HABERLER>POLİTİKA
23 Ağustos 2011 Salı - 16:08

Vural: Bunun anlamı nedir?

MHP'li Oktay Vural, her yıl MGK bildirilerinde Türkçenin eğitim dili ve resmi dil olmasına vurgu yapıldığını ancak son MGK'da Türkçe vurgusunun yapılmadığını öne sürdü ve ''Bunun anlamı nedir?'' diye sordu.

Vural: Bunun anlamı nedir?

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, terörle mücadelede gelinen noktanın, bir vicdan muhasebesi yapılmasını zorunlu kıldığını ifade ederek, ''Milli vicdan ayağa kalkmıştır. Hükümeti bu noktaya milli vicdan zorlamıştır'' dedi.

Vural, TBMM'de düzenlediği basınla sohbet toplantısında, Türkiye'nin terörle mücadelede ulaştığı noktanın yeniden ele alınması gerektiğini söyledi. Terörle mücadelede gelinen noktanın bir vicdan muhasebesi yapılmasını zorunlu kıldığını anlatan Vural, Hükümetin geçmiş dönemlerde bu yönde yürüttüğü politikaları eleştirdi.

Geçmiş yıllarda Hükümet ve AK Parti üyelerinin yaptığı açıklamaları hatırlatan Vural, gelinen noktada ''bir vicdan muhasebesi yapıp yapmadıkları'' sorusunu yöneltti.

''Analar ağlamasın'' diyenlerin, açılım politikasını yürütenlerin, ''Kürt sorunu vardır'' diyenlerin ve ''İmralı ile görüşenlerin'', vicdan muhasebesi yapmalarını isteyen Vural, ''2007 yılında sınır ötesi operasyonlara 'bataklığa saplanırız' ifadesini kullananlar bugün nerede, vicdanları nerede?'' diye konuştu.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit edilmesinden sonra saldırıyı ''terör örgütü PKK'nın yapmamış olabileceğini'' söyleyenlerin bulunduğunu ifade eden Vural, ''Bu kişilerin vicdanı nerede? Milli vicdan ayağa kalkmıştır. Hükümeti bu noktaya milli vicdan zorlamıştır. Açılımın sorumlusu eski İçişleri Bakanı, şimdiki Başbakan Yardımcısı istifa etmeyi düşündü mü? Terörün geldiği bu noktada istifa etmemesi kimin vesayeti?'' sorularını yöneltti.

MGK'DA TÜRKÇE VURGUSU YAPILMADI
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirilerine de değinen Vural, şimdiye kadar kamuoyuna duyurulan bildirilerde Türkçenin eğitim dili ve resmi dil olmasına vurgu yapıldığını ancak son MGK'da Türkçe vurgusunun yapılmadığını öne sürdü ve ''Bunun anlamı nedir?'' diye sordu.

ABD'nin terör örgütleri listesinde PKK'nın yer aldığını hatırlatan Vural, bu raporlarda Irak'ın kuzeyinden ''terör örgütünün güvenli bölgesi'' olarak bahsedilmediğini söyledi. Terör örgütünün, Irak'ın kuzeyinde barınması nedeniyle Barzani yönetimine ültimatom verilmesini isteyen Vural, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sınırötesi operasyonlarla ilgili ''şiddetin dilini değil, barışın dilini kullanmalıyız'' şeklindeki açıklamalarını eleştirdi. Vural, ''Türkiye Cumhuriyeti şiddet uygulamaz. Bu sözlerini yadırgadım. Devlet, meşru gücünü kullanmaktadır'' dedi.

Türkiye'nin Somali'ye yaptığı yardımları bütünüyle desteklediklerini belirten Vural, bunların Türk milletinin hamiyetperverliği olduğunu söyledi.

Somali'ye gidenlerin Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ettiklerini anlatan Vural, televizyonlarda izlediği çeşitli görüntüleri göstererek, bu durumu eleştirdi.

"DAVUTOĞLU ABD'NİN BORAZANI GİBİ"
Hükümetin izlediği Suriye politikasını da eleştiren Oktay Vural, ''Dışişleri Bakanı ABD'nin borazanı gibi'' ifadesini kullandı.

Suriye'nin terör örgütü PKK'yı desteklediğine ilişkin açıklamalar yapıldığını ifade eden Vural, ''Atıp tutuyorsunuz şimdi. Onlarla ortak basın toplantısı yapan siz değil miydiniz?'' diye konuştu.

Vural, bir gazetecinin İşçi Partisi, Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal'a yönelik operasyonları hatırlatması üzerine ''İçeriğini bilmiyorum ama milletin sesini kısmak için her şeyi yapıyorlar'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa için randevu isteyeceklerini açıkladığını hatırlatarak, bu konudaki tutumlarını soran gazeteciyi Vural, ''Sayın Genel Başkanımız talep gelirse kapalı olmayacağımızı daha önce ifade etti'' diye yanıtladı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun talimatıyla tutuklu subaylar için çalışma başlatıldığına ilişkin haberlerin sorulması üzerine de Vural, bu konuda hukuki bir çözüm üzerinde çalışıldığının, emekliye ayrılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner tarafından da açıklandığını söyledi.

Vural, bir başka soru üzerine de Anayasa değişikliğinin TBMM Başkanı'nın başkanlığında yürütülmesini ve uzlaşma komisyonunun her partiden eşit sayıda milletvekilinden oluşturulmasını istediklerini söyledi. (A.A)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDP'den PKK'ya çağrı var
Diyarbakır’da BDP, DTK, KADEP, HAKPAR ve sivil toplum örgütleri biraraya ...
Yıldırım'dan savcılara 'dinleme' eleştirisi
Hürriyet yazarı Zeynep Gürcanlı Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili ...
Hükümetten maaş ve tatil müjdesi
Memur emeklisi, dul ve yetim aylıkları ile işsizlik maaşı bayramdan önce ...
 
AK Parti İzmir’de ‘kadın aday’ patlaması
Bir zamanlar kadın kotasını tamamlamakta zorlanan AK Parti’de kadınların ...
Güler'den 'yeni örgütlenme modeli' açıklaması
MYK toplantısında Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen CHP İzmir Milletvekili ...
Gürsel Tekin neden çizik yedi?
CHP'nin MYK görevlendirmelerindeki son revizyonuna katılmayan Gürsel Tekin ...
 
Kaddafi'nin bayrağı Ankara'dan indirildi
Muhaliflerin başkent Trablus'a girmesinin ardından Ankara'daki büyükelçilik ...
Kamalak: Terörün çözümü Milli Görüş
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Terörün çözümünde tek ...
Makedonya ile hemşeri diplomasi
İzmir milletvekili, TBMM Dış İşleri komisyon üyesi ve Balkan Stratejik ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva