HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2016 Pazartesi - 07:43

Yıldırım’dan Kocaoğlu’na: Sağlam eli tutmaya hazırım!

Başkan Kocaoğlu’nun ‘Körfez ve Yamanlar’daki ÇED süreciyle ilgili sert açıklamalara Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım’dan yanıt geldi: Ben sağlam eli, güçlü eli tutmaya hazırım...

Yıldırım’dan Kocaoğlu’na: Sağlam eli tutmaya hazırım!

İZMİR - İzmir’de Yamanlar’a yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi ile ‘Yüzülebilir Körfez’ projesi kapsamında temizlik için gerekli Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) onayının bir türlük çıkmaması nedeniyle yaşanan kriz devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ‘İzmir Körfezi ve Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde ÇED Gerçekleri’ başlıklı bir basın toplantısı düzenleyerek sert açıklamalarda bulunmuş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a da seçim öncesi sözlerine atıfta bulunarak ‘Hani elimizden tutacaktın’ diye seslenmişti.

Milliyet Ege’ye konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakam Binali Yıldırım’dan Başkan Kocaoğlu’na toplu yanıt geldi.

Yıldırım, Kocaoğlu'nun bürokratları tarafından eksik bilgilendirildiği ve yönlendirildiğini belirterek, "Kocaoğlu'nun açıklamaları tamamen bir algı yaratmaya yönelik. Güya İzmir halkını, 'Projelerim hükümet tarafından engelleniyor. Ankara taş koyuyor' diyerek oyalamaya, eksiğini kapatmaya çalışıyor. Ama ne yazık ki işin aslı öyle değil" dedi.

'2 BAKANLA GÖRÜŞTÜM'
Yıldırım, Büyükşehir'in İzmir Körfezi ile ilgili ÇED raporu için eksik evrakları olduğunu belirtti, şöyle devam etti: "Kocaoğlu, taramayla çıkartılacak çamuru, Kuş Cenneti'nde bir yapay ada oluşturarak buraya dökmek istiyor. Hem Çevre hem de Orman Bakanlarımız Ramsar Sözleşmesi'ne öre bunun mümkün olmayacağını kendisine e söyledi, bana da defalarca anlattılar. İzmir Büyükşehir bürokratları, yapılacak ada ile detay vermiyor, veremiyor. İşin aksamaması, zaman kazanılması için taahhüt isteniyor. Hiçbir plan, oşinografik çalışma sunulamıyor. ÇED ciddi bir süreç. Konuşarak değil, istenilen evrakların tamamlanmasıyla sonuç alınır. Yine tekrar ediyorum, İzmir Körfezi ile ilgili bizim bakanlığımızdan de evrak istendi. Biz tamamladık. Onlar da tamamlasınlar!

Katı atık çöp imha tesisiyle ilgili olarak da, önemli açıklamalar yapan Yıldırım, "Başkan Kocaoğlu'nun kendisine de söyledim. Bu konuda Veysel Bey ile (Orman ve Su İşleri Bakanı) ile iki kez konuştum, rica ettim. Orman Genel Müdürlüğü, Yamanlara kurulacak tesis konusunda çok katı. Israrla olamayacağını belirtiyorlar. Kendisinin de söylediği gibi, Orman Genel Müdürlüğü böyle bir tesisin kurulacağı dört yer gösterdi. Bu yerleri ben de inceledim Menemen'deki yer, böyle bir tesisin kurulması için müsait. Karar versinler, bakanlık hemen ÇED raporunu verecek" dedi.

SAĞLAM ELİ TUTMAYA HAZIRIM!
Başkan Kocaoğlu’nun sıkıştığında suçu Ankara'ya attığını söyleyen Bakan Yıldırım, "Bundan vazgeçmesi lazım... Ben sağlam eli, güçlü eli tutmaya hazırım. Bakan arkadaşlara İzmir'in projeleri için gittiğimizde, elimizin güçlü olması lazım" dedi.

Yıldırım, “İzmir'e yapılacak olan hiçbir hizmet ve yatırım ne Ankara, ne de hükümetimiz tarafından engellenmez. Tam aksine, ben dahil herkes, İzmir'e de, Büyükşehir Belediyesi'ne de yardıma hazırız” diye konuştu.

 
Konak Nisan'da sanata doyacak!
 
Dalgakıran projesine revize: Pasaport duruyor, kapasite yarıya indi
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tarafsız 4 Nisan 2016 Pazartesi 13:33

bu kadar paraya rağmen hangi ilde ne yapmışlar bi deyiver bakalım Hakan birader

Yorumu oyla      11      5  
Hakan 4 Nisan 2016 Pazartesi 13:05

İZmir herzaman bu mantıktaki insanlar yüzümden herzaman köy olmaya mahkumdur adamlar belediyede neler yapıyor diğer sehirlerde bir de bizim şehrimize bak

Yorumu oyla      11      5  
ercan 4 Nisan 2016 Pazartesi 12:20

Sayın yıdırımın bizzat kendisini de ilgilendiren bu projede destek olcağına bakanlarda yana tavır koyuyor.Akpli belediye başkanı olsa bu projenin bırakın onayı şimdiye kadar çoktan biteceğini tüm izmir biliyor.Sayın yıldırıma bunun bir körfezi kurtarma projesi olduğunu birilerinin hatırlatması gerek anlaşılan..Bu cümleleri duyanda zanneder ki çevreye çok duyarlılar.O kadar duyarlılar ki bedava kömür dağıtarak şehirleri kışın solunamaz hale getiriyorlar, bırakın gerisini.

Yorumu oyla      11      5  
4 Nisan 2016 Pazartesi 12:19

Hakan arkadaşım önce doğru düzgün yazı yazmayı öğren, sonra da şehrine yapılacak ama engellenen projeler için tepkini gösterde sonra bakana teşekkür edersin.

Yorumu oyla      11      5  
Hakan 4 Nisan 2016 Pazartesi 12:14

Bu ilin belediye Başkan'ı mı var Ada'ma gülerler gülerler sayın bakanımız ilimiz icin yaptıklarınız icin minnettarız

Yorumu oyla      11      5  
4 Nisan 2016 Pazartesi 11:07

Ramsar aklınıza yeni mi geldi ? 1.sit alana köprü yapmaya kalkanlar şimdi ramsar var ada olmaz diyor. Hani belge eksikti. Ayrica Oşinografik raporlarda teslim edilmiş. Köprü nereden geçecek ? Ayrıca katı atık için daha önce olur diyen bakanlık şimdi niye tam iş sona gelmişken hayır diyor? Bu tesisler olmaz ise statlarda olmaz. Daha önce de demiştim, belediye bedelsiz verdiği arsaları alabiliyorsa geri almalıdır. Öyleyse böyle. Olan İzmir' e olur ama yapacak bir şey yok. Kendiniz gelir Çed Raporu olmadan, hatta güzergahı bile farklı olan konak tüneli ni 150 milyona yapıyoruz deyip, 310 milyona yaparsınız ama iş belediye projesi olunca yıllarca süründürürsünüz. Medya üzerinden konuşmak yerine de ilgili kuruluşlar bir araya gelip bu sorunu çözmelidir. Kimse kahraman olmaya çalışmasın. Bu şehrin bir belediye başkanı var. Ankara dan bu şehri yönetmeye kalmayın.

Yorumu oyla      11      5  
4 Nisan 2016 Pazartesi 10:29

İstanbul 3.havalimanı ve 3. köprü çed raporlarına orman bakanlığı hiç çekince koymadan anında kabul etmedi mi?

Yorumu oyla      11      5  
4 Nisan 2016 Pazartesi 09:50

sn.bakan, körfez geçiş projesindede körfeze adacık yapılması öngörülüyor, buna niye karşı çıkmıyorsunuzda bu projenin arkasında duruyorsunuz? bu adacıkta körfez sirkülasyonunu önlemeyecek mi? körfeze zarar vermeyecekmi? bu kadar çelişki olmaz....

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 4 Nisan 2016 Pazartesi 09:36

çıkacak çamurun kuş cennetinde adacık yapılmasına karşılarmış, ramsara aykırıymış, sn. bakan büyük şehir zaten kuş cennetine suni ada yaptı flamingoların üremesi için, şimdi de pelikanların üremesi için bir ada yapılıyor.kuşların kaasal bağlantı olmadan güvenli bir şekilde üremelerini ve burda kalmaları için yapılıyor..ramsar-mamsar hikaye size kalsa orayıda mavişehire ilave edip betonlaştırmıştınız.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 4 Nisan 2016 Pazartesi 09:26

sn.izmir vekili bakan, körfez projesi sadece büyük şehir projesi değil, TCDD izmir limanınında projesi. gerekçeleri ne? büyük tonajlı yeni nesil gemilerin limana yanaşabilmesi.tcdd kime bağlı? ulaştırma bakanlığına,yani belediye ile birlikte bakanlığınızında bu işi takip ediyor olması gerek. he sorun mu var? eksik mi var? bakanlığınız tamamlasın.çevre ve şehircilik bakanlığı ulaştırma bakanlığına mı itiraz edecek?diğer konu, öib. izmir limanını 2016 özelleştirme kapsamına aldı,körfez derinleştirme ve yaklaşım yolu projesi kabul edilmeden izmir limanını kimse almaz, alsa bile fiyatı düşer, derinleştirmeyi bu sefet limanı alan şirket yapmak zorunda.sn. bakan tüm bunları gözden geçirerk tekrar bir düşünün aslında kendi kendinizi engellediğinizi....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Eroğlu: NASA da kim?
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye de dahil Doğu Akdeniz ...
Hotar işçilerle buluştu: Birlik ve beraberlik mesajları
İzmir Programı kapsamında TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilciliği’ni ve HAK-İŞ ...
AK Partili Kaya açıkladı: İzmir'e kamp kurulacak mı?
AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla geri kabul sürecinde yarın gelmeye ...
 
CHP’li Bakan: Sadece şehit olunca hatırlamayın
Milli Savunma Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM’ye ...
Erdoğan ABD'de cami açılışı yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maryland'de cami açılışı yaptı. Erdoğan, açılış ...
MHP’li Tanrıkulu: Ekonomide işler iyi değil!
Tanrıkulu, 2015 yılında yüzde 4 büyümeye rağmen; karşılıksız çek, protestolu ...
 
Milyonları ilgilendiren torba yasa kabul edildi
Şanlıurfa'ya 'İstiklal Madalyası' verilmesi, zorunlu trafik sigortası, ...
CHP’li Sındır’dan ‘köle ticareti’ çıkışı!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Sındır, Meclis Genel Kuruluna ...
CHP’li Purçu’dan ‘kamp merkezi’ soruları!
Purçu, önergesinde Dikili’nin ardından Çeşme’de mülteciler için geri kabul ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva