HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2012 Pazartesi - 12:26

Yıldırım “İzmir’i Akdeniz’in Yat Limanı yapıyoruz”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in yat turizmi açısından yeni keşfedilen bir cazibe noktası olduğunu belirterek, “İzmir’in yat limanı sayısını 6’dan 23’e çıkartarak İzmir’i Akdeniz’in Yat Limanı haline getiriyoruz” dedi.

Yıldırım “İzmir’i Akdeniz’in Yat Limanı yapıyoruz”

İZMİR - Akdeniz çanağında 1 milyonun üzerinde yat bulunduğunu kaydeden ve bu yatların yüzde 85’inin Fransa, İspanya ve İtalya’daki yat limanlarına yanaştığını anlatan Yıldırım, Türkiye’nin payının yüzde 1 bile olmadığını dile getirdi. Bu nedenle son yıllarda yat limanı yatırımlarına büyük ağırlık verdiklerini ve 9 bin olan yat bağlama kapasitesini 17 bin 300’e çıkardıklarına dikkat çeken Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kapsamda İzmir’in büyük bir önemi var. Egenin turkuazı, yat turizminin vazgeçilmezi İzmir, doğal ve arkeolojik zenginlikleri ile yat turizmi açısından yeni yeni keşfedilen bir cazibe noktası olma özelliği taşıyor. İzmir’in yat limanı sayısını orta vadede 6’dan 23’e, Yat bağlama kapasitesini ise 1.965 adetten, 7.765’e ulaştıracağız”.
 
Yat Limanları 2012 Yatırım Programına teklif edildi
Bakan Yıldırım, yapılacak yeni tesislerin yap-işlet-devret yöntemiyle hayata geçirilmesini planladıklarını da vurgulayarak, “İzmir'in uzun bir sahil şeridine sahip olmasına karşılık yeterince marina ve yat limanı yok. Bu da bize İzmir'in, İzmir Körfezi'nin çok daha fazla yat limanına ihtiyacı olduğunu gösteriyordu. Birinci grupta Karşıyaka Bostanlı, Bayraklı, İnciraltı, Urla Çeşmealtı ve Şakran Yat Limanı’nı yapacağız. İkinci plan ise, daha dış kıyıda kalan Yenişakran, Dikili, Çeşme Şifne ve Karaburun gibi bölgelerde yapılacak. Buraların altyapılarının bazılarını biz yapacağız. Üstyapıyı yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştireceğiz. Bazılarım da sıfırdan özel şirketlere vereceğiz Bu kapsamda 2012 yılı için 5 Adet YİD modeli ile yapımı planlanan Karşıyaka, Bayraklı, Şakran, İnciraltı ve Urla yat limanlarına ilişkin Etüt-Proje, İmar Planı, ÇED, fizibilite ve oşinografi çalışmalarını içeren ihale çalışmalarına devam ediyoruz” diye konuştu.
 
İlk etapta yapılması planlanan yat limanlarının 2012 yatırım programına teklif edildiğini kaydeden Yıldırım, Bu kapsamda İnciraltı Yat Limanı’nın 450 yat kapasiteli, Urla Çeşmealtı Yat Barınağı’nın 100 Yat kapasiteli, Karşıyaka ve Bayraklı Yat Limanlarının 500’er yat kapasiteli, Şakran Yat Limanı’nın ise 400 Yat kapasiteli olacağını açıkladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GERÇEK İNSAN 31 Ocak 2012 Salı 14:30

SEVGİLİ ŞAKİR 11 YILDIR NEDEN YAPILMADI NASIL İNANIYORSUN 11 YILDA YAPILAMAYANIN 2 YILDA YAPILACAĞINA, VE YAT LİMANININ HALKA NE YARARI VAR BUCAYA YOL MERSİNLİYE KAVŞAK , BAYRAM YERİNDE KAMULAŞTIRMA YAPSINDA YOLU GENİŞLETSİN 4 MİLYONLUK İZMİRLİNİN EN ÖNEMLİ İHTİYACI YAT LİMANI BÖYLE BAKAN ZOR BULUNUR KIYMETİNİ BİLMEK GEREK, BELDİYEYİ DE VERELİM, HER SEMTE HAVA LİMANI KURSUN...

Yorumu oyla      13      6  
Şakir Turan 30 Ocak 2012 Pazartesi 22:12

İzmir İzmir olalı böyle yatırım görmedi.Hergün yeni bir proje adı gündeme gelip başlatılıyor.AKP izmirde çok güzel şeyler yapacak.İzmir AKP nin kalesi olacak,haydi İzmirli krdeşlerim durmak yok yola devam.

Yorumu oyla      14      10  
Selcuk Mengüc 30 Ocak 2012 Pazartesi 18:26

Yat limani Izmir'de kac kisiye is imkani yaratacak..? Büyük büyük laflar ederek göz boyaniyor. Hadi bakam, ne cikacak altindan..?

Yorumu oyla      14      10  
izmirli 30 Ocak 2012 Pazartesi 18:25

sadece yatı olan bellı kesıme yarayacak ya vatandaşa ne yatırım var ..gerçi ihtiyaç yok sağ olsun AZİZ başkan gerekli yatırımları yapıyor.bizim yat limanına değil belediyemize ihtiyacımız var. bırakında çalışsınlar üst düzey bürokratlarımız halen özel yetkili savcılarız tarafından tutuklu sebep öğrencilere süt mandalina dağıtıldığı için bizim seçim vaatlerine sizin yatırımlarınıza ihtiyacımız yooook.... İŞİMİZ İZMİR GÜCÜMÜZ İZMİR....

Yorumu oyla      15      8  
hamdi 30 Ocak 2012 Pazartesi 14:50

ak parti yönetininde yemi bir yat limanı10 yıldır yapılmadı. özel yat limanları içinde aşırı bürakrasi var.sadece mevcut çeşme yat lımanı kiraya verildi. bakanın söyledikleri seçim sloganları.

Yorumu oyla      20      27  
Ali Avaz 30 Ocak 2012 Pazartesi 13:19

Sayın ,Bakan, yapında görelim, soylev cok icraatta sıra, 2014 e az kaldı seçimlere, bir an önce laf değil hizmet üretin, maaşımın %42 ni vergi olarak ödüyorum.

Yorumu oyla      30      27  
Mustafa ÖZDEMİR 30 Ocak 2012 Pazartesi 12:53

Sayın Bakanım,size güvenimiz sonsuz,İzmir'e çağ atlatacağınızdan eminiz.Sizin gibi bir bakanın İzmir milletvekili olması İzmir için büyük bir şans.Kör bir ideoloji saplantısı içinde olup yatırımlarınızı engelemeye çalışan İzmir düşmanlarına aldırmayın,yatırımlarınıza devam edin.DURMAK YOK,YOLA DEVAM....

Yorumu oyla      41      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günaydın’dan CHP’li belediyelere “Dikkat AKP!” ikazı
CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, ...
CHP eski PM üyesi Sayan'dan şok iddia!
CHP eski PM üyesi Savcı Sayan, Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Dinamit'te ...
Birgül Ayman Güler'den Akhisar çıkarması
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, ...
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan muhaliflere kurultay çalımı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 362 imzayı bekletti, kurultay için çağrıyı ...
Elitaş: 100. Yıl Marşı AK Parti'ye nasip olacaktır
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "100. Yıl Marşını yazmak AK ...
CHP'de delege seçimleri nefesleri kesti!
CHP İzmir İl Örgütü’nde 6 metropol ilçede, yaklaşık 300 mahallede delege ...
 
Son anketler ne diyor? İşte o sonuçlar!
16 il, 60 ilçede 2168 denekle yapılan araştırmadan çarpıcı veriler çıktı. ...
Güzelyalı'da gergin saatler! Küpeli'yi darp ettiler!
Delege seçimlerini tartışmalı ortamda yürüten Konak İlçe Örgütü şimdi ...
Kılıçdaroğlu: Savcılara yapılan son haksızlık
Deniz Feneri savcılarına hapis cezası istenmesini değerlendiren CHP Lideri ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva