HABERLER>GÜNCEL
16 Mayıs 2011 Pazartesi - 12:59

Mahkeme tutuklama itirazını reddetti

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine yönelik operasyon sonrası tutuklanan 17 kişinin, tutukluluğuna yönelik itiraz mahkeme tarafından reddedildi.

Mahkeme tutuklama itirazını reddetti

Fırat Soylu/Egedesonsoz - İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakimince tutuklanan aralarında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç’in de bulunduğu 17 ismin tutukluluğunun devamına karar verildi.

Gönüllü Savunma avukatlarından Cihan Türsen, www.egedesonsoz.com’a yaptığı açıklamada mahkemenin itirazlarını reddettiğini gerekçe olarak da ‘somut deliller oluşmadığını’ gösterdiğini söyledi. Türsen, “Savunma grubu avukatları olarak bugün yine toplanıp yeni bir strateji geliştireceğiz. Arkadaşlarımız soyut suçlamalarla tutuklandı. Polisteki ifadeleri dışında elimizde hiçbir şey yok. Ama bizden somut deliller isteniyor. Kimin neyle suçlandığını bilmezken, somut delili nasıl vereceğiz. Bunu anlamak mümkün değil. Başından beri bu operasyonda hukuksuzluk var. Savunma grubu avukatları olarak bundan sonra tahliye taleplerimizle mahkemenin kapısını çalacağız. Ve de başından beri yapılan hukuksuzlukları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götüreceğiz” dedi.

44 kişiden 27'si serbest kaldı!
2 Mayıs’ta yapılan baskında Büyükşehir, Bayraklı, Karabağlar ve Kuşadası Belediyesi’nde görev yapan üst düzey bürokratların ve de bu belediyelerle iş yapan şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 44 isim tutuklanmış, 24’ü savcılık, 3’ü de mahkeme tarafından olmak üzere 27 isim serbest kalmıştı. Halen Büyükşehir Belediyesi’nden 7, Karabağlar’dan 1, Kuşadası’ndan 2 olmak üzere 10 belediye görevlisi, 7 de işadamı tutuklu yargılanıyor. Özel yetkili 4 savcının hazırlık yaptığı operasyon için 2 Mayıs'ta düğmeye basılmıştı. 700 polisin katıldığı, belediye görevlilerinin evlerinden alındığı, günlerde yapılan aramalar sonrası aralarında yerel gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişinin ifadesine başvurulmuştu. Operasyonun ilk günü 10 kişi savcı tarafından serbest bırakılırken, dördüncü günü mahkemeye sevk edilen 34 kişiden 14'ü savcı tarafından 3'ü de mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Toplamda 17 ismin tutuklanıp Bergama, Buca ve Kırıklar'daki cezaevlerine yerleştirildiği operasyonda hukukçular yakalama kararı vereh hakimle tutuklama kararı veren hakimin aynı olmasını eleştirmiş, bunun hukuka uygun olmadığını vurgulamışlardı. 

Bayır: Altı kişilik koğuşta 13 kişi yatıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyon sonrası tutuklanan 17 kişiden 7 belediye bürokratı hakkında yapılan tutuklama kararına itirazın reddedilmesini değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, kararın siyasi olduğunu savunarak, “ Suçlama gerekçelerini bile yeterince açıklamadan altı ay sonra açılacak bir mahkemede bu insanları suçsuz yere altı ay yatırmak doğru değil. Hem de çok kötü koşullarda altı kişilik koğuşlarda 13 kişi yatıyor. Yer yatağında yatırılıyor bu insanlar ve bunlar kadın, bunlar anne. Gerçekten insanın vicdanı sızlıyor. Urla Belediye Başkanı da sekiz ay gözaltında kaldı beraat etti ama bilirkişi raporu onun suçlu olmadığı yönünde çıktı. Yarın bir gün belki altı ay sonra ben biliyorum ki gerçekten bu insanlar normal bir hakim huzuruna çıktıklarında beraat edecekler” dedi.

SUDAN GEREKÇELER VAR
Tutuklanan belediye bürokratlarına yönelik “ Mandalinayı nasıl dağıttın niye aldın niye verdin? Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere şal neden verdin?” türünden soruların sorulduğunu dile getiren Bayır, “Dişinin kavuğuna girmeyecek sudan gerekçelerle bu insanlar bu duruma düştüler. Bunun siyasi olmadığını söylemek hakikaten haksızlık olur. Tamamen siyasi bir karardır. Bu kadar tesadüfün üst üste gelmesi mümkün değil. Seçimden 15 gün önce siz teknik takibe aldığınız bir yerde neden beklediniz? Sizi harekete geçiren şey neydi? Bu kadar beklemişlik, seçime 40 gün kala cumhuriyetçi güçlerin tasfiyesi için mi düğmeye basıldı, kim bastı neden basıldı? Belediyelerimizin başı dik alnı açık. Belediyeler elbette denetlenmeli, sözkonusu baskında bile dört müfettiş vardı. Seçim öncesi CHP’ye çalınmak istenen bir kara” diye konuştu.

‘TUTUKLAMA KARARI SİYASİ’
Söz konusu operasyonda çete kapsamında olduğu iddia edilen konuşmayı yapanlar serbest bırakıldığını vurgulayan Bayır şöyle devam etti:
 “ Soruşturma ve arama emrini veren savcının aynı kişinin daha sonra sorgulama süreci devam ederken bir anda henüz emniyet yeterli gerekçeli doküman ve malzemeleri toplamadan aynı kişinin nöbetçi olduğu güne denk getirilmesi yani sabaha kadar süren sorgulama sonucunda nöbetçi hakimin değişmesine denk gelmesi de bir başka ilginç tesadüf. Bunun siyasi bir karar olduğuna buradan kanaat getiriyoruz. Böyle bir tesadüf olabilir mi? Sorgulama için yeterli kanıt belge toplanmadan emniyete yeterli süre verilmeden bu insanları hemen mahkemeye sevk ederek tutuklanmalarını sağlamak, altı ay sonra açılacak bir mahkemede bu insanları suçsuz yere altı ay yatırmak doğru değil. Hem de çok kötü koşullarda öğrendiğimiz kadarıyla altı kişilik koğuşlarda 13 kişi yatıyor. Yer yatağında yatırılıyor bu insanlar ve bunlar kadın bunlar anne. Gerçekten insanın vicdanı sızlıyor. Urla Belediye Başkanı da sekiz ay gözaltında kaldı beraat etti ama bilirkişi raporu onun suçlu olmadığı yönünde çıktı. Yarın bir gün belki altı ay sonra ben biliyorum ki gerçekten bu insanlar normal bir hakim huzuruna çıktıklarında beraat edecekler.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muallim 17 Mayıs 2011 Salı 15:43

göçmen arkadaşım.. yorumun iyi güzel fakat.. ben sıkı ideolojik tutum içinde olanlardan bahsettim.. hani hiç söylenmemiş olan fakat, "büyük ideolojik ima okuyucular" var onların sayesinde.. izmir'e "GAVUR" DAMGASIDA VURULDU VE "GAVUR" KELİMESİ AĞIZDAN ÇIKMAMASINA RAĞMEN.. VAYYY!!! SEN İZMİR'e gavurmu dedin!!! yaygarasını koparanlardan bahsediyorum..yani söylememiş bir söz üzerinden siyaset yapıp, sadece boş işler peşinde koşanlardan bahsediyorum..ben izmir'liyim izmir'de doğdum izmir'de büyüdüm inşşalah izmir'de öleceğim.yukarıda anlatmaya çalıştığım olay " bu yorumu okuyup benim akp'li olduğumu düşünmek gibi birşey.izmir'in gelişmesi kalkınması, marka şehir haline dönüşmesi,gelecek nesiller için daha rahat bir yaşam için çalışmaların yapılmasını kim istemez ki.. bu durumda izmir'in yatırım anlamaında kalkınması anlamında büyük sorumluluk sahibi olan "izmir büyükşehir belediyesi"dir. o isteyecek, o koşturacak, izmir'e izmirliye yatırımın gelmesi için, gerekirse bakanlıkmı olur artık neresi olursa o rada kamp kuracak ve izmir için yarıdımı alacak..bakın sizde hatırlayacaksınız düşününce "sayın başkan bir kaç proje için ulaştırma bakanlığına ile arasını sıcak tuttu yatırımlar pat pat pat yapılmaya başlandı.. şunu da bilin.. bu şehrin topraklarında "çivi" dahi çakamazsınız belediyenin bilgisi ve izni olmadan.. o yüzden "ideolojik" takıntıyı bir kenera bırakarak hitmet için, çok çok çok çalışmak gerekiyor...

Yorumu oyla      15      7  
ERBİL1955 17 Mayıs 2011 Salı 08:42

SAYIN CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, kararın siyasi olduğunu savunarak, “ Suçlama gerekçelerini bile yeterince açıklamadan altı ay sonra açılacak bir mahkemede bu insanları suçsuz yere altı ay yatırmak doğru değil DİYOR AYNI HASSASİYETİ NİYE BUCA BELEDİYESİ İÇİN KULLANMADI ORADAKİ ARKADAŞLARDA YATTILAR AMA BEYEFENDİNİN SESİ ÇIKMADI.

Yorumu oyla      15      6  
inci 17 Mayıs 2011 Salı 01:23

Yorumlari okudum cok uzuldum biz millet olarak bu kadar mi bozulduk kokustuk anlamadan dinlemeden insanlari yargisiz infaz ediyoruz .Sucsuz insanlarimizin politik malzeme yapilmasina goz yumuyor, canak tutuyoruz gule gule hayrini gorun butun bu hale getirdiginiz ulken in .Devam edin daha fazla ayrismaya ,farklilasmaya .Daha fazla dusman olun birbirinize .IZMIRI gelistirmeyen CHP nin kalesi yapan AKP ye vermeyen ,memleketi soyan ,izmiri soyan ,cete kuran yedi belediye calisanindan bahsediliyor ustelik bunlarin uc tanesi de kadin ARKADASLAR .Adaleti unutanlar ilahi adalet var bunu unutmayin .Bizim dinimize gore insanlari karalamak iftira atmak buyuk gunah inancli kardeslerim benim .Allah sizi affetsin.

Yorumu oyla      16      8  
smyrna 17 Mayıs 2011 Salı 01:06

başkan ve chp karaladı zaten karalayacağı kadar kendi kendini ali bey ben hiç bir partiye mensup değilim vatandaşım chp ye oy veren koyunlardan değilim olmayacağım bu dönem sıktı artık chp şikayet şikayet ne bu ya 5 yaşındaki çocuk yapmıyor ergenekoncuları aday yap listlere tanımadığın adamları getir ne bu ya halktan zaten uzak dayanaksız iddalar cılkı çıktı bıktırdı bide yolsuzluk varmı yokmu belli değil şimdiden sahip çıkılıyor ya varsa ne olacak soruyorum ne yapacaklar bu yolsuzluğa sahip çıkanlar.

Yorumu oyla      15      13  
göçmen 16 Mayıs 2011 Pazartesi 23:02

böyle bir mantık varmı ya... chp yatırım yapmaz akepe yapar... yüzlerce işin önüne geçen ihaleleri iptal ettiren zihniyet kimdir. sayın muallim; ben ödediğim vergilerle hakkım olanı istiyorum. akepe ye oy vermiyorum diye bana bu hak verilmiyorsa...işte ozaman gerçekten 12 haziran hesap günüdür...

Yorumu oyla      19      10  
muallim 16 Mayıs 2011 Pazartesi 21:37

bunu herkes kabul etmeli artık özellikle chp'li olmayanlar kendinizi hiç yormayın izmir'de (ideolojik)takıntı içinde olanlar izmir'e yatırımın gelmesini hiç mi hiç istemiyorlar ve gelmemesi için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar hele hele bu yatırımlar akp tarafından gelecekse vay vay... tozu dumana katıyorlar.. izmir koskocaman bir köy( ideolojik köy hemde)insanlar nasıl yönetilmek isteniyorsa öyle yönetilir..izmir'de 2+2=4 deyin olmaz derler doğrusunu söylerler hemen 2+2= chp (İDEOLOJİK TAKINTI)olay budur.. bencede hiç bir şey olmasın yapılmasın izmir'e... böyle kalsın kokuyoruz zaten yakında iyice kokuşuruz... saygılar...

Yorumu oyla      21      16  
chp 16 Mayıs 2011 Pazartesi 20:45

valla siz kendinizi parçalasanızda ne yapsanızda CHP gümbür gümbür geliyor.İZMİR akp ye dersini verecek. herkes kimin ne olduğunu biliyor.insanlar uyandı artık.AZİZ başkanıda ağzınıza almayın .siz onu karalayamaz ve yıpratamazsınız.izmir halkı onun arkasında.İZMİR AZİZDİR, AZİZ KALACAK....

Yorumu oyla      27      14  
eda 16 Mayıs 2011 Pazartesi 20:32

ankara büyükşehir içinde kayseri içinde yolsuzluk var dediler ne oldu belge çıkaramadılar ki 2009 yılımndan beri izmir belediyesi takip altında herkes biliyor neler döndüğünü kulaktan kulağa chp liler bile söylüyordu bunları eğer bir yolsuzluk varsa ortaya çıkacaktır yoksa da aklanacaklar ki şimdiden chp lilerin bu şekilde sahiplenmesi tuhaf ya yolsuzluk varsa ne olacak nasıl arkasında duracaklar izmirin chp ye güveni kalmadı artık körü körüne bir chp bağnazlığıdır gidiyor izmiride kendileri gibi geri bıraktılar. Büyükerşen kadar olamadı aziz başkan yazık bahanelerin arkasında bir adım atmadılar.

Yorumu oyla      19      18  
ali 16 Mayıs 2011 Pazartesi 20:03

emniyetin raporunu buluyorsa... gerek var mı bir şey söylemeye

Yorumu oyla      20      6  
göçmen 16 Mayıs 2011 Pazartesi 20:02

arkadaşım sen nereden buldun emniyetin raporunu...cesaretin varsa gönder şunu gazeteye yayınlasınlar... görelim. İstanbul büyük şehir belediyesi 1 milyon doları dubaililerden neden almıyor...mesela... böyle dosyalardan binlerce var onlar ortaya çıksın asıl sen o zaman tozu dumanı gör...

Yorumu oyla      18      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Yumurta’dan hapis çıktı
Dönemin Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, CHP’nin eski Genel Başkanı ...
YGS davasında reddi hakim talebi
Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin YGS'nin iptaline yönelik açılan davayı reddetmesi ...
Yeltutan ailesi 24 davayı da kazandı
İzmirli Yeltutan ailesi, lisede 'kaynaştırma eğitimi' almadığı için sınıfta ...
 
Alsancak Liman arkası imara açıldı
Alsancak Liman arkası Salhane Bölgesi için 1/1000 ölçekli planla ilgili ...
Akdağ: Görmüyorsun iş vermişiz daha ne yapalım!
Bakan Akdağ, Batman’da engelli Nurullah Mehmetoğlu'nun, "Asgari ücretle ...
İnternet sansürünü protesto için binler sokaktaydı
22 Ağustos'ta uygulamaya konulacak internete yeni filtre uygulaması binleri ...
 
Çeşme'de deniz sezonu açıldı
Yağmur ve serin havanın birkaç günlüğüne de olsa yerini sıcak ve güneşli ...
Hasan Tahsin 'İlk Kurşun'u attığı yerde anıldı
İzmir’in işgali sırasında istilacı güçlere karşı 15 Mayıs 1919 günü “İlk ...
278 adayın ALES'i tekrarlandı
İzmir'de "hatalı soru kitapçığı" nedeniyle Akademik Personel ve Lisansüstü ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva