HABERLER>POLİTİKA
2 Temmuz 2011 Cumartesi - 15:06

CHP'de İl başkanlarına şok operasyon

Olağanüstü kurultay girişimleri ve mecliste yemin krizi ile zor günler geçiren CHP’de Ankara, İstanbul ve İzmir İl Başkanlarının görevden alınacağı iddiası parti kulislerini hareketlendirdi.

CHP de İl başkanlarına şok operasyon

Fırat Soylu/Egedesonsöz- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlerin hemen ardından dile getirdiği, “Başarıyı ödüllendirip, başarısızlığın hesabını soracağım. Tek tek örgüt başkanlarını çağıracağım ve gerekirse görevden alacağım” sözleri hayata geçiriliyor. Parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay için imza toplama girişimlerine meclisteki yemin krizinin de eklenmesiyle zor bir süreçten geçen CHP’de Ankara, İstanbul ve İzmir İl Başkanlarının görevden alınacağı iddia ediliyor. Kulislerden sızan bilgilere göre olağanüstü kurultay sürecinin netlik kazanmasının hemen ardından değişiklikler için harekete geçilecek. Seçimde beklentilerin altında kalan Ankara, İstanbul ve İzmir İl Başkanları görevden alınarak yerlerine yeni isimler atanacak.



ANKARA’YA KARAYALÇIN

Parti kulislerini hareketlendiren iddialara göre, Ocak ayında Ankara İl Başkanlığı görevine atanan Yardımcı Doçent Tarık Şengül’ün yerine SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın getirilecek. CHP’nin 2009 yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı da olan deneyimli siyasetçi Murat Karayalçın 2008 yılında CHP’ye üye olmuştu. 12 Haziran seçimlerinde milletvekili adaylığına da soyunan Karayalçın, sürpriz bir kararla listeye alınmamıştı. Karayalçın bu karar üzerine CHP Genel Merkezi’ndeki odasını boşaltmıştı.

KAHVALTIDA BULUŞTULAR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile birlikte 26 Haziran Pazar günü Murat Karayalçın’la kahvaltıda bir araya geldiği öğrenildi. Kahvaltılı toplantıda Ankara il yönetiminde yapılacak değişiklikler hakkında Karayalçın’a bilgi veren Kılıçdaroğlu’nun  Ankara İl Başkanlığı için teklifte bulunduğu iddia edildi. Karayalçın’nın teklife sıcak baktığı ancak İl Başkanlığı için pek çok ön şart ileri sürdüğü dile getiriliyor. Üç ismin görüşmesinde ayrıca olağanüstü kurultay sürecinin de ele alındığı belirtiliyor. Bilindiği üzere Ankara, eski genel sekreter Önder Sav’ın kalesi olarak anılıyor. Sav ise bugün eski Genel Başkan Deniz Baykal’la birlikte Kılıçdaroğlu karşı kurultay toplamak için çaba sarfediyor. Karayalçın, görüşmede Kılıçdaroğlu’na her türlü göreve hazır olduğunu ifade ettiği ancak aralarında tüzük değişikliğinin de bulunduğu pek çok şart önerdiği ifade ediliyor.

NALBANTOĞLU GERİ Mİ DÖNÜYOR?

 CHP kulislerinde görevden alınacak il başkanlarından biri de İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır. Seçimlerden altı ay önce İzmir İl Başkanlığı’na atanan Bayır’ın yerine getirilecek isim konusunda değerlendirmelerin sürdüğü belirtilirken, kulislerde eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun yeniden İl Başkanı olarak atanacağı iddia ediliyor. İki kez bu görevi yürütmüş olan Nalbantoğlu’nun da yeniden il başkanı olmaya yeşil ışık yaktığı ifade ediliyor. 2007 seçimlerinde milletvekili adayı olan Nalbantoğlu, seçilememesine karşılık Parti Meclisi (PM) üyesi olarak Genel Merkez’de görev almıştı. Dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından PM üyeliği devam ederken, İl Başkanlığı görevine atanan Nalbantoğlu, kongre sürecinde Baykal ile ters düşmüş ve bu yüzden il başkanlığına aday olamamıştı.

İKİ KEZ GÖREV YAPMIŞTI

Kaset skandalından sonra Genel Başkanlığı bırakan Baykal’ın ardandan yeniden İl başkanlığı görevine getirilen Nalbantoğlu, bu dönemde eski Genel Sekreter Önder Sav ve ekibiyle yakın ilişkiler kurmuştu. Kılıçdaroğlu’nun Sav’ı tasfiye etmesiyle birlikte kızağa çekilen Nalbantoğlu, milletvekili adaylığı için il başkanlığını bırakmış ancak Sav’a yakın diğer isimler gibi aday listelerine alınmamıştı. Bu nedenle Kılıçdaroğlu’na muhalif olduğu söylenen Nalbantoğlu, iddiaların aksine olağanüstü kurultay için imza vermeyeceğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyen ve olağanüstü kurultaydan yana olmadığı mesajı veren Nalbantoğlu’nun bu girişimi İl Başkanlığına geri dönüşün ilk sinyalleri olarak yorumlanıyor.

SUSAM DESTEĞİ

Nalbantoğlu’nun basın açıklamasında olağanüstü kurultay için imza vermeyeceğini açıklamasının yanı sıra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek nitelikte beyanlarda bulunması da bu iddiaları güçlendirdi. Nalbantoğlu’nun İl Başkanlığı’na getirilmesi için İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın da Genel Merkez bazında girişimlerde bulunduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor. Seçim sürecinde Susam ile birlikte çalışan Nalbantoğlu için Susam’ın doğrudan girişimlerde bulunduğu ifade ediliyor. Öte yandan Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Nalbantoğlu ismine karşı olduğu, bunun için alternatif isim konusunda çalışmalar yaptığı  da kulislerde konuşulan konular arasında. Yüksel ve Kocaoğlu’nun Bayır’dan boşalacak koltuk için Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar ismi üzerinde anlaştıkları öne sürülürken, Bayır’ın yönetiminde yer alan ancak geçtiğimiz gün İl Sekreterliği görevinden istifa eden Yekta Varnalı’nın da ismi il başkanlığı için ismi geçiyor.

İSTANBUL İÇİN TOPUZ İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

CHP’de seçimden kısa bir süre önce atanan İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin’in de görevden alınacağı belirtiliyor. Milletvekili adaylığı için istifa etmek zorunda kalan Berhan Şimşek’in ardından bir türlü dikiş tutmayan bu görev için Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in de yoğun çalışmalar yaptığı dile getiriliyor. Tekin’in her fırsatta Kılıçdaroğlu’na İstanbul’da alınan seçim sonuçlarının başarısızlığını dile getirdiği ve değişimin gerekli olduğunu söylediği belirtiliyor. İstanbul İl Başkanlığı için kulislerde eski İstanbul Milletvekili Ali Topuz ismi konuşuluyor. Ancak Tekin’in Topuz’un atanmasına soğuk baktığı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Milletvekili olduğu dönemde İstanbul İl Başkanlığı görevinde bulunan Tekin ile özellikle kongre sürecinde karşı karşıya gelen Topuz’un İl Başkanlığı için Tekin’in olumsuz görüş belirttiği ifade edilirken, alternatif isimler sunmaya hazırlandığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

KURULTAY GÖRE TARİH BELİRLENECEK

CHP Genel Merkezi’nde kulaktan kulağa yayılan operasyon hazırlıklarının olağanüstü kurultay sürecinin kesinlik kazanacağı 6 Temmuz’dan sonra başlaması bekleniyor. Muhaliflerin gerekli olan 651 imzayı toplayamaması halinde kurultaya gidilmeyecek olması ile rahatlayacak olan Genel Merkez’in üç büyük ildeki değişiklikler için harekete geçeceği dile getiriliyor. Kurultay için gerekli imzaların toplanması halinde ise operasyonun ertelenebileceği belirtiliyor. Genel Merkezin İl başkanlıklarının değişimi için önce Ankara’dan başlayacağı ifade edilirken, İzmir’deki değişimin de Ağustos ayından sonra olacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp ve çöplük 3 Temmuz 2011 Pazar 22:59

Oldu Olacak Gurdal Mumcuyu Il Baskanı Yapın... Alaatın Yuksel Gıbı Lıder Bır Bır Isme Ihtıyac Var... Chp Genel Baskanlığı Çöplerden Arınmalı Kı,Illerde Genel Merkezın Temızlığınden Ders Alsın. Izmır Ve Dığer Tum Iller Çöp Baskanlardan Kurtulmalı... Bız Bu Partıde Ust Duzey Yonetıcı Olupta Secım Donemınde Evınde Horul Horul Uyuyanları Cok Gorduk... Örnek Mı... Meclıs Uyelerıne Bakın... Isım Mı... Mesela Mardınlı Olanlardan Baslayın...

Yorumu oyla      15      6  
vatandaş 3 Temmuz 2011 Pazar 15:20

bu isimler gelirse parti kesinlikle biter...

Yorumu oyla      14      6  
hamit alıcı 3 Temmuz 2011 Pazar 12:49

ah ah birzamanlar bir i. yücel vardı.kriz çözen adamı hep o oynardı...nerde bu i.yücel.hiç sorun kalmaz vallahi

Yorumu oyla      12      7  
3 Temmuz 2011 Pazar 08:32

Tacetin bayır çalıştı aday gösterilmiyen mv ler ve örgüt çalışmadı çünkü adaylar yalnıştı izmirde emek verenleri koymamıştılar izmirde doğup başka şehirlerde yaşıyanları kodukları için örküt küsmüştü onun içinde aday belirlemede kim ağırlığını koyduysa aslında siyasi faturada onlara kesilmeli ikinci bölge adaylarını vatandaş tanımıyordu alatin yüksel hariç çünkü ada il başkanlığı yapmıştı yoksa oda birinci bölgade oturuyordu yani genel merkez kendi yaptıgığı hatlarını başkasına fatura etmesine gerek yok ikinci bölgenin adayları hiç biri bu bölgade oturmuyordu ve adaylarda tanınmadığı için bazı yerlere hiç gitmemişlar menemen asarlığa hiç bir aday gitmemiş vatandaş nasıl oy versin gidilmiyen yerde oy alınabilirmi alınmaz

Yorumu oyla      17      6  
3 Temmuz 2011 Pazar 08:20

Rıfat nalbantoğlu olacağını sanmıyorum çünkü siyasette net duracağı yer belideyil bir baykal bir sav ekibi şimdide susam zaten susam sevilmiyen isim bakmayın madidurumu iyi olduğu için basına sürekli kendini yazdırıp çizdiriyor yoksa başarılı falan deyil şimdide onun için nalbatoğlunun yerine basında yıpranmamış bir isim daha doğru olur

Yorumu oyla      15      6  
BUCALI 3 Temmuz 2011 Pazar 02:30

ONU BUNU BİLMEM İZMİRDE PİRİŞTİNADAN SONRA TAŞLAR BİRTÜRLÜ YERİNE OTURMADI .

Yorumu oyla      14      8  
bu dava ilk evlatlarının bedenini çiğniyor 3 Temmuz 2011 Pazar 01:02

vah vah vah.bu chp hiç bir zaman lider olamıyacak.çok yakında o bayrağı taşıyan yiğit bulamıyacaklar.nalbantoğlunun kendine hayrı yok. çamur atmak siyaset onun için.ben bayırı a kanım ısınmadığı halde seçimde en önde onu gördüm.her ne kadar pinokyoya benzesede...yazık.çok yazık

Yorumu oyla      16      6  
akp olarak 3 Temmuz 2011 Pazar 00:38

tacettin bayır gibi bir il başkanı kalsın isterdim kalsaydıki 30 ilçeyide akp alsaydı. :)

Yorumu oyla      14      10  
işte bu yüzden chp den soğudum 2 Temmuz 2011 Cumartesi 19:55

bayırı sevmem ama onun kadar çalışan olmuşmudur acaba izmirde.oh ne ala.ilçeler ve belediyeler yan gelip yatsın .ihale il başkanına kesilsin.böyle giderse hiç kimse çalışmıyacak.eski bir chp li olarak karışmadanda edemiyorum.bayraklı ilçe başkanı gitmeliydi.belediye başkanı azl edilmeliydi.ama şuna bakın chp nin gerçekten adaleti yok. o yüzden AKP YE GEÇTİM YA.

Yorumu oyla      18      11  
Bilgin 2 Temmuz 2011 Cumartesi 19:01

Rıfat haberi doğrumudur bilmem..Bu site yazarsa duyduğunu yazar.Moroğlu da ciddi bir adaydı. Ancak "gerçek aday " rumuzlu arkadaş çok doğru yazmış.Alaattin Yüksel'in asıl adayı KAZIM UMDULAR ya da CİHAN TÜRSENdir.Ama özellikle Kazım Umdulardır. Susamların Nalbantoğlu'nu geçirmesi zor.Onların da başka bir adayı mümkündür.Saklanan bir aday..

Yorumu oyla      21      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki zıt parti yan yana oturacak
12 Haziran'da ortaya çıkan Meclis aritmetiği, MHP ile BDP'lilerin aynı ...
Balbay'ın olay afişleri kaldırıldı
Tutuklu milletvekili Mustafa Balbay’ın fotoğrafının yer aldığı afişlerin ...
Çözüm için üç öneri
CHP'nin tutuklu vekiller sorunun çözülmesi için üç önerisi bulunuyor. ...
 
Rifat Sait Bakan mı oluyor?
AK Parti’nin yeni vekillerinden Rıfat Sait’in adı sürpriz bir koltuk için ...
CHP İzmir’de kurultay için kritik haftasonu
Olağanüstü kurultay için imzaların toplandığı CHP’de, muhalifler kararsız ...
Muharrem İnce'den tartışmalı imza
Milletvekili oylarıyla kabul edilen Danışma Kurulu önerisine CHP'li Muharrem ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Dünya'ya 'yemin' mektubu
Kemal Kılıçdaroğlu'nun, BM, AB, AGİT, OECD, Avrupa Konseyi, İslam Konseyi, ...
Kılıçdaroğlu: Gerekirse dört yıl sürer
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tahliye olmamaları ...
Balbay afişlerine sahip çıkan olmadı!
CHP’den İzmir Milletvekili seçilen ancak tutukluluğu devam ettiği için ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva