HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2012 Pazartesi - 09:54

CHP'de delege seçimleri nefesleri kesti!

CHP İzmir İl Örgütü’nde 6 metropol ilçede, yaklaşık 300 mahallede delege seçimlerinin heyecanı yaşandı. Kavgaların da yer aldığı seçimlerde, çift listeli yarışlar seçimlere renk kattı.

CHP de delege seçimleri nefesleri kesti!

CAN ÖZLÜ/ FATİH YAPAR/ EGEDESONSÖZ - CHP’de delege seçimleri tam gaz devam ederken Bornova ve Bayraklı’da süren yarış parti içi büyük rekabete sahne oluyor. Özellikle mahalle bazında büyük çekişmelerin yaşandığı iki ilçede önemli mahallelerde partililer sandığa gitti.

Cumartesi yapılan delege seçimlerinde mahallelerin büyük çoğunluğunda zafer kazanan Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar, sonucu merakla beklenen stratejik yerlerden biri Kazım Dirik Mahallesi’nde 200 oy farkla seçim kazandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır yeni sistemde Kazım Dirik’ten ikametgâhlarının bulunduğu Erzene mahallesine geçerken listede yine tanınmış isimler yer aldı. Kazanan listede Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Olgun Atilla, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Masası Başkanı Tacettin Bulut, İl eski Yöneticisi Münip Altop, Bornova Belediye Meclis Üyesi Muhammet Yıldız, Büyükşehir Eski Meclis Üyeleri Kadir Yıldız ve Erkut Öcal yer aldı. Kazanan tarafta Onur Koçanalı da bulunurken Belediye Meclis Üyesi Hafize Başer ve Baro eski Başkanı Özdemir Sökmen de iki listede yer buldu. Geçen seçimlerde kendisine yer bulan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ise kendi isteğiyle listelere girmezken Sertel’in oğlu Serdar Sertel ise kazanan mavi listede ön seçim delegesi oldu.
 


SAYILKAN BEYAZ LİSTEDEYDİ
Dündar ve ekibinin karşısında kaybeden listenin başında dikkat çeken isimler yer aldı. Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümit Erdem, İl Genel Meclis Üyesi Doğan Albayrak, Perihan Yardımcı, Mustafa Ağır ve Nuran Sertoğlu gibi isimler kaybetti.
 
ATATÜRK FOTOĞRAFI KRİZ ÇIKARDI
Bornova’da seçimin yapıldığı mahallelerden biri olan Rafetpaşa’da konu seçim kuruluna taşındı. İlçe Başkanı Enver Dündar’ın desteklediği mavi listede yer alan Atatürk’ün kalpaklı resmi ve “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” sözü krize neden oldu. Muhalifler Atatürk’ün seçime alet edildiğini belirterek itiraz edeceklerini söyledi. Mahallede yapılan seçimde Atatürk’ün resminin bulunduğu mavi liste sarı listeye 115 oy fark attı. Kazanan listede Mahalle Muhtarı Efkan Muhtar, Özgür Altop, Erhan Güzeldere, Büyükşehir Belediyesi İZSU personellerinden Emin Sesli gibi isimler yer aldı. Çamdibi Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Şaban Yaprak ve İZELMAN Koordinatörü Muammer Atasever tarafından desteklenen kaybeden sarı listede Hasan Kaya, Büyükşehir Belediyesi çalışanı Serap Yılmaz gibi isimler yer aldı. Öte yandan dün az farkla kaybedilen Ergene Mahallesi seçiminin de itiraza konu olduğu öğrenildi. Ergene’de Dündar kazanmış, eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve ekibi kaybetmişti. Dündar’ın bu mahalledeki kırmızı listesinde de Atatürk resmi bulunuyordu. Muhalifler iki ilçe için yarın resmi itirazda bulunacak.
 
Öte yandan Bornova’da tek listenin çıktığı Koşukavak Mahallesi’nde Bornova Belediye Meclis Üyesi Barış Aysal delege olurken Yeşilçam Mahallesi’nde ise iki belediye çalışanı yarıştı. Bornova Belediyesi personeli Engin Daşdemir’in listesi kazanırken Büyükşehir Belediyesi çalışanı Turgut Daş’ın listesi kaybetti.
 
BAYRAKLI’DA KIRAN KIRANA
Bayraklı’da sonucu merakla beklenen en büyük mahalleler Manavkuyu, Mansuroğlu ve Osmangazi’de üyeler sandığa gitti. Bornova’dan ayrılarak Bayraklı’ya bağlanan üç mahallede büyük heyecan yaşandı. Manavkuyu Mahallesi’nde üç farklı liste yarıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakın olan ekibin mavi listesi zafere ulaştı. Kazanan listede Bayraklı Belediye Meclis Üyeleri Cemal Eroğlu, Ali Alan gibi isimlerin yanında Eski İl Sekreteri Mehmet Yıldırım, Yusuf Metin, Selahattin Güzel, İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Güler, Bornova Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Hamamcılar gibi isimler yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan iki listede yer buldu. Aydoğan’ın kazanan mavi listeye destek verdiği öğrenildi.
 

Emekli Binbaşı Çetin Köker’in yeşil renkteki listesi sadece 75 oy alırken kaybeden beyaz listede ise İl eski Başkanı Kemal Karataş’a yakınlığı ile bilinen Songül Gök, Emekliler Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz, Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Bünyamin Coşkun, Eski İl Yöneticisi Serdar Sandal, Gönül Palabıyık yer aldı. 

OSMANGAZİ'DE GENÇLİK KAZANDI
Bayraklı'ya Bornova'dan bağlanan üçüncü mahalle Osmangazi'de de çift liste rekabeti yaşandı. İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz ve mahallenin önemli simalarından Halil Baransel'in başını çektiği liste rakibini dize getirmeyi başardı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a mesafeli isimlerin kazandığı seçimle birlikte Başkan Karabağ, Mansuroğlu, Manavkuyu, Tepekule ile birlikte Osmangazi'yi de kaybetmiş oldu.
 
TATLI KAYBETTİ, SUSMUŞ KAZANDI
Bayraklı’da rekabete sahne olan en önemli yerlerden biri de Mansuroğlu Mahallesi oldu. Mahallede beyaz ve mavi listeler yarıştı. Mavi liste seçimi alırken listede bulunan İzmir eski Milletvekili Selçuk Ayhan, Milletvekili Aday Adayı eski Meclis Üyesi Pınar Susmuş, İbrahim Alan, Bahattin Özdemir, Ahmet Hamdi Sönmez, Bayraklı eski İlçe Başkanı Ali Sami Doğrukul, Bayraklı Kadın Kolları Başkanı Nermin Mete, Bornova Belediye Meclis Üyesi Kudret Yiğit, Eski İl Genel Meclis Üyesi Ramazan Çelik, İl Kadın Kolları Yöneticisi Ayfer Mete delege oldu. Beyaz listede yer alan Bayraklı Belediye Meclisi CHP Eski Grup Başkanvekili, Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın danışmanı Hatice Tatlı, İzmir eski Vali Yardımcısı Ramazan Urgancıoğlu, İlçe eski sekreteri Niyazi Şehitlioğlu, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Gönül Vural, Yasemin Masum ve Şeref Aktur kaybetti. Öte yandan Bornova eski İlçe Başkanı Necati Yıldız ise iki listede yer aldı. Osmangazi Mahallesi’nde ise Mutlu Odabaşı’nın listesi kazanırken Şentürk Apaydın’ın listesi ise kaybetti. Yine ilçede çift listenin olduğu Soğukkuyu Mahallesi’nde de Susan Der kazanırken Hüseyin Ünal kaybeden tarafta yer aldı. Çift listenin yarıştığı 75. Yıl mahallesinde de İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Füsun Vardal kaybeden tarafta yer alırken Zehra Ongun ve Kader Kuran’ın başını çektiği liste zafere ulaştı. Tepekule Mahallesi'nde de önemli bir seçim yaşandı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile siyaseten ters düşen meclis üyesi Hamza Işık, ilçe yapısına karşı liste hazırladı. Işık'ın listesi seçimlerden galip ayrılırken, karşı cephede belediye meclis üyesi Fahrettin Orandı, Asiye Yıldırım ve Tepekule Mahalle Muhtarı Mesut Topbaş delege olamadı




BAHÇELİEVLER MUHALEFETE TESLİM!
CHP Karşıyaka örgütü de 13 mahallede sandık heyecanı yaşadı. İlçenin en büyük dört mahallesi olan Mavişehir, Zübeyde Hanım, Bahriye Üçok ve Bahçelievler’de çift listeler yarıştı. 54 delegeli Bostanlı’da ise son anda uzlaşı sağlanarak tek liste oluşturuldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, İlçe Başkanı Adnan Alabay ve eski İlçe Başkanı Ertam Özen’in ittifak yaptığı çift listeli yarışlar muhalefete teslim oldu. İlçenin ikinci büyük mahallesi Bahçelievler’de, belediye ve ilçe örgütünün yapısına karşı duruş sergileyen belediye meclis üyesi İsmail Horoz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şirketler Koordinatörü Şükrü Parmaklı, Mustafa Sofu ve Vahdettin Batmaz’ın hazırladığı liste galip geldi. Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Taylan Kolat ve ilçe başkan yardımcısı Âdem Şahin’in hazırladığı liste ise sandıktan çıkamadı. İlçe yapısı 12 oy fark oyla seçimi kaybetti. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde ise ilçe yönetimine muhalefet eden İbrahim Bedir’in listesi 22 oy farkla seçimlerden galip ayrılırken, Murat Ilgın ve Sedrettin Coşkuner’in bulunduğu liste kaybedenler arasıda yer aldı.

ÇALIŞKAN DELEGE OLAMADI
Belediye Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan ve Meclis Üyesi Ahmet Diker’in mahallesi Bahriye Üçok’ta da muhaliflerin yüzü güldü. İlçe örgütü ve belediye yapısına karşı; İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, ilçenin etkili partilileri Mehmet Kuzer, Halil Soyaltın ve Muhti Şavur’un başı çektiği ekip ikinci bir liste hazırladı. Belediye Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, meclis üyeleri Ahmet Diker ve Hüseyin Akbaş da karşı cepheyi oluşturdu. Belediye ve İlçe örgütüne yakın olan liste 7 oy farkla muhaliflere teslim oldu. Meclis üyesi Serdar Aktop her iki listede de yer alarak delege oldu. Belediye Kent A.Ş Şirketi eski Genel Müdürü Halil Arda, Hüseyin Çalışkan, Ahmet Diker ve Hüseyin Akbaş delege olamadı. Mavişehir’de ise eski İlçe Başkanı Ertam Özen ve ekibi 2. bölge milletvekili aday adayı Cevdet Tümtürk’in listesi ile yarıştı. Özen’e 25 oy fark atan Tümtürk sandıktan galip ayrılan taraf oldu. Ertam Özen, Günsel Sağlam, Mustafa Özuslu ve Tevfik Alyanak delege olmayı başaramadı. Mavişehir Mahalle Muhtarı Gürol Küçükgörür, eski ilçe sekreteri Nezih Eliaçık ve eski partililerden Kazım Emir’in de Tümtürk yapısına destek verdiği öğrenildi. Çift listelerin yarıştığı Örnekköy’de ise büyük mahallelerin aksine Alabay rüzgarı esti. İlçe Yöneticisi Cem Doğan ile Seyit Bektaş’ın hazırladığı liste rakiplerine üstünlük kurdu. İl Disiplin Kurulu Başkanı, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın danışmanı Nejat Yılmaz da Şemikler’den delege oldu.
 

TÜRSEN’DEN DEMOKRASİ İSYANI!
Aksoy, Atakent, Bostanlı, Cumhuriyet, İnönü, Örnekköy, Şemikler, Yalı mahallelerinde tek liste seçime gidildi. Eski Belediye Başkanı Avukat Cihan Türsen’in de liste hazırlığında olduğu Bostanlı Mahallesi’nde, son anda uzlaşı sağlanması bazı kesimlerde gerginlik yarattı. Türsen ve yakın isimler, belediye kanadının tehdit ve zorlama ile uzlaşı sağladığını öne sürdü. Türsen, bu liste yapısının demokratik olmadığı görüşünü savunarak delege listelerinde yer almama kararı aldı. Türsen yaptığı yazılı açıklamada “Bostanlı mahallemizde başlatılan, içinde yer almaktan onur ve umut duyduğum, Demokratik Bostanlı Hareketini de kuşatan, demokrasi kültüründen uzak odaklar, maalesef ki bu hareketi “teslimiyetin diğer adı” olan “uzlaşmaya” mecbur kılmakta. Demokratlar arasında uzlaşma, ortak liste mümkün, ancak önceki yıllardaki parti içinde demokrasiyi katleden uygulamalarının başrol oyuncuları ile bir uzlaşma içinde olmayacağım için, bostanlı mahallesinde hazırlanan ve ismimim de yazıldığı, kongre delegesi listesinde veya önseçim delege listesinde yer almayacağımı listeyi hazırlayanlara bildirdim” dedi.

KONAK’TA ÇİFT LİSTELER YARIŞTI
İzmir’in en büyük metropol ilçesi olan Konak’ta, delege seçimlerinin ikinci günü de olaylı geçti. 19 mahallede sandık başına giden üyeler, çift listelerin yarışına tanık oldu. Birlikte hareket etme kararı alan Baykal ve Sav ekiplerine karşı, ilçe başkanı Aytekin’ Tunus’un desteklediği listeler yarıştı. Güzelyalı’da çift liste rekabeti beklenirken, kavga haberi geldi. Baykal-Sav grubunun etkin isimlerinden Cem Aksan, Ahmet Sarışın, Mustafa Kocaoğlu’nun desteklediği liste seçime tek girdi. İlçe Başkan Yardımcısı Vildan Küpeli ise partililer tarafından darp edildiğini öne sürdü ve seçime katılamadıkları gerekçesi ile iptal başvurusunda bulundu. Küpeli’nin, yarın da savcılığa giderek suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. Delege listesinde adı olan eski İl Disiplin Kurulu Başkanı Mahmut Esat Aslan ise listede olmak istemediğini belirterek geri çekildi. Göztepe’de ise İlçe Başkanı Aytekin Tunus hezimet yaşadı. Baykal grubunun etkili ismi Rukiye Acar’ın hazırladığı liste, İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Çetin’in öncülük ettiği listeye üstünlük sağladı. Çetin, Cahit Kişioğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı delege olamadı. Beyaz listede seçime giren Eski PM üyesi Tülay Özüerman, Konak Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çinkılıç ve Muzaffer Aslan ise delege seçildi.

 
ATAMER’DE BİNDİRME ÜYE TARTIŞMASI
Bindirme üye tartışmaları ile gündeme gelen Atamer Mahallesi’nde Zeki Günen’e yakın olan ve Muhsin Kurt’un da destek verdiği liste sandıktan galip ayrıldı. Eski İl Sekreteri Zikri Dursun ve Konak Belediye Meclis Üyesi Gökhan Çiçek’in bulunduğu liste delege çıkartamadı. Kaybeden listede yer alan partiler, 12 maddeden son anda üye yapılan 180 kişi tespit ettiklerini ve bu nedenle yenildiklerini öne sürdü. Mehmet Ali Akman Mahallesi’nde ise eski İl Yöneticisi Avukat Onur Temiz ve eski İl Başkanı Cenap Börühan’ın yer aldığı liste seçimlere tek başına girdi ve ipi göğüsledi. Çankaya Mahallesi’nde de son anda uzlaşı sağlandı. Ali Yılmaz, Fahri Elmas, Merih Şan ve Konak Belediyesi eski Başkanı Muzaffer Tunçağ da listede yer aldı. İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un ikamet ettiği Saygı Mahallesi’nde sürpriz yaşanmadı. Tunus, kendisini sandıktan çıkarmamak için uğraşan muhalefete boyun eğmedi. Tunus’un listesi, Hüseyin Çiçek’in listesine 19 oy fark atarak galip geldi.

 
REİSLER’DE SORUN YOK
Tartışmalı geçeceği beklenen Alsancak Mahallesi delege seçimlerinde, Ahmet Yıldız ile Ozan Ali İlgazi tarafından hazırlanan liste 54’e karşılık 21 oyla galip geldi. Ali Gündüz, nalan Eriş, Rengin Alanya’nın yer aldığı liste ise kaybetti. İlçe Başkanı Tunus’a yakınlığı ile bilinen Onur Utkan İlçi de kazanan listede yer aldı. Murat Reis Mahallesi’nde ortak liste seçime girildi. Mustafa Uğuş’un yönlendirmesi ile hazırlanan ortak listede Şakir Başak, Nilüfer Akyüz, Muhsin Yıldız, Murat Erginci delege olmayı başardı. Çınartepe’de iki liste yarıştı. Rıfat Aydoğdu ve Belediye Meclis Üyesi Yunus Gül’ün destek verdiği Karabağlar Grubu'nun desteklediği liste ile muhtarlık ve Kars- Erzurum Federasyonu’nun hazırladığı listeler yarıştı. Tunus’a yakın olan yapı seçimlerden galip ayrıldı. Millet Mahallesi’nde tek liste ile seçime gidildi. Ulubatlı Mahallesi’ndeki seçimler bugün de yapılamadı.

KARABAĞLAR’DA KAVGASIZ SEÇİM
İl Başkanı Tacettin Bayır’ın görevden almak için çok uğraştığı Karabağlar’da renkli seçimlere sahne oldu. 11 mahallede gerçekleştirilen seçimlerde çoğunlukla uzlaşı sağlandı. Refet Bele, Gülyaka'da Mücahit Menga ve  Doğanay’da belediye meclis üyesi Kadir Sinan'ın liste başı olduğu listeler ipi göğüslerken, Segi ve Barış Mahallelerinde  Vahap Batıhan ismi ön plana çıktı. Peker Mahallesi’nde meclis üyesi Şemsettin Demir, delege listeleri üzerinde etkinlik kurarken, Kibar’da ilçe yöneticisi ve belediye çalışanı Ali Kaya tek liste halinde girilen seçimlerde üstünlük kurdu. Birol Ağırbaş da kendi mahallesi Reis’te tek liste ile seçimlere gitti. Ağırbaş’ın karşısına rakip çıkmazken, hemen hemen her mahallede il yöneticilerinin yoğun ilgi ve incelemeleri de gözlerden kaçmadı. Karabağlar’ın Kazım Karabekir Mahallesi’nde ise çoğunluk sağlanamadığı gerekçesi ile seçimler yarına ertelendi.

BUCA’DA KIRAN KIRANA SEÇİM
İzmir’in tartışmalı ilçelerinin başında gelen Buca’da da çift listelerin yarışı seçimlere renk kattı. İlçenin en büyük mahallelerinden olan Efeler’de, Lokman Fazla ve İsmail Yüzer’in desteklediği liste ile eski sendikacı Zaman Süer’in karşı listesi yarıştı. Süer’in listesinde yer alan Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya da delege olamadı. İlçe Başkanı Selim Bozdağ’ın eşi Münevver Bozdağ, Fazla ve Yüzer’in listesinde yer alarak kongre delegesi seçildi. İnkılap ve Hürriyet Mahallelerindeki çift liste yarışları, seçimlerin heyecanını artırdı. Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Kaya ve İlçe Başkan Yardımcısı Aytaç Karşal’ın yer aldığı liste ile meclis üyesi Emre Aykut’un yer aldığı ve Lokman Fazla, Hüseyin Yüzer, Necati İmam yapısının destek verdiği listeler her iki mahallede de kıyasıya bir rekabetin içine girdi. Ali Rıza Kaya kendi mahallesi olan İnkılâp’ta seçimi 5 oy farkla kaybetti ancak Hürriyet Mahallesi’nde de Fazla ve Yüzer yapısına 4 oy farkla galip geldi. Kızılçullular Derneği de her iki mahalledeki seçimlerde önemli bir rol oynadı. Kuruçeşme’de ise belediye meclis üyesi Veli Balyemez’in hazırladığı liste rakiplerine üstünlük sağladı. Balyemez’in listesinde, Ali Asker Düzgün, Bektaş Gül Ali Batur yer alırken, kaybeden listede Hüseyin Kaykoruz ve Şadiye Akgül bulundu.
 
MECLİS ÜYELERİNİN REKABETİ HEYECANI ARTIRDI
Adatepe Mahallesi’nde Belediye meclis üyesi Suat Nezir ve İlçe Setreteri Abuzer Ergül’ün listeleri muhalefete üstünlük kurdu. Yaylacık Mahallesi’nde de belediye meclis üyesi Aydoğan Hepdemirgil ve İl Genel Meclis üyesi Hakkı Özlaflan’ın listesi, delege isimleri üzerinde anlaşamadıkları muhalif listeyi mağlup etti. İzkent Mahallesi’nde CHP Buca Belediye Meclis Üyesi Bektaş Gürsoy ve APİKAM Müdürü Oktay Gökdemir'in yaptığı ittifak sonucunda seçim tek liste olarak tamamlandı. İnönü Mahallesi’nde Lokman Fazla-Hüseyin Yüzer- Mehmet Süne ittifakı seçimden zaferle ayrıldı. Yenigün Mahallesi’nde Mehmet Bavank ve Mehmet Ali Ergenç’in de yer aldığı liste, Lokman Fazla- Mehmet Süne-Ercan Tatı- Hüseyin Yüzer ve Hasan Kurt ittifakının oluşturduğu listeyi yenilgiye uğrattı. 

Yıldız Mahallesi’nde Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Mehmet Süne'nin ittifak yaparak oluşturduğu liste seçimi 6 oy farkla kazandı. CHP Buca Belediye meclis üyesi Erkut Tamay kaybeden listede yer aldı. Öte yandan Buca eski İlçe Başkanı Tuncay Taştan ile yaşadığı tartışma ve kavga ile gündeme gelen, ilçe yöneticisi olduğu zaman gençlik kolları başkanı ataması sırasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Taştan'ın yumruklu saldırısına uğrayan Hıdır Oğuz'un başını çektiği liste Yeşilbağlar'da zafere ulaştı.

ÇALKAYA İŞİ ŞANSA BIRAKMADI!
Balçova’da ise 4 mahallede delege seçimi yaptı. Korutürk, Çetin Emeç, Bahçelerarası ve Onur mahallelerinde gerçekleştirilen seçimlerde partililer delege olmak için yarıştı. Sadece Çetin Emeç Mahallesi’nde çift liste ile sandığa gidildi. Eski ilçe başkanlarından Ercan Çınarlı, Salih Küçükbayrak ve Ali Yiğit’in desteklediği liste ile Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve İlçe Başkanı Murat Cihan’ın listeleri yarıştı. Çalkaya ve Cihan muhaliflere üstünlük kurdu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 53 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakan alabay 16 Şubat 2012 Perşembe 12:22

ben karşıyakalılara sesleniyorum bu ilkokul mezunu mafya lideri atlan alabayyı nasıl içinize sindireceksiniz yazık etmeyin chp ye

Yorumu oyla      18      6  
hakan alabay 16 Şubat 2012 Perşembe 12:14

yazık yazık cok yazık chpye mafya lıderını atlan alabayyı başkanyapan chp lilere yazıklar olsun ilk okul mezunu herife nasıl başkan diyeceksiniz

Yorumu oyla      17      6  
alparslan ARSLAN 5 Şubat 2012 Pazar 09:40

İzmirlinin Kar'ı özlediği gibi bizde özledik şu delege seçimlerini duyan gören varmı Tire'nerde yapılıyor bu delege seçimleri.Geçenlerde seçim var dediler koştuk kahveye yer doğru,saat doğru ,tarih doğru eee nerde hani yok o soğukta akşamın 7 sinde 25,30 kişide özlemişki onlarda gelmişler ama ne yönetim,ne ilçe bşk,nede sandık var bir başka bahara deyip Anı defterine yazar gibi tutanağa yazdık bugünde gelmediler anne.Delege seçimi yine yapılmadı.Yine Başkanın,AKP li ameleleri delege yazılmış.eve

Yorumu oyla      13      6  
maus 31 Ocak 2012 Salı 01:25

rafetpaşalı rumuzla yazan arkadasım rafetpaşadan delege olan 18 delegeden 10 delege bld.bşk.nımz kamil okyay sındırın sözünden çımaz yazmışsın sen insanları ne sanıyosun bu tür yazılar yazıp kamil başkanıda insanların hedefi yapmaya çalışmayın herkes işine baksın

Yorumu oyla      15      7  
Delege Olamayan Kordinatör 30 Ocak 2012 Pazartesi 23:38

Bayraklı da Kordinatör olan Delege seçimini kazanamadıysa Başkan Artık düşünsün bu kime hizmet ediyor kordinatör demek kolay değil bırakın kamuda bir yere vakıf olamayan siyasette zaten olamaz Avrupada olsa böyle Kordinatör İstifa eder burda etmezse maaş için kalıyor demektir

Yorumu oyla      14      6  
Serkan UÇMA 30 Ocak 2012 Pazartesi 23:18

Değerli partili arkadaşlarım öncelikle CHP li üye olma sorumluluğuyla partimize yakışır biçimde davrandığınız için teşekkür ediyorum. Katıldığımız delege seçimlerinin sonunda galip yada mağlup yoktur. Kazanan CHP olmalıdır. CHP bayrağını hep beraber taşıyacağız. Sizden ricam, hep birlikte iktidara yürüme mücadelesi vermenizdir.

Yorumu oyla      17      6  
metin kılıç 30 Ocak 2012 Pazartesi 22:41

ALİ KAYA ADIYLA YORUM YAPAN VE İSMETPAŞA MAHALLESİNDEKİ DELEGE SEÇİMLERİNİ ELEŞTİREN ARKADAS ;Ali Kaya adında mahallemizde bir kişi bulunmakta bu kişi de kazanan listenin önseçim delegesidir.Kendi ismini yazma cesareti olmayan birinin o ismi neden yazdığı acıkca bellidir ki Ali Kaya nın bizim yanımızda olmasından rahatsız olmuş olmasıdır. Seçimyeri konusunda ise muhtarlık önleri gibi muğlak bir yer gösterilmiş ve bu yerin mahalle sınırında olması nedeniyle itirazlarımız sonucunda değiştirilmiş ve havanında soğuk olduğundan ortak karar ile belirlenen yerin 50 m ilerisinde ki kahvehanede yapılması konusunda tutanakla her iki listede aday olan delegelerin imzasıyla kabul edilmiştir.Burda ki sorun evinizin önünde olmaması mı ? Daha önceleri ne sandık kuruluyordu ne insanlara haber veriliyordu.Gecen seçim sandık kurulacaktı dosya çalındı. Diğer mahallelerden izlemeye gelen ve görevli olanların yorumlarını herkes duydu. Son derece demokratik bir seçim geçirmiştir mahallemiz, umarım ilerki dönemlerde daha da iyi olacaktır.Sandık sorumlusu olarak ilçe sekreterimiz Görol Beyin gözetiminde tarafsız bir şekilde seçim yapıldı . İş verme ile insanları kandınrmaya gelince listemizdeki delege adaylarından 3 ü özel sektörde 1 i 20 yıllık belediye çalışanı bende üniversite mezunu işsizim.Bizim kimseye iş verme gücümüz var mı :))) kelin ilacı olsa kendi başına sürer.kendi yaptıklarını karıstırıyorlar galiba :)) Her iki listede de yeni yüzlerin adaylık yarışında adaylar sav baykal taraftarı denemez herkes yeni giriyor bu siyasete ama üzerine alınanlarında kendilerine göre hesapları vardır... Bu 'Ali Kaya ' kod adlı arkadasın yazdıkları yenilgiyi hazmedememeleri ve bir kılıf bulma çabasıdır... Biz bu yeni dönemde gençlerin ve bayanların daha cok ön planda oldukları ve deneyimlilerinde genclerin karar almasında yardımcı olacakları ve mahallemiz de sorunların halledilmesi için elimizden geleni yapacak partimizi için; mahallemizide aktif siyasete katmak için kapı kapı insanlara gideceğiz bilgilendireceğiz artık partimizin ne oldugunu mahallemizde herkese anlatmaya çaışacağız... SEÇİM GERİDE KALDI HERKESİ KUCAKLAYARAK C.H.P İÇİN ÇALIŞMAYA ÇAĞIRIYORUM ŞİMDİ GENÇLERİN ZAMANI ... ŞİMDİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ ZAMANI ...

Yorumu oyla      14      7  
ÖNSEÇİM DELEGESİ,MAVİŞEHİR 30 Ocak 2012 Pazartesi 21:54

KAZIM EMİR,NE KADAR GEREKSİZ,BOŞ KONUŞAN BİR ADAMSINIZ,SİZİNLE AYNI LİSTEDE OLMAKTAN ESEF DUYUYORUM,SİZ NASIL OLUR DA MUSTAFA KEMAL'İMİZLE,GENEL BAŞKAN SN.KILIÇDAROĞLU'NU AYNI KEFEYE KOYARSINIZ,PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA GİBİSİNİZ,BULUNDUĞUNUZ ORTAMA ÇOK ZARAR VERİYORSUNUZ,ARTIK BİRAZ SUSUN LTF.

Yorumu oyla      14      6  
atamer 30 Ocak 2012 Pazartesi 19:58

atamer.mah.yapılan seçimlerde öyle bir çalışma yapıldıki ZİKRİ DURSUN ve GÖKHAN ÇİÇEK in başını çektigi Önder Sav listesini KILIÇDAROGLU ekibi olarak yola çıkan bölgenin tecrübeli siyasetçisi İLHAMİ KÖSE önderliginde arkadaşları SERKAN UÇMA,BURHAN YILMAZ,TURHAN KILIÇ ve METİN KORKMAZ tam 100 oy fark atarak bu mahallede yapılan en farklı seçimi kazanmıştır yolları açık olsun mahalle halkı olarak hepsinin yanındayız ...

Yorumu oyla      16      6  
Bucalılar 30 Ocak 2012 Pazartesi 19:14

CHP, yönetimde çoğulculuğu, katılımcılığı ve demokratikleşmeyi amaçlamaktadır. Bucada bu ilkerimiz ışığında başkanlık yapabilecek en önemli isim Güngör Kaya'dır. Güngör Kaya başkan olacak, Buca'da hizmetsizlik son bulacak

Yorumu oyla      14      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son anketler ne diyor? İşte o sonuçlar!
16 il, 60 ilçede 2168 denekle yapılan araştırmadan çarpıcı veriler çıktı. ...
Güzelyalı'da gergin saatler! Küpeli'yi darp ettiler!
Delege seçimlerini tartışmalı ortamda yürüten Konak İlçe Örgütü şimdi ...
Kılıçdaroğlu: Savcılara yapılan son haksızlık
Deniz Feneri savcılarına hapis cezası istenmesini değerlendiren CHP Lideri ...
 
Bağış: Soykırım yok diyorum, gelin tutuklayın
İsviçre'nin Zürih kentinde Sezen Aksu konserini izleyen Avrupa Birliği ...
Bayır: Tunus’u görevden alabilirim
CHP Konak’taki ‘tansiyonu yüksek’ mahalle seçimleri, İl Başkanı Bayır ...
CHP İzmir'de kıran kırana delege yarışı
CHP İzmir İl Örgütü’nde geçen hafta başlayan delege seçimleri, bu haftasonu ...
 
Yüksel: Hükümet 3.8 milyar TL'nin hesabını veremiyor
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in soru önergesini yanıtlayan Maliye ...
Bahçeli'den ilginç öngörü: Sıra Anıtkabir'e geldi
MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada hükümeti sinsi ve gizli ...
CHP'de Olağanüstü Kurultay tarihi belli oldu
CHP'de Olağanüstü Kurultay'ın 26 Şubat Pazar günü toplanacağı bildirildi.
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva