HABERLER>POLİTİKA
1 Eylül 2024 Pazar - 17:02

Yıldırım’dan teşkilata mesaj: Seçim olacak gibi hazırlanın!

AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, parti örgütüne seslenerek, “Önümüzde seçimsiz bir süre var ancak yarın seçim olacakmış gibi hazır olmaya devam edelim” dedi.

Yıldırım’dan teşkilata mesaj: Seçim olacak gibi hazırlanın!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı, Balçova Termal Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, konuşma yaptı.

YILDIRIM’DAN FIKRALI BAŞLANGIÇ
Konuşmasına fıkrayla başlayan Yıldırım, “Dilimde tüy bitti öğretemedim. Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. AK Kadınlar sizler bizim baş tacımızsınız, AK Gençler bizim geleceğimizdir. İzmir’imizin çok güzel insanları, belli ki uzun zaman olmuş bir araya gelmeyeli. Birbirimizi çok özlemişiz. Her şey söylendi ve ben son konuşmacı olarak bir şey kalmadı. En iyisi size bir fıkra anlatayım, rahatlayın. Konuşmacılar böyle çağırılıyor, konuşmacı konuşma yapıp gidiyor. Sonraki konuşmacı bakıyor, salon boşalıyor. Sıra son konuşmacıya geliyor, salonda bir kişi var. Salon tamamen boşalmış. Hamza kardeşim gibi iyi hazırlanmış, konuşmasını yapıyor. Kürsüden iner inmez doğru tek başına oturan beyefendiye sarılıyor. Sağ ol diyor, adam şaşkın. Ne oldu diyor adam. Herkes gitti, bir sen kaldın benim konuşmamı dinledin. Adamcağız ‘teşekkür etmenize gerek yok, sizden sonraki konuşmacı benim’ diyor. Yol arkadaşlarımız öyle değil. İki buçuk saat oldu, herkes yerinde. Bu araya girişler yüzünden ne söyleyeceğimi unutuyorum. Ben konuşayım ondan sonra ne isterseniz yapın” dedi.



‘MUHALEFETİN GENETİĞİNİ DEĞİŞTİRMEYELİM, BİLDİĞİMİZ CHP OLMAYA DEVAM ETSİN’
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, “14 Ağustos’ta sayın cumhurbaşkanımız genel başkanımızın onurlandırmasıyla Ankara’da gerçekleştirdik. O organizasyonu da İzmir’de Hamza Dağ başarıyla yaptı. Şimdi Eyyüp Kadir İnan çok güzel meydan okudum muhalefete. Güzel şeyler söyledin. İki noktayı aklımda tuttum birisi muhalefetin genetiğini değiştirme. Bu fikri beğenmedim. Genetiği değiştirmek tehlikelidir, Eyyüp. Eldekini de kaybedip başka bir şeye de dönüştüklerini görebiliriz. O nedenle bir genetik değiştirmeye girmeyelim, bırak CHP bildiğimiz CHP olmaya devam etsin” dedi.



‘KÖRFEZ’DEKİ KİRLİLİĞE BİZİM İŞİMİZ DEĞİL DİYORLAR’
İzmir Körfezi’ndeki balık ölümlerine ve kirliliğe değinen Yıldırım, “İkincisi Körfez’in temizliği.  Körfez kokuyor oksijen yok, kirlilik almış başını gitmiş. Balıklar bile yaşayamıyor, ölen balıkların dışarıdan geldiğini söyleyecek kadar yerel yönetim gaflet içinde. Bu bizim işimiz değil diyorlar, bunlar hep böyle. Nerede yapılacak bir iş varsa bu bizim işimiz değil derler. İzmirli’ye hiçbir şeyden anlamazlar konumuna getirmenin bugün olmasa da yarın cevabı olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘İZMİR’İN HASRET KALDIĞI ESERLER KAZANDIRDIK’
İktidarın İzmir’de yaptığı projelere değinen Yıldırım, “20 yıla aşkın siyasi hayatımın yarıdan fazlasını bu şehirde sizlerle beraber geçirdim. 2011’den beri İzmir’deyim. İzmir’de çok güzel günlerimiz oldu. Bir yandan vizyonsuz muhalefete karşı İzmir’de ‘İstemezükçülere’ karşı İzmir’in hasret kaldığı büyük eserleri kazandırdık. 35 İzmir 35 Proje’nin hepsine değinecek değilim ancak önemlileri hatırlatacağım. Mesela İZBAN, biz geldiğimizde başlangıçta mezbelelik bir yerdeydi. Daha da uzamaya devam ediyor. İzmir çevre yolu olmasaydı, İzmir’in hali ne olurdu? Altın Yol’dan buraya 3 saatte gelemezdik. Sonra İzmir Şehir Hastanesi, Konak Tüneli… Konak Tüneli, Konak’tan Buca’ya en kestirme yolu sağlıyor. Sabuncubeli Tüneli ile İzmir Manisa birleşti. Kuzey Ege Otoyolu, ileride Çanakkale Köprüsü ve İstanbul otoyolu ile bağlanacak ve Marmara Ege Büyük Çevreyolu tamamlanacak. Diğer bir projemiz İstanbul-İzmir Otoyolu. Bugün ilk defa İzmir’den aday olduğumuzda 7-8 saatte gelirken artı 3 saatte geliyoruz. Dahası var da detaya girmek istemiyorum” dedi.



‘OY DÜŞÜŞLERİNİ FIRSAT OLARAK GÖRMELİYİZ’
Son yerel seçimde parti içerisinde yaşanan düşüşlere değinen Yıldırım, “Siyaset, uzun soluklu bir yolculuk. Maraton koşusudur. Dolayısıyla bu yolculuğu da en iyi bilen, 50 yıla aşan süredir. Bu ülkeye bu millete hizmet ederek bugünlere gelen genel başkanımız, başbakanımız, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Biz de onun arkadaşları olarak partimizin kuruluşundan bugüne kadar birlikteyiz. İzmir’imiz, ülkemiz, milletimiz için hizmet etmeye devam ediyoruz. AK Parti’nin siyasi tarihinde az da olsa inişler var. 2008-2009’daki küresel krizlerden biz de nasibimizi aldık ve oyumuz yüzde 40’lara geriledi. İkinci inişimiz 7 Haziran seçimleridir ama bu sadece 5,5 ay sürdü. Yani inişler olsa da AK Parti’ye ve liderimize güven azalmadı. Son yerel seçimlerinde de partimiz ciddi bir oy düşüşü yaşadı. İlk defa ikinci parti konumuna düştük yerelde. Halbuki biz bir sene önce yüzde 50’nin üzerinde oyla cumhurbaşkanımızı seçmiştik. Bu kadar süre içinde neden bu düşüşün olduğuna ilişkin kafa yorma mecburiyetindeyiz. Hepimizin bu konuda fikri var ve yapılması gerekenleri biliyoruz. İnanıyoruz ki bunları yapmakta asla tereddüt göstermeyeceğiz. Bu yerel seçimleri hafife almamalıyız. Nüfusun yüzde 76’sının yaşadığı bölgelerde muhalefet partisi iktidar oldu. Ama bunun getirdiği fırsatı görmemiz lazım” dedi.



‘VATANDAŞ CHP’Yİ GÖRMEK İSTİYOR’
CHP’nin son yerel seçimlerde birçok şehirde iktidar olmasına dair değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, “Vatandaş CHP’yi biliyor ama görmek istiyor. Zaman çok geçtiği için düzelmiş mi diyerek acaba baksak mı diyerek yerelde destek verdi. Yerelde ortaya koyabilecekleri başarı varsa genelde de iktidarın yolunu vatandaş açar. Vatandaş kimseye kara sevdalı değildir. Vatandaş işini düzgün yabanın, derdiyle dertlenene destek verir. İlk göstergeler ne yazık ki CHP’de değişen bir şey olmadığını gösteriyor. Bir yumuşama başladı ve cumhurbaşkanımız ilk defa CHP Genel Merkezi’ne gitti. Niyet güzel icraat güzel ama klasik CHP samimiyetsizliğini çok geçmeden burada da gördük. Cumhurbaşkanımıza, AK Parti’ye oy verenlere akla gelemdik hakaretleri yapan birisini baş köşeye oturttular. Yanına almak demek CHP’de genel başkan değişse de değişen bir şey olmadığının resmidir” diye konuştu.



‘SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ HAZIRLANIN’
Son olarak örgüte mesaj veren Yıldırım, şunları söyledi:

12 yıla aşkın bakanlığım, 25 ay başbakanlığım, 8 ay meclis başkanlığım var. 24 ayımda önemli birkaç hususu paylaşmak istiyorum. 22 Mayıs’ta kongremizi yaptık ve cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle genel başkan oldum ve başbakan oldum. 52 gün fazla değil, 15 Temmuz Darbesi ile yüz yüze geldik. Orada cumhurbaşkanımızla alçaklara geçit vermedik. O gece halkın ve hakkın gücü tankların gücünü yendi. Ve bu millet bize verdiği bayrağın yere düşmemesini sağladı. Biz ayıranlarla kayıranlarla yol yürüyemeyiz. Etnik kimliği ön plana çıkaran milletimizi ayırmaya çalışanlar da bizimle asla birlikte olamaz ve birlikte anılamaz. Biz 85 milyonuz beraberiz, kardeşiz, Türk milletiyiz. Bizi birleştiren bayrağımızdır, toprağımızdır, dinimizdir, dilimizdir ve şanlı geçmişimizdir. Önümüzde seçimsiz bir süre var ancak yarın seçim olacakmış gibi hazır olmaya devam edelim. Etrafımız ateş çemberi. Düzeni, barışı sağlayacak ülke de yok lider kıtlığı var. Akla gelen üç lider sayın deseniz akla gelen ilk isim Recep Tayyip Erdoğan’dır

 
Düğünde maganda terörü: 7 yaşındaki çocuk vuruldu!
 
CHP'de tüzük kurultayı hazırlığı: Belediye çalışanları delege bile olamayacak!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şerafettin Zeyrek 2 Eylül 2024 Pazartesi 09:55

cır cır böceği veya çığırtkan böceği gibi ötüyorsun. İzmir milletvekilliği yaptın. Ulaştırma bakanlığı yaptın. Başbakanlık yaptın fakat 19 kilometrelik Dikili- Çandarlı yolunu yapamadın ve yaptıramadın. Geç bunları...

Yorumu oyla      0      1  
2 Eylül 2024 Pazartesi 09:34

İZMİRDE BİNALİ BEY VE HAMZA BEY OLDUĞU SÜRECE CHP HERZAMAN KAZANIR NOKTA HA BİRDE YENİ EYÜP BEY ODA YENİ ÇIKTI BUNLAR SEVİLMİYOR İZMİRDE NOKTA

Yorumu oyla      0      1  
#DAĞ# 2 Eylül 2024 Pazartesi 08:56

İZMİR ÇÖP ÇUKUR ÇAMUR NE HALE GELDİ.....

Yorumu oyla      0      1  
ayrancılar 2 Eylül 2024 Pazartesi 08:15

biz hazırız birini 43 yaşında emekli ettiniz 1 gün sonra girene 20 yıl bekleyin dedniz akp den başka partiye oy vermeyen ben artık sizinle değilim sabırsızlıkla bekliyorum seçimi buda böyle biline

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Danışma meclisinde hedef CHP: 'Çok yakında İzmir, AK Parti’nin kalesi olacak'
AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yapılan konuşmalarda ...
AK Partili Dağ: Özgür Özel siyaseti kirletiyor!
İzmir’de verdiği bir sokak röportajında kullandığı ifadeler sebebiyle ...
Bakan Işıkhan ‘her şey birkaç ayda oldu’ dedi: İzmir Büyükşehir en borçlu belediye!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK borçları ...
 
AK Partili İnan, 'Dilruba milat' dedi, ekledi: Bundan sonrasına hazır olun!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
AK Partili İnan'dan fuar çıkışı: CHP'lilerin parti toplantısı değildir!
İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışına sadece CHP'lilerin katılmasına ...
İYİ Parti Lideri’nden İEF tepkisi: Böyle bir ciddiyetsizlik olmaz!
Bu yıl 93'üncüsü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılış tarihinin ...
 
'Milli Teknoloji Hamlesi ile Mavi Vatan’a güç katıyoruz'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi'yle ...
Ömer Çelik'ten 'nefret söylemi' açıklaması
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle ...
AK Parti'den CHP'ye 'Dilruba' tepkisi!
Sokak röportajındaki ifadeleri sebebiyle tutuklanan ve geçtiğimiz gün ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva