HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2012 Pazartesi - 10:53

Birgül Ayman Güler'den Akhisar çıkarması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP Akhisar İlçe Başkanlığı tarafından, Uğur Mumcu’yu anma etkinliği kapsamında düzenlenen “Yargısız-Adelet, Adeletsiz-Hukuk” konulu Konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Birgül Ayman Güler den Akhisar çıkarması

MANİSA - Akhisar Gençlik Kollarının hazırladığı bir sunumla başlayan geceye, Manisa milletvekilleri, Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz, Akhisar İlçe Başkanı Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa CHP İl Örgütünden birçok partili, Kitle Örgütleri temsilcileri ve Akhisarlılar katıldı.

FAİLLER VE ARKASINDAKİ MEKANİZMALAR BULUNAMADI
Sözlerine, şehitlerin bizi buluşturduğu günler dilerim artık sona ersin diyerek başlayan Birgül Ayman Güler“şehitler bugünü tartışın, geleceği tartışın ve başka şehit olmamasının yollarının tartışın diye bizi bir araya getirip konuşturuyorlar. Uğur Mumcu’nun anısı önünde saygıyla eğilmekten, ne yazık ki 19. Yılında faillerin ve faillerin arkasındaki mekanizmaların çözüme kavuşturulmadığı bir ortamda saygıyla eğilmekten yorgunum” dedi. 

Güler, Cumhuriyet Halk Partisinin görevinin, bu vahşice yok edişlere karşı aydınlarımızın rahatça ve özgürce yaşayabileceği ortam yaratmak olduğunun ve onun içinde AKP iktidarına son vermeleri gerektiğini belitti.

Ulusal mücadelenin önemli noktalarına değinen Güler “Bunlar Uğur’un ve diğer devrim şehitlerinin canının alınmasına neden olan önemli noktalardır, ulusal mücadele ulusal bağımsızlık için verilir, ulusal mücadele verildiği ülkenin bağımsızlığı için verilir, Türkiye bu mücadeleyi vererek kuruldu, Ulusal Kurtuluş Savaşı 1919-1923 bağımsız Türkiye Cumhuriyetini yarattı, siyasi olarak bağımsızlığın belgesi Lozan Antlaşmasıydı.

SİYASİ BAĞIMSIZLIK; İKTİSADİ BAĞIMSIZLIK YOKSA GERİ ALINIR VERİLİR!
Dünya kendi içinde egemen, kendi dışında bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kabul etti diyen “Siyasi bağımsızlığımız bunun üzerine inşa olmuştur ama herkes çok iyi biliyordu özellikle devrimci kadrolar, siyasi bağımsızlık özellikle iktisadi bağımsızlık yoksa çok kolay geri alınır verilir, işte bu yüzden iktisadi bağımsızlığı sürekli kılabilmek için planlama, devletçilik, karma ekonomi, kamu iktisadi teşebbüsleri, Türkiye’nin sanayileştirilmesini sağlayan tüm o devasal işler yapıldı. Tüm yapılan çalışmalar 50’li yıllardan sonra karşı devrim hareketleriyle aksatıldı ve biz iktisadı bağımsızlık noktasından uzaklaştık” dedi.

Konuşmalarına iktisadi bağımsızlığının alınması gibi siyasi bağımsızlığın da alınmaya çalışıldığını söyleyen Güler “Sözde Ermeni soykırımından bahsediyorum, sözde ermeni soykırımı yapanların malta adasına sürgün edilip serbest bırakılmalarından sonra İstanbul hükümetine değil de, meşruluğunu sorguladıkları Ankara Hükümetine sığındıkları için vebali Türkiye’nin üstündedir dedikleri çalışmalardan söz ediyorum, siyaseten bir soykırım ile köşeye sıkıştırılan bir ülkenin siyaseten meşru varlığı soruşturulur, sorgulanır ve siyaseten meşruluğunu reddetmek noktasına doğru dünyanın güçleri ilerler” dedi. 

AKP TÜRKİYE’Yİ YÖNETME KAPASİTESİNDEN YOKSUN
Adalet ve Kalkınma Partisinin Türkiye’yi yönetme kapasitesinden yoksun bir parti olduğunu belirten Güler “Bu suçlamalar karşısında bizim kurucularımızı ve geleceğimizi savunma yetersizliğinde bir iktidardır. Bu iktidarın ömrü bitmiştir, bu suçlamaların içinde boğulan ve Türkiye’yi yöneten AKP’dir, onun öncülleridir. Bunların hesabı sorulacaktır. Uğur Mumcu’nun uğrunda canını verdiği ulusal mücadele, ulusal mücadele hedefi peşinde ilerlemek toplumsal kalkınma, toplumsal eşitlik istemek yani siyasi bağımsızlığın içini iktisadi bağımsızlıkla doldurmaktır, Cumhuriyet Halk Partisi’nin hedefi de yoksulluğu yönetmek değil, gelir dağılımını adetsizliği ortadan kaldırmak topyekûn kalkınmak ve gelişmektir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan muhaliflere kurultay çalımı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 362 imzayı bekletti, kurultay için çağrıyı ...
Elitaş: 100. Yıl Marşı AK Parti'ye nasip olacaktır
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "100. Yıl Marşını yazmak AK ...
CHP'de delege seçimleri nefesleri kesti!
CHP İzmir İl Örgütü’nde 6 metropol ilçede, yaklaşık 300 mahallede delege ...
 
Son anketler ne diyor? İşte o sonuçlar!
16 il, 60 ilçede 2168 denekle yapılan araştırmadan çarpıcı veriler çıktı. ...
Güzelyalı'da gergin saatler! Küpeli'yi darp ettiler!
Delege seçimlerini tartışmalı ortamda yürüten Konak İlçe Örgütü şimdi ...
Kılıçdaroğlu: Savcılara yapılan son haksızlık
Deniz Feneri savcılarına hapis cezası istenmesini değerlendiren CHP Lideri ...
 
Bağış: Soykırım yok diyorum, gelin tutuklayın
İsviçre'nin Zürih kentinde Sezen Aksu konserini izleyen Avrupa Birliği ...
Bayır: Tunus’u görevden alabilirim
CHP Konak’taki ‘tansiyonu yüksek’ mahalle seçimleri, İl Başkanı Bayır ...
CHP İzmir'de kıran kırana delege yarışı
CHP İzmir İl Örgütü’nde geçen hafta başlayan delege seçimleri, bu haftasonu ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva