HABERLER>POLİTİKA
2 Temmuz 2011 Cumartesi - 17:35

Tekin: Kurşun sesinden uyuyamadık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, TBMM’nin şu an konuşması gereken en önemli konunun Kürt sorunu olduğunu belirtti.

Tekin: Kurşun sesinden uyuyamadık

TUNCELİ - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, TBMM’nin şu an konuşması gereken en önemli konunun Kürt sorunu olduğunu belirtti. "Ben bu gece Tunceli’de kaldım. Sabaha kadar helikopter sesi ve kurşun sesleri ile uyuyamadık. İktidarın ivedilikle, iktidarı ile muhalefeti ile bu sorunun çözümü konusunda ne yapılacaksa çok hızlı bir şekilde yapması gerekiyor. İnsanlar hala kurşun sesleri ile uyuyorsa bu seslerle uyumaya çalışıyorsa, burada çok ciddi sorunların olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor" dedi.
 
Tunceli’ye, bir düğün törenine katılmak için gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bugün basın toplantısı düzenledi. CHP grubunun yemin etmemesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Tekin, siyasi partilerin demokrasiler içinde yapabileceği eylemler olduğunu söyledi. Eylemlerini sonuç alıncaya kadar devam ettireceklerini belirten Tekin, "Bu eyleme yönelik özellikle AKP yetkililerinin ve sayın Başbakanın söylemleri doğrusu beni dehşete düşürüyor. AKP’ye açılan kapatma davasını isim vermeden eleştiren Başbakan Recep Tayip Erdoğan ’milletin iradesine kimse ipotek koyamaz’ demiş. Şimdi siz kendinize gelince millet iradesi diyeceksiniz, size yönelik bir saldırı olunca hukuku yargıyı yok sayacaksınız. Ama başka bir siyasi parti böyle bir olayla karşı karşıya kalınca dönüp demokrasi dersi vereceksiniz. Bu kadar da iki yüzlülük olamaz. Demokrasi çifte standart istemez" dedi.
 
KURULTAY TARTIŞMASI: BİZE ULAŞAN İMZA YOK
Tekin, basın toplantısını izleyen gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Parti içi muhalefetin başlattığı kurultay çalışmalarının hatırlatırlatılması üzerine Tekin, "Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir imza yok. Sadece kamuoyunun da bildiği ve bizimde basından takip ettiğimiz arkadaşlarımız Türkiye’de 40 ilde toplantı yapmış. İmza toplamak için ayın 6’sında eğer gerekli imzalar toplanmış ise bize ulaşır. 640-650 imza toplanırsa tabiki biz de kurultay iradesine her zaman saygılıyız. Ama gördüğüm kadarıyla daha imzalar gelmeden birçok imza geri çekildi" diye konuştu.
 
’İNSANLAR HALA KURŞUN SESLERİYLE UYUYOR’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, parlamentonun ve Türkiye’nin konuşması gereken en önemli sorunun Kürt sorunu olduğunu belirterek şöyle dedi: "Ben bu gece Tunceli’de kaldım. Sabaha kadar helikopter sesi ve kurşun sesleri ile uyuyamadık. Olağan bir durum söz konusu değil. Bu durum sadece Tunceli içinde geçerli değil, bütün Güneydoğu illerine gittiğinizde oralarda da ciddi sorunların yaşandığı biliniyor. Ancak bu sorunların görmezlikten gelinmesi Türkiye için hayra alamet bir sorun değildir. İktidarın ivedilikle, iktidarı ile muhalefeti ile bu sorunun çözümü konusunda ne yapılacaksa çok hızlı bir şekilde yapması gerekiyor. 12 Eylül’den bugüne kadar bölgede olağan bir durum söz konusu değil. İnsanlar hala kurşun sesleri ile uyuyorsa bu seslerle uyumaya çalışıyorsa, burada çok ciddi sorunların olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Bu sorunlar ötelenecek sorunlar değil. Öelene ötelene bugünlere gelindi. Asıl olarak başbakanın ve iktidarın ve diğer siyasi partilerin bu konudaki sorunu çok hızlı bir şekilde bu sorun nasıl çözülecekse , parlamentoda nasıl görüşülecekse bunu çözmesi gerekiyor. Aksi taktirde ötelenirse çok daha zorlaşacağı bellidir."
 
’SİVAS’TA YAPILANLAR FAŞİZAN BİR ÖRNEKTİR’
Sivas olaylarının 18’inci yılı nedeniyle düzenlenen anma programına izin verilmemesine tepki gösteren Tekin, "Kabul edilecek bir durum değil. Böyle faşist bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.
 
YEMİN KRİZİNİN ANA NOKTASI BİZ DEĞİLİZ
Tunceli’den sonra Elazığ’a giderek parti teşkilatını ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Meclis’te yemin etmemelerine değinen Gürsel Tekin, "Krizin ana noktası biz değiliz. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak şu anda yapmış olduğumuz son derece demokratik bir eylemdir. Haklarımızı arıyoruz, demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz. Şunu da hatırlatmak istiyorum. Geçmiş dönemlerde hepinizin akıllarımızda vardır. Kendi televizyonlarınıza baktığınızda, gazetelerinize baktığınızda orada da göreceksiniz. Sayın Başbakan dahil olmak üzere AKP’nin bütün yetkilileri adeta yargıyla savaşır bir vaziyette geçirdi yedi yılını. Her yargı kararında onlara şiddetli tepki, hakaretler hatta yandaş gazetelerinin ’Kırılsın bu eller’, ’Kim bunlar?’, ’Millet iradesinin üstünde olabilir mi?’ diyenlerin; bugün ’Yargıya saygılı olun’, ’Efendim hukuka müdahale mi edelim?’ diyenlerin iki yüzlülükten vazgeçmeleri lazım. O zaman ben sorarım. Daha tükürdükleriniz kurumadı. Dün öyle söyleyeceksiniz bugün de bize yargıya saygılı olun diyeceksiniz. Kim bu yargı? Bu yargı Anayasa Mahkemesi değil mi? Bu yargı sizlerin tarafınızdan tayin edilmiş üç tane özel yetkili yargıç. Şimdi böylesi bir hukuk sistemi olabilir mi? 2007’de farklı bir hukuk sistemi, 2011’de farklı bir hukuk sistemi. Bu insanlar 3 yıldır cezaevlerinde yatıyorlar. 3 yıldır soruşturma aşamasında ve belgeyi bulamadık diyorlar. Bunun süresi nedir kardeşim? 30 yıl mı yani? Onun için bu bizim demokratik bir hakkımızdır. Bu hakkımızı sonuna kadar kullanacağız" diye konuştu.
 
BAŞBAKAN BİZİ KORKUTAMAZ
Başbakan Erdoğan’ın seçimden sonraki balkon konuşmasına da değinen Gürsel Tekin, "Sayın Başbakan biliyorsunuz her seçim dönemi böyle bir balkon konuşması yapar, şirinlikler yapar. Üstünden daha 10 gün geçmedi, 10 gün sonra meydan okuyor. Sayın Başbakan unutmasın, o devlet olanaklarını kullanarak meydan okuyabilir ama biz hayatımızın her alanında faşizme karşı, gericiliğe karşı meydan okumuş insanlarız. Eğer bize karşı meydan okuyacaksa, sayın Başbakan yanlış adres arıyorsunuz. Bizi korkutamazsınız. Siz basını medyayı, iş dünyasını herkesi korkutabilirsiniz ama korkutamayacağınız bir adres var o da Cumhuriyet Halk Partisi ve onun genel başkanı. Herkes haddini bilecek. Herkes demokrasi içerisinde, biz meşru hakkımızı arıyoruz. Hiç kimsenin bunu küçültmeye, bunu eleştirmeye, bunu ötekileştirmeye hakkı yok. O yandaş medyaların köşe yazarlarına hepsine hatırlatmak istiyorum, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını şiddetle eleştireceksiniz, olmaz böyle bir yargı diyeceksiniz, onlara her türlü hakareti yapacaksınız ama buraya gelince bize yargıyı hatırlatacaksınız. Bu iki yüzlülükten herkesin vazgeçmesi lazım. Demokrasi herkese lazım. Onlara daha çok lazım olacak" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de İl başkanlarına şok operasyon
Olağanüstü kurultay girişimleri ve mecliste yemin krizi ile zor günler ...
İki zıt parti yan yana oturacak
12 Haziran'da ortaya çıkan Meclis aritmetiği, MHP ile BDP'lilerin aynı ...
Balbay'ın olay afişleri kaldırıldı
Tutuklu milletvekili Mustafa Balbay’ın fotoğrafının yer aldığı afişlerin ...
 
Çözüm için üç öneri
CHP'nin tutuklu vekiller sorunun çözülmesi için üç önerisi bulunuyor. ...
Rifat Sait Bakan mı oluyor?
AK Parti’nin yeni vekillerinden Rıfat Sait’in adı sürpriz bir koltuk için ...
CHP İzmir’de kurultay için kritik haftasonu
Olağanüstü kurultay için imzaların toplandığı CHP’de, muhalifler kararsız ...
 
Muharrem İnce'den tartışmalı imza
Milletvekili oylarıyla kabul edilen Danışma Kurulu önerisine CHP'li Muharrem ...
Kılıçdaroğlu'ndan Dünya'ya 'yemin' mektubu
Kemal Kılıçdaroğlu'nun, BM, AB, AGİT, OECD, Avrupa Konseyi, İslam Konseyi, ...
Kılıçdaroğlu: Gerekirse dört yıl sürer
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tahliye olmamaları ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva