HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2012 Pazartesi - 12:08

CHP eski PM üyesi Sayan'dan şok iddia!

CHP eski PM üyesi Savcı Sayan, Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Dinamit'te "Deniz Baykal'a kaset komplosu" davasına ışık tutacak çok çarpıcı iddialarda bulundu.

CHP eski PM üyesi Sayan dan şok iddia!

İSTANBUL - Savcı Sayan, şu anda CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan bir üst düzey yöneticisinin iş ortağı, kaset yayınlanmadan 3 ay önce Bülent Şahin isimli CHP üyesine diyor ki: "Baykal gidecek. Baykal'ın kasedi çıkacak." dediğini öne sürdü.
 
KOMPLO ÖNCEDEN BİLİNİYORDU
CHP'de şu anda genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan kişinin iş ortağının Deniz Baykal'la ilgili söylediklerini Bülent Şahin isimli kişinin kendisine telefonla söylediğini öne süren Savcı Sayan "Bülent Şahin'e Deniz Baykal'ın kasedinin çıkacağını söyleyen kişi şu anda CHP'de Genel Başkan Yardımcılığı yapan bir üst düzey yöneticinin yakınıdır. Bülent Şahin Beylikdüzü CHP İlçe Başkanlığı saymanı idi. Ama şu anda o görevde değil." dedi.
 
YAKINDA ORTAYA ÇIKACAK
Savcı Sayan, moderatör Latif Şimşek'in ısrarlarına rağmen Deniz Baykal'a kaset komplosu yapılacağını önceden söyleyen kişinin ve iş ortağı olduğu CHP Genel Başkan Yardımcısının ismini vermedi ve gerçeklerin yakın zamanda ortaya çıkacağını söyledi.
 
SAVCILAR HAREKETE GEÇSİN
Programın konuğu CHP PM eski üyesi Korkmaz Karaca ise savcılara canlı yayında çağrıda bulunarak, olayın bu boyutuyla incelenmesini Savcı Sayan ve Bülent Şahin'in tanık olarak ifadesine başvurulmasını istedi.
 
İDDİALARI YALANLADI
Savcı Sayan'ın iddialarından sonra canlı yayına bağlanan Bülent Şahin ise o kasetten haberi olsaydı Deniz Baykal'a yapılan komployu engelleyeceğini söyledi. Deniz Baykal'ın isminin bu şekilde gündeme gelmesinin yanlış olduğunun altını çizen Bülent Şahin "Benim tanıdığım bir genel başkan yardımcısı yok" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU B PLANIYDI
Savcı Sayan, CHP hakkında çok önemli bir iddiayı da gündeme getirdi. Sayan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu Genel Başkanlık koltuğuna oturtan Gürsel Tekin'in, Deniz Baykal'ın istifası sonrası genel başkanlık koltuğu ile ilgili bazı planlarını Önder Sav ve ekibinin bozduğunu öne sürdü. "Kemal Kılıçdaroğl'nun genel başkan olması Gürsel Tekin'in B planıydı" diyen Sayan, Gürsel Tekin'in A planını ise Önder Sav ekibinin bozduğunu öne sürdü. A planının yakında tüm gerçekleriyle ortaya çıkacağını kaydeden Sayan, A planında Gürsel Tekin'in değil başka bir isim üzerinde halen tartışıldığını da sözlerine ekledi.
 
DANIŞTAY'DA İKİ DAİRE BAŞKANI VE BİR ALBAY İKNA ETTİ
Beyaz TV'de yayınlanan tartışma programı Dinamit'in canlı yayınına bağlanan CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan, Latif Şimşek’in ikna edildi haberini doğrulayan iddialarda bulundu. Savcı Şayan şu iddialarda olayı tüm ayrıntılarıyla anlattı. Sayan CHP’de kaset skandalının ortaya çıkmasının ardından yaşanan gelişmeleri anlattı. Sayan canlı yayında şu sözleri söyledi:
 
KILIÇDAROĞLU’NA ADAY OL BASKISI
Kılıçdaroğlu ile Büyük Sürmeli Oteli’ne giderken Ağrı İl Başkanı da yanımdaydı. O salonda bekledi. Ben yukarıda bir kata çıkarıldım. Odaya girdiğimde Kılıçdaroğlu ile birlikte dört kişi oturuyordu. Onlar yemek yerken bende çay kahve içtim. Orada bir buçuk-iki sata durdum. O zaman içinde oradaki dört kişi Kılıçdaroğlu’na “Mutlaka aday olmanız gerekir, bu partiye genel başkan adayı olmanız” şeklinde telkinlerde bulunuyorlardı.
 
BİZ BU İŞİ BİLİYORUZ DEDİLER
“Bende ısrarla öyle bir şeyin bu dönemde yanlış olacağını, Kılıçdaroğlu’nun çok çalışkan ve iyi bir partili olduğunu söyledim. Ama oradaki sohbetteki iki kişi bana dedi ki “Biz Danıştay’da daire başkanıyız. Bu işi iyi biliyoruz.” dediler. Diğer tarafta ise Şırnak Jandarma Alay Komutanı Aziz Ergen bey oturuyordu. Olay bundan ibarettir.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AYRIM YAPAN AYRIKTIR. 5 Şubat 2012 Pazar 09:53

MESELEYİ,SUNNİLİĞEDE,ALEVİLİĞEDE,ŞİİLİĞEDE TAŞIYAN HERKES YANLIŞTIR.NE ZAMAN ARADAKİ FARKI KONUŞMAMAYA BAŞLAYIPTA SİYASET YAPARSAK İŞTE O ZAMAN HEM İNSAN HEM ÜRETKEN OLURUZ BUNU UNUTMAYIN.BİRAZCIK EMPATİ

Yorumu oyla      12      6  
SELAMİ ŞAHİNOĞLU 31 Ocak 2012 Salı 14:31

SİZLERİ ALKIŞLIYORUM, ARTIK ZAMANINIZ DOLRU, HOŞGELDİ SEFA GELDİ YENİ SİSTEM

Yorumu oyla      13      6  
Sünni Delege 31 Ocak 2012 Salı 00:01

Chp nin içinde bulunan dep artıkları şovenler Sayın Baykalı elagart etmek için ellerinden geleni yaptılar.Yalan değil ben Van da Özerklik deyip Ankara da ben kastetmedim diyen Askerin Karavanasından yeyip asker bölgede bulunmasın diyen bu adamın samimiyetine inanmıyorum Onur ÖYMEN in açıklamasın kürkleyenler Tunceliye Dersim diyen CHP Tunceli vekiline bir şey demezler Arkadaş ben şunu anladım Ben SÜNNİyim kim Sünniliğe hizmet ederse ona oy veririm oda benim hakkım

Yorumu oyla      15      9  
zeki 30 Ocak 2012 Pazartesi 22:28

Bu 3 yoruma kesinlikle katılıyorum.Kendi bölgesinde chp oyu olmayan birisi ama nedense ve nasıl oldu ise (eski myk)chp myk sına girdi.Sonra da diyorlar ki chp nin oyu neden yükselmiyor.İşte bu gibi arkasından gidecek halk desteği olmayan insanların yüzünden.Ayrıca bu kişinin yorumlarını yayınlayan medya da biraz suçlu.Görmezden gelirsiniz olur biter.

Yorumu oyla      18      10  
chp liler 30 Ocak 2012 Pazartesi 14:05

birbirinizi yemekten fırsat bulupta akp ye muhalefetlik yapamıyorsunuz düzgün işler yapsak izmirdeki gibi türkiyede uzak ara chp birinci olur yazıkki bu genel başkan doğudan da oy alcam diyerek bdp gibi vekilleri aday yaptı keşke onları batıdan değilde doğudan vekil yapsaydıda ozaman kimse ses çıkarmazdı malesef ATATÜRKÜN chp sinde eser yok dikat edin izmirde hep chp tabanının oturduğu yerlerlen uğraşıyor beledyeler akp lilerin oturduğu yerlere uğramazlar kim bu içimizdeki akp liler

Yorumu oyla      22      7  
Ali avaz 30 Ocak 2012 Pazartesi 13:20

yiyin birbibrinizi aferin cumhuriyet elden gitti, gerci siizn cumhuriyetle bir ilginiz varmı bilmiyorum, siz kimdiniz tanımıyorumda sayın sayan

Yorumu oyla      26      8  
Kazım EMİR 30 Ocak 2012 Pazartesi 12:40

CHP Lİ BELEDİYELERDEN İHALE ALAMAYINCA BESLENECEĞİN YERİ İYİ SEÇTİN

Yorumu oyla      24      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Birgül Ayman Güler'den Akhisar çıkarması
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan muhaliflere kurultay çalımı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 362 imzayı bekletti, kurultay için çağrıyı ...
Elitaş: 100. Yıl Marşı AK Parti'ye nasip olacaktır
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "100. Yıl Marşını yazmak AK ...
 
CHP'de delege seçimleri nefesleri kesti!
CHP İzmir İl Örgütü’nde 6 metropol ilçede, yaklaşık 300 mahallede delege ...
Son anketler ne diyor? İşte o sonuçlar!
16 il, 60 ilçede 2168 denekle yapılan araştırmadan çarpıcı veriler çıktı. ...
Güzelyalı'da gergin saatler! Küpeli'yi darp ettiler!
Delege seçimlerini tartışmalı ortamda yürüten Konak İlçe Örgütü şimdi ...
 
Kılıçdaroğlu: Savcılara yapılan son haksızlık
Deniz Feneri savcılarına hapis cezası istenmesini değerlendiren CHP Lideri ...
Bağış: Soykırım yok diyorum, gelin tutuklayın
İsviçre'nin Zürih kentinde Sezen Aksu konserini izleyen Avrupa Birliği ...
Bayır: Tunus’u görevden alabilirim
CHP Konak’taki ‘tansiyonu yüksek’ mahalle seçimleri, İl Başkanı Bayır ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva