Ender ALDANMAZ
Göztepe, Fener’e karşı ne yapar?
16 Ağustos 2024 Cuma

Son Antalyaspor maçında görüldü ki bu takıma iyi bir atan ve tutan lazım.

Transferler istenilen düzeyde ilerlemiyor. Sezonun ikinci haftası ve atandan da tutandan da haber yok.

Adana Demirspor, 15 yaşındaki Deniz Eren Dönmezer’i zor bir sınav olan Fenerbahçe maçına kaleye geçirdi. Güzel de performans yaptı. Şimdiden transfer gözdesi oldu.

Peki Göztepe “tutan”ı niye bir türlü içinden çıkaramıyor?

Kalecimiz alt yapıdan gelen Arda… Ancak taraftarın gözünde Arda değil Lis var.

Son 10 yılı hatırlayalım. Göktuğ Bakırbaş… Ümit Milli’ye kadar yükseldi, bir yıl Beto ile aynı soyunma odasını paylaştı. Tutunamadı, şu an Erzurumspor’da.

Eren Bilen, kulüpsüz. Doğancan Ereşmeli BAL’da İzmirspor’da oynuyor.

Oyuncu potansiyelleri mi doğru okunmuyor? Yanlış oyuncular mı seçiliyor ya da altyapı hocalarında mı bir sorun var? Bakılması gerekiyor.

Forvet konusuna girmeyeceğim, çünkü Türkiye'de altyapılardan golcü çıkarma noktasında bir sorunu var. Cenk Tosun dışında dişli forvetimiz yok. O da aslen gurbetçi zaten...

Bunu bir kenara not etmek gerekiyor.

Konumuza gelelim.

Antalya maçında geçtiğimiz yılki oyun disiplininden kopmamış bir Göztepe vardı. Yeni gelenlerden Nazım Sangare dışında pek sırıtan olmadı. Yeni transferlerin takıma adaptasyonu ile Göztepe, ilerleyen haftalarda gerçek kimliğine kavuşacaktır.

Ancak takımı ateşleyecek, maç kazandıracak, fark yaratacak oyuncu eksikliği ortada...

“Göztepe bu… Her şeyi yaşayacaksın” evreni ise eski yıllara göre heyecansız. Her şeye rağmen yine takıma sahip çıkılacak.

Fenerbahçe maçında ise Göztepe’nin gerçek kapasitesini görmüş olacağız. Çok iyi bir kadroya sahip olan ve Şampiyonlar Ligi’nden yaralı gelen Fenerbahçe’yi durdurmak kolay olmayacak.

Oyuncuların kapasitesi ortada… Bu kadroyla lig zor biter. Türkiye ne yazık ki bir futbol ülkesi değil. Elinde ucuz oyuncu olan menajerlerin parayı vurduğu, şaibeli maçların olduğu bir ülke… Tanzanya’dan, Japonya'dan şuradan-buradan 5-6 oyuncu getirirsin 1’i tutar. O para da menajere gider. Gerisi çöp… Göztepe’den gelen giden oyuncu sayısına bakıldığında Harmandalı Çöplüğü’nü görmüş oluyorsunuz.

Göztepe için maçın kilit ismi Stoilov Hoca. Stoilov’un oyuncu grubunu maça nasıl hazırlayacağı, hangi taktikle maça çıkacağı büyük önem arz ediyor.

Başlıktaki sorunun yanıtı ise şu; Takım kapalı kutu… Beraberlik iyi bir sonuç…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kemal gür 17 Ağustos 2024 Cumartesi 13:54

arda antalya maçında gol mü yumurtladı

Yorumu oyla      0      0  
16 Ağustos 2024 Cuma 12:04

Fenerbahçe aşırı yorgun, sezon başı ve İzmir de aşırı sıcak. Göztepe'nin tek şansı bu.

Yorumu oyla      1      0  
gündem bey 16 Ağustos 2024 Cuma 12:00

Göztepemiz Fenere karşı hiç bir şey yapamaz. yaparsa mucize olur. fenev'in kadro değeri 250milyon euro göztepenin kadro değeri 17 milyon euro. sports republic göztepeyi southampton'ın alt takımı olarak kullanıyor. transfer politikalarıda bu yönde ilerliyor. artık eskisi gibi avrupa kupalarına çok takım gönderimiyoruz. avrupa kupalarına katılma seviyesi için en az 30-40 milyon euro kadro değerine ulaşmanız lazım. örnek vermek gerekirse başakcity nin kadro değeri 45 milyon euro. altındaki iki takımında 30+ milyon da. galibiyet mucize beraberlik süper sonuç olur.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva