HABERLER>POLİTİKA
3 Temmuz 2011 Pazar - 15:34

Operasyon haberine Bayır’dan yanıt

Seçimlerin ardından eleştiri oklarına hedef olan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bayır “İzmir’de mağlubiyet yaşamadık. Ders alıp yerel seçimlere hazırlanacağız” dedi.

Operasyon haberine Bayır’dan yanıt

Can ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ - Genel seçimlerde beklenilen oy oranına ulaşamayan CHP’de, başarısızlığın faturasının kime kesileceği merakla beklenirken, İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın akıbeti de tartışılır duruma geldi. Seçimlerde istenilen başarının yakalanamamış olması ile eleştiri oklarına hedef olan Bayır, bazı belediye başkanlarının “Ankara çıkarması” karşısında da zor durumda kaldı.

CHP'de il başkanlarına büyük operasyon! Okumak için tıklayınız...
 
Yaşanan gelişmeler üzerine, görevden alınabileceği konuşulan Bayır, hakkında ‘görevden alma operasyonu’ yapılacağına yönelik eleştirilerin gerçeği yansıtmadığınına inandığını belirtti. Bayır, parti üst organlarının, gerekli gördükleri taktirde il başkanlarını görevden alma yetkisine sahip olduklarını hatırlatarak, İzmir için böyle bir ihtimali düşünmediğini söyledi.
Bayır “Seçimlerdeki oy oranımız, yapılan çalışmalar ve harcadığımız emek göz önüne alındığında, il başkanlığı görevimi layıkıyla yerine getirdiğimi düşünüyorum. İstemeden getirildiğim bu görevde başarılı olduğuma inanıyorum. Bu bağlamda, eleştirileri ciddiye almıyorum. Ankara ziyaretim sırasında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile de 45 dakika görüştüm. Kendisi, bir an önce yerel seçim çalışmalarına başlamamız gerektiğini söyledi. Genel seçimlerde İzmir için mağlubiyetin söz konusu olduğuna inanmıyorum. Görevimin başındayım” dedi.
 
İzmir’deki bazı ilçe belediye başkanlarının Genel Merkez ziyaretlerini de değerlendiren Bayır “Belediye başkanları da partimizin üyesidir ve Ankara’ya sık sık gidebilirler. Şahsıma yönelik bir eleştiri olduğunu düşünmüyorum. İzmir İl Başkanı olarak CHP Genel Başkanı’nı temsil ediyorum. İl Başkanı’nın şansına yönelik eleştirilere Sayın Kılıçdaroğlu da müsaade etmez. Bazı tartışma ve yorumlar her zaman olabilir. Önemli olan partiyi yıpratmamak. Kimse, partiye zarar verme lüksüne sahip değil. Unutmayalım ki kavgalı eve kız vermezler. Genel seçimlerden ders alıp yerel seçimlere hazırlanalım” diye konuştu.
 
Tüzük kurultayı ile ilgili değerlendirmede de bulunan Bayır “Ayın 10’una kadar yeni tüzük ile ilgili bir rapor hazırlayacağız. Yeni tüzükte önemli değişiklikler yapılacak. Ön önemlileri de çarşaf liste ve ön seçim olacak. Bundan sonra adaylar ön seçim ile belirlenecek” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ozan 4 Temmuz 2011 Pazartesi 08:30

seçimden önce ben birilerine hayal kırıklığı olacak siz 6 milletvekilini çıkarırsanız şükredin derken dönüp gidenler gidecek yeriniz kalmadı.Belediyelerde Sahip çıkmadığınız bürokrasi hepinizi tarihe gömecek.Biz herkesle çalışırız siyaset sokakta yapılır diyen belediye başkanları itaat ederek her istediğini elde eden sağcı bürokrasiyi yönlendiremeyenler aslında koltuklarının altının boş olduğunun farkında değiller.Hizmeti planlayan yürüten anlatan bürokrasi siyaset için çalışmazsa ülke genelindeki devlet kadroları gibi izmirdeki birgün hizmeti kendilerinin yaptığını iddia edenlere o makamları da teslim edeceksiiniz.Ytere ki yalaka olsun siyasi düşüncesi ne olursa olsun size itaat etsin üretmesin önermesin padişahım çok yaşa desin yeter değilmi.Hiç değilse vicdanım rahat diyebilecekmisiniz size o makamları emanet eden insanların düşüncesini temsil ettiğinizi düşünerek.Beni temsil edemezsiniz oy vermiş olsam vermek zorunda olsam dahi

Yorumu oyla      13      8  
yusuf başkan 4 Temmuz 2011 Pazartesi 07:02

akp kuruluşundan bu yana izmir de hemde cumhuriyet meydanın da kutlama yapamamıştı 2011 seçimlerinde yaptı. chp il başkanı herhalde bu başarısını anlatıyor.

Yorumu oyla      17      12  
ç yi atma. 4 Temmuz 2011 Pazartesi 00:37

atma abi

Yorumu oyla      14      8  
Süleyman Çelebi 3 Temmuz 2011 Pazar 19:19

Sn. Blok lişteden seni bir yerlere koyacaklarmış haberin varmı ?

Yorumu oyla      12      8  
söz adamın ağzından çıkmıyormu artık 3 Temmuz 2011 Pazar 17:31

sayın bayır.seçimden sonra bayraklı ilçe başkanının görevden alınacağını söylememişmiydiniz..neden hala o koltuğu işgal etmektedir.demek 2014 dü de dert etmiyorsunuz .peki o zaman,sakın ağlamayın.oylarınız yine yükselirmi bilmem ama.hezimete şimdiden alışın derim...akp hayırlı olsun kardeşim.bu sefer akp ye oylar gümbür gümbür gidecek..

Yorumu oyla      14      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yemin boykotuna destek verdiler
Mecliste yemin etmeme kararı alan CHP’de, 81 İl Başkanı da destek açıklaması ...
Erdoğan’dan gençlere öğüt: Çare sizsiniz
İstanbul Aydın Üniversitesi'nden mezun olan gençlere seslenen Erdoğan ...
CHP'nin 'yemin' tasarısı kabul edildi
CHP’nin, Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'na sunduğu, yemin etmeleri ...
 
Meclis Başkanlığı için kimler başvurdu?
Meclis Başkanı seçimi için adaylık başvuruları sona erdi. Meclis başkanlığı ...
Tekin: Kurşun sesinden uyuyamadık
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, TBMM’nin şu an konuşması gereken ...
CHP'de İl başkanlarına şok operasyon
Olağanüstü kurultay girişimleri ve mecliste yemin krizi ile zor günler ...
 
İki zıt parti yan yana oturacak
12 Haziran'da ortaya çıkan Meclis aritmetiği, MHP ile BDP'lilerin aynı ...
Balbay'ın olay afişleri kaldırıldı
Tutuklu milletvekili Mustafa Balbay’ın fotoğrafının yer aldığı afişlerin ...
Çözüm için üç öneri
CHP'nin tutuklu vekiller sorunun çözülmesi için üç önerisi bulunuyor. ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva