HABERLER>POLİTİKA
31 Ağustos 2024 Cumartesi - 10:40

AK Parti'den CHP'ye 'Dilruba' tepkisi!

Sokak röportajındaki ifadeleri sebebiyle tutuklanan ve geçtiğimiz gün serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu, dün gerçekleşen İzmir Enternasyonel Fuarı’nın açılışında protokolde yer almasına AK Parti kanadından peş peşe tepkiler geldi.

AK Parti den CHP ye  Dilruba  tepkisi!

EGEDESONSÖZ- İzmir’de bir sokak röportajındaki ifadeleri sebebiyle tutuklanan ve geçtiğimiz gün serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu, dün gerçekleşen İzmir Enternasyonel Fuarı’nın açılışında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanında protokolde yer almıştı. 

Dilruba'nın protokolde yer almasına AK Parti'den peş peşe tepkiler geldi.

Açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı ve Yaşar Kırkpınar tepki gösterdi. 

CHP BU MİLLETİ ASLA BARIŞTIRMADI
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı:

AK Parti seçmenine ağız dolusu hakaret eden provokatörü onur konuğu diye ağırlayan CHP’nin gölge başkanı, bu müflis siyaseti tıpkı selefi gibi kendisine vazife edindi. Adını sözde “düşünce özgürlüğü” koydukları siyasi bataklıkta kin ve nefret değirmenine su taşıyan, teröristi kutsayan ve hakarete kucak açan CHP’nin tarz-ı siyaseti bu millet ile asla barışamadı, barışamayacak. Özgür Özel’in CHP’de değişim olarak pazarlamaya çalıştığı yeni meşrep, lümpen şahsiyetlere CHP’nin protokol yolunun açılmasından öteye geçemedi. Bu ülkenin geleceği, nefret siyasetine sarılanların değil; milli iradeye, milli değerlere ve milletin tertemiz vicdanına sahip çıkanların ellerindedir.

“BUNLARDA ONUR GURUR KALMAMIŞ”
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan:

“Milyonlarca AK Partiliye hakaret eden bir edepsizi 'onur' konuğu diye İzmir'e sundular. Bunlarda onur, gurur kalmamış. Bu terbiyesizliğinize cevap verdiğimizde çok sertsiniz diye ağlamayın ama…”

CHP'YE YAKIŞAN BUDUR
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: 
Sayın Cumhurbaşkanımıza, milyonlarca Cumhur İttifakı seçmenine, milletin iradesine ağza alınmayacak sözlerle hakaret eden, tüm pişkinliği ile söylediklerinin arkasında olduğunu da üstüne basa basa ifade eden bir şahsı onur konuğu yapan CHP, kendine yakışanı yapmıştır. 

Evet, CHP'ye yakışan budur. 

Çünkü CHP'nin tarihine baktığımızda, milletin iradesine karşı yapılan tüm darbeleri, saldırıları, hakaretleri canhıraş bir biçimde savunmayı kendilerine görev edindiklerini net bir şekilde görüyoruz. 

CHP, bu milletin hür iradesiyle ve değerleriyle kavgalı olduğunu bir kez daha ispat etmiştir. 

CHP ve Genel Başkanı Özgür Özel, bu eylemiyle çirkin hakaretlere ortak olmuştur. 

Küfür ve hakaret, nefret söylemi ifade özgürlüğü değildir. Küfür, hakaret ve nefret içeren hiçbir söze müsamaha gösterilemez ve hoş görülemez. 

Bu kişinin, İzmir'in farklılıkları bir zenginlik olarak gören kültürünün ve evrensel değerleri özümsemiş aydınlığının bir simgesi olan, İzmir Enternasyonal Fuarı'nda ağırlanması da ayrı bir talihsizliktir. 

CHP, topluma karşı sorumsuz ve son derece saygısız bu eylemiyle, ülkemizin en önemli değerlerinden birisi olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nı siyasallaştırmıştır. 

Bir İzmirli olarak söylüyorum, siyasi ortamı germeyi, toplumun sinir uçlarına dokunarak kutuplaşmayı körüklemeyi hedefleyen eylemlerinize, İzmir'imizi ve İzmir'in kadim değerlerini alet etmeyin!

ESEFLE KINIYORUM
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar:

“O Kişinin onur konuğu olarak protokolde yer alması; ‘Biz senin söylediklerime katılıyoruz. Seni takdir ve tasdik ediyoruz’ anlamına gelir. Bu insanlara örnek olması gereken genel başkanlara ve siyasilere yakışmayan ve davranıştır. Sn. Cumhurbaşkanımıza, devlet büyüğümüze hakaret edip, ağıza yakışmayan cümleler sarf ederek edep sınırlarını aşan birisini onur konuğu yapmak, onu baş taci etmek ‘ben senin bu söylediklerine katılıyorum seni takdir ve tasdik ediyorum’ demektir. Genel başkanların, siyasetçilerin insanlara ve insanlığa örnek olacak hareketler sergilemesi gerekirken böyle kötü örneklerin ön planda tutulması ve gençliğimize kötü örnek olarak gösterilmesi tam bir ahlak sorunudur. Bu tutumu esefle kınıyor, bir daha tekrarlanmasını umut ediyorum.”

PROTOKOLDE NİÇİN YER ALMIŞTIR?
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı:

93'üncü kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışını kutluyorum. Fuarlar ve kongreler Türkiye'nin vizyonudur. Ege'nin incisi İzmir de her yıl heyecanla beklenen ve coşkuyla kutlanan fuar her yaştan herkesin katıldığı dev organizasyonlardan biri. Bu tür organizasyonların ekonomik, sosyal ve turistik birleştiriciliği ile mola verilen, 7'den 70'e eğlenilen açık hava şenlikleridir. Lakin gelin görün ki bu açık hava şenliklerine muhalefetin genel başkanı dün verdiği fotoğrafla ve yaptığı konuşmayla bir çatı uydurmaya çalıştığını görmekteyiz. Sayın Özel'in yersiz ve zamansız bu açıklamasını, bu tür faaliyetler içinde siyasetin alet edilmemesi gerektiğini bir ke daha vurgulamak isterim. Verdiği sokak röportajında kullandığı ifadelerden dolayı millet iradesini hiçe sayan Dilruba Kayserilioğlu ile aynı karede yer almak nedir? Protokolde niçin yer almıştır? Sayın Özel'in bakış açısındaki prokotol kavramı neyi ifade etmektedir?

 
Balçova’da muhteşem Zafer Bayramı coşkusu
 
Yıkılacağı gündeme gelmişti… Kaderi belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa 1 Eylül 2024 Pazar 11:58

Millete ağıza alınmayacak (ki burada yazmaya bile utanıyorum) lafları söyleyenler şimdi kalkmışlar zulüm ettikleri bir kadına sahip çıkan CHP ye olmadık sözleri söylüyorlar, ey ağalar, ülkeyi uçurumun kenarına getirenler, rant peşinde koşanlar,halkı bezdirip pahalılıktan inim inim inletenler, ama kendileri dört köşe olanlar bu millet artık sizin bütün oyunlarınızı, demokrasi düşmanlıklarınızı ve emperyal devletlere kaynaklarımızı peşkeş çeken kararlarınızı, çifçiyi, çalışanları,emeklileri dar boğaza soktuğunuzu biliyor artık, ne kadar gündem değiştirmek ,büyüğünüzün gözüne girmek için kırk takla atsanızda gidicisiniz ,Yağ gibi üste çıkmaya çalışmayın milleti kendinize güldürmeyin artık...

Yorumu oyla      2      0  
ST 1 Eylül 2024 Pazar 10:34

Dilruba Hanımı sadece konuştu diye hapse atmaya hayır ancak onu alıp Fuar açılışına getirip başköşeye oturtmaya da hayır.

Yorumu oyla      0      1  
Köylü 1 Eylül 2024 Pazar 08:34

CHP kamuoyunda çıkıntılı demeç verenleri alır ilk seçimlerde milletvekili olarak atar bunların örnekleri ortadadır Çelebi,A.Latif Şener ve daha bir çok örnekleri vardır ondan sonra da birbirlerine düşerler kağıt havlu peçete gibi çöpe giderler parti içinde çalışanlar sıranın kendilerine gelmesini beklemeye devam eder mahallesinde delege ve belediye başkanı seçilemeyenler genel başkan olan bir partiden hiç bir şey olmaz...

Yorumu oyla      3      1  
31 Ağustos 2024 Cumartesi 18:12

Bu kadın tecavüz ve taciz partisini neden savunur?

Yorumu oyla      1      3  
gazo 31 Ağustos 2024 Cumartesi 17:20

Sizde edep olsa o genç kadına 18 gün çektirdiğiniz acıdan dolayı utanmalıydınız.Yüzsüzler.

Yorumu oyla      5      2  
mehmet 31 Ağustos 2024 Cumartesi 17:17

amma da cok varmıs dilruba hayranı beyler kendınıze gelın ısınıze bakın dilruba denen kadını savunmak sıze hıcbırsey kazandırmaz dilruba yapmıstır primini size de laklak etmek duser

Yorumu oyla      0      3  
31 Ağustos 2024 Cumartesi 14:55

burada hakaret eden bir kaıdnı saunanlara seslenıorum ettigi hakaretlerin aynılarını sızlere gonderıyorum

Yorumu oyla      4      9  
İzmir İçin 31 Ağustos 2024 Cumartesi 13:27

Şahısla uğraşacak duruma gelmişler, ülkesi şehri için bir şey yapamıyorlar şahısla bir bayanla uğraşıyorlar bu duruma düşmek ağır bir sorun yazık

Yorumu oyla      6      3  
Siz 31 Ağustos 2024 Cumartesi 11:41

Artık bu genç AKP linin her topa girip kendini , adını gündemde tutma planından bıktık.

Yorumu oyla      10      1  
VfV 31 Ağustos 2024 Cumartesi 11:41

Edep timsali konuşuyor.

Yorumu oyla      7      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Ağustos, Türk'ün zafer ayıdır
Zafer Bayramı Özel Konseri'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
Dervişoğlu'ndan 'İEF' kararı: Gitmiyoruz!
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "İzmir Fuarı hem kıymetli ...
CHP lideri Özel: Türkiye'nin en iyisi Cemil Tugay!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Sayın Cemil Tugay’ın süreç analizinde gerçeği ...
 
İmamoğlu'ndan 'hutbe' tepkisi: Allah onu ıslah etsin
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün adının ...
'İsrail sistematik vahşeti Batı Şeria'ya da taşıdı'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "İsrail, Gazze'de uygulanan sistematik vahşeti ...
CHP İzmir’den alternatif kutlama... Kim/ne mesaj verdi?
30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda alternatif ...
 
Özel'den Bakan Yerlikaya'ya protokol çıkışı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya Dumlupınar'da yaptığı konuşmada ...
AK Parti'den 'emeklilik sistemi' açıklaması
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, milyonlarca emekliyi ilgilendiren ...
AK Partili Kasapoğlu'ndan Zafer Bayramı mesajı
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'de 'mor sultan' bayramı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva