"Sivas’tan buraya geldim. İlk defa Recep Tayyip hükümetinin valisi anma törenine ’hayır’ diyor. ’Oraya gidemezsiniz, sadece meydanda oturur ve anma yapamazsınız, oraya bir şey koyamazsınız’ diyor. O aileler 18 yıl önce yakılan sanatçıların yakıldığı bir yerde, dünyada bunun örnekleri var, bir utanç müzesi yapılır, bir insanlık anıtı yapılır. Ama Sivas halkını rencide etmeden tabii ki. Nasıl olur böyle bir şey ’hayır’ diyorlar. ’Bilim ve kültür merkezi’ olacak diyorlar. Bir liste geliyor. 33 tane diri diri yakılanların yanında o listede o olaylara karıştığı iddia edilen iki kişi daha var. Vali bunun ardından ’anma yok ancak gidersiniz uzakta yaparsınız’ diyor. İşte bu anlayış parlamentoda Recep Tayyip hükümetinin ve tamamıyla ona bağlı 327 kişinin anlayışı olan bir anlayış. Biz bu zihniyete karşıyız."

TBMM’de neden yemin etmedikleri konusunda da açıklamada bulunan Butum şöyle devam etti:
"Biz 3,5 yıl kimseyi tutuklu tutamazsınız diyoruz. Biz bu zihniyete, buna hukukta bir çare bulamadık. Bizim yemin etmememiz bir vicdan, bir insanlık, ahlak meselesi olarak gördüğümüz içindir. Yemin etmemem sorunu bir insanlık sorunu, bir vicdan sorunu bir ahlak sorunudur. İnsanlar 3,5 yıl bir hücrede kalamaz."

’ARKADAŞLARIMIZI REHİN TUTUYORLAR’
Meclis’te AK Partili milletvekillerinin hiçbir çözüm üretmeyeceklerini, tutuklu olan CHP milletvekillerinin rehin tutulduklarını öne süren Süheyl Batum daha sonra şöyle konuştu:

"327 kişi biat etmiş, biatın dışında hiçbir çözüm üretmeyecek. Bir daha mı anlatacağız. 35 kere de anlattık. Bu AKP hükümeti milletvekilleri bir şeyi 36 kere anlatmazsan anlamazlar mı? Bir sorunları var herhalde. AKP’nin biat etmiş 327 kişisine değil, onların başı olan Recep Tayyip Erdoğan’a anlatmamız lazım. Bir tek onun anlaması lazım. Çünkü o bir tek onlara anlatabilir. Anlamıyor, anlamazlıktan geliyor. Peki neden böyle yapıyor. Çok açık, teşbihte hata olmaz. Bakın bir bankaya girseler üç kişiyi rehin alırlar ve derler ki ’şimdi seni rehin aldık bir araba istiyoruz, sonra paraları istiyoruz, havaalanına bir uçak istiyoruz’ derler. Recep Tayyip Erdoğan bir yerlerden talimat aldı nereden bilinir. Dendi ki ’anayasayı değiştiriyorsun, buradaki ilk 4 maddeyi değiştiriyorsun, Kürt devletini kuracağız, bizim çıkarlarımız için lazım. Hadi gelin şimdi toptancı sözleşme yapalım. Gelin bir anayasa yapalım başkanlık sistemi olsun, senin işine geldi mi oldu. İlk 4 maddeyi kaldıralım, bir de özerklik getirelim. İşte bunların hepsini bir araya getirelim, biz onun altını doldururuz.’ Yeni anayasa ile örtüştürecekler. Rehin almanın da nedeni budur. Bizi işin içine çekmek için arkadaşlarımız rehin tutuluyor. Denecek ki, ’arkadaşlar bunları kurtarmak mı istiyorsunuz? Gelin hepsine birden çözüm bulalım. Son günlerde yayınlanan raporlar, Karayılan’ın açıkça ulu orta yaptığı açıklamalar bundandır."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan 4 Temmuz 2011 Pazartesi 09:10

chp medet bekliyor halktan galyana gelir iç karkaşa cıkar diye ama avcunuzu yalarsınız halk sizin ne b olduğunuzu cok iyi biliyor artık artık chp milati takvimini doldurdu kapatılması gerek ....

Yorumu oyla      12      7  
hüseyin ahmetoğlu 3 Temmuz 2011 Pazar 22:14

bu mu chp nin anayasa prf. yazıklar bunun gibi akademisyenler bu millete cefa çektirene yazıklar olsun.seçilip bizlere hapisten adam seçtirip sonra da yemin ettirmeyene yazıklar olsun .teşkilatta başka insanlar yokmu idi şimdi de yemin etmiyorlar başbakan doğru söylüyor hakikaten bunlar bile bile oynanan oyunlar ve chp nin kötülüğpünü isteyenlerin oyunu bu .hatırlatırım mesut yılmaz da navatanı böyle batırdı. sosyal demokrat sevdalısı arkadaşlar bunlara baskı yapmak lazım bu chp nin siyaseti olmamalıdır.vatana hizmet etmek lazım..millete kendimizi sevdirmeliyiz.başka türlü nasıl iktidar olacağız.sn. GENEL BAŞKANIMIZI yanlış yönlendiriyorlar

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Tükürdüklerini yalayacaklar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Arkadaşlarımız yemin etmedikçe, biz 4 ...
Operasyon haberine Bayır’dan yanıt
Seçimlerin ardından eleştiri oklarına hedef olan CHP İzmir İl Başkanı ...
Yemin boykotuna destek verdiler
Mecliste yemin etmeme kararı alan CHP’de, 81 İl Başkanı da destek açıklaması ...
 
Erdoğan’dan gençlere öğüt: Çare sizsiniz
İstanbul Aydın Üniversitesi'nden mezun olan gençlere seslenen Erdoğan ...
CHP'nin 'yemin' tasarısı kabul edildi
CHP’nin, Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'na sunduğu, yemin etmeleri ...
Meclis Başkanlığı için kimler başvurdu?
Meclis Başkanı seçimi için adaylık başvuruları sona erdi. Meclis başkanlığı ...
 
Tekin: Kurşun sesinden uyuyamadık
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, TBMM’nin şu an konuşması gereken ...
CHP'de İl başkanlarına şok operasyon
Olağanüstü kurultay girişimleri ve mecliste yemin krizi ile zor günler ...
İki zıt parti yan yana oturacak
12 Haziran'da ortaya çıkan Meclis aritmetiği, MHP ile BDP'lilerin aynı ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva