HABERLER>POLİTİKA
1 Eylül 2024 Pazar - 15:52

Bakan Işıkhan ‘her şey birkaç ayda oldu’ dedi: İzmir Büyükşehir en borçlu belediye!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK borçları konusunda uyarılarda bulundu. Işıkhan açıklamasında “5 yılda 885 kat arttı İzmir’in borcu. Son birkaç ayda 5,3 milyardan 8,7 milyara yükselerek SGK’ya en borçlu belediye konumuna geldi. İlçe belediyeleri de büyükşehirin peşinden gidiyor. Borç sarmalarından belediyelerin çıkması lazım. Bu konuda ilçeleri ve büyükşehri uyarıyorum. Bu borçlara müdahale edilmezse 300 milyar TL’ye çıkacak. SGK olarak borçlarımızı en kısa sürede tahsil etme yoluna gideceğiz” dedi.

Bakan Işıkhan ‘her şey birkaç ayda oldu’ dedi: İzmir Büyükşehir en borçlu belediye!

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti İzmir İl Danışma Meclis Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan konuşmasında gündemdeki yerini koruyan belediyelerin SGK borçları oldu. Bakan Işıkhan, en borçlu belediyenin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.

EN KISA SÜREDE TAHSİL EDECEĞİZ
Işıkhan açıklamasında “Şehrimize harcanmadığı ortada olan kamu bütçelerinin çarçur edildiği, SGK’ya çıkan borçlar ciddi bir sorundur. Mağdur edebiyatı ile kafa karışıklığı yapıyorlar. Belediyeleri borca batırdığı gerçeğini saklıyorlar. Sosyal Güvenlik Kurumu, bugünün değil yarınların da teminatıdır. Muhalefetin popülizmine kurban edilecek bir yerdir. Belediye borçlarını ödesin yoksa tahsil edeceğiz demiştik, ödemediler ve daha da şişirdiler. 96 milyarlık borç 120 milyara yükseldi. Bu belediyelerin neredeyse tamamı CHP’li. 5 yılda 885 kat arttı İzmir’in borcu. AK Parti’den borçlu belediye aldık diyorlar. İzmir’i AK Parti’den mi devraldınız? Son birkaç ayda 5,3 milyardan 8,7 milyara yükselerek SGK’ya en borçlu belediye konumuna geldi. İlçe belediyeleri de büyükşehirin peşinden gidiyor. Borç sarmalarından belediyelerin çıkması lazım. Bu konuda ilçeleri ve büyükşehri uyarıyorum. Bu borçlara müdahale edilmezse 300 milyar TL’ye çıkacak. SGK olarak borçlarımızı en kısa sürede tahsil etme yoluna gideceğiz. Çocuklarımızın geleceğini riske atamayız” dedi.

CHP NASIL İFTİRA ATARIZ DERDİNDE!
Dilruba Kayserilioğlu’nun İEF Protokolü’ne alınmasını aleştiren Bakan Işıkhan, “Kıyı şehirlerimizin mahrum kaldığı hizmetler için çaba harcıyoruz. Bu aradaki açığı kapatmaya çalışıyoruz. 81 ilimizin tamamında hiçbir vatandaşımız mağdur olmasın. CHP ise nasıl daha fazla iftira atarız diye çalışıyor. Geçtiğimiz hafta CHP’li milletvekili Cumhurbaşkanı’na çok saygısız ifadeler kullandı. Ağır hakaretler yapan bir kişiyi onur konuğu yaptılar. Millete hakaret edenler CHP’nin onur konuğu oldu. Hakaret ve küfür CHP tarafından meşrulaştırıldı. Biz bundan sonra da vatandaşlarımızın yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz. AK Parti, Türkiye’nin partisidir, Erdoğan bu milletin lideridir” şeklinde konuştu.

İZMİR’DE BELEDİYE ELİYLE YÜRÜTÜLEN PROJE GÖRMEDİM

CHP’li yerel belediyeyi eleştiren Işıkhan şunları söyledi:

İzmir’de teşkilatlarımızın bu süreçteki çalışmalarına şahit oldum. Gençliğimin en güzel dönemlerinde İzmir’ geçirdim. Ne yazık ki 25 yıldır İzmir’e yerel yönetimler eliyle proje yapılmadığını üzülerek izliyorum. Bu makus talihi değiştirmek sizlerin azmi ile gerçekleştirilecek. Seçimi gündemimizden çıkarmış olsak da teşkilat çalışmalarımız devam ediyor. Daha büyük hedeflere yürümek için kesintisiz bir icraat dönemindeyiz. Durmadan nasıl çalıştıysak, aynı tempoyla çalışmaya devam edeceğiz. Kesintisiz 23 yıldır kapı kapı gezerek herkesle hemhal olduk. Belediyeciliğin makam koltuğunda değil sokaklarda yapıldığını gösterdik. Türkiye Yüzyılı’na hazırlanma zamanıdır.

Ekonomi olmak üzere her alanda kalkınma hamle ve reformları en hızlı gerçekleştirmek zorundayız. Bu anlamda bakanlık olarak istihdamın arttırılması öncelikli gündem maddelerimiz yer almaya devam edecek. İş gücüne ve istihdama katılımı arttırmak için önemli bir dönüşüm başlatıyoruz. Kalkınmadan mahrum olan İzmir için her türlü imkanla çalışmaya devam edeceğiz. Hedeflerimiz artık daha büyük.

 
AK Partili İnan, 'Dilruba milat' dedi, ekledi: Bundan sonrasına hazır olun!
 
Satışı tartışmalara neden olmuştu… Vekamp imara mı açılıyor?
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adınız:İzmir İçin 2 Eylül 2024 Pazartesi 14:03

Elinden geleni ardına koyma elinizde 3,5 belediye kaldı onlarda ilk seçimde gider halkı tehdit etmek neymiş sandıkta görürsünüz

Yorumu oyla      0      0  
Red Kit 2 Eylül 2024 Pazartesi 10:52

Objektif İzmir'li sen objektif olamazsın.Bu yapılmadı dedikleri 25 senede Ankara ve Istanbul'da yapıldı mı? Imamoğlu yarım kalan ve yeni metro hatlarını yapacağım diye uğraşıyor. Bir önceki yorumumda EYT yerine ETT yazmışım. Bir de unuttuğum şey 14 senede bugünün parası ile SGK 'ya ödenecek yaklaşık 1 milyon lira sigorta primi vardı.

Yorumu oyla      0      0  
2 Eylül 2024 Pazartesi 10:17

Bu kadar borcu nasıl yaptılar. Red Kit gibi yalakalara mı dağıttılar?

Yorumu oyla      0      0  
sezar 2 Eylül 2024 Pazartesi 08:48

22 yıldır tüm belediyelerden neden tahsil etmediniz

Yorumu oyla      1      1  
Objektif İzmir''li 2 Eylül 2024 Pazartesi 07:40

Çeşmelerden içilebilir su mu akıtıldı, şehir tertemiz mi edildi, vahşi çöp depolama mı çözüldü, estetik büyük şehir meydanları mı yapıldı, her ilçeye metro mu yapıldı, körfez mi temizlendi, sorunları çözülmeyen cadde veya sokak mı kalmadı, trafik ve otopark sorunları bitirildi mi, otogar-belediye binası yenilendi mi, sokak hayvanları sorunları mı çözüldü,....İzmir belediyelerinin icraatleri ise Siyasal Atatürkçülük,.festival, heykel, şölen, tören, bol nutuk, çemkirme, bahaneler, görüntüde kandırmacalı desteklemeler, yalan yanlış birkaç yatırım,.......

Yorumu oyla      2      4  
1 Eylül 2024 Pazar 18:37

25 yıldır belediye proje yapmamış mı? Bu söylediğine kendisi inanıyor mu yoksa dışarıdan bakınca bizi gerizekalı mı zannediyor?

Yorumu oyla      4      2  
Red Kit 1 Eylül 2024 Pazar 17:21

Çocukların geleceğini riske atanlar 57 yaşında emekli olacak insanı ETT 'den dolayı 43 yaşında emekli edenlerdir.14 senede alacağı emekli maaşı yaklaşık 2 milyon lira.

Yorumu oyla      7      0  
İzmirli 1 Eylül 2024 Pazar 17:18

Bu adamın İzmirle alakası yok yahu, 25 yıldır proje yapılmamışmış, nasıl bir kafadır bu, bunlar İzmirlileri hala anlayamadılar, ne güzel, çok mutluyum aslında.

Yorumu oyla      5      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili İnan, 'Dilruba milat' dedi, ekledi: Bundan sonrasına hazır olun!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
AK Partili İnan'dan fuar çıkışı: CHP'lilerin parti toplantısı değildir!
İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışına sadece CHP'lilerin katılmasına ...
İYİ Parti Lideri’nden İEF tepkisi: Böyle bir ciddiyetsizlik olmaz!
Bu yıl 93'üncüsü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılış tarihinin ...
 
'Milli Teknoloji Hamlesi ile Mavi Vatan’a güç katıyoruz'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi'yle ...
Ömer Çelik'ten 'nefret söylemi' açıklaması
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle ...
AK Parti'den CHP'ye 'Dilruba' tepkisi!
Sokak röportajındaki ifadeleri sebebiyle tutuklanan ve geçtiğimiz gün ...
 
Erdoğan: Ağustos, Türk'ün zafer ayıdır
Zafer Bayramı Özel Konseri'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
Dervişoğlu'ndan 'İEF' kararı: Gitmiyoruz!
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "İzmir Fuarı hem kıymetli ...
CHP lideri Özel: Türkiye'nin en iyisi Cemil Tugay!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Sayın Cemil Tugay’ın süreç analizinde gerçeği ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva