HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2012 Pazartesi - 12:07

Günaydın’dan CHP’li belediyelere “Dikkat AKP!” ikazı

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, iktidara karşı CHP’li belediyeleri uyardı: AKP, münferit değil, sistemli olarak baskı, yıldırma, gözdağı verme ve çalıştırmama politikası sürdürüyor. 500 sayfa iddianame düzenleyip, 400 yıl ceza isteyebilirler. Hedef, çalışmanı engellemek! Çünkü bunların takvimi 2014’e ayarlı.

Günaydın’dan CHP’li belediyelere “Dikkat AKP!” ikazı

ANKARA - Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, CHP’li belediyeleri uyardı: AKP tarafından sistematik bir baskı var. CHP’li isen hakkında 400 yıl ceza istenebilir. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, AKP iktidarı tarafından CHP’li belediyelere yönelik “sistemli bir baskı, yıldırma ve çalıştırmama politikası izlendiğini” ileri sürdü. CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan ve CHP’li belediyeleri dikkatlı olmaları konusunda uyaran Günaydın, hakkında yolsuzluk iddiası bulunan AKP’li belediyelerin yüzde 25’ine, CHP’li belediyelerin ise yüzde 51’ine soruşturma izni verildiğini, bunun adaletsiz yaklaşımın açık bir göstergesi olduğunu ifade etti. Soruşturma yetkisinin kullanımı konusunda iki parti arasında ciddi ayrımlar yapıldığını öne süren Gökhan Günaydın, “CHP’li belediyelere sabaha karşı, yandaş medya eşliğinde reality showları aratmayacak şekilde baskınlar yapılarak itibarsızlaştırma politikası izleniyor” dedi.
 
Tuğla gibi iddianameler
Eskişehir Büyükşehir ve İstanbul Adalar belediyelerine yönelik soruşturmalar kapsamında gerçekleştirilen baskınların buna örnek oluşturduğunu kaydeden Günaydın, belediyelerden iddialara ilişkin bilgi ve belge istemek yerine baskın yapılmasını anlamanın mümkün olmadığını belirtti. Günaydın, “Bu baskınları yapanlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik iddialara neden sessiz kalıyor?” diye sordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi hakkında 483 sayfalık iddianame hazırlandığını ve Başkan Aziz Kocaoğlu hakkında 400 yıla varan hapis cezası istendiğini hatırlatan Günaydın, “İzmir için 483 sayfa iddianame hazırlayanlar, acaba güpegündüz sokak ortasında cinayet işleyenlere, böyle tuğla gibi iddianameler hazırlamaktadırlar mı? 400 seneye varan hapis cezaları istemektedirler mi? Yoksa Türkiye’de adam vurmanın cezası 15 yıl ama CHP’li belediye başkanı olmanın cezası 400 yıl mıdır?” diye konuştu.
 
Takvimleri 2014’e ayarlı
Günaydın, şunları söyledi: “Münferit değil, sistemli baskı, yıldırma, gözdağı verme ve çalıştırmama politikası sürmektedir. CHP’li belediye isen her an tutuklanabilirsin, hakkında 400 yıl ceza isteyebilir, hakkında 500 sayfalık iddianameler düzenleyebilirler, bütün çalışmalarını engelleyebilirler. Çünkü bunların takvimi 2014’e ayarlı. ’CHP’li belediyeler çalışmasın biz bunu kullanalım’. Bütün bunların varlığını biliyoruz. Halkımız da bunu bilsin. Kamuoyuna bu sistemi bu düzeni deşifre ediyoruz. Halkın iradesinin oyunu alarak belediye başkanı seçilmiş CHP’li arkadaşlarımız, halkın iradesinin tecelli etmesi için tüm baskı ve yıldırmalara karşın çalışmalarını yükselen bir azim ve kararlılıkla sürdürecektir.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP eski PM üyesi Sayan'dan şok iddia!
CHP eski PM üyesi Savcı Sayan, Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Dinamit'te ...
Birgül Ayman Güler'den Akhisar çıkarması
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan muhaliflere kurultay çalımı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 362 imzayı bekletti, kurultay için çağrıyı ...
 
Elitaş: 100. Yıl Marşı AK Parti'ye nasip olacaktır
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "100. Yıl Marşını yazmak AK ...
CHP'de delege seçimleri nefesleri kesti!
CHP İzmir İl Örgütü’nde 6 metropol ilçede, yaklaşık 300 mahallede delege ...
Son anketler ne diyor? İşte o sonuçlar!
16 il, 60 ilçede 2168 denekle yapılan araştırmadan çarpıcı veriler çıktı. ...
 
Güzelyalı'da gergin saatler! Küpeli'yi darp ettiler!
Delege seçimlerini tartışmalı ortamda yürüten Konak İlçe Örgütü şimdi ...
Kılıçdaroğlu: Savcılara yapılan son haksızlık
Deniz Feneri savcılarına hapis cezası istenmesini değerlendiren CHP Lideri ...
Bağış: Soykırım yok diyorum, gelin tutuklayın
İsviçre'nin Zürih kentinde Sezen Aksu konserini izleyen Avrupa Birliği ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva