HABERLER>GÜNCEL
16 Mayıs 2011 Pazartesi - 14:51

Yıldırım: Yasak değil iletişim kazası

Eski Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 22 Ağustos’ta yürürlüğe girecek filtre uygulamasının internete yasak getirilmesi anlamına gelmediğini söyledi. Yıldırım, “Tamamen bir iletişim kazası” dedi.

Yıldırım: Yasak değil iletişim kazası

İZMİR - Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Yıldırım, bir gazetecinin internet yasaklarıyla ilgili bir sorusu üzerine şunları söyledi:
 
''Tamamen iletişim kazasıdır. Yasak falan yok. YGS'deki kaza gibi o. İnternet kontrol edilmesi hemen hemen imkansız bir alan. Yasal tedbirlerle kontrol etmek mümkün değil. Ancak kapalı ülke olmanız gerekir kontrol için. Türkiye'de böyle bir şey mümkün değil. Her gün 35 milyon insan internette birbirleriyle temas halinde.
 
Böyle bir mecrayı izlemeniz fiziken mümkün değil. Teknik altyapısının kurulması mümkün değil. Böyle bir şey için yüz binden fazla insan üç vardiya çalışmalı. Hepimizin ailesi, çocukları var. Çocuklarımızın önüne istem dışı siteler geliyor. Bu yüzden de internet kullanımı gelişmiyor, sabit hatlarda düşüş var. Aileler, çocuklarını korumak için interneti kapattırıyor.
 
İnternetle ilgili isteyen ailelere filtre programı verilebilir. Sayfa açıldığında 'filtre istiyor musunuz' sorusu karşısında, 'evet istiyorum' ya da 'hayır, istemiyorum' seçeneklerini seçebilirsiniz. Getirilen bu, iradeye dayalı bir hizmet, aile ve çocukların korunması devletin görevi.''

"ENGELLİLERE EN BÜYÜK DESTEĞİ BİZ YAPTIK"
Binali Yıldırım, İzmir'in Menemen ilçesindeki Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikleri izledi. Engellilere yönelik en kapsamlı düzenlemelerin AK Parti hükümeti zamanında yapıldığını, engelliler için özel yasa hazırlandığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: ''Cumhuriyet tarihinde engellilere yönelik en büyük sosyal destek bütçesini hükümetimiz verdi. 200 milyon liradan 4,5 milyar liraya varan bütçeyle evde bakım hizmetleri, engelliler için eğitim kurumları açma gibi hizmetleri vatandaşlara iletiyoruz. Amacımız, engellilerimizi hayatın içine dahil etmek. Birey olarak da sivil toplum kuruluşları olarak da üzerimize görevler düşüyor. Devletin her yere, herkese elini uzatması ideal, ancak uygulamada bu yüzde 100 gerçekleşemiyor. Sadece İzmir'de 12 bin aileye evde bakım ücreti ödüyor devlet. 8 yıl önce böyle bir şey yoktu. Engelli diye gördüğümüz bireyler o evi ayakta tutar hale geldi. Bu tür okulların yatılı hizmet vermesine mevzuat engeli olduğunu biliyorum. Bunu değiştirmek, yatılı olacak şekilde bir yapıyı kurmak için elimden gelen gayreti göstereceğim.''

Ulaştırma Bakanlığı görevinde engellilere yönelik geçen yıl Ekim ayından itibaren ''Ulaşımda, iletişimde, hayatın her yerinde ben de varım'' diye kampanya başlattıklarını belirten Yıldırım, bu kampanyayla amaçlarının engellileri iş hayatına kazandırmak olduğunu ifade etti.

Yıldırım, engelsiz havaalanı projesini de başlattıklarını bildirerek, Sabiha Gökçen Havaalanı'na gelen bir engellinin hiçbir destek almadan bütün işlerini kendisinin yapabildiğini söyledi. Yıldırım, ''Engelliler için Braille alfabesiyle kart bastırdım. İzmir'deki görme engellilere Braille alfabesi ile mektup yazıp düşüncelerini, isteklerini sordum. Engelliler ayrıcalıklı muamele istemiyor, fiziki ihtiyaçlarının göz ardı edilmemesini bekliyor. Trenlerde, engelli refakatçiler için ayrılan ücreti kaldırdık. Uçaklarda da bir refakatçinin ücretsiz taşınması için mücadele ediyoruz'' dedi.
    
Binali Yıldırım, Dore Müzik tarafından okula yaptırılan müzik atölyesinin de açılışını yaptı. Dore Müzik yetkililerine teşekkür plaketi verdi. Yıldırım, Şengül Özelgönenli adlı otistik öğrencinin seslendirdiği şarkiyi dinledi, velilerle bir süre sohbet etti. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 16 Mayıs 2011 Pazartesi 19:52

HAVA BEDAVA , SU BEDAVA SEHVEN YAŞIYORUZ, SEHVEN SEHVEN İLERİ DEMOKRASİ BU ÜLKEDE BİR GÜN FAZLA YAŞAMAK MUCİZE. BİR GÜN ÖZGÜR OLMAK MUCİZE , BASILMAMIŞ KİTABI TOPLAYANLAR . EŞLERİ İÇİN EYLEM YAPAN KOMUTAN EŞLERİ, KABAHATLAR KANUNU VAR DİYE CEZA ALANLAR BEDAVA YAŞIYORUZ BEDAVA

Yorumu oyla      17      8  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 16 Mayıs 2011 Pazartesi 16:31

ÇOK FEVERİ HAREKET EDİYORSUNUZ BULDUNUZ MEME ŞEKERİNİ OYNAYIN BAKALIM.GERÇEKLERİ DE GÖRMÜYORSUNUZ .ANLAYINCA ÖZÜR DE DİLEMİYORSUNUZ

Yorumu oyla      13      12  
Işık Dikicigil 16 Mayıs 2011 Pazartesi 15:16

ABİ YANLIŞ BİR ŞEY OLDU MU ? SEHVEN DİYORLAR .MİLLET HATA İLE OLMUŞ DİYOR. YALNIŞLIKLA KEDİDİR KEDİ...

Yorumu oyla      20      11  
ali 16 Mayıs 2011 Pazartesi 15:07

ya ya ya aynen öyle. her şey iletişim kazası oluyor zaten

Yorumu oyla      15      10  
ismail 16 Mayıs 2011 Pazartesi 15:03

herşeyi biz yanlış anlıyoruz,o yüzden ben yorum yapmıcam.ben bilmem bakanım bilir dee gitsin.

Yorumu oyla      16      10  
Işık Dikicigil 16 Mayıs 2011 Pazartesi 15:00

LA FONTAİN DEN MASALLAR. BÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜN DEĞİL, YANİ BECERİBİLSEK YASAKLARIZ DA . ÇOK ZOR BİR ŞEY DEMEK İSTİYOR. BECEREBİLSELER DOĞUDAN, GÜNEYDOĞUDAN GÖRÜNTÜLERE BİLE SANSÜR KOYARLAR. ŞEHİT CENAZELERİNDE Kİ PROTESTOLARA BİLE SANSÜR KOYARLAR.

Yorumu oyla      20      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Silivri’den ses var: Mehmet Haberal ile bir saat
Atilla Sertel, Silivri'den ses var yazı dizisinde Prof Dr. Mehmet Haberal'ı yazdı...
Mahkeme tutuklama itirazını reddetti
Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine yönelik operasyon sonrası ...
‘Yumurta’dan hapis çıktı
Dönemin Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, CHP’nin eski Genel Başkanı ...
 
YGS davasında reddi hakim talebi
Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin YGS'nin iptaline yönelik açılan davayı reddetmesi ...
Yeltutan ailesi 24 davayı da kazandı
İzmirli Yeltutan ailesi, lisede 'kaynaştırma eğitimi' almadığı için sınıfta ...
Alsancak Liman arkası imara açıldı
Alsancak Liman arkası Salhane Bölgesi için 1/1000 ölçekli planla ilgili ...
 
Akdağ: Görmüyorsun iş vermişiz daha ne yapalım!
Bakan Akdağ, Batman’da engelli Nurullah Mehmetoğlu'nun, "Asgari ücretle ...
İnternet sansürünü protesto için binler sokaktaydı
22 Ağustos'ta uygulamaya konulacak internete yeni filtre uygulaması binleri ...
Çeşme'de deniz sezonu açıldı
Yağmur ve serin havanın birkaç günlüğüne de olsa yerini sıcak ve güneşli ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva