HABERLER>POLİTİKA
3 Nisan 2016 Pazar - 11:04

AK Partili Kaya açıkladı: İzmir'e kamp kurulacak mı?

AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla geri kabul sürecinde yarın gelmeye başlayacak Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya gönderileceğini söyleyerek, "Üstüne basa basa, net bir şekilde ifade ediyorum. Çeşme'de veya Dikili'de bir mülteci kampı kurulmayacak" dedi.

AK Partili Kaya açıkladı: İzmir e kamp kurulacak mı?

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, katıldığı bir televizyon programında, Türkiye-AB Vize Muafiyeti Süreci ve Geri Kabul Anlaşması süreci kapsamında 4 Nisan'dan itibaren geri kabullerin başlayacağını, geri kabul edilen her Suriyeli için bir Suriyelinin AB'ye gönderileceğini belirtti. Mültecilerin Ege Denizi'nden Yunanistan'a, oradan Avrupa Birliği'nin diğer ülkelerine geçiş yapmak amacıyla İzmir sahillerini kullandığını hatırlatan Kaya, Türkiye'nin yasa dışı göçle etkin bir şekilde mücadelesinin süreceğini söyledi. AB ile varılan mutabakat çerçevesinde, gelen mültecilerin işlemlerinin geri kabul noktalarında yapıldıktan sonra geri gönderme merkezlerine veya kamplara sevk edileceğinin bilgisini veren Kaya, "Kıyı şeridimizdeki ilçelerimizde asla bir geri gönderme merkezi veya kamp olmayacak. Sadece geri kabul noktasında ülkemize geri gönderilen mültecilerin işlemleri yapılacak, bunlar hemen ilgili geri gönderme merkezine veya kampa sevk edilecek. Bu noktada, son günlerde İzmir kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan 'Çeşme ve Dikili'de mülteci kampı yapılıyor' algısının yanlış olduğunu söylemem gerekir. Üstüne basa basa, net bir şekilde ifade ediyorum. Çeşme'de veya Dikili'de bir mülteci kampı kurulmayacak. Bu tür haberler asılsızdır, itibar edilmemesi gerekir" dedi.

SUNİ BİR GÜNDEM YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Çeşme ve Dikili'ye mülteci kampı kurulmayacağının ortada olmasına rağmen, bu konuda suni bir gündem yaratma çabası içinde olanların çabalarını da hayretle izlediklerini belirten Kaya, "Çeşme ve Dikili'ye mülteci kampı kurulmayacağını, en çok bu konuda suni bir gündem yaratma gayreti içerisinde olanlar biliyor. Böyle bir şey yok. Olmayan bir şey üzerinden kamuoyu oluşturma gayreti güdenlerin beyhude çabalarını görüyoruz. Kimse vatandaşlarımıza yanlış beyanda bulunmasın. Ben hükümeti oluşturan bir partinin mensubu olarak açık ve net bir şekilde ifade ediyorum, Çeşme ve Dikili'ye mülteci kampı kurulmayacak. Bunun da en büyük teminatı biziz" sözlerini sarf etti.

TERÖRE KARŞI BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Program sunucusunun bir sorusu üzerine konuşmasında terörle mücadeleye de değinen Mahmut Atilla Kaya, tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısı yapan Kaya, "Çok net bir şekilde söylüyorum, karşımızda hiçbir insani ve ahlaki değer tanımayan cinayet şebekeleri ve onların destekçileri var. Terör, necip milletimizin bekasını ve devletimizin güvenliğini ilgilendiren çok önemli bir konudur. Devletin yok edilmesi ve milletin parçalanması amacıyla saldırı üstüne saldırı gerçekleştiriyorlar. Bu hainlik, bu ihanet, bu saldırılar ancak birlik ve beraberlikle önlenir. Bizi birbirimize düşürerek gücümüzü zayıflatmak, bin yıllık kardeşliği bozarak bu güzel topraklarda nefret tohumları ekmeye çalışıyorlar. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz gerekiyor. Terörün panzehiri kardeşliktir. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu ve toplumsal barışımızı bozmaya yönelik bu hain saldırıların amacına ulaşmasına asla izin vermeyeceğiz. Tarih boyunca her türlü zorluğa göğüs geren milletimiz, bu vatan topraklarında özgürce, milli birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edecektir. Ülkemizin bekası için gece gündüz demeden, her türlü zorluğa göğüs gererek, fedakarca görev yaparken kanlarını döken, canlarını veren aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında bir kez daha söz veriyoruz. Bölücü terör örgütü ve onu destekleyenlerle olan mücadelemiz ne pahasına olursa olsun, tek bir terörist kalmayıncaya kadar büyük bir kararlılıkla sürdürülecek, şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır. Vatanımıza ve evlatlarımıza kast eden hainler hak ettikleri cezaya mutlaka çarptırılacak, milli birlik ve bütünlüğümüze kast eden hainler nerede olursa olsun bertaraf edilecektir" şeklinde konuştu.

 
Devlet Bahçeli'den ABD'ye 'terör' tepkisi
 
Erdoğan: PKK, ASALA ve paralel yapı yan yanaydı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Nisan 2016 Pazar 13:51

İnanalım mı?

Yorumu oyla      11      5  
3 Nisan 2016 Pazar 13:13

Mülteci kampı kursan ne olur kurmasan! Çadırı kurdun mu kurdun. Başka yer mi kalmadı ?

Yorumu oyla      11      5  
Private35 3 Nisan 2016 Pazar 12:49

Kurulmayacaksa o insanlar ne olacak.

Yorumu oyla      11      5  
üzeyir şişeci 3 Nisan 2016 Pazar 12:14

bu net açıklama için teşekkür ediyoruz sayın vekilim. çeşme ve dikili halkı size minnettar. bu açıklama ile turizmi kurtardınız. sağolun.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan: Sadece şehit olunca hatırlamayın
Milli Savunma Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM’ye ...
Erdoğan ABD'de cami açılışı yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maryland'de cami açılışı yaptı. Erdoğan, açılış ...
MHP’li Tanrıkulu: Ekonomide işler iyi değil!
Tanrıkulu, 2015 yılında yüzde 4 büyümeye rağmen; karşılıksız çek, protestolu ...
 
Milyonları ilgilendiren torba yasa kabul edildi
Şanlıurfa'ya 'İstiklal Madalyası' verilmesi, zorunlu trafik sigortası, ...
CHP’li Sındır’dan ‘köle ticareti’ çıkışı!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Sındır, Meclis Genel Kuruluna ...
CHP’li Purçu’dan ‘kamp merkezi’ soruları!
Purçu, önergesinde Dikili’nin ardından Çeşme’de mülteciler için geri kabul ...
 
Ve Davutoğlu Sur’da: Zannettiler ki korkarlar...
Başbakan Ahmet Davutoğlu, operasyonların sona erdiği Diyarbakır’ın Sur ...
Hotar’dan önemli mesajlar: Teröre karşı tek vücut olalım!
‘Teröre karşı tek yürek’ adı altında Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu ...
CHP’de ihracı istenen 4 meclis üyesi için flaş karar!
İl Disiplin Kurulu, İl Yönetimi tarafından kesin ihraç istemiyle tedbirli ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva